Ζαπορίζια. Ποτέ άλλοτε πυρηνικοί σταθμοί δεν έχουν υποστεί τόσο τακτικές και φρενήρεις επιθέσεις !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 22/07/2022
………………………………….
……..

«Οι προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου σε σχέση με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας , που απειλούν την ασφάλειά τους, δεν σταματούν», δήλωσε σε ενημέρωση.

……..

22 Ιουλίου Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε

Την 20 Ιουλίου, ουκρανικά UAV επιτέθηκαν στο έδαφος του σταθμού, υπήρξε φωτιά στο διοικητικό κτίριο, το τμήμα του αντιδραστήρα δεν υπέστη ζημιές. Τη 18 Ιουλίου, 11 υπάλληλοι του NPP Zaporizhzhya τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ουκρανικών στρατευμάτων.

………..

28 Ιουλίου Ουκρανικό drone επιτέθηκε στο σπίτι όπου διαμένουν υπάλληλοι του NPP Zaporozhye

………..

2 Αυγούστου Η Ρωσία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διασφαλίσει την πυρηνική και φυσική ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε, για να προστατεύσει το εργοστάσιο από τις ουκρανικές επιθέσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Ποτέ άλλοτε στην ιστορία πυρηνικοί σταθμοί που λειτουργούν δεν έχουν υποστεί τόσο τακτικές και φρενήρεις επιθέσεις. Οι οπαδοί του Κιέβου για να αυξήσουν το διακύβευμα δεν καταλαβαίνουν καν σε τι μπορεί να μετατραπεί η απερισκεψία τους και το παιχνίδι με τη φωτιά”, τόνισε η Ζαχάροβα

………..

2 Αυγούστου Οι αρχές της περιοχής Zaporozhye χαρακτήρισαν βρώμικα ψέματα τα λόγια του Blinken για τον πυρηνικό σταθμό
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το καθεστώς Zelensky μπλοκάρουν κάθε αλήθεια που συμβαίνει στην περιοχή Zaporozhye. Προσκαλούμε επίσημα τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να έρθουν στο Energodar και να δουν τι συμβαίνει στον πυρηνικό σταθμό και γύρω. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία για χτυπήματα των ουκρανικών στρατευμάτων στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού», τόνισε ο Rogov.
……….

……….

3 Αυγούστου Ο επικεφαλής της περιφέρειας Zaporizhia ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να δείξει τον πυρηνικό σταθμό στον ΔΟΑΕ

……….

3 Αυγούστου Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε για τις συνέπειες εάν η Ουκρανία αποκτήσει πυρηνικά όπλα

……….

3 Αυγούστου Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για τον κίνδυνο προκλήσεων σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία

……….

5 Αυγούστου Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye κατά τη διάρκεια αλλαγής εργαζομένων σε βάρδια

Ο ουκρανικός στρατός πυροβόλησε στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye κατά τη διάρκεια αλλαγής εργαζομένων σε βάρδια, δήλωσαν οι αρχές της Energodar στο RIA Novosti.
.
«Σήμερα, κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας των εργαζομένων του ZNPP, περίπου στις 15:00, από το έδαφος που ελέγχεται από το ουκρανικό εγκληματικό καθεστώς, εθνικιστικές μονάδες έριξαν πυροβολικό στο έδαφος του ZNPP», δήλωσε εκπρόσωπος της νέας στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της πόλης. .
Το περιστατικό φέρεται να έκοψε δύο ηλεκτρικές γραμμές που τροφοδοτούν τον διακόπτη 750 kV, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων ισχύος.

………

5 Αυγούστου Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν ένα δεύτερο χτύπημα μέσα σε μια μέρα στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhya, δήλωσαν οι αρχές της Energodar.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οβίδες έπληξαν τον βιομηχανικό χώρο του σταθμού.

…………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ !!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΜΕ FAKE NEWS ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

…………………………………………………………………………