ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 18/11/2898

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

soras1-604x431ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 18-11-14

Δήμαρχε, πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου σήμερα, γιατί πρέπει να τοποθετηθώ και σαν παράταξη και σαν άνθρωπος γιατί με αυτήν την πρόταση κατέβηκα στις εκλογές και μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις θα σας θέσω μία τοποθέτηση μέσα σε πέντε λεπτά. Θα σας παρουσιάσω κάποια στοιχεία και από εκεί θα ζητήσω και του αρχηγούς των παρατάξεων και την δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους αγαπητούς συναδέλφους να συμπράξουν ώστε να τελειώνουμε με αυτό το επίμαχο θέμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια. 

Κυρία Δήμαρχε, μας επισκέφτηκε εδώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Καβάλα ο Αρτέμης Σώρρας. Ο Αρτέμης Σώρας απεύθυνε μια δήλωση προς εσάς, καλώντας σας να υπογράψετε μία εξουσιοδότηση εξεύρεσης επενδυτή, όπως ορίζει ο Καλλικρατικός νόμος, αφού πρώτα την ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και αν θέλετε να σας φέρει σε επαφή με τους υπόλοιπους δημάρχους που έχουν υπογράψει αυτή την πρόταση και προχωράει η διαδικασία, ώστε να κατατεθεί φάκελος εδώ στην Τράπεζα της Ελλάδος με την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή και του Γενικού Εισαγγελέα Καβάλας. Φυσικά με το team των δικηγόρων και των οικονομολόγων να βάλει τους πρέποντες κωδικούς ώστε να κατεβούν τα χρήματα και να ευημερήσει ο τόπος. Και στο τέλος κλείνοντας επειδή έχουν ειπωθεί πολλά για FBI και CIA και DIA, ζήτησε αν χρειαστεί να καλέσουμε και αυτούς. 

Τέλος πάντων, εγώ θέλω να σας πω ότι υπάρχουν επερωτήσεις αυτή την στιγμή στην βουλή, γίνεται ένας μεγάλος χαμός, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το αποκρύπτουν. Προσωπικά σαν άνθρωπος και σαν παράταξη δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό, δηλαδή δεν μπορώ να δεχθώ κάποιο δημοσίευμα από μια εφημερίδα που να αναφέρει ψευδή στοιχεία ενώ αυτή την στιγμή η Ελληνική δικαιοσύνη, δήμαρχοι, αρχηγοί των παρατάξεων και αγαπητοί συνάδελφοι, έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα. 

Στηρίζω, γιατί ξέρετε ότι πάντα μιλάω με στοιχεία και αποδείξεις, στηρίζω όλα αυτά τα πράγματα που σας ανέφερα πιο μπροστά με την δικαστική απόφαση της Ευελπίδων στις 28-6-13 που μετά από 6 ώρες συνεδρίαση – θα την κοινοποιήσω επίσημα φυσικά την δικαστική απόφαση γιατί δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν άλλες δύο, οι δικαστικές αποφάσεις είναι ανέγκλητες – γράφει συγκεκριμένα, στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δυνάμει αμετακλήτου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια Αμερικανικού ταμείου ονοματικής αξίας έκαστο σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσεται προς πίστωση στην χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η απόφαση είναι επίσημη, είναι ανέγκλητη, είναι στα χέρια σας, εγώ προσωπικά την έχω ελέγξει. Υπάρχουν εξαίρετοι νομικοί εδώ, πιστεύω και το νομικό τμήμα του Δήμου αποτελείται από εξαίρετους νομικούς, πιστεύω ότι θα είναι σε θέση να αποφανθούν για την συγκεκριμένη περίπτωση. 

Δήμαρχε, προσωπικά εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ευημερήσει ο τόπος μας και οι δημότες μας. Αυτή τη στιγμή, ο Αρτέμης Σώρρας έχει καταθέσει μία μήνυση και στους 300 της βουλής για εσχάτη προδοσία και κακουργηματική απιστία. Ίσως ένας είναι και αυτός ο λόγος που αποκρύπτουν το θέμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας δεν τοποθετούνται. Ζήτησα πολλές φορές από τους βουλευτές εδώ της Καβάλας, τους εκλεγμένους, να τοποθετηθούν επίσημα. Ζήτησα να μου δοθεί ένα χαρτί από ένα υπουργείο, από ένα υπουργείο, από έναν επίσημο φορέα, από έναν εισαγγελέα, από έναν βουλευτή, από έναν υπουργό που να λέει τα αντίθετα. Δυστυχώς αυτό το χαρτί δεν κοινοποιήθηκε ποτέ. Όλα τα χαρτιά, Δήμαρχε, πρόεδρε, αρχηγοί των παρατάξεων και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είναι των υπουργείων, δεν είναι δικά μου. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι των δικαστηρίων και οι υπουργικές αποφάσεις, αυτές που έχουμε στα χέρια μας, είναι των υπουργείων. Ο κύριος Τζαμτζής και όλοι οι κύριοι υπουργοί τα έχουν υπογράψει και τα έχουν ξαναϋπογράψει. Το θέμα είναι ότι σε όλη την διαδικασία αυτή ο Αρτέμης ο Σώρρας ζητάει όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στο δημόσιο. Και όταν μιλάμε για έλεγχο υπάρχει θέμα. Πάντα υπήρχε θέμα στον έλεγχο στην Ελλάδα, τώρα ακόμη μια φορά με έναν άνθρωπο να το υποστηρίζει πιο πολύ. 

Ζητάω λοιπόν να μας δοθεί το νομικό πόρισμα του Δήμου από αυτή την πρόταση που καταθέσαμε, που δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, είναι όλα νόμιμα 100% και έτσι προχωράμε με στοιχεία και αποδείξεις και να κατεβούμε Δήμαρχε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάτσουμε εδώ, να τα βάλουμε όλα κάτω και πιστεύω, μεγάλα παιδιά είμαστε, με την λογική να αποφασίσουμε, ο καθένας να τοποθετηθεί όπως νομίζει. Εγώ επειδή κατέβηκα, και η Ε4, με αυτή την πρόταση, είμαστε άνθρωποι έντιμοι, καθαροί, τίμιοι, δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από κανέναν, ο αγώνας μας είναι πεντακάθαρος για αυτό και σας ζητώ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να συμπράξει, να ελέγξουμε την πρόταση και αν στην τελική είναι ψέμματα, που λέω εγώ, να κάνουμε μήνυση τους ανθρώπους αυτούς, να τους κλείσουμε φυλακή γιατί μας ταλαιπωρήσανε εδώ και τρία χρόνια. Αλλά αυτή η κατάσταση αιωρείται εδώ και τρία χρόνια και όπως βλέπω Δήμαρχε είναι όλα νόμιμα. Είναι όλα νόμιμα, οι δικαστικές αποφάσεις είναι όλες εδώ, μπορώ να σας τις κοινοποιήσω, πιστεύω οι δικηγόροι μας εδώ θα καταλάβουν τι γίνεται. Όλα στο φως είναι, όλα στην διαφάνεια.

Αυτή είναι η τοποθέτησή μου, ευχαριστώ για τον χρόνο, που με ακούσατε, έπρεπε να τοποθετηθώ όμως γιατί ο Αρτέμης Σώρρας ήταν το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα και απηύθυνε δήλωση προς εσάς. Δεν έχω να κρύψω κάτι, με ξέρετε, πιστεύω σε αυτό τον λίγο χρόνο με έχετε γνωρίσει. Ευχαριστώ πολύ.

Απομαγνητοφώνηση Αλεξάνδρα Τσίκου 
ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ Μνημοσυνη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 90% ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση