Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για το άσυλο: ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Χωρίς κατηγορία

(Απο Stella Stergiou)

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου κατατίθεται προς ψήφιση στην βουλή (σσ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟ: ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ) ένας νόμος για τους λάθρο!!! Αυτός ο νόμος είναι η οριστική ταφόπλακα της Ελλάδος!!! Απαγορεύουν πλέον με νόμο την επιστροφή τους εκτός Ελλάδος!!!

“Πρόσφυγας” άσυλο… Σας λένε ψέματα!

Τους δίνουν το δικαίωμα για επανένωση οικογενειών… Πράγμα που σημαίνει ότι ένας που έχει τρεις γυναίκες και με κάθε μία με αυτήν με τρία παιδιά, δλδ δώδεκα άτομα θα μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή νόμιμα στην Ελλάδα!!! Και το πιο τραγικό, ότι όλα τα χρήματα πλέον που θα δίνονται σε αυτούς θα είναι από το ελληνικό κράτος και από πουθενά αλλού!!!!!

(σσ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ “ΚΑΤΑΔΙΚΗ” ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΞΑΘΛΊΩΣΗ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΦΑΓΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Ενω δινει τεραστες παροχες στους λαθρο εισβολεις που δεν εχουν προσφέρει τίποτα στη χώρα στο κράτος, τους ψηφίζεις ακομα για ολα αυτά;;

ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΑΡΧΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΝΧΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ…) ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ? ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”.

Eνημερωθείτε σχετικά με το έκτρωμα που κατατίθεται από τον Χρυσοχοΐδη με εντολή της ΕΕ!!!!

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο

Διαβάστε τον πίνακα με τις καταργούμενες διατάξεις

(απο το 1οθεμα) Διαβάστε το κείμενο του νομοσχεδίου όπως προέκυψε μετά την πενθήμερη δημόσια διαβούλευση

Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο που αυστηροποιεί το καθεστώς παροχής ασύλου και επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης των σχετικών αιτήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η (ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ) κρίση στο μεταναστευτικό.

Οι προωθούμενες διατάξεις προβλέπουν ρητές προθεσμίες για την εξέταση των αιτήσεων, αυτοπρόσωπη παράσταση των αιτούντων σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και διαδικασίες επιστροφής όσων δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις μεταφοράς τους. (σσ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΝΧΟ ΣΤΙΣ ΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?? ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΝΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΡΕΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ)

Ειδικότερα, σε περίπτωση που οι αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμούν την προστασία και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής. (σσ ΕΔΩ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ “ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ” ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ? ΜΠΑΙΝΟΥΝ 100 ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ πεντε ??)

Μετά την καταγραφή, εφόσον οι αιτούντες τελικά παραμένουν στο σύστημα αλλά δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς, τότε η αίτησή τους εξετάζεται με ταχύρρυθμη εξέταση εντός 3 ημερών. Και αυτό διότι συνάγεται ότι έχουν υποβάλει την αίτηση μόνο για να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους. Σε κάθε περίπτωση παραβιάζουν το καθήκον συνεργασίας τους και αυτό επιφέρει συνέπειες.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης ότι η παραβίαση των όρων και κανονισμών λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει ως συνέπεια την διακοπή της στέγασης και ουσιαστικά την αποπομπή των αιτούντων από αυτά, ενώ αυστηροποιεί την έννοια της ευαλωτότητας και απαλείφεται μεταξύ άλλων το μετατραυματικό στρες ως λόγος ένταξης στο καθεστώς. Προτείνεται, επίσης, κατάλογος «ασφαλών χωρών» καταγωγής και ασφαλών τρίτων χωρών.

Στο άρθρο 51 ( (σσ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟ: ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ) του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η φοίτηση των προφυγόπουλων (“Πρόσφυγας” άσυλο… Σας λένε ψέματα!) είναι υποχρεωτική στα σχολεία ενώ προβλέπονται και κυρώσεις για γονείς-πρόσφυγες που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων κατά την παραμονή τους στην χώρα υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος. Η ένταξη γίνεται με προυποθέσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν για τους Ελληνες πολίτες και με διευκολύνσεις ως προς την εγγραφή σε περίπτωση δυσχερειών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκτελείται μέτρο απομάκρυνσης που εκκρεμεί κατά των ιδιών ή κατά των γονέων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη διάταξη.

ΠΗΓΗ

………………………………………………..

Τα σχόλια είναι κλειστά.