ΜΠΕΝ ΧΙΡΑΜ (ΣΑΜΑΡΑΣ): “…κάθε ζωντανός οργανισμός αν δεν προσαρμοστεί στο περιβάλλον πεθαίνει…”

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΘΑΡΜΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΛΏΣΗ… ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ ΛΩΠΟΔΥΤΗ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ… ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΑΙΜΑ ΚΑΘΙΚΙ… ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ…

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ

Οὐ ποιήσομαι περί πλείονος τό ζῆν τῆς ἐλευθερίας, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τούς ηγεμόνας ούτε ζώντας ούτε αποθανόντας, αλλά τους εν τη μάχη τελευτήσαντας των συμμάχων άπαντας θάψω. και κρατήσας τω πολέμω τους βαρβάρους, των μεν μαχησαμένων υπέρ της Ελλάδος πόλεων ουδεμίαν ανάστατον ποιήσω, τας δέ τα του βαρβάρου προελομένας απάσας δεκατεύσω. και των ιερών των εμπρησθέντων και καταβληθέντων υπό των βαρβάρων ουδέν ανοικοδομήσω παντάπασιν, αλλ΄υπόμνημα τοις επιγεγνομένοις εάσω καταλείπεσθαι της των βαρβάρων ασεβείας.

Δεν θα θεωρήσω την ζωή μου ανώτερη από την ελευθερία, ούτε θα εγκαταλείψω τους αρχηγούς, ούτε ζωντανούς ούτε νεκρούς, αλλά όσους από τους συμμάχους έπεσαν στο πεδίο της μάχης όλους χωρίς εξαίρεση θα ενταφιάσω. Και, αν νικήσω πολεμώντας τους βαρβάρους, καμιά από τις πόλεις, που πολέμησαν για την Ελλάδα, δεν πρόκειται να ερημώσω. Όλες όμως εκείνες που προτίμησαν τους βαρβάρους θα τις υποχρεώσω να καταβάλουν το ένα δέκατο των εισοδημάτων τους. Και από τα ιερά που πυρπολήθηκαν και γκρεμίστηκαν από τους βαρβάρους, τίποτε εντελώς δεν θ΄ανοικοδομήσω, αλλά θα τα αφήσω να μένουν στους μεταγενεστέρους σαν ενθύμια της ασέβειας των βαρβάρων.

Λυκούργος Αθηνών, Κατά Λεωκράτους 81.1

 
Περί τα τέλη Αυγούστου έγινε η μάχη των Πλαταιών…

…………………………………………………………………….

Σαμαράς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα του Economist

Σαμαράς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του Economist, στο πλαίσιο αποκατάστασης των αδικιών, τη στιγμή που η τρόικα εμφανίστηκε ενοχλημένη από ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών στο υπουργείο, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ο κύριος Σαμαράς ανέφερε τέσσερις λέξεις κλειδιά, οι οποίες όπως είπε δείχνουν τι έχει γίνει στη χώρα μέχρι σήμερα. Αυτές είναι: μεταρρυθμίσεις, αφού όπως είπε κάθε ζωντανός οργανισμός αν δεν προσαρμοστεί στο περιβάλλον πεθαίνει. Αναφέρθηκε επίσης στη δημοσιονομική εξυγίανση, λέγοντας ότι και σε αυτό υπάρχει συνολική αντίδραση από τους βολεμένους που ζούσαν από τις σπατάλες σε βάρος του Δημοσίου. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών μέσω μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων, χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι κάθε χρονιά από εδώ και μπρος η φορολογία πρέπει να υποχωρεί ώστε να φτάσει στο 15% για τις επιχειρήσεις, στο 33% η ανώτατη για τα φυσικά πρόσωπα, στο 15% ο ΦΠΑ, να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο και να καταργηθεί η ετήσια εισφορά αλληλεγγύης. Τέλος αναφέρθηκε στην ασφάλεια, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει δημοκρατία όταν κάποιοι κλείνουν δρόμους, καίνε καταστήματα, ασκούν παρεμπόριο και μπαίνουν στα πανεπιστήμια με το ‘έτσι θέλω’. 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε συνολική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, καταλογίζοντάς του ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν… Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο: «Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει… Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες.

http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/161855/samaras-anoihto-to-endehomeno-forologikon.html

Αφήστε μια απάντηση