ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …

ΕΛΛΑΔΑ

1795619_10152243021763707_222808119_n

Cindy and I had a great time with our old friends Henry and Nancy Kissinger last night.

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
KNOWLEDGE IS POWER
George Kinikos
ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …..
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ …

Ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, πιστεύει ότι η ελληνική θέση για το όνομα των Σκοπίων είναι ακατανόητη.

Κατά την ομιλία του,στο Διατλαντικό Φόρουμ του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, ρωτήθηκε για το ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Κογκρέσο των ΗΠΑ στη διμερή ελληνο-σκοπιανή διαφορά.

Το ερώτημα τέθηκε από τον πρόεδρο της Ενωμένης Σλαβικής Διασποράς, Μετόντια Κολόσκι.

«Στο ζήτημα της FYROM με την Ελλάδα, για πολλούς από εμάς είναι απλά ακατανόητο, ακόμη και μετά από συζητήσεις με τους Έλληνες φίλους μας, δεν μπόρεσα να εννοήσω πόσο σημαντικό είναι το όνομα. Ελπίζω ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπεκι να επιλυθεί, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το όνομα Μακεδονία μπορεί τόσο πολύ να προσβάλλει τους φίλους μας στην Ελλάδα. Ίσως δεν είμαι αρκετά έξυπνος», δήλωσε ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, κορυφαίος Δημοκρατικός γερουσιαστής στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2008.

Επιπρόσθετα, ο γερουσιαστής από το Δημοκρατικό Κόμμα, Chris Murphy, από το Κονέκτικατ και πρόεδρος της ευρωπαϊκής υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε ότι η διαφορά δεν πρέπει να εμποδίσει τα Σκόπια στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και ότι προτίθεται να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος για ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν.

Επισημαίνεται ότι στον γερουσιαστή Τζον Μακέιν (για τις φιλοσκοπιανές θέσεις του) απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο για την Ελευθερία το 2011 από την Ενωμένη Σλαβική Διασπορά, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Αφήστε μια απάντηση