Πούτιν στη Δύση: “Παγώστε, παγώστε, ουρά λύκου!” «Δεν θα προμηθεύουμε τίποτα! ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε κάρβουνο, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης!»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: Ιστοσελίδα του Κρεμλίνου

Πούτιν στη Δύση: Δεν θα προμηθεύσουμε τίποτα εκτός του πεδίου της σύμβασης – ούτε φυσικό αέριο ούτε πετρέλαιο 

Η επιθυμία των δυτικών χωρών να περιορίσουν τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που προμηθεύει η Ρωσία είναι ανόητη και η απόφασή τους είναι ανόητη, αφού η εφαρμογή τέτοιων σχεδίων θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο συζήτησης στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, σύμφωνα με το EAdaily

«Κάποιος παίρνει κάποιες αποφάσεις σχετικά με τον περιορισμό των τιμών για τους μεταφορείς ενέργειας μας. Εντελώς ανόητη απόφαση! Και αν κάποιος προσπαθήσει να το εφαρμόσει, δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό για όσους πάρουν μια τέτοια απόφαση. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν συμβάσεις προμηθειών. Θα ληφθούν αποφάσεις πολιτικού χαρακτήρα που έρχονται σε αντίθεση με τις συμβάσεις; Ναι, απλά δεν θα τις εκπληρώσουμε! Γενικά, δεν θα παρέχουμε τίποτα εάν είναι αντίθετο με τα συμφέροντά μας. Δεν θα προμηθεύουμε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε κάρβουνο, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης, δεν θα κάνουμε τίποτα! Αλλά αν κάποιος προσπαθήσει να μας επιβάλει κάτι, τότε δεν είναι σε θέση σήμερα να μας υπαγορεύσει τη θέλησή του!».

«Δεν θα παραδώσουμε τίποτα εκτός του πλαισίου της σύμβασης. Δεν θα κάνουμε τίποτα αναγκαστικά. Και θα μας μείνει μόνο ένα πράγμα – πώς να πούμε στο γνωστό ρωσικό παραμύθι “Παγώστε, παγώστε, ουρά λύκου!“,  αυτός πρόσθεσε.

………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

G7: επιβολή ορίου τιμών στο ρωσσικό πετρέλαιο. ΟΠΕΚ: μείωση παραγωγής = αύξηση τιμής !!

Λιγότερο, αλλά ακριβότερο: Η Ρωσσία αύξησε τα έσοδα από τις εξαγωγές ενέργειας κατά μιάμιση φορά

RTL: Η Ρωσσία κολυμπάει στο χρήμα !! Κερδίζει 3.700 €/second από πετρέλαιο και φυσικό αέριο !!

Κακή Ρωσσία= Αέριο, Καλή Ρωσσία = Μέταλλα

Γερμανία: Πακέτο >ΜΑΜΟΥΘ ΧΩΡΙΣ ΔΟΝΤΙΑ< 65 δισ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών ανακοίνωσε ο Σολτς

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Πτώχευση γερμανικής εταιρείας χαρτιού. Σέ λίγο δεν θά έχουμε ούτε χαρτί υγείας…

…………………………………………….

………………………………………………………………………………………