Ο Πρωθυπουργός Αρμενίας παραιτήθηκε λόγω Κύπρου. (οικονομικό σκάνδαλο)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o-prothypourgos-armenias-paraitithike-logo-kyprou-thΤον έκαψε η συνεργασία της Γεν.Εισαγγελίας για σκάνδαλο
Λευκωσία: Τα στοιχεία που απέστειλε η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου στην Αρμενία σχετικά με υπεράκτια εταιρεία που ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο της τάξης των $10,7 εκατ., οδήγησε τελικά σε παραίτηση του Πρωθυπουργού της Αρμενίας Τιγκράν Σαρκισιάν.

Όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα Hetq της Αρμενίας, επικοινώνησε με τη Γενική Εισαγγελία στην Κύπρο, απ’ όπου έλαβε επιβεβαίωση ότι αποστάληκαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, εμπειρογνώμονες γραφολόγοι, επιβεβαίωσαν ότι οι υπογραφές στα έγγραφα της εταιρείας, όπως και διάφορα άλλα που αφορούν το σκάνδαλο, ανήκουν μεταξύ άλλων και στον Πρωθυπουργό της Αρμενίας. Μόλις ο Πρόεδρος της χώρας ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των γραφολογικών ερευνών, ακολούθησε η παραίτηση του Πρωθυπουργού.

Όπως είχε γράψει ο «Φ», στις 2 Ιουλίου 2013, κατά την επίσκεψη τού τέως Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη στο Ερεβάν, ο ομόλογός του της Αρμενίας παρέδωσε διά χειρός αίτημα της Αρμενίας για συνεργασία με τις κυπριακές αρχές για το θέμα. Ο Πέτρος Κληρίδης δεσμεύτηκε τότε ότι θα το εξετάσει και τον Σεπτέμβριο ακολούθησε επίσκεψη ανακριτικής ομάδας της αρμενικής εισαγγελίας στην Κύπρο.

Η Εισαγγελία της Αρμενίας, επικοινώνησε ξανά με τη Λευκωσία τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητώντας βοήθεια για εξασφάλιση πρόσθετων στοιχείων και τραπεζικών πληροφοριών που αφορούσαν τη συγκεκριμένη εταιρεία (Wilspera Holdings Ltd), τον πρωθυπουργό και άλλο ένα άτομο, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στο μητρώο του Εφόρου Εταιρειών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Αρμενία, δάνειο ύψους σχεδόν $10 εκατομμυρίων της Ameria Bank προς τοπική εταιρεία, με σκοπό επένδυση για την επεξεργασία διαμαντιών, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρθηκε αμέσως σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο τριών εταιρειών. Με νέες οδηγίες τα μεγαλύτερα ποσά μεταφέρθηκαν ξανά στην Αρμενία και άλλες χώρες.

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/195208/o-prothypourgos-armenias-paraitithike-logo-kyprou

Αφήστε μια απάντηση