ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: 86/15 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10968380_390143851163769_7826468300850560100_n1Viky Charalambous 86/15 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ:-

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,:-
ΑΠΟΦΑΣΗ:-

ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΦΑΠ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ Δ.Ο.Υ., ΤΟΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ:-
ΣΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 9:«ΕΠΕΙΔΗ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΣ ΚΡΙΘΕΙ, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 41 ΤΟΥ Ν. 1249/1982 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΑΞΙΑΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 6 ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ, ΤΟΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ.

ΚΑΤ’ ΑΝΑΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 32 ΚΑΙ 34 ΤΟΥ Ν. 3842/2010, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΦΑΠ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΟΥ, ΤΟΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΕΦΟΣΟΝ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, Ο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 32 ΚΑΙ 34 ΤΟΥ Ν. 3842/2010, ΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΗΣ ΚΑΤ” ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 34 ΠΑΡ.6 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ (Ν. 3842/2010) ΕΚΔΟΘΕΙΣΗΣ ΠΟΛ 1225/24.12.2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Β 3573) [ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ 1188/30.7.2013 ΟΜΟΙΑ (Β 1919)],ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΥΝΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΩΣ ΑΝΩ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ, Η ΩΣ ΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ».

——————————————————————————————
ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ.. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ;

ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΗΓΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ “ΔΟΥΡΕΙΟ ΊΠΠΟ” ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΑΝ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ…

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΟΜΒΑΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΑΡΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ – ΟΦΕΙΛΕΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΩΝ – ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΠΩΝ.

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ -ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ- Η ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ Η ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥ.

ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΤΥΦΛΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ..
ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ. ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΙ..

ΜΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ.

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ “ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ” (ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ) ΚΑΙ “ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ” (ΤΡΑΠΕΖΕΣ) ΟΦΕΙΛΩΝ, ΓΕΓΕΝΗΜΕΝΩΝ Η ΜΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ.
ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΠΛΟ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ.

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ.

ΕΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση