ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821.

ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

filesepanastasi_1821_472061820Στις 7 Μάρτη του 1821, ο Γρηγόριος ο Ε’, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης, ΑΦΟΡΙΖΕΙ τους Έλληνες μερικές ημέρες πριν το ξεκίνημα της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !!!

ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΤΟΥ 1821
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ-ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΔΙΚΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΠΛΑΠΟΥΤΑ. Η περιβόητη δίκη του 1833, που έγινε στο Ναύπλιο, συγκλόνισε το έθνος, επειδή οι πάντες γνώριζαν ότι οι δύο ήρωες ήταν απολύτως αθώοι. Οι Βαυαροί διατάζουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβει, κι αυτός απαγγέλλει κατηγορία εναντίον τους… ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ: Βουίζουν τώρα τ’ αυτιά μου, που ο Μάσσονας, καινούργιος αφέντης στον τόπο, τολμάει να με καλεί προδότη.

ΖΗΤΩ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821.ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ:»…μάνα και πατέρα δε γνώρισα.Ραγιάς ήμουν και βγήκα κλέφτης.»

Τα αντιγράφω κλαίγοντας…….
……………………………………

[ Πολυζωίδης: Σε ερωτώ πως σε λένε; Πόσο χρονών είσαι; Που γεννήθηκες και πότε; Ποιά δουλειά κάνεις; Γράμματα ξέρεις;
Πλαπούτας: Το πρώτο μου στέκι το χωριό Σουλιμά. Μάνα και πατέρα δε γνώρισα. Ραγιάς ήμουν και βγήκα κλέφτης. Δεύτερο στέκι μου το χωριό Παλούμπα. Εκεί η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τ’ αγγόνια μου καρτερούν με λαχτάρα να μάθουν τα νέα της δίκης. Είδα τον τόπο μου λεύτερο. Τώρα όμως με τούτη τη δίκη, αντικρύζω τον χαμό σαν Ραγιάς. Τα παλικάρια με κράζουν, καπετάν Πλαπούτα. Μαζί τους χάρισα στο έθνος νίκες πολλές.

Βουίζουν τώρα τ’ αυτιά μου, που ο Μάσσονας, καινούργιος αφέντης στον τόπο, τολμάει να με καλεί προδότη. Ξένος είναι και πατάει ελεύθερο χώμα ποτισμένο με αίμα. Ποτέ του δεν είδε τον πόνο του ραγιά ούτε τους αγάδες να αρπάζουν κοπέλες, και να καίνε σπίτια. Ούτε είδε κλέφτες να σηκώνουν κεφάλι. Κι όταν ήρθε η βλογημένη στιγμή του ξεσηκωμού δεν είδε το ραγιά με όρθια τη ράχη. Είναι ξένος στον τόπο, επίτροπος και κάνει τον δάσκαλο του νόμου. Σαν ξένος λογαριάζει τους κλέφτες. Άνιαστος είναι κι η γλώσσα του είπε άστοχα λόγια.

Ο Κολοκοτρώνης ο σοφός, ο Γέρος του Μοριά, θα σας πει για μένα όσα γνωρίζει, για τις μάχες που δώσαν στην Ελλάδα, την λευτεριά και… το βασιλιά. Οι δικαστάδες σαν Γραικοί που ‘ναι μη προσέξουν τα άστοχα λόγια του ξένου… του Μάσσονα. Ο ξένος γροικάει τους χτύπους της καρδιάς του με νιτερέσο. Ζευγολάτης κακός σπέρνει διχόνοιες και θερίζει τριβόλους.

Πολυζωίδης: Άλλο τίποτα έχεις να πεις;
Πλαπούτας: Τούτο μόνο. Πως γράμματα λίγα ξέρω και ‘κείνα μεγάλος τα ‘μαθα. ]

………………………………..

ΜΑΧΗ ΠΟΥΣΙ 13/6/1821.ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ!

……………………………….

Υπήρξε δάκτυλος του Πατριαρχείου στον εμφύλιο κατά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821;

Διαβάστε παρακάτω τον ΑΦΟΡΙΣΜΟ… Δείτε και τα δώρα των Σουλτάνων στους συνεργάτες τους !!!

ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΤΩΝ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

……………………………………………….

ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση