Η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά για την αποσυμφόρηση των φυλακών

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
ΑΛΦΕΙΟΣ: ΚΙ ΕΝΩ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2020 ΥΠΗΡΞΕ ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΝΠ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ CORONAVIRUS (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ) “ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΝΠ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ…” ΕΓΡΑΦΑΝ… , “ΑΥΡΙΟ… ΜΕΘΑΥΡΙΟ… ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ…” , ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ… ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΕΣΕ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗ… ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ… ΦΥΛΑΚΕΣ. (η Επιτροπή ανησυχεί για τη δεινή κατάσταση του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος και τα ανεπαρκή μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης των φυλακών. ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ(CPT).
……………………………………………………………………………

Η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κρατουμένων και των εκπαιδευτικών των ΣΔΕ και ΔΙΕΚ των σωφρονιστικών καταστημάτων για αποσυμφόρηση των φυλακών

Η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κρατουμένων και των εκπαιδευτικών των ΣΔΕ και ΔΙΕΚ των σωφρονιστικών καταστημάτων για αποσυμφόρηση των φυλακών προκειμένου να προστατευθούν οι έγκλειστοι, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς από τον σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού. Ο συνωστισμός, τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας και η μη πραγματοποίηση τεστ του υιού, καθιστούν των πληθυσμό των σωφρονιστικών καταστημάτων ιδιαίτερα ευάλωτο.

Επισυνάπτεται το κείμενο με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών ΣΔΕ και ΔΙΕΚ Σωφρονιστικών Καταστημάτων

ΠΗΓΗ