Δήμος Ήλιδας – Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας και Γιατροί του Νοσοκομείου: Nα μην πανικοβάλλονται από φήμες οι κάτοικοι του Δήμου

ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ
Σε πλήρη λειτουργία το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης – Δυο γραμμές επικοινωνίας για τους πολίτες από τον Ιατρικό Σύλλογο

Καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιο τυχόν περιστατικό κορονοϊού εμφανιστεί, είναι ο Δήμος Ήλιδας, το Γενικό Νοσοκομείο και όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Νίκος Σδούγας, κάλεσαν τους πολίτες της περιοχής να μην «μην πανικοβάλλονται από φήμες» αλλά να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού και εάν εμφανίσουν συμπτώματα άμεσα να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους ο οποίος είναι ο υπεύθυνος να τους καθοδηγήσει.
Τόνισαν πως μετά την απολύμανση που έγινε, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι σε πλήρη λειτουργία και σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό που θα εμφανιστεί. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ Τσαούσης, ο Ιατρικός Σύλλογος δημιούργησε δυο γραμμές επικοινωνίας όπου οι πολίτες θα μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται από τους γιατρούς για το τι πρέπει να κάνουν εάν διαπιστώσουν πως έχουν τα ύποπτα συμπτώματα.  Τα  τηλέφωνα του Ιατρικού Συλλόγου είναι  6944 344403 και 6937 251264

Γιάννης Λυμπέρης : «Να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας»

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης : «Οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται και να μην πανικοβάλλονται από φήμες οι οποίες κυκλοφορούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφόρησαν στην Ηλεία και ήρθαν σε επαφή με συνανθρώπους τους. Αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι πως από την πρώτη στιγμή υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ των γιατρών που έχουν έρθει από την Αθήνα και των συναδέλφων τους από το νοσοκομείο Αμαλιάδας και του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να βρεθούν όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το γκρουπ των ταξιδιωτών.
lumperis sunentauksiios

Σε μεγάλο βαθμό αυτή η προσπάθεια έχει πετύχει αφού έχουν προχωρήσει την Ιχνηλασιμότητα. Όσοι είναι ύποπτοι να έχουν τον ιό βρίσκονται στο σπίτι τους για να μην τον μεταφέρουν σε άλλους. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας. Δηλαδή να πλένουμε τα χέρια μας, να μη πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους και εάν νιώσουμε κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας. Να ξεκαθαρίσω πως μόνο οι γιατροί είναι υπεύθυνοι να μας δώσουν πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε με το παραμικρό και να συνωστιζόμαστε στο νοσοκομείο. Να πω ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας, έχει γίνει απολύμανση και λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν πρέπει λοιπόν να πανικοβάλλεται ο κόσμος και δηλώνουμε πως οι γιατροί μας είναι στη διάθεση των κατοίκων του Δήμου Ήλιδας.
sunenteusksi ios2
Ακολούθως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης επεσήμανε : «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, αποφάσισε ότι τα μέλη του είναι στη διάθεση του Δήμου Ήλιδας και του νοσοκομείου της πόλης. Βασικό μας μέλημα είναι να μην δημιουργηθεί πανικός μεταξύ των κατοίκων. Οι γιατροί θα βρίσκονται σε αναμονή σε ότι του ζητηθεί. Για το λόγο αυτό όσοι χρειάζονται βοήθεια ή συμβουλή μπορούν να επικοινωνούν με τον Ιατρικό Σύλλογο, – έχουμε δυο τηλεφωνικές γραμμές για το κοινό- και οι γιατροί να συνδράμουν στο πρόβλημα που υπάρχει. Θα πρέπει να μην πηγαίνουμε άσκοπα στο νοσοκομείο γιατί συνωστιζόμαστε και βέβαια εκεί νοσηλεύονται αντίστοιχα περιστατικά. Μην μας πιάνει πανικός με ένα μικρό βήχα. Κλείνοντας να πω ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρίσκεται εν πλήρη λειτουργία και είναι καθ’ όλα έτοιμο να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά».
Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Νίκος Σδούγας τόνισε : «Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, μετά την απολύμανση που έγινε, εφημερεύει κανονικά και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ότι περιστατικό εμφανιστεί».

https://oinomaosblog.blogspot.com/2020/03/n.html

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.