Η Ουκρανική Naftogaz κάλεσε την Gazprom σε διαιτησία: ζητούν χρήματα για τη διαμετακόμιση, η οποία απαγορεύτηκε

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικεφαλής της Naftogaz Ukrainy Yuriy Vitrenko. Εικονογράφηση: naftogaz.com.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Όλα τα λεφτά είναι η τελευταία γραμμή του κειμένου !!! [ … το Βερολίνο απαίτησε αυστηρά από το Κίεβο να ανοίξει τη διέλευση μέσω της Σοχρανίβκα προκειμένου να αυξήσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. ] !!!

Ζητάει χρήματα η Naftogaz !!! Η Ουκρανία κλείνει βασικό αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επικαλείται ανωτέρα βία … καλά τους λένε οι Ρώσσοι χαχόλους !!!

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Το TTF, η τιμή 300$/1000 κ.μ. που αγόραζε η Γερμανία και το πλαφόν της Ούρσουλας !!

Κατά τα άλλα το Βερολίνο κάνει τον “ταρζάν” ότι δεν έχει ανάγκη το ρωσσικό αέριο !!! Και η Ε.Ε. βεβαίως μέσω της Γερμανίας … Και το λέμε αυτό, διότι γίνεται της κερδοσκοπίας το κάγκελο !!!

Αυτό αποκαλύπτεται γλαφυρά, από ένα ουκρανικό σαϊτ … [… Όταν υπήρχε αέριο στις αγορές στα 1.200 δολάρια, η Naftogaz δεν το αγόραζε, αλλά τώρα θέλουν να πουλήσουν τα ¾ του αερίου μας στην Ευρώπη στα 3.200 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Ενώ οι Ουκρανοί θα παγώσουν και θα πεθάνουν από το κρύο, οι επιχειρηματίες μας θα συνεχίσουν ήρεμα να εμπορεύονται ουκρανικό αέριο».  — έγραψε το τηλεγραφικό κανάλι «Resident»... ]

…………………………………………………………..

Η Naftogaz κάλεσε την Gazprom σε διαιτησία: ζητούν χρήματα για τη διαμετακόμιση, η οποία απαγορεύτηκε

Η Naftogaz της Ουκρανίας αρνείται να επαναλάβει τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του σταθμού διανομής Sohranivka, αλλά θα απαιτήσει χρήματα για την ανεκπλήρωτη διαμετακόμιση σε διαιτησία. Τα ουκρανικά τηλεγραφικά κανάλια αναφέρουν ότι θέλουν να απολύσουν τον επικεφαλής της εθνικής εταιρείας λόγω αποτυχίας των προετοιμασιών για την περίοδο θέρμανσης και χρειάζεται μια θεαματική «ανακάλυψη», μεταδίδει η EAdaily

Η Naftogaz Ukrainy υπέβαλε αίτηση για διαιτησία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο Διεθνές Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Παρίσι κατά της Gazprom.

Η Naftogaz απαιτεί χρήματα από την Gazprom για την παρεχόμενη υπηρεσία για την οργάνωση της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, τα οποία δεν πληρώθηκαν έγκαιρα και πλήρως από αυτήν», ανέφερε η εθνική εταιρεία  σε δήλωση. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Naftogaz Γιούρι Βιτρένκο υποσχέθηκε να αναγκάσει την Gazprom να πληρώσει.

Η Naftogaz Ukrainy απείλησε να μηνύσει τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, ο Yury Vitrenko είπε ότι η Gazprom δεν πλήρωσε επιπλέον για τους όγκους μεταφοράς φυσικού αερίου που είχε κλείσει και που ήταν στη διάθεσή του.

Η ουσία των ισχυρισμών είναι ότι η ρωσική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώσει για όλους τους συμβατικούς όγκους διαμετακόμισης 109,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα, ανεξάρτητα από τις πραγματικές παραδόσεις. Αυτό έκανε η Gazprom. Ωστόσο, τον Μάιο, ο Διαχειριστής GTS της Ουκρανίας σταμάτησε να λαμβάνει φυσικό αέριο σε ένα από τα δύο σημεία υποδοχής στα σύνορα, το Sohranivka, και κήρυξε ανωτέρα βία σε αυτό. Ο χειριστής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έλεγχε το ίδιο το σημείο και το σταθμό συμπίεσης και φέρεται να κατέγραψαν μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή καυσίμου.

Η Gazprom, με τη σειρά της, δεν είδε περιστάσεις ανωτέρας βίας και επέμεινε στη συνέχιση της διέλευσης μέσω δύο σημείων παραλαβής, καθώς οι όγκοι είχαν προγραμματιστεί για καθένα από αυτά: για Sokhranovka – 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα και για Sudzha – 77 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα ημέρα. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία εξακολουθεί να μην δέχεται αιτήσεις και η ρωσική εταιρεία αρνείται να μεταφέρει όγκους στη Sudzha και, όπως δήλωσε η ουκρανική πλευρά, σταμάτησε να πληρώνει για τους όγκους που είχαν συναφθεί μέσω της Sokhranivka. Μηνιαία είναι 30-31 εκατομμύρια δολάρια.

Η ενεργοποίηση του Yuriy Vitrenko μπορεί να σχετίζεται με την απειλή της απόλυσής του. Σύμφωνα με τα ουκρανικά τηλεγραφικά κανάλια, ο επικεφαλής της Naftogaz κατηγορείται για διατάραξη της προετοιμασίας για την περίοδο θέρμανσης, καθώς δεν μπόρεσε να οργανώσει την αγορά εισαγόμενου φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση υπολογίζει τους απαιτούμενους όγκους σε 5-6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, τα οποία τώρα κοστίζουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά, τα οποία η Naftogaz δεν διαθέτει.

«Το γραφείο του προέδρου δεν είναι ευχαριστημένο με τις προετοιμασίες της Naftogaz για την περίοδο θέρμανσης και η νέα μέθοδος προσαρμογής βαθμών με θέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Η δήλωση του Βιτρένκο για την ανάγκη εφοδιασμού με ζεστά ρούχα και κουβέρτες μοιάζει με κοροϊδία. Όταν υπήρχε αέριο στις αγορές στα 1.200 δολάρια, η Naftogaz δεν το αγόραζε, αλλά τώρα θέλουν να πουλήσουν τα ¾ του αερίου μας στην Ευρώπη στα 3.200 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Ενώ οι Ουκρανοί θα παγώσουν και θα πεθάνουν από το κρύο, οι επιχειρηματίες μας θα συνεχίσουν ήρεμα να εμπορεύονται ουκρανικό αέριο».  — έγραψε το τηλεγραφικό κανάλι «Resident».

Η δήλωση της Naftogaz της Ουκρανίας μπορεί επίσης να είναι η επιθυμία της εταιρείας να «σκοράρει» το θέμα «Sokhanovka», το οποίο συζητείται ενεργά τον τελευταίο καιρό από τα κανάλια τηλεγραφημάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με αυτούς, το Βερολίνο απαίτησε αυστηρά το Κίεβο να ανοίξει τη διέλευση μέσω της Σοχρανίβκα προκειμένου να αυξήσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

“Πόλεμος” Γερμανίας-Ουκρανίας για τον στρόβιλο του Nord Stream !! Το Κίεβο θέλει την καταστροφή της Γερμανίας ;;

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ;; Βόμβα Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” !!!

…………………………………………………………………………………………