ΒΙΒΛΙΟ: “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΑΡΕΙΜΑΝΙΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ”, Αριστέας Γραμμώζης

ΒΙΒΛΙΑ

10682357_703344436406914_273228501050886029_oΣτην νεότερη ιστορία μας, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί Έλληνες που νιώθουν βαθιά το χρέος της έρευνας του παρελθόντος της πανάρχαιας ιστορίας μας, που νιώθουν βαθιά το τεράστιο βάρος της κληρονομιάς που ο καθένας από εμάς φέρει.

Ο Αριστέας Γραμμώζης, είναι ένας από αυτούς. Περήφανος για τη βλάχικη καταγωγή του, αφιέρωσε 35 χρόνια στην έρευνα του γλωσσικού ιδιώματος των Αρειμενίων Ελλήνων Βλάχων. Λόγω της ιδιομορφίας τους, έχουν κρατήσει αυτούσιες και ζωντανές πανάρχαιες μνήμες, λέξεις και έθιμα, που χρησιμοποίησε ο Έλλην άνθρωπος πριν από 10.000 χρόνια, τα οποία σήμερα αποκαλούμε «μυθικά χρόνια».

Σήμερα εκδίδουμε τον πρώτο τόμο από την τρίτομη ερευνητική εργασία του. Είναι μια κατάθεση ψυχής και ένα έργο διάσωσης και καταγραφής των σημείων που δονούν την Ελληνική ψυχή του.

Ο Πλάτων από τα βάθη της ιστορίας μας συμβουλεύει: «ο κάθε άνθρωπος οφείλει να αφήσει το σημάδι του πάνω στον πλανήτη γη».

Όχι δεν θα κρύψουμε την ιστορία μας, όπως προσπαθούν να επιβάλλουν οι καιροί μας και οι πολιτικοί μας.

Όχι δεν θα πάψουμε να ερευνούμε για τα σημάδια που μαρτυρούν σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, την παρουσία του πανάρχαιου πολιτισμού των Αρειμενίων Ελλήνων Βλάχων.

Η Μνημοσύνη & οι Μούσες

Αφήστε μια απάντηση