ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΙΣΒΑΛΕΙ 3,5χιλ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Sev Lake ΤΟΥ Syunik !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα περίπου 250 ένοπλοι αζέροι στρατιώτες βρίσκονται στην επικράτεια της Αρμενίας

el.armradio.am

Η προκλητικότητα των Αζέρων συνεχίζεται κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.
Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες της συνεχιζόμενης προκλητικότητας του Αζερμπαϊτζάν που με την στήριξη της Τουρκίας προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην μεθόριο με την Αρμενία.
Από την περασμένη Τρίτη στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν έχουν παραβιάσει την μεθοριακή γραμμή και εισχωρήσει σε βάθος 3,5 χιλιομέτρων στην περιοχή της Σέβ Λίτζ “Μαύρη λίμνη” της περιφέρειας Σιουνίκ και αρνούνται να υποχωρήσουν στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα των δυο χωρών. Παρόμοια προσπάθεια διείσδυσης έχει αναφερθεί και στην περιοχή της πόλης Βαρτενίς της περιφέρειας Κεγαρκιουνίκ.
Εκμεταλλευόμενοι ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην νέα ανάφλεξη των συγκρούσεων στην Γάζα, οι Αζέροι συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή.
Ο αρμενικός λαός ενωμένος θα απαντήσει και σε αυτές τις προκλήσεις του δικτάτορα Αλίεφ και του μέντορά του επίσης δικτάτορα Ερντογάν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πάλι με την αιτιολόγηση της “προσαρμογής των συνόρων”, πραγματοποίησαν άλλη μια πρόκληση εναντίον του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας, προσπαθώντας να διασφαλίσουν πρόοδο στις παραμεθόριες περιοχές του Βαρντενίς και του Σισιάν. Η δήλωση εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

“Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας η πρόοδος του Αζερικού στρατού σταμάτησε και κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή αμέσως και να επιστρέψει στις αρχικές τους θέσεις. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας περιγράφει αυτές τις ενέργειες ως ανοιχτή πρόκληση, προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτες εξελίξεις, προτρέπει τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις αμέσως και να σταματήσουν τις προκλήσεις εναντίον του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας”, αναφέρεται στο μήνυμα.

…………………………………………………

https://www.facebook.com/ZartonkMedia/photos/a.2108679539214335/3954521917963412/

…………………………………………………

Ο ΟΣΣΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Syunik

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΣΣΑ (Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας ) Στανισλάβ Ζας συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή Syunik κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Vagharshak Harutyunyan και τον υπουργό Εξωτερικών Αρά Αϊβαζιάν. Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΣΣΑ.

“Ο ΟΣΣΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής Syunik και, εάν χρειαστεί, θα ληφθούν απαραίτητα μέτρα με βάσει της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας”, ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωσή του.

………..

Με προκλητικά βήματα το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην Αρμενία
………………………………………………………………………………………..