ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ELSTAT
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/memorandum_16_1.pdf
Vasilis Theodoropoulos

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ……

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;;;;;;;;;;;;

ΠΟΙΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ” ΕΛ.ΣΤΑΤ;;;;;;;;;;;;

ΕΛΣΤΑΤ 1

 

Η σχέση του Γεωργίου με το ΔΝΤ,………. ο κ. Γεωργίου είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΝΤ στις 16.7.2010 και ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΛΣΤΑΤ στις 2.8.2010. Είπε ακόμη ότι είχε ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών από το ΔΝΤ μέχρι 10.12.2010.

……………………………………………………………….

Γεωργίου: Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από την ΕΛΣΤΑΤ (upd) Δημοσίευση: 03/07/2013

Ο κ. Γεωργίου τόνισε πως «Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν την βαραίνει τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στην επιτροπή της Βουλής.

Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες έχει λάβει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο στη Βουλή, μετά από ερώτημα του υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην οποία ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση για τον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ. 

Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι είχε υποβάλει ερώτημα στην Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες η οποία του απάντησε ότι δεν περιλαμβάνεται στους υπόχρεους υποβολής πόθεν έσχες, με βάση το νόμο.

Ο κ. Γεωργίου ρωτήθηκε επίσης από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη γιατί έχει εξαιρέσει τον εαυτό του από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όπως οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν, και ακόμη γιατί δεν πρέπει ένας δημόσιος λειτουργός να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα καταβάλλοντας ασφαλιστικές εισφορές. Υπέβαλα αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία για να εξαιρεθώ διότι δεν θα είχα κανένα όφελος από αυτή την εισφορά, είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. «Δεν είναι θέμα της επιτροπής τα προσωπικά μου θέματα», είπε λίγο αργότερα, αρνούμενος να απαντήσει και για τις αποδοχές του.

Ο κ. Γεωργίου τόνισε επίσης πως «Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν την βαραίνει τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στην επιτροπή της Βουλής.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργίου να απαντήσει αν σκεφτεί να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω της δικαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα στατιστικά στοιχεία. Τον είχε καλέσει επίσης να τον ενημερώσει αν διατηρεί επαγγελματική σχέση με το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι έχει παραιτηθεί από το ΔΝΤ και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όσον αφορά στην αποκλειστική του απασχόληση στην ΕΛΣΤΑΤ. Για τη δικαστική διαδικασία για τα στατιστικά, ο κ. Γεωργίου επέμεινε ότι ενώ στο παρελθόν τα στατιστικά στοιχεία ήταν σε δεινή θέση, κατά τα τρία χρόνια άσκησης των καθηκόντων του τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν επιτυχία χωρίς προηγούμενο αφού δημοσιεύθηκαν έξι φορές χωρίς καμία επιφύλαξη από τη Eurostat. Είπε ακόμη ότι η δίωξη σε βάρος του είναι παράνομη και με βάση το ενωσιακό δίκαιο και με βάση την ελληνική ποινική δικονομία. Σχολίασε επίσης ότι υπάρχει αποδοχή για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επί των ημερών του και γι΄ αυτό η Ελλάδα πήρε την οικονομική στήριξη. «Αν αυτά τα στατιστικά αυτά στοιχεία αμφισβητούνται τότε ίσως πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά που πήρε η Ελλάδα πίσω», δήλωσε ο κ. Γεωργίου.

Ειδικά για τη σχέση του με το ΔΝΤ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΝΤ στις 16.7.2010 και ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΛΣΤΑΤ στις 2.8.2010. Είπε ακόμη ότι είχε ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών από το ΔΝΤ μέχρι 10.12.2010.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/236658/georgiou-den-protithemai-na-paraititho-apo-tin-elstat-/#ixzz34zKwbx7v 
……………………………………………………………………………

«ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση