Με ψηλά τα χέρια στον Πύργο, αποδέχτηκαν (ως συνήθως) τη μοίρα τους

ΔΗΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ψηλά τα χέρια στον Πύργο, αποδέχτηκαν (ως συνήθως) τη μοίρα τους

Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Του Δημοτικού Σύμβουλου Πύργου Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου……

Για το θέμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηλείας, έχει χυθεί πολύ μελάνι.

Οι χλιαρές, έως μηδενικές, αντιδράσεις όμως του Πολιτικού αλλά και του Εμπορικού κόσμου του Νομού έφεραν το νομοτελειακό τέλος.

Τα ΑΤΕΙ «ταξίδεψαν» σε άλλη γη-σε άλλα μέρη, με Φ.Ε.Κ της περίφημης Υπουργού Κεραμέως και τώρα μεταφέρονται και τα πράγματα, ώστε να αδειάσουν εντελώς τα κτίρια.

Προφανώς, η υποτυπώδης αυτή αντίσταση έχει τις βάσεις της στο πελατειακό σύστημα που ανθεί στο Νομό μας, σε όλα τα επίπεδα. Αλλιώς θα βλέπαμε τουλάχιστον μια πιο σθεναρή αντίσταση από Δημοτικές Αρχές και τοπικούς παράγοντες, όπως π.χ στο Αίγιο που  έφραξαν την πόρτα της Φυσικοθεραπείας (με λεωφορείο μάλιστα του Δήμου Αιγιαλείας),  για να μην μεταφέρουν εξοπλισμό στην Πάτρα.

φωτογραφία από pelop gr

Στο Αίγιο οι ενέργειες είναι σε κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο, αλλά και σκληρά νομικές, μετά από απόφαση που έλαβαν την Παρασκευή οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (παρά τις όποιες ενστάσεις τους για τη γενικότερη διαχείριση της δημοτικής αρχής) και της Συντονιστικής Φορέων, παρουσία νομικών συμβούλων του Δήμου και Δικηγορικού Γραφείου που ανέλαβε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για ακύρωση του ΠΔ, με αίτηση αναστολής έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα με τον δικαστικό αγώνα αποφασίστηκε να μη επιτραπεί (με κάθε μέσο) η μεταφορά του εξοπλισμού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου, τουλάχιστον πριν την απόφαση προσωρινής αναστολής.

Στο Πύργο οι Δημοτικοί άρχοντες και άλλοι φορείς προτιμούν να φωτογραφίζονται όλο χαμόγελα με αυτούς που ψήφισαν τον Πανεπιστημιακό θάνατο της Ηλείας. Προτιμούν να χαριεντίζονται και να έχουν έτσι πλούσιο φωτογραφικό αρχείο σε Υπουργεία-Φορείς και άλλες εκδηλώσεις. Προτιμούν να έχουν «συνεργασία» πολλών επιπέδων με την κεντρική εξουσία και να δηλώνουν «αντιστασιακοί» μόνο στα λόγια, όταν ζορίζουν τα πράγματα. Προτίμησαν να μείνουν άφωνοι όταν τα φορτηγά άδειαζαν σήμερα 28 Ιουλίου 2022, το ΑΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ.

Φυσικά κατά καιρούς όλος ο πολιτικός (και όχι μόνο) εσμός  ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου, μιλώντας για (δήθεν) ερχομό διάφορων σχολών ή σχολείων κατώτερου και μη μόνιμου επιπέδου, που φυσικά είναι αδύνατον να υποκαταστήσουν σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό-πολιτισμικό-οικονομικό κλπ) την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που μας «άφησε χρόνους». Είναι οι περιβόητες “χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς (Ηλείους)”

Όσοι ψήφισαν το σχέδιο «Αθηνά» που αφαίρεσε το καλύτερο κομμάτι του ΑΤΕΙ Πύργου, όσοι ψήφισαν το Νόμο Κεραμέως, όσοι διοικούσαν τότε και όσοι διοικούν τώρα (Βουλευτές-Περιφέρεια-Δήμους-Κομματικοί και εμπορικοί παράγοντες) είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι και νεκροθάφτες  της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού και των πόλεων.

Η Ηλεία του πολιτισμού και της Πανάρχαιας Ιστορίας-των αγροτικών προϊόντων- των ποταμών – του φυσικού κάλους-των ατέλειωτων ακτογραμμών έχει προοριστεί από «άλλα» συμφέροντα να γίνει Νομός «Υπηρεσιών»* με σκλάβους-κατοίκους. Προφανώς και ζούμε κάτι παράλληλο με Αφρικανικές χώρες που και εκεί φτωχοποίησαν τον κόσμο για να τους πάρουν το πλούτο. Απαραίτητοι «σύμμαχοι» αυτών των συμφερόντων είναι Βουλευτές-Περιφερειακοί αιρετοί-Δημοτικοί αιρετοί-Σύλλογοι και Επιμελητήρια που λάμπουν δια της σιωπής τους και της οσφυοκαμψίας  τους στα «αφεντικά», με διάφορες «αμοιβές».

Ο πολύς κόσμος ευθύνεται με τη σειρά του, που ακόμα ενισχύει αυτή την πελατειακή σχέση με όλους αυτούς (τους νεκροθάφτες), αντί να τους στείλει οριστικά στη λήθη….

Χρειάζεται επειγόντως (χθες) αλλαγή πολιτικού προσωπικού σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

Ηλεία και Ηλείοι ώρα 0 (μηδέν)…..

 *Υπηρεσίες μπορεί να σημαίνει και αιολικά πάρκα-φωτοβολταϊκά πάρκα-αγωγοί κλπ, για να σκεφτούμε λίγο γιατί μας καίνε με τόση λύσσα κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα οι βουλευτές μας ψηφίζουν μελλοντικές παροχές σε τεράστιες πολυεθνικές, που όλως τυχαίως!!! είναι στις περιοχές που σήμερα καίγονται….

Εάν ψάχνετε τους δικούς μας αιρετούς ή άλλους «παράγοντες» καλύτερα να τους αναζητήσετε στα κατά τόπους πανηγύρια και εκδηλώσεις, που κάνουν με επιτυχία τους καλοχαιρετάδες…αλλά μην τους πείτε για τα ΑΤΕΙ και τους κάτσει βαριά η γουρνοπούλα και το έχετε τύψεις…Φυσικά για να «ενοχληθούν» προϋποθέτει να έχουν πέτσα και από αυτή έχει μόνο η γουρνοπούλα…

…………………………………………………………………………….