«ΜΕΤΡΟΝ ΕΛΑΘΕ…..ΕΛΕΥΣΙΣ»

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΙΑ

10422334_1507183222844146_2801650711634089140_n

«ΜΕΤΡΟΝ ΕΛΑΘΕ…..ΕΛΕΥΣΙΣ»

Η απώλεια του Μέτρου στην Χθόνα θα επιφέρει την επέμβασιν των εχόντων την επιστασίαν της αρμονικής εξελίξεως του πλανήτου, διά την αποκατάστασίν του !!

Ευχαριστώ όλους τους αδελφούς Συνέλληνες και Συνελληνίδες, με τους οποίους μοιραστήκαμε αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες κατά το διήμερον του Θερινού Ηλιοστασίου στον Ιερόν των Δελφών χώρον.
Έρρωσθε άπαντες και ευδαιμονείτε!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)

……………………………………………………………………………..

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΑΣΤΕΡΙΩΝΑ (ΚΒ) ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ… http://diaelefsis.pblogs.gr/

Τα προμηνύματα πληθαίνουν

Την 17 Οκτωβρίου 2012 υπήρξε η ανάρτηση “Η δύση του Ζωδιακού των Ιχθύων και η αναμενομένη ανάσταση του Ελληνισμού»

Υπήρχε στην ανάρτηση η παρακάτω παράγραφος:

Πιστεύοντας ότι τα πάντα έχουν πάρει την τελική κατιούσα για την Φυλή μας, δεν είναι δυνατόν να πεισθούμε σε κάτι παρόμοιο ιστορικά απαράδεκτο. Την ελπίδα στο άστρο της Φυλής μας ή άν θέλετε στον από μηχανής Θεό, αυτή την στιγμή που γράφω, η αιτία υπήρξε. Όταν υπάρχει αιτία οι αφορμές πάντοτε βρίσκονται. Κάτι έχει αρχίσει να δείχνει ένα φώς στο βάθος του παλιού και γνωστού μας περιβόητου τούνελ …;. Σήραγξ ελληνιστί.

Κάποια στιγμή τον μήνα Αύγουστο μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης άκουσα μια φράση να ακούγεται 2-3 φορές απρόσωπη, και στην συνέχεια να γράφεται στο πουθενά. «Διεσχέτωσαν οι Θεοί». Η κατά έννοιαν ερμηνεία ήταν ότι «προστάχθηκαν να εκδηλώσουν τον εν δυνάμει Θεό σε ενεργό Θεό» κάτι επίκειται να πραγματοποιηθεί, κάποια μεταβολή από ενέργεια σε υλική.

Σήμερα 12 -12-2012 κάποιος φίλος γνώστης της τότε ανάρτησης Ξύπνησε με την έμμονη σκέψη της φράσης αυτής την οποία επαναλάμβανε διαρκώς για να μην την ξεχάσει. ΄Όταν επέλυσε τα τρέχοντα επαγγελματικά του ζητήματα ασχολήθηκε με την έμμονη σκέψη του και στις 12.00 το μεσημέρι παρέθεσε το αποτέλεσμα της λεξαρίθμησης όπως το δίνω παρακάτω χωρίς σχολιασμό … …. Εξαιτίας της συμπτωματολογίας 

“ΔΙΕΣΧΕΤΩΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ”

Η ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΕΣΤΙ

Ω ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΛΙΕ ΒΑΣΙΛΕΥ

ΑΕΤΩΜΑΤΑ ΝΑΩΝ

ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ

ΑΛΑΛΑ θΥΓΑΤΗΡ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡθΕΝΟΥ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΩΣΑΝΔΡΑ

ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ

ΕΥΤΥΧΗΣ ΕΚΒΑΣΙΣ

Η ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΩΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ θΕΛΕΙ ΠΟΙΜΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ

ΚΑΘΑΡΜΟΣ ΨΥΧΗΣ

ΚΑΙ ΟΤΕ ΗΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΠΛΗΡΩΜΑ ΧΡΟΝΟΥ

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΟΥ θΑΝΑΤΟΥ

ΤΟ ΓΥΜΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΥΜΕΝΟΝ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

…….

Η Δύση του Ζωδιακού των Ιχθύων και η αναμενομένη ανάσταση του Ελληνισμού

Δεν ξέρω αν έχουμε σκεφθεί ή μάλλον συνειδητοποιήσει, αυτά που θα σας εκθέσω πάρα κάτω επειδή ζούμε σε μια ονειρική κατάσταση:

Πιστεύεται όλοι προφανώς πως του ΄Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Μεγάλο λάθος. Δεν είμαστε ΄Ελληνες όλοι, και τον ζυγό τον σέρνουμε κανονικότατα σαν απαραίτητο εξάρτημα. Έχουμε υποστεί την πανωλεθρία και την θεωρούμε αναγκαία ή φυσιολογική. Μας αραδιάζουν ψέματα και μας κατακλέβουν. Εμείς κουβαλάμε εικόνες και παρακαλάμε για την σωτηρία μας. Γεμάτοι θρασύτητα από την έλλειψη αντίδρασης, μας κολλάνε την ρετσινιά της συνυπευθυνότητας, που είναι πολύ φυσικό, αφού εμείς τους ψηφίζουμε τυφλωμένοι από το κομματικό πάθος.

Επειδή συνδυάζουν τα δύο προηγούμενα (κλοπή και συνυπευθυνότητα) μας φορτώνουν δυσβάστακτα οικονομικά φορτία και φόρους δυσανάλογους με τα έσοδα μας, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αντιδράσουμε. Προετοιμάζουν μια στυγνή δικτατορία των Τραπεζών, οι οποίες είναι οι ολετήρες της ανθρωπότητας και κόπτονται για την Δημοκρατία, διατεινόμενοι ότι με αυτά τα μέτρα, θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε ένα χρέος απροσδιόριστο, και εντελώς αιφνιδιαστικά προκύψαν, χάρις στον γιό της Μαργαρίτας. Γιγαντωθέν και αυγατισθέν από κάποιους μαμελούκους τάχα μου υπουργούς και υπευθύνους, ανίδεουςκαι ξένους ως πρός την οικονομική αλυσίδα, με ρίζες Εφιαλτικές, ξενόδουλους εν πολλοίς. Κρυπτοεβραιίζοντες και ξενοκίνητους, τοις ξένων ρήμασι πειθόμενους.

 Είναι δυνατόν να πιστεύουμε τις αηδίες που μας αραδιάζουν με παχιά λόγια ότι κόβοντας κάποιο τμήμα των ισχνών συντάξεων ή των μισθών πείνας των υπαλλήλων θα ξεπληρώσουμε ένα επαχθέστατο χρέος χωρίς να κάνουμε την παραμικρή κίνηση για ανάπτυξη; Δηλαδή από εδώ και πέρα θα ζούμε με δανεικά …;. Ως πότε άραγε;; Μάλλον μέχρι την βιολογική μας εξόντωση!!!! Αυτός είναι ο κύριος και πραγματικός τους σκοπός.

Διασυρόμαστε παγκοσμίως χάριτι και ευλογία του γιού της Μαργαρίτας, όχι του Φάουστ, αλλά της Εβραίας …; έτσι που πιάσαμε σόϊ. Δεν θέλω να σας ξύνω πληγές αλλά είσαστε και είμαστε όλοι μας σκουπίδια …;.. Εντελώς άβουλοι και άνθρωποι της χειρότερης υποστάθμης  έχοντας εκχωρήσει απαράγραπτα δικαιώματα μας. Ααντί για εγκέφαλο έχουμε μέσα μας έναν κομματικό μηχανισμό και πιστεύουμε ανεπιφύλακτα τα ηλεκτρονικά μηχανήματα της παραπληροφόρησης, προσκυνάμε τις προβαλλόμενες κομματικές θεότητες και περεπιπτόντως βρισκόμαστε κάτω από  μια αδιαφιλονίκητη Θεοκρατία «greek Orthodox».  Για όσους τυχόν διατηρούν κάποια ίχνη ορθής σκέψης και μπορούν να σκεφθούν, θα τους βάλω μπροστά σε κάποια ζητήματα που απαιτούν κρίση μαθητών 6ης Δημοτικού.

΄Όπως είναι γνωστό υπάρχει, ο μεγάλος ενιαυτός που αναφέρει ο Πλάτωνας και έχει διάρκεια 25.920 έτη Αυτό δεν το λέει καμιά τηλεόραση αλλά η αστρονομία. Τόσο χρόνο κάνουμε για να έχουμε μια πλήρη περιφορά του ζωδιακού κύκλου σαν Ηλιακό σύστημα . Τα ζώδια είναι δώδεκα. ΄Αρα το κάθε ζωδιακό έτος διαρκεί 25.920:12 = 2160 έτη και φέρει την ονομασία του ζωδίου που διασχίζει. Έχει παρατηρηθεί ότι κάθε ζωδιακό έτος χαρακτηρίζεται από μια επικρατούσα θρησκεία που έχει κάποιο είδος σχέσης με το Ζώδιο. Αν ψάξετε λίγο ίσως αντιληφθείτε του λόγου το αληθές. Εσείς βέβαια τα θέλετε όλα στο στόμα καθαρισμένα και έτοιμα.

Αυτούς τους τελευταίους μήνες μέχρι την 21/12/2012 αποχαιρετάμε με μεγάλη ανακούφιση το χαλεπό και σκοτεινό ζώδιο των Ιχθύων. Ποιός το λέει;  Η αστρονομία πάντοτε. Δεν υπάρχει περίπτωση αμφισβήτησης.  Τερματίζεται λοιπόν το ζωδιακό έτος των Ιχθύων …; Πότε άρχισε; Τι έγινε κατά την διάρκειά του;  2012-2160 = -148 π.χ. στεγνά-στεγνά και μαθηματικά χωρίς να παίρνουμε καθόλου υπόψη μας τις ματσαραγγιές στον μηδενισμό του κοντέρ του χρόνου και την αλλαγή της αρίθμισης των χρονολογιών (έτος μηδέν δεν υπήρξε).

Τι έγινε σε όλα αυτά τα χρόνια; Για τους άλλους δεν με απασχολεί (πιθανόν μόνον να ξεστραβώθηκαν και μας εμίσησαν για αυτό). Για την πατρίδα μου εν-Δια-φέρομαι. Διότι ναι είμαι Εθνικιστής και όχι να ντρέπομαι επειδή είμαι και αισθάνομαι Έλληνας. Το 148π.χ. στην Πύδνα της Πιερίας εδόθη η ομώνυμος μάχη μεταξύ Μακεδόνων και Ρωμαίων. Οι Μακεδόνες  υπέστησαν  μια επώδυνη ήττα και οι ΄Ελληνες σκλαβώθηκαν από τους Ρωμαίους και εξακολουθούν να ζούν σκλαβωμένοι μέχρι σήμερα. ΄Ηταν το θανάσιμο ζώδιο των Ιχθύων για τον Ελληνισμό. Εντελώς συμπτωματικά εκπροσωπούσε την επικρατέστερη θεότητα του Ζωδιακού έτους (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.) Από την αρχή του σχεδόν.

Η σκλαβιά μας στους Δυτικούς Ρωμαίους μεταβιβάσθηκε κληρονομικά στην Ανατολική Ρωμαϊκή Θεοκρατία και  με την κατάλυσή της, στους Τούρκους. Μετά από μια μικρή αναλαμπή της επανάστασης του 1821 και μια μικρή πολύ μικρή , περίοδο της φωτεινής διακυβέρνησης από τον Καπποδίστρια (που τον πολέμησαν εκκλησία και κατεστημένο, κοτζαμπάσηδες). Πέσαμε στα νύχια των πολιτικάντηδων που μας πουλούσαν και μας αγόραζαν κατά τα γούστα τους …; χορταίνοντάς μας ψέματα. Είμαστε το παιχνιδάκι στα χέρια τους και έσπαζαν πλάκα μαζί μας ονομάζοντάς μας «κυρίαρχο λαό» …;.. Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο κομματισμός που ήταν ο δεσμώτης και καταλύτης πάσης εννοίας αξιοκρατίας τιμιότητας και ελευθερίας.

Αυτό το κράτος της ρεμούλας  της σαπίλας και της απάτης, επιβίωσε έως ότου επεκράτησαν τα σχέδια των εξουσιαστών του πλανήτη και υποταχθήκαμε τουλάχιστον φαινομενικά  και εντελώς προσωρινά, με την σκούφια της επιβληθείσας θρησκείας της αγάπης διά πυρός και σιδήρου, η οποία φρόντισε για τον πνευματικό μας θάνατο, με τα δόγματά της και τους περιορισμούς της και τα ανεκδιήγητα πιστεύω της σε κάτι το αόριστο και εφευρεθέν από τους προαιώνιους εχθρούς μας τους Εβραίους, όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν με τις ίντριγκες και την δολιότητα να υπερισχύσουν επί των Ελλήνων, όταν αντίκρυσαν  το λαμπερό  μετέωρο του  Μέγιστου Αλέξανδρου και υπέστησαν όσα υπέστησαν από τους Επιγόνους του.

Πιστεύοντας ότι τα πάντα έχουν πάρει την τελική κατιούσα για την Φυλή μας, δεν είναι δυνατόν να πεισθούμε σε κάτι παρόμοιο ιστορικά απαράδεκτο. Την ελπίδα στο άστρο της Φυλής μας ή άν θέλετε στον από μηχανής Θεό, αυτή την στιγμή που γράφω, η αιτία υπήρξε. Όταν υπάρχει αιτία οι αφορμές πάντοτε βρίσκονται. Κάτι έχει αρχίσει να δείχνει ένα φώς στο βάθος του παλιού και γνωστού μας περιβόητου τούνελ …;. Σήραγξ ελληνιστί.

Κάποια στιγμή τον μήνα Αύγουστο μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης άκουσα μια φράση να ακούγεται 2-3 φορές απρόσωπη, και στην συνέχεια να γράφεται στο πουθενά. «Διεσχέτωσαν οι Θεοί». Η κατά έννοιαν ερμηνεία ήταν ότι «προστάχθηκαν να εκδηλώσουν τον εν δυνάμει Θεό σε ενεργό Θεό» κάτι επίκειται να πραγματοποιηθεί, κάποια μεταβολή από ενέργεια σε υλική.

 Έχουμε προπονηθεί ιδιαιτέρως από το σύστημα να περιμένουμε την πραγματοποίηση των οραμάτων των αρχηγών τα οποία συμπτωματικότατα δεν πραγματοποιούνται. Τώρα όμως εντελώς τυχαία από το πουθενά όταν πιά είχε αρχίσει να εκλείπει η ελπίδα του κουτιού της Πανδώρας, εκεί περί τα τα τέλη του Αυγούστου ακούστηκε η φωνή των Ελλήνων και άναψε η φλόγα των ΕΛΛΗΝΩΝ οι οποίοι ενστικτωδώς μπορούν να ξεχωρίσουν κάποιον «Όμαιμον» και να τον περιβάλλουν με την πρέπουσα στοργή και συμπάθεια και να συνταχθούν με αυτόν …;.

Οι υπόλοιποι μαζάνθρωποι ενεργούν εντελώς αντιφατικά, εριστικά και εναντιώνονται (παριστάνοντας τον έξυπνο) άλλοι από προσωπικό συμφέρον και άλλοι από βλακεία. Σε αυτή την λεπτή φάση βρισκόμαστε τώρα. Ή θα αποχαιρετίσουμε το επαχθές ζωδιακό έτος των Ιχθύων ανασταίνοντας την χώρα μας, ή θα υποταχθούμε στους προαιώνιους εχθρούς μας που επιδιώκουν τον βιολογικό μας αφανισμό – εξόντωση και …;. Εξάλειψη μας, δια παντός. Λέτε να γίνουμε κυρίαρχοι του παιχνιδιού αφού αποφασίσουμε να ξυπνήσουμε;;;;; Στο χέρι μας είναι!!!!!

Αστερίων (ΚΒ)

………………………………………………………………………………..

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ…
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΦΩΕΑ!

alt
Ήρθε ο καιρός να ξαναγίνει, ο φοβερός ο πόλεμος ανάμεσα στον Δία και τον Τυφωέα…
Σαν τότε, εκεί στο απώτατο παρελθόν, που είχε καταφέρει ο Τυφωεύς να κλέψει του Διός τα όπλα !
Δόλο σκαρφίστηκε ο Ζεύς, να του τα ξαναπάρει, ζητώντας τη βοήθεια του αδελφού της Κάδμου, εκείνης της πανέμορφης, της κάλλιστης Ευρώπης. Του τραγοπόδη Πάνα είχε την αρωγή και του αρχέγονου του Έρωτα.
Για την Ελλάδα φοβόταν πιο πολύ…
“Φοβάμαι πιο πολύ για την Ελλάδα, που γεννά μύθους, μήπως κάποιος
από τους Αχαιούς αποκαλέσει τον Τυφωέα βροχοποιό και βασιλιά του ουρανού
ή υπέρτατο χρησιμοποιώντας το δικό μου όνομα.”
Τον νίκησε τον Τυφωέα, τότε χιλιάδες χρόνια πριν και πέρασαν αιώνες, μέχρι που πάλι κατάφερε ο τρομερός Τυφώνας, να κλέψει ξανά τις αστραπές και τις βροντές, του Δία τους πανίσχυρους κεραυνούς !
Κι ο φόβος του Δία, για την Ελλάδα, έγινε αληθινός. Τον Τυφωέα, οι Έλληνες, βροχοποιό και βασιλιά και υπέρτατο του ουρανού αποκάλεσαν… Αυτόν τον ψευτοΔία…
Κύλισε ο χρόνος κι ο πόλος ο περιστρεφόμενος έφτασε ξανά στο ίδιο σημείο, να ξαναγίνει ο πόλεμος… Τα όπλα του ζητά και θέλει να ξαναπάρει ο Ζεύς, απ’ τον πανούργο και παμπόνηρο, τον δόλιο Τυφωέα…
Πλάτων Πισατίδης
…………………………………………………………………………
Δ ι ο ν υ σ ι α κ ῶ ν   Α
http://www.hs-augsburg.de/~harsch/graeca/Chronologia/S_post05/Nonnos/non_di01.html
Πρῶτον ἔχει Κρονίωνα,
φαεσφόρον ἅρπαγα νύμφης,
καὶ παλάμαις Τυφῶνος
ἀρασσόμενον πόλον ἄστρων.
……….
– οὐδὲ Τυφωεὺς
μέλλεν ἔτι κρατέειν Διὸς ἔντεα· τοξοφόρωι γὰρ
Ζεὺς Κρονίδης σὺν Ἔρωτι πόλον δινωτὸν ἐάσσας
365
φοιταλέωι μαστῆρι δι᾽ οὔρεος ἤντετο Κάδμωι
πλαζομένωι, ξυνὴν δὲ πολύτροπον ἤρτυε βουλὴν
ῥαψάμενος Τυφῶνι δυσηλακάτου λίνα Μοίρης.
καὶ Διὶ παμμεδέοντι συνέμπορος αἰγίβοτος Πὰν
δῶκε βόας καὶ μῆλα καὶ εὐκεράων στίχας αἰγῶν·
370
πλέξας δ᾽ ἐκ καλάμων καλύβην ἑλικώδεϊ δεσμῶι
πῆξεν ὑπὲρ δαπέδοιο, καὶ ἀγνώστωι τινὶ μορφῆι
ποιμενίην ἐσθῆτα καθαψάμενος χροῒ Κάδμου
εἵμασι μιμηλοῖσι νόθον χλαίνωσε νομῆα·
καὶ δολίην σύριγγα φέρων εἰδήμονι Κάδμωι
375
δῶκε Τυφαονίοιο κυβερνήτειραν ὀλέθρου.
ψευδαλέον δὲ βοτῆρα καὶ ἡνιοχῆα γενέθλης
Ζεὺς καλέσας πτερόεντα μίαν ξυνώσατο βουλήν·

«Κάδμε πέπον, σύριζε, καὶ οὐρανὸς εὔδιος ἔσται·
δηθύνεις, καὶ Ὄλυμπος ἱμάσσεται· ἡμετέροις γὰρ

380
τεύχεσιν οὐρανίοις κεκορυθμένος ἐστὶ Τυφωεύς.
αἰγὶς ἐμοὶ μούνη περιλείπεται· ἀλλὰ τί ῥέξει
αἰγὶς ἐμὴ Τυφῶνος ἐριδμαίνουσα κεραυνῶι; –
δείδια, μὴ γελάσειε γέρων Κρόνος, ἀντιβίου δὲ
ἅζομαι αὐχένα γαῦρον ἀγήνορος Ἰαπετοῖο·
385
δείδια μυθοτόκον πλέον Ἑλλάδα, μή τις Ἀχαιῶν
ὑέτιον Τυφῶνα καὶ ὑψιμέδοντα καλέσσηι
ἢ ὕπατον, χραίνων ἐμὸν οὔνομα. – γίνεο βούτης
ἐς μίαν ἠριγένειαν, ἀμερσινόωι δὲ λιγαίνων
ῥύεο ποιμενίηι σέο πηκτίδι ποιμένα κόσμου,
390
μὴ νεφεληγερέταο Τυφωέος ἦχον ἀκούσω,
μὴ βροντὴν ἑτέροιο νόθου Διός, ἀλλά ἑ παύσω
μαρνάμενον στεροπῆισι καὶ αἰχμάζοντα κεραυνῶι. –
εἰ δὲ Διὸς λάχες αἷμα καὶ Ἰναχίης γένος Ἰοῦς,
κερδαλέης σύριγγος ἀλεξικάκωι σέο μολπῆι
395
θέλγε νόον Τυφῶνος· ἐγὼ δέ σοι ἄξια μόχθων
δώσω διπλόα δῶρα· σὲ γὰρ ῥυτῆρα τελέσσω
ἁρμονίης κόσμοιο καὶ Ἁρμονίης παρακοίτην.

καὶ σύ, τελεσσιγόνοιο γάμου πρωτόσπορος ἀρχή,
τεῖνον, Ἔρως, σέο τόξα, καὶ οὐκέτι κόσμος ἀλήτης. –

400
εἰ πέλεν ἐκ σέο πάντα, βίου φιλοτήσιε ποιμήν,
ἓν βέλος ἄλλο τάνυσσον, ἵνα ξύμπαντα σαώσηις. –
ὡς πυρόεις, Τυφῶνι κορύσσεο, πυρσοφόροι δὲ
ἐκ σέο νοστήσωσιν ἐμὴν ἐπὶ χεῖρα κεραυνοί. –
πανδαμάτωρ, ἕνα βάλλε τεῶι πυρί, θελγόμενον δὲ
405
σὸν βέλος ἀγρεύσειε, τὸν οὐ νίκησε Κρονίων· –
Καδμείης δ᾽ ἐχέτω φρενοθελγέος οἶστρον ἀοιδῆς,
ὅσσον ἐγὼ πόθον ἔσχον ἐς Εὐρώπης ὑμεναίους.»

ὣς εἰπὼν κερόεντι πανείκελος ἔσσυτο ταύρωι,
ἔνθεν ὄρος πέλε Ταῦρος ἐπώνυμον. –

………….
Γιατί…
( … Δεν έμελλε ο Τυφωεύς να κατέχει τα όπλα του Δία.
Αφού εισήλθε ο Κρονίδης Ζεύς μαζί με τον τοξοφόρο Έρωτα
στον περιστρεφόμενο πόλο έφτασε και συνάντησε 
τον περιπλανώμενο Κάδμο, που ανήσυχα έψαχνε στο βουνό
και μηχανεύτηκε μια κοινή πανουργία, για να κόψει
το νήμα της μαύρης Μοίρας του Τυφωέα.
 
Τότε ο συνοδοιπόρος του παντοκράτορα Δία, ο αιγοβοσκός Πάνας
του έδωσε βόδια και πρόβατα και κοπάδια αιγών με ωραία κέρατα.
Έκτισε πάνω στο δάπεδο μία καλύβα από καλάμια πλέκοντάς τα
σε ελικοειδείς δεσμούς και με κάποια άγνωστη μορφή έντυσε
το σώμα του Κάδμου με ποιμενικό μανδύα και κάλυψε τον ψεύτικο βοσκό
με απατηλό ένδυμα.
 
Φέρνοντας στον έμπειρο Κάδμο μία δολερή φλογέρα
την έδωσε ως καθοδηγήτρια στην εξολόθρευση του Τυφωέα.
Κι αφού κάλεσε ο Ζεύς τον ψεύτικο βοσκό και τον φτερωτό ηνίοχο
του ανθρώπινου γένους, τους ανακοίνωσε από κοινού την επιθυμία του’
Κάδμε, φίλε μου, παίξε με τη φλογέρα και ο ουρανός θα γίνει καθαρός.
Αν καθυστερήσεις, ο Όλυμπος θα μαστιγώνεται. Γιατί ο Τυφωεύς
έχει οπλιστεί με τα δικά μου ουράνια όπλα. Μόνο η αιγίδα μου έχει απομείνει.
 
Αλλά τι μπορεί να κάνει η αιγίδα μου συναγωνιζόμενη τον κεραυνό του Τυφωέα;
Φοβάμαι μήπως γελάσει ο γέροντας Κρόνος, θαυμάζω τον γενναίο Ιαπετό
που αντιστέκεται στη βία που κρατά ψηλά το κεφάλι’
Φοβάμαι πιο πολύ για την Ελλάδα, που γεννά μύθους, μήπως κάποιος
από τους Αχαιούς αποκαλέσει τον Τυφωέα βροχοποιό και βασιλιά του ουρανού
ή υπέρτατο χρησιμοποιώντας το δικό μου όνομα.
 
Γίνε αγελαδάρης για μία μόνο ημέρα, σώσε τον ποιμένα του Κόσμου παίζοντας παράφρονα
με την ποιμενική φλογέρα σου, για να μην ακούσω τον ήχο του Τυφωέα,
που συγκεντρώνει τα σύννεφα μήτε τη βροντή του ψευτοΔία, αλλά 
για να τον σταματήσω να μάχεται με την αστραπή και να ρίχνει τον κεραυνό.
Κι αν σου έλαχε το αίμα του Διός και της Ιούς από το γένος του Ινάχου,
γοήτευσε με την αλεξίκακη μελωδία της πανούργας φλογέρας σου
τον νου του Τυφωέα.
 
Τότε εγώ σε σένα θα δώσω διπλά δώρα άξια του κόπου σου.
Εσένα, δηλαδή, θα κάνω σωτήρα της αρμονίας του Κόσμου και σύζυγο της Αρμονίας.
Και συ, πρωτόσπορη αιτία του γάμου, που φέρνει τέλειους απογόνους,
τείνε, Έρωτα με τα τόξα σου και ο Κόσμος δεν θα περιπλανιέται πιά.
Αν εξαρτώνται όλα από σένα, ποιμένα που προάγεις την αγάπη για τη ζωή,
ρίχνε το ένα βέλος μετά το άλλο, για να σώσεις τα πάντα.
 
Γεμάτος φλόγα, να αγωνιστείς ενάντια στον Τυφωέα και οι φλογεροί κεραυνοί
από το δικό σου στο δικό μου χέρι θα επιστρέψουν.
Πανδαμάτορα, ένα βέλος σου ρίξε από τη φωτιά σου και θα εξαπατήσει με τη γοητεία του,
αυτόν που δε νίκησε ο Κρονίδης.
Και ας αποκτήσει τέτοια μανία από τη μεθυστική μελωδία του Κάδμου,
όσο πόθο είχα εγώ για το ερωτικό σμίξιμο με την Ευρώπη.
 
Αφού είπε αυτά, όρμησε όμοιος με ταύρο με κέρατα
εκεί στο όρος που ονομάστηκε από αυτόν Ταύρος… )
……………………………………..

Αφήστε μια απάντηση