RTL: Η Ρωσσία κολυμπάει στο χρήμα !! Κερδίζει 3.700 €/second από πετρέλαιο και φυσικό αέριο !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Lenglet ανακοίνωσε την αύξηση των εισοδημάτων της Ρωσσίας λόγω των δυτικών κυρώσεων

Τα έσοδα της Μόσχας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξάνονται όχι παρά τις κυρώσεις, αλλά χάρη στις κυρώσεις, δήλωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος Φρανσουά Λενγκλέ σε μια εκπομπή συγγραφέων στο κανάλι RTL του Λουξεμβούργου .
.
Ένας δημοσιογράφος που ειδικεύεται στα οικονομικά είπε ότι η Ρωσσία δεν χρειάζεται χρηματοδότηση επειδή τα έσοδά της από αυτές τις εξαγωγές ενέργειας έχουν αυξηθεί κατά 40 τοις εκατό από την επιβολή κυρώσεων για μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία .
.
Κυριολεκτικά κολυμπάει στο χρήμα. <…> Όχι παρά, αλλά χάρη στις κυρώσεις που αύξησαν τις τιμές, απελευθερώνοντας την κερδοσκοπία στην αγορά. Λίγο λιγότερος όγκος σε πολύ υψηλότερες τιμές, που σημαίνει πολύ περισσότερα χρήματα“, εξήγησε ο οικονομολόγος.
.
Ο Λενγκλέ πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις επέτρεψαν στη Ρωσσία να εισπράξει χρήματα, ενώ οι αγοραστές πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δύση αναγκάζονται να σφίξουν τη ζώνη τους και να καταπολεμήσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληρώσει στον Πούτιν περισσότερα από 86 δισεκατομμύρια ευρώ από τις 24 Φεβρουαρίου. <…> Αυτό είναι 3.700 ευρώ κάθε δευτερόλεπτο. Μιλάω για ενάμιση λεπτό, σε αυτό το διάστημα έχουν πάει πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ από Η Ευρώπη στη Ρωσία, και αυτό δεν υπολογίζει άλλες χώρες», κατέληξε ο ειδικός.
Η Δύση επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης του ρωσικού στρατού για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Έτσι, τα ρωσικά αποθέματα παγώθηκαν στο ποσό των περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εκκλήσεις για εγκατάλειψη των ρωσικών ενεργειακών πηγών έχουν γίνει επίσης πιο δυνατές. Ωστόσο, η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού έχει οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες , κυρίως σε υψηλότερες τιμές τροφίμων και καυσίμων.
.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις κυρώσεις έναν οικονομικό πόλεμο όπως κανένας άλλος. Οι αρχές τόνισαν την ετοιμότητά τους για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων και διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην αγορά συναλλάγματος. Οι αρχές μετέφεραν επίσης τις πληρωμές για το φυσικό αέριο σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των περιορισμών, το οποίο περιλαμβάνει περίπου εκατό πρωτοβουλίες.
.
………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Λιγότερο, αλλά ακριβότερο: Η Ρωσσία αύξησε τα έσοδα από τις εξαγωγές ενέργειας κατά μιάμιση φορά … οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, ακόμη και με μείωση του όγκου προμήθειας, έφεραν στον προϋπολογισμό σχεδόν μιάμιση φορά περισσότερα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο από ένα χρόνο νωρίτερα – 7,818 τρισεκατομμύρια ρούβλια (έναντι 5,466 τρισεκατομμυρίων το 2021).

Κακή Ρωσσία= Αέριο, Καλή Ρωσσία = Μέταλλα… οι εισαγωγές αλουμινίου και νικελίου αυξήθηκαν την περίοδο από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο ως και κατά 70%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών των δύο μετάλλων από την Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά τους μήνες αυτούς ανήλθε στο 1,98 δισ. δολάρια.

O Άρχων των κυρώσεων είναι όντως ο Πούτιν
Κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ακατέργαστου αλουμινίου από τη Ρωσσία.
Οι χώρες της Ε.Ε. εισήγαγαν κατά μέσο όρο 78.207 τόνους αλουμινίου τον μήνα από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο, 13% περισσότερο από την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.
Οι εισαγωγές τού αλουμινίου από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στους 23.049 τόνους, αυξημένες κατά 21% σε σχέση με πέρυσι.
Όσον αφορά το ρωσσικό νικέλιο, οι ΗΠΑ εισήγαγαν 70% περισσότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ στην Ε.Ε. οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 22%.

………………………………………………………….

………………………………………………………………………………