ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ!!!Η λίστα Λαγκάρντ είναι εδώ και μάλιστα “αναβαθμισμένη”…

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑ

kompinaΟι έλληνες κροίσοι της λίστας Λαγκάρντ, με καταθέσεις – μαμούθ, άνω του 1 εκατ δολαρίων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα του 2010 και οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα που εστάλη το 2010 στις ελληνικές αρχές, είναι, γνωστοί.σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας

«Τα Νέα»,

Από τα απόρρητα στοιχεία που διέρρευσαν φωτίζεται ο ρόλος της τράπεζας στους μηχανισμούς των εταιρειών offshore που προσφέρουν ανωνυμία και φορολογικό καταφύγιο. Ακαδημαϊκοί αναφέρουν ότι σχεδόν

7 τρισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται «παρκαρισμένα» σε φορολογικούς παραδείσους

ενώ οι διαφυγόντες φόροι για τις χώρες ανέρχονται σε 175 δισεκατομμύρια.

Επιχειρηματίας ο οποίος φαίνεται να δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και στην Αφρική, με καταθέσεις σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υπερέβαιναν τα 60 εκατ δολάρια την περίοδο 2006-2007. Το όνομα του εμφανίζεται στη λίστα του Ισραήλ.

Ζευγάρι Ελλήνων οι οποίοι είχαν αποσυρθεί και είχαν δηλώσει ως τόπο διαμονής το Πριγκιπάτο του Μονακό, με περισσότερα από 36 εκατ δολάρια στη HSBC Γενεύης. Εντάχθηκαν στη λίστα του Μονακό και όχι στην ελληνική.

Επιχειρηματίας στον χώρο των ναυτιλιακών, που γεννήθηκε στη Χίο και δήλωνε διεύθυνση επίσης στο Μονακό, με περίπου 27,5 εκατ δολάρια. Επίσης, εντάχθηκε μόνο στη λίστα του Μονακό.

Μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου, ο οποίος είχε έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, βρέθηκε με σχεδόν 18 εκατ δολάρια. Κατά την επεξεργασία των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε από το ICIJ το όνομα του εντοπίστηκε στη λίστα της Κύπρου.

Γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, μέλη της οποίας έχουν γεννηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τελ Αβίβ, με περίπου 10 εκατ. δολάρια. Τα τρία μέλη που εντοπίστηκαν εμφανίζονται στη λίστα που κατήρτισαν οι γαλλικές Αρχές για το Ισραήλ και όχι για την Ελλάδα.

Εισοδηματίας εβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει βελγική υπηκοότητα εμφανίζεται με περισσότερα από 6 εκατ δολάρια. Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε σύνδεση του και με τις Βερβούδες.

Εισοδηματίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και εντοπίστηκε στη λίστα της Βρετανίας με 4,8 εκατ δολάρια και σύνδεση με τον φορολογικό παράδεισο της Ανγκουίλα.

Εφοπλίστρια με καταγωγή από τη Χίο βρέθηκε στη λίστα του Μονακό με καταθέσεις 3,2 εκατ δολαρίων.

Τα νέα ονόματα και οι μηδενικοί λογαριασμοί

Όσον αφορά τα νέα ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος σε αρχεία που δεν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες και στην πλειονότητα τους συνδέονται με μηδενικούς λογαριασμούς, ανάμεσα τους εντοπίστηκαν:

Τρία αδέλφια που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν δηλώσει στην τράπεζα τα στοιχεία των βραζιλιάνικων διαβατηρίων τους, τα οποία μοιράζονταν καταθέσεις ύψους 30 εκατ δολαρίων.

Πελάτης της HSBC με καταθέσεις άνω των 5,5 εκατ που γεννήθηκε στο Μιλάνο αλλά δήλωσε ελληνικό διαβατήριο.

Γιατρός που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επίσης με βραζιλιάνικο διαβατήριο και καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Πηγή…

 

Διαβάστε επίσης:

Πιάστε τους φοροδιαφυγάδες (Ελβετία) και αφήστε την φλυαρία

 

Ποιός θυμάται την ‘λίστα Λαγκάρντ’; Αλλες χώρες αλήθεια τι κάνουν;

 

Αφήστε μια απάντηση