ΟυκραΝΑΖΙ βουλευτής: «ο Λουκασένκο θα κρεμαστεί σε ένα κοντάρι την επόμενη Ημέρα της Ουκρανικής Ανεξαρτησίας»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Alexey Goncharenko Εικονογράφηση: yandex.ru

[ ο Oleksiy Goncharenko έγραψε ότι «ο Λουκασένκο θα κρεμαστεί σε ένα κοντάρι την επόμενη Ημέρα της Ουκρανικής Ανεξαρτησίας» ]

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας μίλησε για τα λόγια μίσους του βουλευτή της Ουκρανίας Alexei Goncharenko 

Η μισανθρωπική ρητορική που παρατηρήθηκε στις δηλώσεις του βουλευτή της Βερχόβνα Ράντα Αλεξέι Γκοντσαρένκο προς τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, στις 25 Αυγούστου, ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλαζ.

«Προς βαθύτατη λύπη μας, αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση το πρώτο παράδειγμα περίπλοκης μισανθρωπικής ρητορικής από την πλευρά εκείνων που τώρα κυβερνούν στην Ουκρανία. Αρκεί να θυμηθούμε πόσο πρόσφατα ο επίσημος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο Καζακστάν ζήτησε να σκοτωθούν περισσότεροι άνθρωποι. Αυτές οι αιμοδιψείς επιθυμίες δεν χρειάζεται να σχολιαστούν – όλες μιλούν ευθέως».  – αυτός είπε.

Ο Γκλαζ τόνισε επίσης ότι «ακριβώς μια τέτοια ρητορική, τέτοιες απειλές και μίσος προς τους ανθρώπους, μεταξύ άλλων σε εθνική βάση, οδήγησαν από πολλές απόψεις στα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τώρα στην Ουκρανία».

«Τελικά προκαλεί πολέμους. Ίσως αυτοί οι ριζοσπάστες να το καταφέρνουν αυτό για τους συμπολίτες τους  », δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Ταυτόχρονα, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τέτοιες δηλώσεις Ουκρανών πολιτικών στο Μινσκ δεν ταυτίζονται με τη γνώμη του ουκρανικού λαού.

«Ευτυχώς, όλοι καταλαβαίνουμε απόλυτα και δεν συνδέουμε τον ουκρανικό λαό με τέτοιους αθλητές, στους οποίους ευχηθήκαμε κουράγιο, δύναμη και επιτυχία στην αποκατάσταση μιας αξιοπρεπούς ζωής. Και όσον αφορά τις παρεκκλίνουσες φαντασιώσεις του αναπληρωτή Γκοντσαρένκο, δεν έχει δημιουργήσει ακόμα Wishlist για αυτές.  Ο Anatoly Glaz συνόψισε.

Θυμηθείτε ότι στις 24 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συνεχάρη τον λαό της Ουκρανίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, ευχόμενος «ειρηνικούς ουρανούς, ανεκτικότητα, κουράγιο, δύναμη και επιτυχία στην αποκατάσταση μιας αξιοπρεπούς ζωής». Στο Κίεβο, το γεγονός αυτό προκάλεσε αγανάκτηση. Ο Mikhail Podolyak , σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, χαρακτήρισε την έκκληση του Λευκορώσου ηγέτη “κλωνία”. Με τη σειρά του, ο βουλευτής του Verkhovna Rada Oleksiy Goncharenko έγραψε ότι «ο Λουκασένκο θα κρεμαστεί σε ένα κοντάρι την επόμενη Ημέρα της Ουκρανικής Ανεξαρτησίας».

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………….