Πρέσβης: Η Ρωσσία δεν έχει κάνει ποτέ κακό στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πια…

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστυνομικοί κοντά στο κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Ελλάδα - RIA Novosti, 1920, 26/07/2022
ΜΟΣΧΑ, 26 Ιουλίου – RIA Novosti. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ελλάδας έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχει συνεργασία και επαφές τώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ.
.
«Από τα τέλη Φεβρουαρίου οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πια. Δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχει επαφές. Με μια λέξη, κυριολεκτικά μέσα σε λίγες μέρες, όλες οι εξελίξεις, όλη η πλούσια σειρά των διμερών σχέσεων που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες, έχουν ακυρωθεί», είπε ο πρέσβης στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού «Russia 24».
.
Ταυτόχρονα, ο πρέσβης επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι παρατηρητές στην Ελλάδα ασκούν ολοένα και πιο έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση «για το γεγονός ότι με τις ενέργειές της, για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, έφερε τα πράγματα στο σημείο που η Ελλάδα έχει γίνει μια μη φιλική χώρα για τη Ρωσία – και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν είναι τίποτα κακό για την Ελλάδα δεν έχει κάνει ποτέ και δεν το έχει κάνει τελευταία».
.
Ποιες χώρες κήρυξε η Ρωσία μη φιλικές;
Ποιες χώρες κήρυξε η Ρωσία μη φιλικές;  γραφήματα Κοίτα
…………………………………….
…………………………………………………………………………….