ΑΚΥΡΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ (Sugar Town)

ΔΗΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΜΕ

efc98434f56a2bcdbf732fe4e09b243f_MΆκυρη η εκλογή Χρονόπουλου

Δεκτή έκανε σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου, την ένσταση που υπεβλήθη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως-Φιγαλείας, σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Πανταζή Χρονόπουλου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και από χθες έκαναν το γύρο του διαδικτύου, ακύρωσε την εκλογή του κ. Χρονόπουλου ως Δημάρχου με το αιτιολογικό του κωλύματος εκλογιμότητας, καθώς είχε κριθεί  ως έκπτωτος κατά την προηγούμενη θητεία του. Η πλειοψηφία των πρωτοδικών (2-1) αποφάσισε πως θα πρέπει η παράταξη που πλειοψήφησε να ορίσει νέο Δήμαρχο (στη θέση του κ. Χρονόπουλου), ενώ ο τρίτος πρωτοδίκης ο οποίος μειοψήφησε (και ήταν εισηγητής της υπόθεσης) αναφέρει στην απόφαση πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 51 του ν. 3852/2010, βάσει του οποίου ορίζεται πως θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές…

Σύντομα η ανάρτηση

Η σχετική απόφαση που είναι άμεσα εκτελεστή, αναμένεται να καθαρογραφεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια ν’ αναρτηθεί. Ταυτόχρονα ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, θα εκδόσει διαπιστωτική πράξη βάσει της οποίας θα γίνει εκλογή νέου Δημάρχου από την «Δυναμική Πρωτοβουλία», κάτι που είχε σημειωθεί και στις προηγούμενες εκλογές… Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του Δήμου Ζαχάρως («Δυναμική Πρωτοβουλία» και «ΝΕΔΑ») , έχουν το δικαίωμα προσφυγής –απευθείας- στο ΣτΕ, αφού οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες (και όχι αμετάκλητες).

Πανταζής Χρονόπουλος

«Άδικη η απόφαση…»

Σε δηλώσεις του στην «ΠΡΩΤΗ» ο επικεφαλής της παράταξης που πλειοψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση σαν «άδικη αφού αφορούσε ένα αδίκημα που είχε να κάνει με την προηγούμενη τετραετία». Χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε:

«Ο λαός με εξέλεξε στις εκλογές και στη συνείδησή του είμαι ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας. Θα παραμείνω στις επάλξεις και θα προσφέρω στον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις, απ’ όποια θέση κι αν είμαι. Άλλωστε από την πρώτη ημέρα που βγήκα Δήμαρχος πριν από 12 χρόνια, είπα ότι θα διαθέσω το υπόλοιπο της ζωής μου για τη Ζαχάρω. Από την πλευρά μου θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης που θεωρώ ότι είναι άδικη. Αυτό που έχω να πως είναι ότι θα είμαι και την επόμενη πενταετία υποψήφιος, σε πείσμα των όσων γίνονται εις βάρος μου!»

Κώστας Αλεξανδρόπουλος

«Αποδείχθηκε με τη «βούλα»

ποιος εξαπατά τους δημότες»

Αναφορικά με την απόφαση ο επικεφαλής της «ΝΕΔΑ» κ. Αλεξανδρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Έκπτωτος ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος, για άλλη μια φορά, αφού δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα όπως είχαμε προειδοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο τους δημότες μας. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου, ακύρωσε ομόφωνα, την υποψηφιότητά του, αναγνωρίζοντας ότι εξαπάτησε ακόμη και το δικαστήριο για να συμμετάσχει στις εκλογές. Πριν τις εκλογές αποκαλύψαμε και ενημερώσαμε για τα κατορθώματά του οι φίλοι και τα στελέχη του ας τον καμαρώσουν, γιατί από την άλλη πλευρά είναι βέβαιο ότι οι εξαπατηθέντες ψηφοφόροι αισθάνονται οργή και ταπείνωση από τα καμώματά του. Αποδείχθηκε και με τη «βούλα» του δικαστηρίου ποιος είναι ο ψεύτης και ποιος εξαπατά και ταλαιπωρεί το Δήμο και τους δημότες. Δεν έχουν το δικαίωμα να λένε πως το δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός, όταν δεν σέβονται το λαό, όταν εξαπατούν το λαό. Η συμπεριφορά τους αποτελεί στίγμα για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τόπο μας. Οι δύο από τους τρεις δικαστές , ως πλειοψηφία αποφάσισαν ότι η δημοτική αρχή πρέπει να εκλέξει νέο δήμαρχο. Ο τρίτος δικαστής , ο εισηγητής, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου 3852/2010, πρέπει να εκπέσει ολόκληρος ο συνδυασμός του Χρονόπουλου και να επαναληφθούν οι εκλογές μεταξύ των νομίμως καταρτισθέντων συνδυασμών με υποψήφιους δημάρχους τους Κ. Αλεξανδρόπουλο και Χ. Γιαννόπουλο. Με την πίστη ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της ασφάλειας και της νομιμότητας στον τόπο μας, θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και τη συμπαράταξη των δημοτών που μας ψήφισαν και όλων αυτών που βλέπουν με θλίψη ότι λίγες μέρες μετά τις εκλογές στον τόπο μας το παράδειγμα της απάτης και των εκβιασμών της απειλής και της βίας, το δίνει η δημοτική αρχή. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα δώσουμε τη συνέχεια στο λαό και τιμούμε τις ανθρώπινες αξίες και την κοινωνία».

http://protinews.gr/ilia/item/8978-akyri-i-eklogi-xronopoulou

Αφήστε μια απάντηση