Κακή Ρωσσία= Αέριο, Καλή Ρωσσία = Μέταλλα

Politics Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Δύση έχει επιβάλλει κυρώσεις σε μεγάλο εύρος ρωσσικών προϊόντων αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει τον τομέα των μετάλλων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις αγορές βιομηχανικών μετάλλων από τη Ρωσσία παρά τα προβλήματα εφοδιασμού που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τις σκληρές δηλώσεις για αποκλεισμό της Μόσχας από πρόσβαση σε συνάλλαγμα, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Reuters.

Ειδικότερα, οι εισαγωγές αλουμινίου και νικελίου αυξήθηκαν την περίοδο από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο ως και κατά 70%.       O Άρχων των κυρώσεων είναι όντως ο Πούτιν

Η συνολική αξία των εισαγωγών των δύο μετάλλων από την Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά τους μήνες αυτούς ανήλθε στο 1,98 δισ. δολάρια.
Οι εισαγωγές καταδεικνύουν σύμφωνα με το Reuters τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Δύση στην άσκηση πίεσης στη ρωσσική οικονομία.
Η Δύση έχει επιβάλλει κυρώσεις σε μεγάλο εύρος ρωσικών προϊόντων αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει τον τομέα των μετάλλων.

                                                                                                                                                                                                                                                                                   O Άρχων των κυρώσεων

Κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ακατέργαστου αλουμινίου από τη Ρωσσία.
Οι χώρες της Ε.Ε. εισήγαγαν κατά μέσο όρο 78.207 τόνους αλουμινίου τον μήνα από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο, 13% περισσότερο από την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.
Οι εισαγωγές τού αλουμινίου από τις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στους 23.049 τόνους, αυξημένες κατά 21% σε σχέση με πέρυσι.
Όσον αφορά το ρωσσικό νικέλιο, οι ΗΠΑ εισήγαγαν 70% περισσότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ στην Ε.Ε. οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 22%.

www.bankingnews.gr