Die Welt: Μπάιντεν , Όλαφ Σολτς και Μακρόν αποφασίζουν τι θα κάνει ο Ζελένσκι

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky - RIA Novosti, 1920, 22.08.2022
© AP Photo / Efrem Lukatsky
Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Γαλλίας αποφασίζουν ποια πολιτική πορεία πρέπει να ακολουθήσει ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, γράφει ο αρθρογράφος Christoph Schlitz σε άρθρο για τη γερμανική έκδοση της Die Welt .

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: παρά όλες τις δημόσιες δηλώσεις για το δικαίωμα του Κιέβου στην αυτοδιάθεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν , ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφασίζουν τι θα κάνει ο Ζελένσκι, γιατί χωρίς οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση , η Ουκρανία θα ήταν εντελώς αβοήθητη», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ο συγγραφέας τόνισε ότι η Δύση δεν έχει μια ενιαία στρατηγική για την ουκρανική σύγκρουση: ενώ η Ουάσιγκτον κλίνει προς περαιτέρω παραδόσεις όπλων, το Βερολίνο και το Παρίσι είναι πιθανό να ωθήσουν το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα .
.
Μια τέτοια αβεβαιότητα, σύμφωνα με τον Schlitz, απλώς επιδεινώνει την κατάσταση στις δυτικές χώρες, όπου η δυσαρέσκεια για την πολιτική κυρώσεων, η οποία δεν έχει συνολικές συνέπειες για τη Ρωσία , αυξάνεται .
.
«Τώρα υπάρχει ένα αυξανόμενο τοξικό συναίσθημα στη Δύση που καθιστά δύσκολη την εισαγωγή νέων περιοριστικών μέτρων και καθιστά τις παραδόσεις όπλων όλο και πιο απίθανες», δήλωσε ο παρατηρητής.
Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ φοβούνται μια πιθανή κατάρρευση της συναίνεσης για τη στήριξη της Ουκρανίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της οικονομικής ύφεσης.
………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

NPP Zaporozhye. Οι Scholz, Biden, Macron και Johnson συζήτησαν και ζήτησαν να σταματήσουν οι επιθέσεις  ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ “ΕΞΗΓΟΥΝ” ΤΗ “ΔΙΑΤΑΓΗ” ΠΟΥ “ΕΔΩΣΑΝ” ΣΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ …

Πρέσβης της Ουκρανίας στο Καζακστάν: Προσπαθούμε να σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσσους

…………………………………………………………………….