Βαρουφ άκης: “Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα”! ΝΑΙ… ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! “ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ”

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Varoufakis soros[ Συνάντηση με 100 στελέχη εταιρειών, τραπεζίτες, χρηματιστές και επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου έχει αυτή την ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να τους εξηγήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την νέα συμφωνία που επιδιώκει με τους εταίρους της καθώς και την στάση της έναντι των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.

Πάντως σε συνέντευξη του στην γαλλική Le Monde, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνει προσκλητήριο σε επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα. «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα», τονίζει μεταξύ άλλων και επισημαίνει ότι θεωρεί «τις ξένες επενδύσεις, και κυρίως τις κινεζικές, σημαντική πηγή ελπίδας για τη βελτίωση των υποδομών μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας».] συνέχεια… http://www.antenna.gr/news/Politics/article/386993/baroyfakis-tha-yparxei-symfonia-poly-syntoma

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ;;; ΔΕΙΤΕ… Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ:Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

……………………………………………………………………………………..

Η Ελλάδα προσβλέπει σε στήριξη της Βρετανίας

[… Με στόχο την αναζήτηση συμμάχων ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν. Η βρετανική κυβέρνηση είναι μεν υπέρ της λιτότητας, έχει όμως ανοιχτά θέματα με την ΕΕ.

…Στη στήριξη της Βρετανίας προσβλέπει η νέα ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τις θέσεις της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι όμως κοινός τόπος ότι η βρετανική πλευρά δεν πρόκειται να συναινέσει σε χαλάρωση της λιτότητας…

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια στήριξη του Λονδίνου στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων μια νέας σύμβασης με ελαστικότερους όρους… ] συνέχεια…  DW

……………………………………………………………………………………..

Η τρόικα είναι ένας «δοκιμασμένος μηχανισμός»

[ «Δεν συντρέχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από το δοκιμασμένο μηχανισμό» ανέφερε η αν. κυβερνητική επρόσωπος Κρ. Βιρτς αναφερόμενη στο ρόλο της τρόικας στις χώρες της κρίσης. «Καλοδεχούμενος» ο Αλ. Τσίπρας στο Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην αξιοποίηση της τρόικας για την αξιολόγηση των προγραμμάτων στήριξης των χωρών της κρίσης. Αυτό κατέστησε σαφές σήμερα στο Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στο πλαίσιο του καθιερωμένου κυβερνητικού μπρίφινγκ, προσθέτοντας ότι «δεν συντρέχουν λόγοι να παρεκκλίνουμε από τον δοκιμασμένο», όπως τον χαρακτήρισε, «μηχανισμό».

Η εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι της τριμερούς είναι νομικά κατοχυρωμένοι στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης ESM και ως εκ τούτου αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές διμερείς επαφές, η κα. Βιρτς είπε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας «καλοδεχούμενος συνομιλητής» και η γερμανική κυβέρνηση τον «προσμένει με χαρά» στο Βερολίνο. Όπως διευκρίνισε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επί της ουσίας δεν θα διεξαχθούν σκληρές συνομιλίες. Όσον αφορά τα περί πιθανής συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα, η κα. Βιρτς είπε ότι η καγκελαρία δεν έχει κάνει συγκεκριμένα σχέδια, θα πρέπει να θεωρηθεί όμως βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου. Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να ενημερωθεί από την ελληνική πλευρά για το πως σκέπτεται να χειριστεί το θέμα του χρέους.  Η Ελλάδα θα βρεθεί στην ατζέντα συνομιλιών Μέρκελ – Ομπάμα… ]  συνέχεια… DW

…………………………………………………………………………………..

ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!

 

Αφήστε μια απάντηση