Αφρική. Ο γαλλικός στρατός εγκατέλειψε το Μάλι μετά τον τερματισμό των αμυντικών συμφωνιών με τη Γαλλία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένας Γάλλος στρατιώτης στέκεται πίσω από τους στρατιώτες του Μάλι - RIA Novosti, 1920, 15/08/2022
© AP Photo / Rebecca Blackwell Ένας Γάλλος στρατιώτης στέκεται πίσω από τους στρατιώτες του Μάλι. Φωτογραφία αρχείου

Όλοι οι Γάλλοι στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας έφυγαν από το Μάλι

ΠΑΡΙΣΙ, 15 Αυγούστου – RIA Novosti. Όλα τα γαλλικά στρατεύματα που συμμετέχουν στην επιχείρηση Barkhane για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Μάλι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γαλλικό στρατιωτικό τμήμα.
«Σήμερα, οι τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις «Barkhan», που βρίσκονται στο έδαφος του Μάλι , διέσχισαν τα σύνορα μεταξύ Μάλι και Νίγηρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.
.
Το γαλλικό απόσπασμα της επιχείρησης Barkhan στη στρατιωτική βάση Gao στο Μάλι - RIA Novosti, 1920, 14/08/2022
.
Ο γαλλικός στρατός εγκατέλειψε το επιχειρησιακό αρχηγείο στην πόλη Γκάο του Μάλι, το οποίο μεταφέρθηκε στις ένοπλες δυνάμεις του Μάλι, σημείωσε το πρακτορείο.
.
Έτσι, όλοι οι Γάλλοι στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το έδαφος του Μάλι μετά από σχεδόν μια δεκαετία παρουσίας στην αφρικανική χώρα.
.
.
Την άνοιξη, η κυβέρνηση του Μάλι ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και την κάλεσε να αποσύρει τα στρατεύματα που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις Barhan και Takuba.
.
Τον Ιούλιο, η Γαλλία ανακοίνωσε την επίσημη λήξη της επιχείρησης Takuba, μιας κοινής επιχείρησης με ευρωπαίους συμμάχους, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Μάλι.
.
Στρατιώτες στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο - RIA Novosti, 1920, 15.08.2022

……………………………………………………………..

Λαβρόφ: Η εταιρία Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση»

Εχουμε λοιπόν, το παράδοξο, ότι ο γερμανικός στρατός στο Μαλί, χρειάζεται και έχει τώρα την υποστήριξη των Ρώσσων, από την..εταιρία Wagner