”ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ”… ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!! Αφροδίτη Καρανίκου

ΑΡΘΡΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Αφροδιτη Καρανικου ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!
Θα στο πω σαν παραμύθι , όπως κάνω με τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο ….ξέρεις , τα παραμύθια έχουν μια ιδιαίτερη δύναμη…διώχνουν την παρεξήγηση και τον εγωισμό μακριά και κάνουν την αλήθεια πολύ απλή για να την καταλάβεις…Είσαι έτοιμος? Κάθησε αναπαυτικά, βάλε τη φαντασία σου να κάνει εικόνες κι αρχίζουμε!!!

”ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ”
Μια φορά κι έναν καιρό , όχι και πολύ μακριά από σήμερα, σε μια καταπράσινη κοιλάδα , υπήρχε ένα πανέμορφο χωριό! Τα σπίτια ήταν χαμηλά και χτισμένα από πέτρες του κοντινού βουνού και ξύλα του δάσους. Ένα καταπράσινο δάσος προστάτευε το χωριό κι ένα ποταμάκι με καθάριο νερό του τραγουδούσε! Τόσο καθάριο που οι άνθρωποι έσκυβαν κι έπιναν από το γάργαρο νερό του ενώ τα ψάρια έπαιζαν κυνηγητό…
Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί, ήταν ήρεμοι και χαρούμενοι! Καλλιεργούσαν μικρούς κήπους με λαχανικά , τα οποία πότιζαν από το ποταμάκι κι αυτά , γεμάτα υγεία αναπτυσσόταν και χάριζαν τις πολύτιμες βιταμίνες τους στους ανθρώπους…Τα γέλια των παιδιών ακουγόταν παντού καθώς έπαιζαν ξέγνοιαστα και τα τραγούδια των κοριτσιών αντηχούσαν ως τους πρόποδες του βουνού!
Όμως….βαθιά μέσα στο σκοτάδι του βουνού, υπήρχαν κάποια πλάσματα , άσχημα κι αποκρουστικά στη θέα , μα το χειρότερο …είχαν άσχημη ψυχή ή μάλλον δεν είχαν καθόλου ψυχή…. Αυτά τα πλάσματα λοιπόν τρελαινόταν από τα γέλια και τη χαρά των ανθρώπων και έψαχναν τρόπους να κλέψουν τα χαμόγελα τους. Συγκεντρώθηκαν όλοι γύρω από το πέτρινο τραπέζι τους και ακούστηκε ο αρχηγός τους να λέει:
– ” Ψάξτε….τί τους κάνει τόσο ροδαλούς και χαρούμενους? Κι αν το βρείτε….το θέλωωω”
-” Εγώ ξέρω….” απάντησε κάποιος. ” Τα λαχανικά που καλλιεργούν , είναι καταπράσινα και ζωντανά…με σπόρους που τους έχουν δώρο από τους παππούδες τους ακόμα…..και το νερό που πίνουν , του μιλούν λες και τους ακούει…και το πρωί βγαίνουν και κοιτάζουν το δάσος λες και είναι θεός τους….όλο το περιβάλλον τους άρχοντά μου…τους δίνει ζωή”
-ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ….ΤΟ ΜΙΣΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ….ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ….
-“Δεν είναι τόοσο απλό άρχοντά μου….δεν θα μας αφήσουν….πρέπει με άλλο τρόπο να τους το καταστρέψουμε….”.
Κι έτσι…οι άσχημοι έσπαζαν τα κεφάλια τους να βρουν τρόπους….Και βρήκαν….πόνταραν στην αθωότητα των ψυχών των ανθρώπων ….
Έχτισαν ένα εργοστάσιο για να παράγει ρεύμα ,λίγο πιο πέρα από το όμορφο χωριό τους…Ούτε που τους ρώτησαν….έφεραν το ρεύμα και το παρουσίασαν ως πρόοδο και πολιτισμό….Έφεραν την ηλεκτρική κουζίνα για να απαλλάξουν τη νοικοκυρά από τα άναμμα της φωτιάς, το πλυντήριο για να μην κουράζουν τα χέρια τους….και φυσικά την τηλεόραση….το πιο σπουδαίο από ολα τα εργαλεία….
Οι άνθρωποι είχαν χαζέψει με το κουτί που έδειχνε άλλους ανθρώπους από αλλες χώρες , με άλλο ντύσιμο και άλλους τρόπους…..Οι άντρες άρχισαν να θαυμάζουν τις γυναίκες που το κουτί πρόβαλλε ως όμορφες και οι γυναίκες τους άρχισαν να προσπαθούν να μοιάσουν με εκείνες…..Η τηλεόραση έλεγε πως η μόδα προστάζει φέτος να φοράνε όλες μίνι….κι εκείνες το έκαναν…Δεν μπορούσε η τηλεόραση να λέει ψέματα…ήταν το σοφό κουτί… Οι διαφημίσεις έδειχναν απορρυπαντικά για το πλυντήριο , για την κουζίνα, χλωρίνη για τη δύσκολη βρωμιά γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμιά βρωμιά….
Όμως …για όλα αυτά χρειαζόταν λεφτά…και οι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν δουλειές έξω από το χωριό τους….δούλευαν οι άντρες μα τα λεφτά δεν έφταναν….άρχισαν να δουλεύουν και οι γυναίκες κι άφηναν τα παιδιά τους σε γιαγιαδες ή σε σταθμούς που δημιουργήθηκαν για αυτό το λόγο….Αγχος, απόγνωση, νεύρα, μαλώματα….
Μέσα στο σκοτάδι του βουνού , οι άσχημοι έκαναν ξανά συμβούλιο …έπρεπε να απολογηθούν στον αρχηγό τους….
– ” Ακούω….Είμαι πολύ ευχαριστημένος από εσας….τα γέλια σταμάτησαν….πείτε μου …τί κανατε?”
– Άρχοντα….μολύναμε το περιβάλλον τους….δηλαδή ..όχι εμείς…τους βάλαμε να το μολύνουν μόνοι τους….και είναι τόσο χαζοί που δεν το κατάλαβαν ακόμα….Φτιάξαμε εργοστάσια για να κατασκευάζουν τα πράγματα που τους επιβάλλαμε να αγοράζουν και μολύναμε το ποτάμι τους….Η τηλεόραση τους έπεισε πως έπρεπε να γκρεμίσουν τα σπίτια τους και να χτίσουν άλλα , με τσιμέντο….ραδιενεργά….και να μην βάφουν με ασβέστη, είναι μπανάλ αλλά με μπογιές καρκινογόνες. Αγόρασαν απορρυπαντικά με τόσα πολλά χημικά μέσα που μόνοι τους μόλυναν το νερό τους…άσε που το μαζέψανε σε δεξαμενές κι εκεί οι δικοί μας έριξαν χλώρια και φθόρια και το μόλυναν κι άλλο….Οι γεωπόνοι πούλησαν τα φυτοφάρμακα μας μιας και τα λαχανικά τους πλέον δεν είναι και τόσο ζωντανά , αφού το νερό που ποτίζονται είναι μολυσμένο και με τα φυτο φάρμακα γίνονται τεράστια τα μαρούλια….όμως τα παιδιά των ανθρώπων τα τρώνε και τα μάγουλά τους δεν είναι ροδαλά αλλά κίτρινα…και η πιο σπουδαία μας νίκη άρχοντά μας…..όλοι τους αρρωσταίνουν από καρκίνο…κι εκεί να δεις κονόμα εμείς με τις χημειοθεραπείες…..
Και τα παιδιά που γεννάνε έχουν χίλιες αρρώστιες…μα .. η πιο πετυχημένη είναι αυτή που τη λένε αυτισμό . Τα παιδιά τους δεν τους κοιτάνε και δεν τους μιλάνε….Τέλεια δεν τα κάναμε άρχοντα?
-” θέλω κι άλλο….να υποφέρουν όλοι τους πιο πολύ…πάρτε ό,τι έχουν και δεν έχουν ….τα σπίτια τους …όλα…να μην τους μείνει τίποτα…..”
– “όλα είναι σχεδιασμένα άρχοντα…τους δώσαμε τόσο φόβο που δεν μπορούν ούτε να κοιμηθούν…..”
Όμως ….μέσα σ όλο αυτό το παραλήρημα ένα καλό πνεύμα , μια νεράιδα , ακουσε τις απεγνωσμένες φωνές που ζητούσαν βουβά βοήθεια….μέσα από το κλάμα τους κάποιοι γονείς που τα παιδιά τους αργόσβηναν από καρκίνο…παρακαλούσαν . Κάποιων άστεγων οι φωνές επίσης ζητούσαν θεία παρέμβαση…..παιδιά κακοποιημένα παρακαλουσαν για σωτηρία.
Η νεράιδα άκουσε κι εμφανίστηκε όχι σ’ αυτούς που την παρακαλούσαν να παρέμβει αλλά σ αυτούς που έψαχναν τρόπο να αλλάξουν την κατάσταση.
-” Δεν θα σου δώσω φάρμακο για τον καρκίνο , ούτε για τον αυτισμό….γιατί πάλι θα συνεχίσει να υπάρχει….Όμως δες τι κακό σου έκαναν , βρες πώς σου το έκαναν και δράσε εναντίον σε ό,τι και όποιον σε καταστρέφει ύπουλα….Αν τους κοιτάξεις στα μάτια και τους δείξεις πως ξέρεις κι έχεις καταλάβει τί κακό σου έχουν κάνει….ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ….γιατί αυτοί δρουν στο ψέμα και στο δόλο και δεν αντέχουν την αλήθεια…..Όμως δεν μπορείς μόνος σου….πρέπει να είστε ΟΛΟΙ οι άνθρωποι σ αυτο το σχέδιο….και να είσαι σίγουρος πως θα νικήσετε!!!!”
Αυτά είπε η καλή νεράιδα στον άνθρωπο που έψαχνε λύση ….

ΟΣΑ ΜΥΘΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ….ΕΤΣΙ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ..ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ- ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ -ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΑΣ…..ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΔΕ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ….ΤΙ ΛΕΣ? ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ?ΤΟΥΣ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ? ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΣ? ΓΕΛΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΟΔΑΛΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ…ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ….ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ…

ΚΙ ΟΜΩΣ …ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ….ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΠΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ…..ΤΩΡΑ…ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ …ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? Η ΟΧΙ….

………………….

http://www.efsyn.gr/arthro/i-fysi-kai-oi-ependyseis