Ισόβια στον Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά …

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ZMWKOS

Ισόβια στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στους συγκατηγορουμένους του , τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νςης εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και τον Νίκο Λεονταρίτη στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμών το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.
Το δικαστήριο απέρριψε ως μη νόμιμο το αίτημα του Γιάννη Σμπώκου να του δοθεί αναστολή.
Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα των κκ Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολή στην έφεσή τους. Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα, και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για μία δεκαετία. http://politikologia1.blogspot.gr/2015/10/blog-post_334.html

……………………………………

28 Δεκεμβρίου 2013 ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ! ΜΠΟΧΑ… ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ…

……………………………………

Vaya Sorra Εκλεισε κι αυτό το κεφάλαιο..
Οι δορυφόροι-υπουργικοί εκτελεστές πλήρωσαν το μάρμαρο, αφού μετά απο τις απαραίτητες δοκιμές, οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του θυμού των Ελλήνων λειτουργούν άριστα..
Η δικαιοσύνη εκτέλεσε με ευλάβεια το έργο της, η κακομοίρα φτωχή νοικοκυρά Σταμάτη, αποφυλακίστηκε και ποιός ξέρει πώς θ’ αντέξει να βάλει τα πασουμάκια της σε παπουτσοθήκη αξίας κάτω των 1800 ευρώ. Ο κύριος κύριος Τσοχατζόπουλος με τα σκληρά μυστικά πάθη (των άλλων) στην τσέπη, αθωώθηκε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών..
Σ’ αυτή την έρμη γη των Ελλήνων, μόνο εσύ αυθόχθονα ιθαγενή υπήκοε της σάπιας αλληλέγγυας ευρώπης, φέρεις βαριά την ευθύνη των επιλογών σου και των πράξεών σου.
Πληρώνεις την ασυγχώρητη αφέλειά σου και την τραγική αδυναμία σου να υποστηρίζεις ακόμα παραμυθατζήδες που γκρεμίζουν τα δημιουργήματα των κόπων σου, τα σχέδια του μέλλοντός σου, κι αμήχανος κοιτάς πίσω απ’τον καταρράκτη των ματιών σου λες και δεν πρόκειται για σένα.
Κι αν δεν μπορείς να τους πολεμήσεις μόνος, κι αν νοιώθεις λίγος και μικρός, θυμήσου πως δεν είσαι μονάδα. Είσαι πατέρας, μάνα, γιός, κόρη κι εγγονός. Δεν είσαι ένας. Είσαι κομμάτι που χωρίς εσένα ούτε η μικρότερη μορφή κοινωνίας, η οικογένεια, δεν μεγαλώνει. Είσαι υγιές κύτταρο ενός οργανισμού που πρέπει να ενωθείς με τ’ άλλα και να σκοτώσεις τους εισβολείς που θα σε μολύνουν. Θυμήσου την προέλευσή σου και μην χαραμίζεσαι.!

……………………………………

Αφήστε μια απάντηση