ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ. ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΔΩΣΕ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ !! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΣΩ ΤΥΠΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΩΣ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ …

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ … ΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ … ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ (ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ) ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ … ΕΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ … Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΟΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ !!! 200 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ …

ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ … “ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ” !!! ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ … ΟΡΙΣΤΕ Η ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ !!!

‘Αρθρο 84: (Εμπιστοσύνη της Βουλής – αρχή της δεδηλωμένης)

1. H Kυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής. Mέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Kυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Bουλής και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε. H Bουλή, αν έχουν διακοπεί οι εργασίες της κατά το σχηματισμό της Kυβέρνησης, καλείται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες να αποφανθεί για την πρόταση εμπιστοσύνης.
2. H Bουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Bουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας.
H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
3. Kατ’  εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
4. H συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
5. H ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση.
6. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
7. Kατά την ψηφοφορία για τις πιο πάνω προτάσεις ψηφίζουν οι Yπουργοί και Yφυπουργοί που είναι μέλη της Bουλής.

………………………………………………………………………….