Έξαλλη η Άγκυρα: Αυτό είναι το σκίτσο (+1)που εμφανίζει τον Ερντογάν σκύλο!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το σκίτσο που εμφανίζει τον Ερντογάν… σκύλο! 

533544-erdogan_687_355Έξαλλη με τη Γερμανία η Άγκυρα

Σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο προκαλεί ένα άνευ προηγουμένου σκίτσο σε σχολικό βιβλίο που εμφανίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σαν σκύλο

Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί το 2011 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αλλά τώρα τυπώθηκε σε βιβλίο για τους μαθητές του λυκείου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. 

Με τίτλο «οι Τούρκοι στη Γερμανία, μία επιτυχημένη ιστορία» η γελοιογραφία απεικονίζει τον Ερντογάν σαν σκύλο-φύλακα, σε επιθετική στάση, να επιδεικνύει τους κυνόδοντές του, μπροστά από ένα σπιτάκι σκύλου με το όνομά του. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε ήδη τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα για εξηγήσεις και για να καταγγείλει τη δημοσίευση της γελοιογραφίας σε γερμανικό σχολικό βιβλίο. 

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση σε ένα σχολικό βιβλίο ενός σκίτσου που προσβάλει τον σεβαστό μας πρόεδρο και όλους τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. 

«Δεν υπάρχει θέση στις δημοκρατίες για αυτού του είδους την υποκίνηση σε μίσος, στην ξενοφοβία και στην ισλαμοφοβία» προστίθεται στο κείμενο. 

Σε ερώτηση που του απηύθυνε το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας Έμπερχαρντ Πολ εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις. 

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δημιουργούς σκίτσων που έχει κρίνει ότι τον προσβάλουν. Τον περασμένο μήνα, ο Μουσά Καρ, ένας σκιτσογράφος της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, είχε αφεθεί ελεύθερος αφότου τέθηκε υπό κράτηση για ένα από τα σκίτσα του. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit 
Φωτογραφία: Twitter

533545-748959

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση