ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τοποθεσία κοντέινερ!

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Viky Charalambous Τι έγινε με τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο;;; πολλά «ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΝΟΝΟΤΑ»!!!
Ας πάμε σε κάποια πρόσφατα παράξενα συμβάντα.. Ξαφνικά έγινε ένα τηλεφώνημα από .. Αμερική… στον Χριστόφια για να σταματήσουν επιγόντως κάποια φορτία με εκρηκτικά τα οποία κατευθυνόντουσαν προς άλλη χώρα … και να τοποθετηθούν στην Κύπρο..
Τυχαίως, παραμένουν όλα αυτά τα «κατασχεμένα» εκρηκτικά υλικά σε ένα πολύ ζωτικής για το νησί σημείο και «τυχαίως» ο Πρόεδρος «Καταστροφιας» τα αφήνει να «λιάζονται» παρόλες τις οχλήσεις που δεχόταν από τους στρατηγούς του, για να τα μετακινήσουν γιατί ήταν άκρως επικίνδυνα! 
Γίνεται η έκρηξη στο Μαρί… και καλούμε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες να μαζέψουν τα στοιχεία και να κάνουν μια έκθεση «μυστική»… 
Να μας πουν λοιπόν γιατί λένε ψέματα στον κόσμο για το τι ήταν τα πραγματικά και αυθεντικά πορίσματα αυτής της μυστικής έκθεσης;;; Το χρωστάνε εξάλλου στις οικογένειες τόσων αδικοχαμένων ψυχών… Τι βρέθηκε κατά την περισυλλογή των αποδεικτικών και που έκρυψαν τα πορίσματα;
Και ερωτάω εγώ, ως «Αδαής»… Πως κατάφερε να γίνει τόση ζημιά και ν’ ανοίξει τέτοιος κρατήρας με απλό μπαρούτι που όπως μας είπαν.. έκανε ανάφλεξη από τον ήλιο;;;;; Γιατί δεν ανέφεραν ότι το C4 που βρέθηκε και οι τηλεκατευθυνόμενες οβίδες που μάζεψαν από τη θάλασσα δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν με απλό σπινθήρα παρά μόνο μπορεί να προκληθεί έκρηξη εάν πατηθεί ένα «κουμπί» από κάπου αλλού;;; Γιατί δεν μας λένε την αλήθεια άραγε; Γιατί έκρυψαν τα όσα βρήκαν και παρουσίασαν μια αληθοφανή έκθεση αλλά τα πραγματικά στοιχεία τα έχωσαν;;;
Γιατί δεν δέχονται να ρωτήσουμε, μπροστά σε κοινό, τους δύτες του τι περισυνέλεξαν από τη θάλασσα και τι έγιναν αυτά που μάζεψαν.. Και ποιός έδωσε την εντολή να ενεργοποιηθούν; Τηλεφωνικώς υπάρχουν δεδομένα.. ούτως ή αλλιώς όλα είναι υπό παρακολούθηση.. Και γιατί δεν παραδέχονται ότι η έκρηξη δεν μπορούσε να συμβεί από μόνη της με τα υλικά που βρέθηκαν;;;; 
Και αυτός θα μείνει ως «γκρίζος» φάκελος όπως τόσοι άλλοι στην πονεμένη ιστορία αυτού του τόπου; Χμ..
Πάμε πάρα κάτω..
Ας δούμε την πορεία των τελευταίων τραπεζικών και κυβερνητικών κινήσεων:
Ο Υπ. Οικονομικών Σαρρής είχε μια μακρά πείρα στο τραπεζικό κύκλωμα. 
Το 1972 εργοδοτήτο στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 
Μετά το 1974 μετακινήθηκε στην τράπεζα Κύπρου στο τμήμα έργων και ερευνών. 
Αμέσως μετά, το 1975 μετακινήθηκε από την Κύπρο και εργοδοτήθηκε … στην Παγκόσμια Τράπεζα (συμφερόντων Rothschild) και ανέλαβε στην Αφρική, Λατινική Αμερική και Ανατολική Ασία με κύριο έργο την σχεδίαση οικονομικής και νομισματικής στρατηγικής, πολιτικής αλλά και κοινωνικής ανακατάταξης του πλούτου και ανάμιξη της παγκόσμιας τράπεζας στην γενική αναπτυξιακή πολιτική των χωρών που αναγκάζονταν να λάβουν δάνειο από την τράπεζα. 
Το 2004 αφυπηρέτησε και ανέλαβε ως πρόεδρος του ομίλου Λαϊκής (που γνωρίζουμε όλοι τι πορεία ακολούθησε με τη συγχώνευση Βγενόπουλου τον άλλο Δούρειο Ίππο της Ελλάδος) και στη συνέχεια το 2006 ανέλαβε το Υπ. Οικονομικών από την κυβέρνηση Χριστόφια.
Ο ίδιος υπέγραψε το 2007, επί προεδρίας Παπαδοπούλου, τον ισολογισμό του παγκόσμιου καταπιστεύματος, παρουσία του προέδρου Παπαδοπούλου και του Γεώργιου Πική ο οποίος διετέλεσε ως ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου μεταξύ 1995-2004 και Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το 1981, εξελέγη τον Φεβρουάριο του 2003 ως ένας εκ των δεκαοκτώ Δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου όπου είναι τοποθετημένος στο Τμήμα Εφέσεων (Appeals Division)..

Παράλληλη πορεία είχε και ο επόμενος Υπ. Οικονομικών Σιαρλή
Ο Β. Σιαρλή για χρόνια εργαζόταν στο Λονδίνο στην εταιρεία Coopers & Lybrand (τώρα Pricewaterhouse Coopers), συμφερόντων Rothschild.

Στη συνέχεια, αναμίχθηκε ενεργά στον τραπεζικό τομέα, αρχικά στο τμήμα επενδύσεων της Τράπεζας Κύπρου και αργότερα στη θέση του Ανώτερου Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Πελατών. Από το 1998 έως το 2009 υπηρέτησε ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Ομίλου Τραπεζικών Εργασιών και Ανάπτυξης.
Από το 2009 έως τον Μάιο του 2010 διετέλεσε Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου. Ανέλαβε ως υπουργός Οικονομικών το 2012 μετά την παραίτηση του Κίκη Καζαμία για λόγους υγείας. Ο Σιαρλή είναι επίσης Διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Άρα, και οι δύο υπουργοί, εργάστηκαν σε τράπεζες σε προεδρικές θέσεις, γνώριζαν πολύ καλά που βάδιζε το παραφουσκωμένο τραπεζικό καθεστώς της Κύπρου, αυτοί είναι ένοχοι που προχώρησαν να αγοράσουν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ τα ομόλογα της Ελλάδος ΠΡΙΝ το ΚΟΥΡΕΜΑ, δηλαδή παράλυσαν την οικονομία του νησιού ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ και όχι την Ελλάδα όπως διατείνονται μερικοί, (που όλως τυχαίως είναι πάλι συμφερόντων Rothschild”), οι ίδιοι είναι που ενορχήστρωσαν το να πάρουν χρηματική στήριξη από το ELA εν καιρώ προβλημάτων και που η Κύπρος εγγυήθηκε (τις ιδιωτικές εταιρείες- τράπεζες) δεσμεύοντας έτσι το νησί στους δανειστές, οι ίδιοι είναι ένοχοι που αποδέχθηκαν να λειτουργούν οι τράπεζες με το υπέρογκο κόστος το οποίο φορτώθηκε ο κύπριος πολίτης ως εγγυητής αλλά και ως αποδέχτης του χρέους, οι ίδιοι είναι υπόλογοι για όλες τις ατασθαλίες που σημειώθηκαν στον τραπεζικό κύκλωμα αλλά και προκάλεσαν την είσοδο στο ΔΝΤ, οι ίδιοι είναι που ένοχοι που ενέκριναν τα υπέρογκα δάνεια πολλών δισεκατομμυρίων που δόθηκαν στις διάφορες εταιρείες που έφεραν την Κύπρο αντιμέτωπη σε τόση δυσπραγία.

Οι ίδιοι είναι ΕΝΟΧΟΙ για τα όσα έγιναν και στο Κυπριακό πρόβλημα διότι είναι συμμέτοχοι σε όλο το προδοτικό καθεστώς που έφερε το νησί στην απελπισία από το 1974 και μετά. 

……………………………………………………………..

υπογραφη Τάσσου Παπαδόπουλου

Καταπ. Μαυρογιάννης Κύπρος

Καταπ. Παγκοσμια επιτροπή Πίκης Κύπρος

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΣΗΜΙ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΙΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ! ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ…

 

Αφήστε μια απάντηση