Η Γερμανία δεν αποκαλύπτει που βρίσκεται ο στρόβιλος της Siemens !! Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο θα ζητήσει από την Gazprom να κάνει δήλωση

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εθνική σημαία της Γερμανίας πάνω από το κτίριο της Budestag - RIA Novosti, 1920, 25/07/2022
ΑΛΦΕΙΟΣ : ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΒΙΛΟ !!!
… ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ … Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!! “Παίζουν τον παπά” οι υπεύθυνοι της Siemens Energy !!! Που είναι ο στρόβιλος της Gazprom ;; Στο βάθος κερδοσκοπία ;;Εν τω μεταξύ οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο ξεπέρασαν τα 2.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, ενώ η αμερικανική έκδοση του The National Interest αναφέρει ότι η Ρωσσία κολυμπάει στο χρήμα ενώ η Δύση υποφέρει από προβλήματα λόγω κυρώσεων και η Le Figaro ότι η Ευρώπη επανέλαβε το αγγλικό λάθος του Ναπολέοντα σε σχέση με τη Ρωσία !!!

……………………………………..

Το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας δεν αποκαλύπτει πού βρίσκεται ο στρόβιλος της Siemens για το Nord Stream

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 25 Ιουλίου – RIA Novosti. Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας δεν αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τη θέση του στροβίλου της Siemens για το Nord Stream για λόγους ασφαλείας, δήλωσε η εκπρόσωπος του τμήματος, Beate Baron.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε νωρίτερα ότι ο στρόβιλος παραδόθηκε στη Γερμανία στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και η μεταφορά του στη Gazprom θα αναφερθεί εκ των υστέρων.
.
“Όλες οι νομικές προϋποθέσεις, όλα τα νομικά ζητήματα επιλύονται όσον αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Ο Καναδάς έχει εκδώσει άδεια εξαγωγής με εξαίρεση από το καθεστώς κυρώσεων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δήλωσαν ότι η μεταφορά αυτής της τουρμπίνας δεν υπόκειται σε κυρώσεις. … Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε βρίσκεται ο στρόβιλος», δήλωσε ο Baron σε ενημέρωση τη Δευτέρα.
Το Nord Stream , η κύρια οδός παροχής φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη , ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του στις 21 Ιουλίου μετά από προγραμματισμένη συντήρηση. Η άντληση συνεχίστηκε στο 40% της χωρητικότητας σχεδόν 170 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, όπου ήταν από τα μέσα Ιουνίου. Η Gazprom εξήγησε τον περιορισμό λόγω καθυστερήσεων στην επιστροφή της γερμανικής Siemens από την επισκευή μονάδων συμπιεστών αερίου (GCUs), οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την παροχή αερίου στον αγωγό. Ιδιαίτερη δυσκολία προέκυψε με την επιστροφή της τουρμπίνας από τον Καναδά, ενώ ο κινητήρας έφτασε μόνο στη Γερμανία.
.
Στην Ευρώπη, δηλώνεται περιοδικά ότι τα προβλήματα με τους στρόβιλους δεν μπορούν να είναι ο πραγματικός λόγος για την πτώση της ροής αερίου. Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η μείωση των προμηθειών μέσω του Nord Stream οφείλεται αποκλειστικά σε κυρώσεις, που προκάλεσαν προβλήματα στην επισκευή των αντλιοστασίων φυσικού αερίου. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Gazprom εκπληρώνει και σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και είναι έτοιμη να αντλήσει όσο χρειάζεται.
………………………………..

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο θα ζητήσει από την Gazprom να κάνει δήλωση για την κατάσταση με τον Nord Stream

ΜΟΣΧΑ, 26 Ιουλίου – RIA Novosti. Η Gazprom θα κάνει δήλωση για το Nord Stream, υπάρχουν όντως προβλήματα με τους στρόβιλους, η κατάσταση περιπλέκεται από τις κυρώσεις και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας.
.
“Σίγουρα θα ζητήσουμε από τους συναδέλφους μας στη Gazprom να δώσουν μια εξήγηση από τεχνολογικής άποψης. Σίγουρα θα το κάνουμε. Γενικά, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, ναι, όντως, υπάρχουν προβλήματα με τους στρόβιλους, η τουρμπίνα δεν έχει ακόμη έφτασε μετά την γενική επισκευή, δεν έχει εγκατασταθεί, είναι καθ’ οδόν “Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με έναν άλλο στρόβιλο. Η Gazprom εργάζεται σε αυτήν την κατάσταση”, είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
.
Τόνισε επίσης ότι οι περιορισμοί και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας περιπλέκουν την κατάσταση.
«Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι η κατάσταση περιπλέκεται κρίσιμα από τους περιορισμούς και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας. Χωρίς αυτούς τους περιορισμούς, θα γίνονταν όλα, θα πραγματοποιούνταν όλες οι εργασίες επισκευής, και οι εργασίες εγγύησης, και επισκευής και σέρβις έξω, με τον συνηθισμένο επιχειρησιακό τρόπο χωρίς να οδηγηθούμε στις καταστάσεις που βλέπουμε τώρα. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, θα απευθυνθούμε στους συναδέλφους μας στη Gazprom για να κάνουν μια δήλωση», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
……………………………………

…………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Αέριο. Η αντίδραση της Ισπανίας και της Πολωνίας στη μείωση που πρότεινε η Κομισιόν !!

ΑΕΡΙΟ. “Σφάζονται” μεταξύ τους βόρειοι-νότιοι στην Ε.Ε. Η Κομισιόν ζητά μείωση χρήσης 15% !!

……………………………………………………………………………..