ΓΛΕΖΟΣ: «Πρόκειται, κυρίως, για μια ηθική ευθύνη. Η Γερμανία έχει την υποχρέωση να δώσει όσα οφείλει, έστω και αν επρόκειτο για ένα μόνο μάρκο».

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ… ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ (ΔΡΟΜΟΥΣ, ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΛΠ), ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ Ή ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ … ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ;;; ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ;;; ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΡΦΑΝΑ;;;

…………………………………………………………..

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΧΟΛΗ !!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ !!! ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!! ΕΝΑ ΜΑΡΚΟ (ούτε ευρώ… μάρκο!!!) ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ ΡΕ !!! ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !!! ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ !!! ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ… Ο ΚΑΛΠΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ…

glezos_533_355Γλέζος: Αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει το λόγο της…

Η ενότητα της Ελλάδας είναι σε κίνδυνο και ακραίες δυνάμεις θα αναπτυχθούν αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει το λόγο της, είναι το νέο μήνυμα που στέλνει στο Μαξίμου ο Μανώλης Γλέζος.

Λίγες μέρες μετά την επιστολή καταπέλτη κατά της συμφωνίας στο Eurogroup, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και ερωτηθείς αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της».

Σε ό,τι αφορά, δε, τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία και ανάμεσα στους δύο λαούς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Το να τροφοδοτούμε τη σύγκρουση είναι λάθος. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε το Τρίτο Ράιχ».

Ερωτηθείς για το αίτημα των πολεμικών επανορθώσεων, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε: «Πρόκειται, κυρίως, για μια ηθική ευθύνη. Η Γερμανία έχει την υποχρέωση να δώσει όσα οφείλει, έστω και αν επρόκειτο για ένα μόνο μάρκο. Ορθώς το Βερολίνο δέχθηκε να καταβάλει τα χρέη που αναγνωρίσθηκαν σε χώρες όπως η Πολωνία και η Γιουγκοσλαβία, ή να αποζημιώσει θύματα ναζιστικών σφαγών που διαμένουν στο Ισραήλ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, που έκλεψε από τη χώρα μας και δεν αντιμετώπισε το θέμα των επανορθώσεων προς την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απαντά ότι «δεν είναι εφικτή. Το ενιαίο νόμισμα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να μην μετατραπεί σε μέσο καταπίεσης. Η αξία δεν παράγεται από το νόμισμα ή το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά από τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο».

Στην ερώτηση της Κοριέρε «ποιον ρόλο φαντάζεται για την Ελλάδα στο μέλλον της Ευρώπης;» ο κ. Γλέζος αποκρίνεται πως «η Ευρώπη είναι ένας ελληνικός όρος που σημαίνει «εκείνη η οποία διαθέτει ευρύ βλέμμα». Μια ετυμολογία η οποία παραπέμπει σε πολλαπλή αντίληψη, μια πολυσήμαντη ρίζα. Mέσα σε αυτή την ταυτότητα πρέπει να υπάρξει θέση για όλους, Έλληνες, Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς».

Με αναφορά, τέλος, στην αφαίρεση της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, ο Μανώλης Γλέζος δηλώνει: «Η σβάστικα ήταν ύβρις στη Δημοκρατία και αποτελούσε απόδειξη της σκλαβιάς μας. Επέλεξα εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα, με τον φίλο μου, Απόστολο Σάντα, διότι ο Χίτλερ είχε μόλις δηλώσει ότι με τη λήξη της μάχης της Κρήτης η Ευρώπη είχε απελευθερωθεί από τους εχθρούς. Η σημαία έπρεπε να αφαιρεθεί αμέσως, η περίοδος της αντίστασης είχε αρχίσει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://ohifront.wordpress.com/2015/02/24/%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BB/

Αφήστε μια απάντηση