ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ “ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞωτερικών !! “Ξεχνάτε την προσβολή του Αλίεφ στον πρέσβη…;”

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

………………………………………

ΚΑΣΠΑΡ ΚΑΡΑΜΠΕΤΙΑΝ: “Κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ντροπή για την Ελλάδα η ανακοίνωση σας. Ξεχνάτε προφανώς την τριμερή μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος, Αρμενίας; Ξεχνάτε την άμεση υποστήριξη της Αρμενίας στην πρόσφατη κρίση με την Τουρκία; Ξεχνάτε την προσβολή του Αλίεφ στον πρέσβη μας;”

“Αν αυτή είναι η πολιτική σας, μην έχετε το θράσος να ζητάτε από άλλους να αποφεύγουν τις ίσες αποστάσεις όταν μας προκαλεί η Τουρκία. Είναι εν γνώση του υπουργείου η ανακοίνωση αυτή;”

*Ο ΚΑΣΠΑΡ ΚΑΡΑΜΠΕΤΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩ-ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

……………………………………..

……………………………………..

[ Τριμερής σύνοδος υπουργών Εξωτερικών, Κύπρου – Ελλάδας – Αρμενίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (4-6-2019) στη Λευκωσία, με επίκεντρο την ενίσχυση των δεσμών των τριών χωρών και την εμβάθυνση της συνεργασίας τους. Με τη διάσκεψη αυτή να είναι η πρώτη μεταξύ των τριών χωρών οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν να ακολουθήσει διάσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κρατών στην Αρμενία.

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών είναι η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, σημειώνοντας ότι: «η σημερινή συνάντηση αντικατοπτρίζει σαφώς την κοινή αποφασιστικότητα να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας και να αναπτύξουμε συνέργειες που θα ωφελήσουν τις χώρες και τους λαούς μας»… ] ΠΗΓΗ

…………………………………

17/08/2020 Τoυρκία κατά Αρμενίας γιατί στήριξε Ελλάδα – Κύπρο: «Συμμαχία του κακού»

Σε ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, η τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο για «συμμαχία του κακού» και «ύπουλη συμμαχία».

[ Η ανακοίνωση του Γερεβάν:

«Παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις και τη ναυτική κινητοποίηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που προκαλούνται από τις τουρκικές παράνομες και προκλητικές ενέργειες. Αυτή η αποσταθεροποιητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο εκδηλώνει τη συνεχιζόμενη επιθετική και επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στις γειτονικές της περιοχές.

»Επαναλαμβάνουμε τη σαφή υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Αρμενίας με την Ελλάδα και την Κύπρο και καλούμε την Τουρκία να αποκλιμάξει την κατάσταση, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει όλες τις ενέργειες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας και της Κύπρου».

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι:

«Βλέπουμε ότι η Αρμενία, η οποία προσπαθεί να παρουσιάσει γνώμη για την Ανατολική Μεσόγειο, έχει θεμελιώδες σφάλμα για την παγκόσμια γεωγραφία και τη θέση της σε αυτήν τη γεωγραφία. Το ζήτημα εδώ δεν είναι η λίμνη Σεβάν, αλλά η Ανατολική Μεσόγειος. Μετά την προκλητική δήλωση της Αρμενίας σχετικά με τη Συνθήκη των Σεβρών, η γνώμη της για την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα νέο παράδειγμα ανευθυνότητας και χωρίς όρια.

»Η ύπουλη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας, που έκανε την Αρμενία περίκλειστο κράτος, την κάνει να νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να μιλήσει για την περιοχή.

»Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Καμία συμμαχία του κακού δεν μπορεί να το αποτρέψει. Όσοι πιστεύουν διαφορετικά δεν έχουν μάθει τίποτα από την ιστορία.

»Η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στον αδελφό της, το Αζερμπαϊτζάν». ]

…………………………………

https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/anakoinose-upourgeiou-exoterikon-skhetika-me-tis-exelixeis-sto-nagkorno-karampakh.html

…………………………………

ΠΗΓΗ

…………………………………

https://www.facebook.com/anc.gr/photos/a.1878121822399908/2693170964228319/?type=3&theater

…………………………………

Τα σχόλια είναι κλειστά.