Πράματα και θάματα..! Πομάκικοι σύλλογοι σε Τούρκους Δημάρχους! Οι Έλληνες Δήμαρχοι τρέμουν και κρύβονται…

ΕΛΛΑΔΑ

Όσα δεν είδαν τα μάτια μας στην ελληνική Θράκη, όπου δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές κ.ά. κρύβονται και ούτε μία φορά δεν προσκάλεσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων σε μία έστω τυπική συνάντηση, μη τυχόν και τους δούν οι Τούρκοι και εξοργισθούν, τα είδαμε στην ίδια την Τουρκία.

Και ενώ οι δικοί μας δήμαρχοι ζουν ακόμα με το φόβο των Τούρκων και της απώλειας των κατευθυνόμενων εξ Αγκύρας ψήφων, οι ίδιοι οι Πομάκοι της Τουρκίας που έχουν οργανωθεί σε συλλόγους διεκδικούν και πετυχαίνουν επίσημες συναντήσεις με δημάρχους της Τουρκίας, δυναμώνοντας έτσι το δημόσιο προφίλ τους και το θεσμικό τους ρόλο.

Η σύγκριση των ελληνόφωνων δημάρχων με τους Τούρκους είναι τραγικά αρνητική για τους πρώτους…!

Αν οι Πομάκοι διαπιστώσουν ότι τυγχάνουν σεβασμού και αναγνωρίσεως μόνο από τους δημάρχους της Τουρκίας, τότε ποιος θα έχει ευθύνες για την όποια στάση τους;

Μάλιστα, στην επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Πομάκων Θράκης (Τουρκικής), στο δήμαρχο του δήμου Büyük Mandıra κ. Şükrü Çölgeçen,συμφωνήθηκε στις ετήσιες εκδηλώσεις του δήμου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το Μάιο, να συμμετάσχει επίσημα και o σύλλογος Πομάκων…

Και φυσικά δεν αποκλείεται να δούμε τους δικούς μας «Γραικύλους» να φωτογραφίζονται σε κάποια επίσκεψή τους με Πομάκους της Τουρκίας. Δηλαδή όσα δεν τολμούν εδώ, θα τα κάνουν εκεί. Οξύμωρο;

Τεύχος 71, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2014

http://zagalisa.gr/content/pramata-kai-thamata-pomakikoi-syllogoi-se-toyrkoys-dimarxoys-oi-ellines-dimarxoi-tremoyn-kai

…………………………………………………….

EKTAKTO..! ΕΚΤΑΚΤΟ.!XANOYME ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ …!!!ΣΤΟΠ


«Να στείλουμε Τούρκους της Θράκης στην Ευρωβουλή». 
Με το σύνθημα αυτό το ανεξάρτητο τουρκικό κόμμα που ίδρυσε ο γνωστός Αχμέτ Σαδίκ, (εκτελεστικό όργανο του ανθελληνικού τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, και των πασάδων της Άγκυρας) έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα επηρεασμού και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα κύμα τρομοκρατίας, σε Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και ιδιαίτερα στα Πομακοχώρια για να ψηφίσουν «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Την ίδια ώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής που βρίσκεται σε στενή και καθημερνή επαφή με τα υπουργείο Εξωτερικών και Μεταφορών της Τουρκίας, σχεδιάζει την «έφοδο 15.000-20.000 περίπου Τουρκόφωνων Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν όμως στην Τουρκία και προέρχονται από τη Θράκη, να έρθουν την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα για να ψηφίσουν το κόμμα του Σαδίκ ώστε ακόμη και ένας από το κόμμα αυτό να μπει στην ευρωβουλή για να καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά η Ελλάδα για καταδυνάστευση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
 
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ παρακολουθούν τις κρίσιμες αυτές εξελίξεις στη Θράκη από μακριά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε παρέμβαση για να σταματήσει αυτή η ανθελληνική προσπάθεια των Τουρκόφωνων της Θράκης, αφήνοντας όμως έτσι ελεύθερο το έδαφος στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και στον Σαδίκ να υλοποιούν σχέδια της Άγκυρας για δημιουργία μειονοτικού σχήματος στη Θράκη.

Αφήστε μια απάντηση