ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΠαιδείας ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!! ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ…

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΒΙΒΛΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠΠαιδειαςΒΙΒΛΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠΠαιδειας

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/fisiki_e/math_1_29.pdf

Ιωάννης Μάγκλαρης Φυσική 5η Δημοτικού σελίδα 19. Το κεφάλαιο αναφέρεται στα ” μίγματα ” Στη φωτογραφία αν προσέξουμε καλά, βλέπουμε ανθρώπους να πολτοποιούνται !!!!!

………………………………………………………………….

ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ… ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ… ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!! ΠΩΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ;;;

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΡΓΑ ΑΛΛΆ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ…

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΙΑ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ( idiot )… ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ;;; 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:”11 Εβραίοι καθορίζουν τι διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία”!

16399_10204130076590643_6837149926469004515_n

………………………………………………….

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ  … ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ …. ΑΛΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΚΙΣ) ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ 4 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ  ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ …. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΣ …. ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

cebaceb9cf83_cf80ceb1ceb9ceb4ceb5ceb9ceb1

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………….

ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ…

………………………………………………….

Αλέξανδρος Μακεδόνας ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ “ΑΒΛΕΨΙΑ” ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ “ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: “ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ (!!!), ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΙΚΟΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΒΛΕΨΙΑ (!!!) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ”.

ΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ( ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ), ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΚΡΙΘΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ “ΕΙΔΗΜΟΝΩΝ”, “ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΩΝ” ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ;
ΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ “ΑΒΛΕΨΙΑ” (;) ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΓΡΑΦΕΩΝ!!! ‘Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

………

Αποσύρεται η εικόνα με τους ανθρώπους που… αλέθονται στο μπλέντερ!

21 Νοεμβρίου 2014

«Μελετώντας τα μίγματα». Αυτός ήταν ο τίτλος της ενότητας στο βιβλίο της Φυσικής της Ε’ Δημοτικού, όπου οι συγγραφείς επέλεξαν να πλαισιώνουν το κείμενο με διάφορες εικόνες για την καλύτερη δυνατή πρόσληψη των πληροφοριών από τους μαθητές.

Η εικόνα με το μπλέντερ που αλέθει… ανθρώπους βρίσκεται στο βιβλίο της Φυσικής της Ε’ Δημοτικού

Ωστόσο, μια από αυτές, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν και η πλέον κατάλληλη για τη συγκεκριμένη ενότητα -εκτός κι αν το θέμα ήταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της στους πολίτες. Το μπλέντερ που αλέθει… ανθρώπους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το Υπουργείο Παιδείας να σπεύδει αρόν – άρον να αποσύρει την επίμαχη εικόνα, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και διευκρινιστική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως «δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο», προσθέτοντας πως «η επιλογή της συγκεκριμένης εικόνας αποτελεί αβλεψία των συγγραφέων, γι’ αυτό και θα αντικατασταθεί άμεσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με αφορμή ανάρτηση στο διαδίκτυο με τίτλο “Άνθρωποι στο μπλέντερ στο βιβλίο Φυσικής της Ε ́ Δημοτικού”, όπου στη σελ. 19 και στο κεφάλαιο για τα μίγματα υπάρχει η εικόνα ενός μπλέντερ, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής:

»Πρόκειται για ένα βιβλίο, κατά κοινή ομολογία πολύ καλό, που διδάσκεται για 10 σχεδόν χρόνια (πρώτη έκδοση 2005-2006) στα δημοτικά χωρίς ποτέ κανείς από εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς, δασκάλους και σχολικούς συμβούλους να διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη εικόνα μικρών διαστάσεων. Δεν χρειάζεται προφανώς πολύς λόγος για να πει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο. 

​«Είναι σαφές ότι αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή επισήμανση ότι εδώ προβάλλεται κάτι διαφορετικό από τη λογική των μιγμάτων και κάτι απάνθρωπο στην παιδαγωγική του διάσταση, δεν θα χρειαζόταν παρά μόνο η παραδοχή του λάθους από τη συγγραφική ομάδα και η αποκατάσταση» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας»Όπως μας δήλωσαν οι συγγραφείς την εικόνα έλαβαν από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ, μια εικόνα, ανάμεσα σε άλλες, με τις οποίες ήθελαν να δείξουν στους μαθητές διάφορα μίγματα. Γιατί, είναι σαφές ότι αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή επισήμανση ότι εδώ προβάλλεται κάτι διαφορετικό από τη λογική των μιγμάτων και κάτι απάνθρωπο στην παιδαγωγική του διάσταση, δεν θα χρειαζόταν παρά μόνο η παραδοχή του λάθους από τη συγγραφική ομάδα και η αποκατάσταση.

»Πρόκειται, λοιπόν, για ένα λάθος αβλεψίας των συγγραφέων και το υπουργείο έδωσε εντολή ήδη από αύριο (σήμερα) το πρωί η εικόνα να αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου». http://www.zougla.gr/greece/article/aposirete-i-ikona-me-an8ropous-pou-ale8onte-sto-mplenter

ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΩΡΕ; !!! ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;;; ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΝΕΟ, ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ !!! ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ…

ΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟΙ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση