“ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ” (απομαγνητοφώνηση ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

10257001_10204649836199409_6443146285114133959_n

ΕΚΠΟΜΠΗ NEW RADIO 16-3-2015

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 9 ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ

-ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΡΑΣ: Βλέπω ένα απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, το Πρωτόκολλο 9, όπου λέει ότι:

«Από εμάς προέρχεται ο τρόμος που έχει κυριέψει το παν. Στην υπηρεσία μας βρίσκονται άνθρωποι όλων των αρχών και όλων των δογμάτων, επανορθωτές της δημοκρατίας, δημαγωγοί, κοινωνιστές, επαναστάτες και ουτοπιστές. Σε όλους έχουμε αναθέσει κι από μια εργασία κι ο καθένας τους έχει αναλάβει να υποσκάψει και τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ανατρέψει ο,τιδήποτε έχει μείνει ακόμη όρθιο. Όλα τα κράτη που υποφέρουν από αυτές τις ραδιουργίες, είναι έτοιμα να θυσιάσουν τα πάντα για να βρουν ειρήνη, αλλά δεν θα τους δώσουμε ειρήνη, παρά μόνο, αν αναγνωρίσουν φανερά και αληθινά την υπέρτατη κυβέρνηση μας»

Γ. ΤΑΡΑΣ: Βασίλη υπάρχει μια είδηση για κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει την Νομική σχολή από την Παρασκευή. Το έχουν κρατήσει μυστικό και δεν λέει κανείς τίποτα και πουθενά.

«ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ; ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;…»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Δικά τους είναι όλα! Δεν υπάρχει καμία διαφορά, είτε φανερά, είτε μυστικά, αυτοί κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν. Αν θυμάστε, κάποιοι κουκουλοφόροι τελικά είχαν σχέση με την ανώτατη κλάση, τους πλούσιους, τους πολιτικούς κι όλες τις άλλες τάξεις διοίκησης της Ελλάδος; Πόσες φορές συνέλαβαν παιδιά που είχαν σχέση με την άρχουσα τάξη τα τελευταία 15 χρόνια; Εκείνα τα παιδιά μπορεί να έχουν κάνει δική τους οικογένεια τώρα.

Γ.ΤΑΡΑΣ: Εγώ ήξερα κάποιους κουκουλοφόρους από τους αστυνομικούς. Όταν γινόταν μια ειρηνική διαδήλωση, έμπαιναν μέσα κι άρχιζαν τα επεισόδια με πέτρες και με ξύλα. Τότε υπήρχε άμεση κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων με καπνογόνα, δακρυγόνα κτλ και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, να διαλυθεί η διαδήλωση και να πνιγεί ο κόσμος. Κάηκε και λεηλατήθηκε η Αθήνα μια φορά.

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Τα παιδιά αυτά που είναι από τους αστυνομικούς, είναι τα περισσότερα από φτωχές οικογένειες, ή από οικογένειες που κοίταξαν να βολευτούν ψηφίζοντας κάποιον βουλευτή, υπουργό ή πρωθυπουργό για να πάρουν μια θέση. Δίνουν επίδομα 200 ευρώ σε έναν απλό αστυνομικό για να μπει στα ΜΑΤ. Ξέρεις πόσα παιδάκια λένε ότι για αυτά τα 200 ευρώ θα πάω και θα δίνω ξύλο; Δεν φταίνε όμως τα παιδιά που πάνε στα ΜΑΤ. Κάποιοι δημιουργούν και διαχειρίζονται αυτά τα θέματα.

Γ.ΤΑΡΑΣ: Έχει περάσει ένα μήνυμα στο υποσυνείδητο των νέων ότι η ισχύς είναι εκεί, σε μια ομαδοποίηση ατόμων που μπορούν να επιβληθούν σε κάποιους άλλους, ή στην αστυνομία. Παλιά, πολλοί μηχανόβιοι που είχαν τρέλα με τις μηχανές και έκαναν κόντρες, έγιναν αστυνομικοί και παλιότερα πήγαιναν στην τροχαία, ή στις ομάδες Ζ.

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Ναι, ξέρω! Το έχουν κάνει και πολλά φιλαράκια μου. Όταν ένα κράτος μειώνει τις ικανότητες να υπάρχει εργασία και παραγωγή, αναγκάζει τις νέες γενιές να γίνουν γλύφτες και να παρακαλούν για οποιαδήποτε εργασία για να έχουν ένα μικρό μισθό, άσχετα το πώς θα νιώθουν ψυχικά σε λίγα χρόνια.

Δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ ή η αστυνομία που θα δημιουργήσει κάποια ψυχολογικά τραύματα. Για παράδειγμα, σε μια νομαρχία, αν δεν κάνεις αυτό που λέει το κύκλωμα, θα βρουν τρόπο να σε βασανίζουν ψυχικά.

Φυσικά, αυτός ο βασανισμός περνάει μετά από αυτούς που βασανίζονται σε αυτούς που θα έρθουν να ζητήσουν ένα έγγραφο. Ο ψυχαναγκασμός, η ψυχική καταπίεση, το bullying, περνάει στην εργασία και γίνεται αυτό που λέγεται «γραφειοκρατία». Αλλά δεν είναι γραφειοκρατία, παρά μια δικτατορική ψυχαναγκαστική κατάσταση που είναι δημιουργημένη να είναι έτσι. Δεν έτυχε κάποιος να είναι καταπιεσμένος και καταπιέζει όποιον έρθει στο γραφείο του.

Υπάρχουν θεσμοί όμως που μπορούν να βγάλουν στην φόρα για αυτά τα οποία γίνονται; Ποιος θα υποστηρίξει έναν υπάλληλο που μπαίνει σε αυτή την κατάσταση που δεν θέλει να μπει; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΙ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.

Αυτό το λέω ξεκάθαρα, γιατί πολύ απλά, όπως καταλαβαίνω και μπορώ να το έχω ως επίσημη ακαδημαϊκή αναφορά στον λόγο μου, ότι ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ όπως ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΛΛΗΝΑΣ»

-Γ.ΤΑΡΑΣ: Το δημόσιο είναι τόσο δυσκίνητο για να βρεις και μια πλάγια οδό για να εξυπηρετηθείς. Αντί να μπεις σε αυτή την διαδικασία που θα ταλαιπωρηθείς, σε βάζει σε εκείνο το τριπάκι του πολιτικού που θα σε εξυπηρετήσει και θα σου χτυπήσει την πλάτη και θα το ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές. Όμως η Δημόσια Υπηρεσία έχει την υποχρέωση να σε εξυπηρετήσει κι ο Δημόσιος Υπάλληλος δεν είναι εξαρτώμενος από πουθενά. Δεν ξέρω αν το κάνει επίτηδες, ή αν έχει άνωθεν εντολή ή τίποτα άλλο, να μην σε εξυπηρετήσει. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, αν πάρεις ένα τηλέφωνο σε ένα υπουργείο, δεν το σηκώνει κανείς.

-Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ποιος είναι ο υπεύθυνος για να σηκώνει τα τηλέφωνα στο υπουργείο; Είναι κάποιος δηλωμένος με το προεδρικό διάταγμα ή με ΦΕΚ να απαντά στο τηλέφωνο; Όχι! Άρα, δεν υπάρχει κανείς να απαντήσει! Εκεί έχουμε φτάσει στο Δημόσιο.

-Γ.ΤΑΡΑΣ: Δηλαδή, φτάνεις σε ένα σημείο και λες: «να πάω σε ένα δικηγόρο, να κάνω όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να μπορέσω να εξυπηρετηθώ.

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Σε πόσους μήνες;

Γ.ΤΑΡΑΣ: Από την στιγμή που κάνεις ένα αίτημα, περιμένεις μια απάντηση σε 40 μέρες. Αν δεν πάρεις απάντηση, πρέπει να τους κάνεις εξώδικο.

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Χαίρω πολύ! Τώρα, σώθηκες! Γείτονας μου με τρία παιδιά, αστυνομικός μαζί με άλλους πέντε αστυνομικούς μπαίνει μέσα σε μια φάρμα από χασίσι στα Νιγριτοχώρια και βρίσκουν τον χασισοκαλλιεργητή μέσα. Ο γείτονας μου τον ήξερε τι κάνει και τρέχει να τον βρει όπου πάει να κρυφτεί. Ο τύπος βγάζει πιστόλι και πυροβολεί 5 φορές. Ο γείτονας μου ήταν τυχερός και γλύτωσε. Τότε, έδωσε οδηγίες και τον περικυκλώσουν, τον πιάνουν παίρνουν και το περίστροφο που είχε αυτός, του βάζουν χειροπέδες και τον πάνε αυτόφωρο. Γίνεται η δίκη την επόμενη Δευτέρα και βγαίνει ότι το πιστόλι που είχε ο χασισοκαλλιεργητής ήταν νεροπίστολο. Το γράφουν στα πρακτικά και τον φίλο μου και γείτονα μου, τον μεταθέτει ο τότε Υπουργός Ασφαλείας και Δημόσιας τάξης σε ένα χωριό του Φαλακρού όρους που έχει πέντε οικογένειες και δεν έχει σχολείο. Τώρα, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ; Είναι απλώς εγκληματίες και έχουν την εξουσία. Είναι ένα τυραννικό καθεστώς.

Μια άλλη πήγε να πάρει μια συγκεκριμένη άδεια και έχοντας όλα τα χαρτιά έτοιμα, περιμένει σφραγίδα και υπογραφή από την διευθύντρια μιας διεύθυνσης. Περιμένει πέντε μήνες, ακούγοντας δικαιολογίες όπως: «το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί για να περάσουμε την αίτηση σας», «το καλώδιο που συνδέεται με το ίντερνετ το έφαγε το ποντίκι», «κάηκε η ασφάλεια..». Και ο λόγος για όλες αυτές τις δικαιολογίες ήταν για να πάρει την μίζα της. Ή να βρεις την άλλη οδό που θα δώσει εντολή να εξυπηρετηθείς, αλλά θα το γράψουν και σε εκείνο το μυστικό μπλοκάκι ότι «εγώ έκανα την εξυπηρέτηση χ όταν μου το ζήτησε ο ψ». Δεν γράφουν το δικό σου όνομα, αλλά του άλλου κομματικού στελέχους. Αυτό λέγεται κράτος; Δεν μιλάμε για 50 χρόνια πριν, αλλά για 15 μήνες πριν, 5 μήνες πριν. Τι άλλαξε;

-Γ.ΤΑΡΑΣ: Τα ξέρω και τίποτα δεν άλλαξε. Εμένα μου λένε ότι έχει πέσει το σύστημα. Πηγαίνω από εκεί, μου λένε ότι δεν χρειαζόταν να πάω, ότι θα το τακτοποιήσουν το θέμα, να τους πάρω τηλέφωνο αύριο ή μεθαύριο! Πήρα τηλέφωνο και τελικά μου είπαν: «Εμείς ελέγχουμε τις αιτήσεις μέχρι τον Οκτώβριο. Εσείς την φέρατε Νοέμβριο».

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Όλο τέτοιου είδους δικαιολογίες! Πόσους από τους κουκουλοφόρους έχουν συλλάβει τα τελευταία χρόνια; Έχουν συλληφθεί πάρα πολλοί, αλλά σε πόσους αυτούς έχει γίνει δικογραφία. Γράφονται ονόματα για αυτούς που συνέλαβαν; Πώς επιβεβαιώνεται πως αυτός που έπιασαν είναι πολίτης αυτής της χώρας. Πώς επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους; Είναι άμοιρη η διοίκηση της αστυνομίας Αθηνών από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες; Δεν πρέπει να συλληφθεί ένας διευθυντής αστυνομικός ο οποίος δίνει τέτοιες εντολές και παρανομεί κατά των νόμων του κράτους; Δεν έπρεπε να του αφαιρεθούν τα γαλόνια και να πάει αυτόφωρο; Πού είναι εισαγγελείς; Διακοπές; Για να παίρνουν τηλέφωνο και να βγάζουν μερικούς έξω; Άρα, τι χρειαζόμαστε για να έχουμε ένα διεφθαρμένο κράτος; Διεφθαρμένους!

Αν δεν είσαι διεφθαρμένος, δεν λαμβάνεις πόστα σε αυτό το κράτος κι αν δεν είσαι, θα σε κάνουν, για να είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος κι όχι κάποιος που θα κάνει τον καμπόσο που  θα σου πει μετά: «εσύ θα λύσεις όλα τα προβλήματα;».

Γ.ΤΑΡΑΣ: Θέλει να σε βάλει στο χέρι. Εγώ θυμάμαι στο στρατό που έκαναν δαπάνες με εικονικά ποσά και με έβαζαν μέλος. Γιατί με βάζετε παιδιά, εγώ δεν έχω ελέγξει…. «Α, θα σε βάλουμε γιατί αλλιώς θα σε τιμωρήσει ο διοικητής…». Και έτσι με είχαν κάνει μέρος του προβλήματος. Αυτός ο μηχανισμός δεν είναι τωρινός και έρχεται  από πολλά χρόνια πριν, έγινε μόδα. Αν δεν είσαι μέσα εκεί δεν μπορείς να λειτουργήσεις σε καμία φάση της κοινωνικής, ή προσωπικής σου ζωής.

«ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ….»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Άρα, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ. Όχι όμως από εμάς, αλλά όπως το έχουμε πει και άλλες φορές, όσοι έστω κι άθελα τους συμμετέχουν και συνεχίζουν να συμμετέχουν, βλέποντας αυτές τις ηλιθιότητες, ξέρουν ότι είναι εχθροί όχι μόνο του εαυτού τους, αλλά και του Έθνους τους. Δεν θα πω «κράτος», γιατί τελικά, δεν ξέρω ποιον αντιπροσωπεύει αυτό το κράτος.

Γ. ΤΑΡΑΣ: Και την ώρα που πάει κανείς φαντάρος, ανοίγονται άλλοι ορίζοντες, και αν δεις σε αυτή την νεαρή φάση της ζωής σου αυτά τα πράγματα, θα πρέπει ή να ακολουθήσεις ή να είσαι εκτός από όλη αυτή την ιστορία κι έτσι θα είσαι μισητός, ή εχθρός…

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Εγώ έφτασα σε χειρότερα σημεία από το να είμαι μισητός ή εχθρός…πώς γλύτωσα ζωντανός και έφυγα από την χώρα. Αυτό μπορώ να πω!

Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Καλησπέρα. Σχετικά με αυτό που λέγατε, τεχνιέντως το έχει κάνει το καθεστώς, για να μπορέσει μετά ο Πάγκαλος να πει ότι «μαζί τα φάγαμε». Σε έβαλαν στο σύστημα για να μην μπορείς να αντιδράσεις, άρα όλοι είμαστε το ίδιο, μαζί τα φάγαμε, μαζί κάναμε κομπίνες.  Όπως είπε κι ο Βασίλης πριν, υπάρχει όμως θεσμός να τους ελέγξει; Όχι!

Γ. ΤΑΡΑΣ: Όχι βέβαια. Και δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα η on line υπηρεσία των δημόσιων υπηρεσιών και των υπουργείων κτλ. αυτό το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ.

-Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Γιατί, πιστεύεις ότι όλα αυτά φτιάχθηκαν για να λειτουργούν; Βασίλη, τι θα έπρεπε να γίνει για να υπάρξει αυτός ο ελεγκτικός μηχανισμός για να υπάρξει όλη αυτή η διαδικασία;

«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ…»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ!  Κάθε πράγμα με το οποίο παίζουν τα παιχνίδια τους οι πολιτικάντηδες, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις θεσμούς που θα έχουν συγκεκριμένες ξεκάθαρες και διάφανες διαδικασίες για κάθε στάδιο επεξεργασίας, μέχρι και έκδοση και καταχώρησης της απόφασης, αρνητικής ή θετικής, όπως και λογοδοσία για ποιο λόγο είναι αρνητική ή θετική η απόφαση. Να μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση και για να την έχεις, αυτές οι μεθοδολογίες θα πρέπει να καταχωρούνται σε ηλεκτρονικά συστήματα, που να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να κρύψει τις πληροφορίες.

Αν δηλαδή, κάνει κανείς την αίτηση και αυτή καταχωρείται στο σύστημα, μπορείς να παίρνεις έναν αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και έναν συγκεκριμένο κλειδάριθμο για να βλέπεις σε ποια ακριβώς πορεία βρίσκεται η αίτηση σου. Είναι δύσκολο αυτό; Δεν δίνεις τον κλειδάριθμο του σε κανέναν άλλον. Έτσι έχεις την δική σου αίτηση, υπάρχουν τα στοιχεία σου και μπορεί να επιβεβαιωθεί αν εσύ έχεις τον κλειδάριθμο για την συγκεκριμένη αίτηση κι αν ξέρεις τα στοιχεία που έγινε αυτή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να βλέπεις σε ποιο βήμα βρίσκεται η αίτηση σου κι έτσι να μην μπορεί κάποιος καθεστωτικός να λέει ότι «τώρα ελέγχουμε μέχρι τον Οκτώβριο, ή τον Ιούλιο».

Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Άρα, το πρώτο που πρέπει να φτιάξουμε είναι μια διάφανη διαδικασία σωστής δημόσιας διοίκησης.

Β΄ΣΩΤΗΡΑΣ: Βεβαίως, και αυτή να είναι προσβάσιμη από τον πολίτη που θέλει να ενημερωθεί για την αίτηση που έκανε. Δεν λέω ότι οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορεί να μπαίνει σε όποια άλλη αίτηση θέλει, αλλά αν γίνεται μια συγκεκριμένη αίτηση που μπορεί να βγαίνει με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου και κλειδάριθμο, ώστε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και να βλέπει που βρίσκεται η αίτηση του.

Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Άρα, δεν χρειαζόμαστε για αυτό να υπάρχει κι ένας ελεγκτικός μηχανισμός;

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Μα, αν υπάρχουν αυτές οι μεθοδολογίες, μπορείς μετά και να ορίσεις και έναν ελεγκτικό μηχανισμό που να είναι ο «Συνήγορος του Πολίτη» για παράδειγμα και να μπορεί να ανοίγει και να ελέγχει, ποιος δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Γι’αυτό κατέργησαν τους επιθεωρητές στα σχολεία.

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Μόνο στα σχολεία; Υπάρχουν επιθεωρητές στην δημόσια διοίκηση;

Γ. ΤΑΡΑΣ: Έχουν ορίσει κάποιους, αλλά δεν υπάρχει έλεγχος!

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα. Πουθενά, σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν πήγα ποτέ σε γραφείο εφορίας. Δεν υπάρχουν γραφεία εφορίας που να μπορείς να μπεις μέσα και να εξυπηρετηθείς. Λέτε, να μην λειτουργούν οι εφορίες στις άλλες χώρες; Δεν εξυπηρετείτε ο κόσμος; Γιατί δεν υπάρχουν γραφεία; Γιατί απαγορεύεται να ξέρεις ποιος είναι ο εφοριακός σου, ούτε ο εφοριακός σου να ξέρει ποιος είσαι εσύ. Αυτό σημαίνει ότι ούτε αυτός μπορεί να ζητήσει κάτι παράνομο, ούτε εσύ θα μπορείς να ζητήσεις κάτι παράνομο, αφού δεν ξέρεις ποιος είναι! Καταλαβαίνετε;

Οπότε, αυτό που πρέπει να γίνει για να ορίσουμε μια δημόσια διοίκηση, θα πρέπει να υπάρχουν θεσμοί που να επιβάλλουν την γνώμη των πολιτών στους ήδη υπάρχοντες θεσμούς.

Εγώ θέλω να θεσμοθετηθεί η «Διαχείριση των πληροφοριών» που έχει να κάνει με τον πολίτη και όλους τους κρατικούς μηχανισμούς, είτε λέγεται Δημαρχία, η περιφέρεια, ή κεντρική κυβέρνηση, ή οποιοδήποτε υπουργείο. Γιατί πρέπει να γίνονται όλα στα κρυφά; Τώρα, μπορούμε να το επιβάλλουμε; Όχι! Μπορούμε να τα κάνουμε όμως, αλλά οι καθεστωτικοί θέλουν; Σίγουρα όχι! Αν το κάνουν, θα κάνουν απλώς ένα ψευτοσύστημα που θα σε κοροϊδεύει, γιατί δεν υπάρχει ανεξάρτητη αρχή που θα το δημιουργήσει για να εξυπηρετείτε και το κράτος και ο πολίτης, οπότε θα το κάνουν για να εξυπηρετούνται μόνο τα καθεστωτικά όργανα.

Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μπορούμε να μάθουμε από αυτά τα εσκεμμένα λάθη του παρελθόντος όμως, να πάρουμε τα παραδείγματα και να ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε για το τι πρέπει να κάνουμε, παρά να σκεφτόμαστε τα λάθη που υπάρχουν. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουμε εντοπίσει, γιατί ποτέ δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να τα ξέρουμε και δεν υπάρχουν καν λάθη σε αυτά.

Θέλω για παράδειγμα να μπορώ να πηγαίνω να καταθέτω αίτηση για να δημιουργηθούν συνοικιακά συμβούλια, τα οποία θα λειτουργούν θεσμικά ανά τριμηνία, στην συγκεκριμένη περιοχή που θα οριστεί,  που είναι ανά διαμέρισμα και ανά συνοικία και να έτσι να μπορώ να πηγαίνω να εκθέτω τα προβλήματα και να βγάζω αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Πώς μπορώ να το επιβάλλω αυτό;

Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μόνο με την Εθνοσυνέλευση! Τώρα, όχι!

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Πρόσεξε! Υπάρχει και νόμος του Καλλικράτη ότι πρέπει να γίνονται αυτά. Ποιος τα έκανε ποτέ από τότε που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος; Την ώρα που ψήφιζαν οι κύριοι, δεν θα έπρεπε να ορίσουν και την μεθοδολογία με την οποία θα λειτουργούν αυτά; Συγνώμη, οι εφημερίδες που βγαίνουν για να δημοσιοποιούν πληροφορίες, έχουν να κάνουν μόνο με γαϊδάρους; Δεν μπορούν να δημοσιεύσουν και μια στήλη για τι νομοθεσίες πέρασαν αυτή την βδομάδα; Δεν τους το επιβάλλει κανείς να το κάνουν, άρα δεν το κάνουν! Εγώ θα έλεγα, αν έχεις μια άδεια εφημερίδας και έχεις πρόσβαση στον κόσμο, θα πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτεις και μια στήλη με τις νομοθεσίες. Για παράδειγμα, αν είσαι αθλητική εφημερίδα θα έπρεπε να έχεις και μια στήλη με όλες τις αποφάσεις που αφορούν τον αθλητισμό, αν είσαι πολιτική εφημερίδα θα πρέπει να έχεις μια στήλη με αυτά που αφορούν την πολιτική, αν είσαι τοπική εφημερίδα, θα πρέπει να βγάλεις και μια στήλη για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου τοπικά. Δεν θέλεις άδεια να κυκλοφορείς την εφημερίδα για να ενημερώνεις τον κόσμο; Είσαι υποχρεωμένος να τον ενημερώσεις. Δεν με ενδιαφέρει αν χρειάζεσαι ολόκληρη σελίδα, αλλά περιληπτικά να αναφέρεις τι έγινε, ώστε αν κάποιος δεν έχει πρόσβαση σε άλλα μέσα, να πάρει την εφημερίδα του και να μάθει τι γίνεται.

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ….»

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελα να κάνω ένα σχόλιο. Το θέμα είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας νόμος και μπαίνει  μέσα σε ένα νομοσχέδιο, για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Τις περισσότερες φορές γίνεται για να θολώνει τα νερά και να κάνει πιο πολύπλοκα τα πράγματα, γιατί αν η πολιτεία δεν έχει διανεμητική δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να κατανέμει ισοπολιτειακά και ισόνομα την εξουσία….είναι φυσικό να μην τηρούνται οι νόμοι.

Βλέπουμε ότι οι νόμοι δεν έχουν καμία ουσιαστικά ισχύ. Οι ίδιοι οι νόμοι, μέσα από τους νόμους, αδυνατίζουν, γίνονται άχρηστοι και ενεργοποιούνται κατά βούληση μόνο για αυτό που θέλουν να κάνουν. Είναι γεγονός ότι το καθεστώς ότι χρησιμοποιεί την νομοθεσία για να περνάει τα δικά του και να βολεύει τον εαυτό του, όποτε θέλει και όποτε θέλει να ενεργοποιεί διατάξεις και νόμους για να περάσει τα δικά του. Δεν υπάρχει ένα σύστημα δομημένο, αλλά όλα αυτά υπάρχουν για να δημιουργούν αυτή την χαώδη κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Ναι μεν, υπάρχουν νόμοι που αντί να κάνουν καλό, κάνουν κακό. Για αυτό πρέπει να δούμε όλη την υπάρχουσα νομοθεσία. Ναι μεν, υπάρχουν διατάξεις που έχουν κάποια θετική εφαρμογή, αλλά υπάρχουν κι άλλες στις οποίες υπάρχει μια πρακτική, που συχνά αποπροσανατολίζει όλη την κατάσταση κι έτσι να αδρανοποιείται ο πολίτης. Ουσιαστικά, αυτό θέλουν. Θέλουν να αδρανοποιήσουν τον πολίτη, να τον βγάλουν από την συμμετοχή και να κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί.

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ… ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ!»

Εχθές, στην Θεσσαλονίκη, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Ήταν κάτι μεγαλειώδες αυτό που ζήσαμε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, γιατί βλέπουμε αυτή την ενεργοποίηση που υπάρχει και γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτό που ζητάμε από τους Συνέλληνες, είναι πολύ σοβαρό. Τους ζητάμε να πάρουν στάση ζωής υπέρ του Ελληνισμού και αυτό το επιλέγουν. Βλέπουμε ότι έρχονται αυθόρμητα και ορκίζονται στον ελληνισμό. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, γιατί μέσα από την αδρανοποίηση που έχουμε πάθει και μέσα από τον υλισμό που ουσιαστικά μας έχουν ρίξει και μέσα από την φτωχοποίηση που υπάρχει και μας δημιουργεί την αγωνία και τον φόβο του σήμερα, είναι δύσκολο το να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι η μόνη λύση για το πρόβλημα είναι κάτι ριζικό, με ουσιαστικό στόχο και ουσιαστικό τέλος, ώστε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Έτσι λοιπόν, όσοι ορκίζονται πραγματικά, έχουν φτάσει στο σημείο να καταλάβουν ότι τα μπαλώματα και οι βελτιώσεις που μπορεί να γίνουν σε αυτό το καθεστώς, είναι πολύ βραχυπρόθεσμες.

Με τον Όρκο που δίνουμε, λέμε αυτό ακριβώς: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΝΘΕΜΕΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ»

Κι όπως λέει κι ο Αρτέμης Σώρρας: «Και να αποτύχουμε, θα είναι δική μας η επιλογή να αποτύχουμε. Αλλά να το κάνουμε εμείς κι όχι άλλοι για εμάς!».

Εχθές λοιπόν είχαμε αυτή την καταπληκτική εμπειρία μέσα σε μια πάλλουσα ατμόσφαιρα από ενθουσιασμό και ελληνικό φρόνημα, να ορκιστούν 86 άτομα. Ανέβηκαν σε μια σκηνή που δεν ξέραμε, αν ήταν φτιαγμένη για τόσα πολλά άτομα και υπήρχε και ο φόβος μήπως καταρρεύσει κιόλας. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά και ορκίστηκαν! Είχαμε και ταυτόχρονα και γύρω στα 20 άτομα που ορκίστηκαν και στην Κρήτη. Ταυτόχρονα δηλαδή, είχαμε γύρω στους 110 συνέλληνες μας που ορκίστηκαν στον Ελληνισμό.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Υπάρχει αυτή η δράση μας και βλέπουμε ότι υπάρχει κι η αντίδραση. Είδαμε το δημοσίευμα που έκανε στο «κουτί της Πανδώρας» ο Βαξεβάνης.

Το θέμα είναι ότι πριν ένα χρόνο είχα ασχοληθεί προσωπικά εγώ με τον κύριο Βαξεβάνη. Είχα περάσει από το δημοσιογραφικό του γραφείο. Δεν είδα τον ίδιο προσωπικά, αλλά είδα μια συνεργάτιδα του, που ασχολήθηκε με το θέμα που παρουσίαζα. Μου ζήτησαν τότε φωτοτυπία από την δικαστική απόφαση και τους την πήγα. Έδειξαν ότι ενδιαφέρονταν να μάθουν, αλλά από ότι κατάλαβα, τα ήξεραν όλα! Από τις ερωτήσεις που έκαναν, κατάλαβα ότι ήταν σαν να έλεγαν: «τι θέλεις τώρα;».  Πραγματικά, κάθισα και ασχολήθηκα μαζί τους, αλλά από την άλλη μέρα που είπε η συνεργάτιδα του να πάρω τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού με τον ίδιο τον Βαξεβάνη, σταμάτησε να σηκώνει το τηλέφωνο της. Υπάρχει δηλαδή, μια πλήρης κατευθυνόμενη κατάσταση με τα ΜΜΕ που διευθύνονται από ένα καθεστωτικό διευθυντήριο. Μπορεί να έχουμε κορώνες δημοσιογραφικής αυτοτέλειας, αλλά ουσιαστικά είναι όλοι διαχειρίσιμοι.

Τι πιο δυνατό θέμα θα μπορούσε να βγάλει ο δημοσιογράφος; Να αποδείξει ότι έχουμε 600 δις και να, η απόφαση του δικαστηρίου που βεβαιωμένα υπάρχουν! Θα μπορούσε με τα κανάλια και τα μέσα που έχει, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό κατά το μέρος που του αναλογεί. δεν το έκανε, γιατί υπηρετεί το καθεστώς. Είναι ένας καθεστωτικός που δουλεύει και δεν εργάζεται για το καθεστώς, γιατί αυτό το καθεστώς δεν έχει εργαζόμενους, αλλά δούλους. Ο κάθενας παίρνει μια θέση μέσα σε αυτό το γίγνεσθαι που υπάρχει τώρα και βλέπουμε ότι τα ΜΜΕ είναι 100% διαχειρίσιμα από τους επικυρίαρχους. Προφανώς έχουν δάνεια και χρωστάνε, προφανώς υπάρχουν κι άλλα πράγματα, πιο δυνατά από πίσω και παίζουν όλοι τον ίδιο ρόλο.

Παίζουν μαζί με το καθεστώς ένα θέατρο του παραλόγου, όμως δεν θα μπορούν για πολύ καιρό ακόμα να παριστάνουν τους ανίδεους και ότι δεν ξέρουν, γιατί ο κόσμος ενημερώνεται. Αρχίζει και καταλαβαίνει τι γίνεται και σιγά-σιγά, αυτή η ενημέρωση και η γνωστική κατάσταση που υπάρχει, θα γίνει μια χιονοστοιβάδα και θα αρχίσει σιγά-σιγά να παρασύρει τους πάντες. Γιατί όταν έχεις την αλήθεια, και αυτό που λες είναι το πραγματικό και το υπαρκτό, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αυτό που περιμένεις είναι να γίνει κατανοητό και να ενεργοποιηθεί ο νους από τους συνέλληνες για να καταλάβουν το τι πραγματικά γίνεται.

Είμαστε σε μια διαδικασία που πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Μέχρι τώρα, υπήρχε ενημέρωση. Ενημερώναμε για τα 600 δις, ενημερώναμε και για τις μετοχές της Ανατολής, που έχουν τόση μεγάλη αξία και έχουμε στα χέρια μας, μέσω της δωρεάς του Αρτέμη Σώρρα 8 μετοχές με 5,5 τρις. Βγήκαν και τα Παγκόσμια Ταμεία. Μαθαίνουμε ότι έχουμε τόσα πολλά, αλλά στο δια ταύτα τι γίνεται;

Καταλάβαμε ότι υπάρχουν και καταλάβαμε ότι αυτό το καθεστώς είναι ένα θέατρο και μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, τώρα υπάρχει το επόμενο βήμα. Ξέρουμε ότι έχουμε όλα τα όπλα, έχουμε όλες τις δυνατότητες, αν πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να μην έχουμε κανέναν πρόβλημα και να ξεχρεώσουμε όλους τους τοκογλύφους, θα έχουμε κι ένα τεράστιο ποσό για να φτάσουμε στην επόμενη μέρα όπως θέλουμε εμείς! Έχουμε την στρατηγική να το κάνουμε αυτό.

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Ε.ΣΥ. (ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ) ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…»

Αυτό που πρέπει είναι να κάνουμε τα βήματα με την μέθοδο που θα  μας κάνει πολύ δυνατούς και θα μας φέρει, εκεί που πρέπει να μας φέρει και να μην έχουμε ταραχές, όσον αφορά τις αντιδράσεις από το καθεστώς.

Εμείς οι πολίτες δίνουμε την δύναμη στο καθεστώς να μας κυβερνά με τον τρόπο που μας κυβερνά. Εμείς οι πολίτες, με το πολιτικό δικαίωμα που έχουμε, πρέπει να φέρουμε την ελληνική δημοκρατία, όπως διαμορφώνεται τώρα. Μπορούμε μέσω των Ε.ΣΥ που κάνουμε, οι οποίες είναι νομικές οντότητες, αλλά ουσιαστικά είναι η βάση της εξουσίας των πολιτών που αποφασίζει για την επόμενη μέρα. Όταν αυτή η βάση γίνει μεγάλη και πλησιάσει ένα μεγάλο ποσοστό, είναι αυτονόητο ότι μέσα από αυτή την διαδικασία, το πολιτικό καθεστώς δεν έχει καμία επιλογή και ευκαιρία για να επιβιώσει. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Στήνουμε λοιπόν την επόμενη μέρα και την μέθοδο που θα πάμε στην 5η Εθνοσυνέλευση. Μόλις η Ελλάδα έρθει στα χέρια των Ελλήνων, από εκεί και πέρα, εμείς θα πρέπει να καθορίσουμε τον τρόπο που θα πρέπει να γίνεται η κυβέρνηση. Θα πρέπει να βάλουμε ένα δικό μας αξιακό σύστημα.

«ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Εντός κάποιου χρονικού διαστήματος, θα γίνει η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, όπως είπε και ο Αρτέμης Σώρρας. Για να φέρουμε την Ελληνική Δημοκρατία, αυτή θα πρέπει να είναι μέσα σε ένα πλαίσιο αξιών και  εμείς πρέπει να  τις ορίσουμε, για να δούμε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε.

Αν μπείτε στο google στο «αξιακό σύστημα» ή «οι αξίες του ανθρώπου», θα δείτε ότι λέει: η αγάπη, η ειρήνη, η ανιδιοτέλεια…αυτές θεωρούν αξίες.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Είναι μέσα από την νομοθεσία της Νομοτέλειας που έχει καθορίσει μια Συμπαντική Νοημοσύνη και μέσα σε αυτά τα πλαίσια που υπάρχει και η ανθρώπινη ύπαρξη και ο ανθρώπινος νους, είναι φυσιολογικό να παρατηρείται η ίδια νομοτελειακή βάση.

Θα γίνει κάτι προφανές. Έχουν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση της ενεργοποίησης των πολιτών που γίνονται συνειδητοποιημένοι μέσα από μια Ορκωμοσία. Μου κάνει εντύπωση, γιατί τα έχουν βάλει όλοι με αυτή την ορκωμοσία και την σχολιάζουν και την ειρωνεύονται; Αφού και σήμερα γίνονται ορκωμοσίες και αν ορκίζεσαι για να εξασκήσεις ένα επάγγελμα, ή για να αναλάβεις μια διοικητική θέση, γιατί να μην ορκιστείς ότι θα υπηρετήσεις τον Ελληνισμό; Τι πιο δυνατό υπάρχει; Επειδή ο πλανήτης μας διοικείται και υπάρχει μέσα από αυτούς τους όρκους από πολύ παλιά, γιατί σήμερα να έχουμε αυτή την αντίδραση; Η διαφορά είναι ότι οι όρκοι που δίνουν σήμερα είναι ανίσχυροι και δεν ισχύουν. Το γνωρίζουν πολύ καλά και ακολουθούν την διαδικασία ορκιζόμενοι, αλλά με έναν όρκο χωρίς ισχύ. Το ίδιο τους κάνει, αν ορκιστούν ή όχι!

Εμείς λοιπόν κάνουμε έναν όρκο που είναι πραγματικά εμψυχωμένος λόγος και το ξέρουμε πολύ καλά, όσοι έχουμε περάσει την διαδικασία και το έχουμε αισθανθεί αυτό. Η επιρροή του είναι άμεση επάνω μας.

Ορκιζόμαστε σε ένα πραγματικό όρκο, γιατί δεν φτάνει να πεις: «ορκίζομαι», αλλά να πεις και το τι θα υποστείς, αν δεν κάνεις αυτό που ορκίζεσαι. Όταν ορκίζεσαι, ορκίζεσαι με συνειδητότητα για αυτό που θα κάνεις και πρέπει να πεις: «αν παραβώ τον όρκο μου, θα υποστώ αυτό…», γιατί είναι κάτι που το δέχεσαι με την βούληση σου. Μόνο έχει αξία και μετράει ο όρκος. Αλλιώς λες κάτι στον αέρα και δεν υπάρχει κανείς όρκος. Αυτό που άλλαξε, είναι το σημείο της τιμωρίας, αν παραβείς τον όρκο. Πρώτα έλεγε: «θα γίνει όλος ο κυτταρικός μου ιστός χώμα και λάσπη..», τώρα έγινε: «εξ ων συνεντέθει..». Ουσιαστικά είναι το ίδιο, γιατί από αυτά συντίθεται ο κυτταρικός ιστός, αλλά έχουν αλλάξει οι λέξεις για να μην είναι τόσο επεξηγηματικό. Στην ουσία, είναι ο ίδιος ο όρκος!

Είμαστε σε αυτή την διαδικασία και βλέπουν ότι αυτό το πράγμα αυξάνει γεωμετρικά και είμαστε ήδη γύρω στους 1100 ορκισμένους και όσο το καθεστώς το βλέπει αυτό, φοβάται! Όταν αρχίσει και ενεργοποιείται ο Έλληνας και ορκίζεται για αυτό που κάνει και είναι συνειδητοποιημένος για αυτό που κάνει και ορκίζεται ως πολεμιστής να φτάσει μέχρι τέλους αυτή την διαδικασία, μιλάμε για αποφασισμένους ανθρώπους για αυτό που ξέρουν, λένε και κάνουν, υπάρχει πρόβλημα για το καθεστώς! Κι όσο αυξάνεται αυτό, θα έχουμε και μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Ερχόμαστε τώρα να βγάλουμε κι ένα αξιακό σύστημα. Εκεί είναι που το καθεστώς θα έχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί λέμε στον άλλον, ακριβώς τον τρόπο που πρέπει να διοικηθεί η Ελλάδα. Λέμε τις αξίες που πρέπει να έχουμε εμείς ως πολίτες. Μόλις αναλυθεί αυτό το αξιακό, θα καταλάβουμε πόσο κλειδωμένα και νομοτελειακά είναι όλα αυτά και προωθούν τον άνθρωπο σε μια άλλη κατάσταση που είναι πραγματικά για αυτόν.

«ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟ…»

Στην ομιλία μου είπα κάτι που θέλω να αναλύσω. ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΥ.

Πώς είναι δυνατόν η φύση να απολαμβάνει τον ήλιο, τα ζώα να την απολαμβάνουν, ακόμα κι αν τα πειράζουμε, αυτά ζουν σε μια ήρεμη κατάσταση και χαίρονται την ζωή τους και πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να γεμίζει όλες τις ψυχιατρικές κλινικές, να αισθάνεται τόσο φοβισμένος, να αισθάνεται τόση ανασφάλεια, να υπάρχουν αυτόχειρες, να οδηγούνται σε μια πλήρη απελπισία; Όλο αυτό που συμβαίνει είναι φοβερό και είναι τεχνητό. Είναι τελείως οξύμωρο με την ύπαρξη του ανθρώπου, γιατί ο άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει την ζωή του, γιατί το περιβάλλον που ζει κι όλα αυτά που έχει είναι μια απόλαυση για τον άνθρωπο. Για να γίνει λοιπόν ο άνθρωπος διαχειρίσιμος, τον έχουν βάλει σε αυτή την διαδικασία του χρέους και τον βομβαρδίζουν όλη την ημέρα με ανύπαρκτες υποχρεώσεις και έτσι διαλύουν και κομματιάζουν την ψυχή των ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουν την ψυχή τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταλάβουμε την κατάσταση και να δώσουμε την ηρεμία σε αυτές τις ψυχές και την προοπτική που υπάρχει. Αυτή η προοπτική πραγματικά υπάρχει, αυτά που μας κάνουν είναι τεχνητά. Αυτά μας τα αφαιρούν από εμάς, για να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση. δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά και το γενικότερο περιβάλλον που θα πρέπει να ζήσει μέσα του ο άνθρωπος. Γιατί το αξιακό μας σύστημα είναι το αξιακό νομοτελειακό σύστημα για τους ανθρώπους που με αυτό ο άνθρωπος θα προχωρήσει προς την ευδαιμονία και την ανέλιξη του.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ…»

Αυτό θέλουμε να κάνουμε για την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι όταν ξεκινήσει από την Ελλάδα, θα υπάρξει ένα ντόμινο σε όλα τα κράτη. Ο άνθρωπος θα καταλάβει τι δυνατότητες υπάρχουν, θα καταλάβει ότι είναι χωμένος σε ένα θολό περιβάλλον που το έχουν δημιουργήσει οι επικυρίαρχοι, επειδή είχαν καταλάβει ότι έχει μεγάλη δύναμη μέσα από την νόηση του για να απαιτήσει αυτά που είναι δικά του. Βέβαια, αυτό που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, θα έχει μια πλανητική διάσταση. Άνθρωποι, υπάρχουν σε όλον τον πλανήτη και έχουν τεράστια δικαιώματα. Αν τα ζητήσουν όλοι μαζί θα το πετύχουν, δεν γίνεται διαφορετικά! Οπότε, εμείς ξεκινάμε μια διαδικασία, η οποία ναι μεν ξεκινάει από την Ελλάδα, αλλά θα πάρει μεγάλη επέκταση. Έχουμε μεγάλο έργο και μεγάλο καθήκον και ευθύνη να το πράξουμε μέχρι τέλους!

‘ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ….ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ… ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ!»

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι έχουμε τα πάντα. Έχουμε την νόηση. Βγαίνει ένα αξιακό κι όλοι θα καταλάβουν τι είναι. Εχουμε την προοπτική μας, έχουμε το πλαίσιο μας, έχουμε το περιβάλλον μας, που για αυτό αγωνιζόμαστε να το εγκαθιδρύσουμε. Δημοκρατία ουσιαστικά είναι αυτή που σε καθιερώνει για να μπορείς να θέσεις το περιβάλλον που πρέπει να ζεις ωραία! Έχουμε όλη την δύναμη των προσφορών του Αρτέμη Σώρρα και αυτό είναι μια τεράστια εξασφάλιση.

Λένε τώρα οι πολιτικοί όπως ο Βαρουφάκης ότι θα πάει να διαπραγματευτεί… δεν καταλαβαίνω τι λέει. Πας χωρίς τίποτα, για να απαιτήσεις, σε αυτά που έχουν υπογράψει οι προκάτοχοι σου; Πώς πας χωρίς τίποτα; Να πεις τι; Πώς το ζητάς αυτό; Αυτό που κάνεις είναι ένα θέατρο και  όλα αυτά είναι κινήσεις για να παραπλανήσουν και αποπλανήσουν τους ανθρώπους, να τους δώσουν ελπίδες  κι αυτές με καθυστέρηση, όσον αφορά την ενεργοποίηση τους, γιατί περιμένουν κάποια καλυτέρευση από μια μεριά που είναι σαθρή. Όταν δεν έχει την δύναμη για να διαπραγματευτείς, τι πας να κάνεις; Όταν λέμε εμείς να κάνουμε λογιστικό έλεγχο, έχουμε την δύναμη να το κάνουμε. Γιατί αν μπουν πάνω στο τραπέζι τα χρήματα αυτά και πούμε στους δανειστές: «ελάτε να μας φέρετε τα αποδεικτικά για το τι χρωστάμε για να σας πληρώσουμε…»,  ΕΜΕΊΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.  Ο κύριος Βαρουφάκης, με τι ταμείο θα το κάνει;

-Γ.ΤΑΡΑΣ: Έχουν ρίξει στο τραπέζι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτές είναι κάτι ξεκαθαρισμένο. Έχει γίνει μια συμφωνία το 1953 και τα πράγματα έχουν καθοριστεί. Είναι ένα θέμα που έχει τελείως θολώσει. Εκεί επενέβη η BIS και πήρε ό,τι ήταν να πάρει για τις αποζημιώσεις, αλλά δεν υπάρχουν εθνικές κυβερνήσεις για να πάνε να ζητήσουν τις αποζημιώσεις από την BIS. Το μόνο που εκκρεμμεί είναι το κατοχικό δάνειο των 470 εκατομμυρίων μάρκων. Το θέμα είναι ότι είναι τόσα πολλά που μας χρωστούν οι Γερμανοί, και τόσα πολλά που μας χρωστούν οι τραπεζίτες που μας δάνεισαν δικά μας χρήματα και τώρα μας ζητάνε υπερδιπλάσια. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να αποδείξουμε ότι όλα αυτά που λένε ότι μας χρωστούν, ότι μας τα χρωστούν αυτοί. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα για αυτούς.

Έχουμε λοιπόν την δύναμη μέσα από αυτές τις προσφορές του Αρτέμη Σώρρα, να απαιτήσουμε και να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Το μόνο που λείπει είναι, να το κάνουμε συνενωμένοι, γιατί δεν γίνεται να το κάνει ο καθένας μας χωριστά. Όταν υπάρχουν σκόρπιοι στρατιώτες είναι αναλώσιμοι. Όταν όμως είναι όλοι μαζί συντεταγμένοι, ενωμένοι και βαδίζουν μια συγκεκριμένη διάταξη, ξέροντας τι πρέπει να κάνουν με μια στρατηγική, θα κερδίσουν την μάχη. Αυτό δηλαδή που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι να συνενωθούμε, να καταλάβουν οι Συνέλληνες μας τι γίνεται και να έρθουν μαζί μας και να αποτελέσουμε την πολεμική μηχανή που θα προωθήσει την πορεία μας προς την επόμενη μέρα, για να μπορούμε να διαχειριστούμε εμείς το μέλλον μας.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ…»

Ο στόχος μας είναι να συνενώσουμε τους Έλληνες, να καταλάβουν και να έρθουν μαζι μας, γιανα διεκδικήσουν αυτά που είναι δικά τους κι όχι άλλων! Είναι ο πόλεμος μας, που πρέπει να κάνουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί η κατάσταση θα χειροτερεύει κάθε μέρα που θα περνάει κι επειδή τα σχέδια των επικυριάρχων είναι πολύ άσχημα, πρέπει να τα προλάβουμε!

Πρέπει να φέρουμε την Ελλάδα μας σε μια κατάσταση που να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε για το μέλλον μας μέσα από τους εθνικούς θεσμούς.

Βέβαια, οι διαδικασίες έχουν και τις ιδιομορφίες τους. Επειδή, ως Έλληνες έχουμε το ατίθασο και το απείθαρχο στο DNA μας, όλη η γραμματεία μας λέει ότι πρέπει να δαμάσουμε το συναίσθημα μας και να βάλουμε τον κράτιστο νου να διευθύνει την ψυχή μας. Εκδηλώνονται αρχηγικές τάσεις στις ομάδες και κάπου-κάπου, μπαίνει κι ένα άρωμα έπαρσης. Αυτά πρέπει να τα δαμάσουμε, γιατί ο Ηράκλειτος έλεγε: «όταν από την μια μεριά βλέπεις την έπαρση και από την άλλη την φωτιά, άσε την φωτιά και πήγαινε να σταματήσεις την έπαρση, γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την πυρκαγιά που υπάρχει». Πρέπει να περιορίσουμε το θυμικό μας και να βάλουμε πρωτίστως το συνολικό καλό, γιατί το συνολικό συμφέρον είναι και το δικό μας συμφέρον και μόνοι μας, δεν κάνουμε τίποτα, παρά μόνο όλοι μαζί. Πρέπει να γίνει συνείδηση μας ότι πρέπει να πάμε χέρι-χέρι κι η ασπίδα του ενός να προφυλάσσει τον άλλον. Έτσι αποκτούμε την δυναμική που χρειάζεται για να προχωρήσουμε.

Θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Εκεί όσοι νομίζουν ότι έχουν την δυνατότητα να άρχουν, τότε θα πουν την ιδιότητα τους και να αφήσουν την ετυμηγορία στους συμπολίτες τους. Τώρα, αυτή την στιγμή, για να γίνει αυτή η αφύπνιση και η ενημέρωση, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θα έρθει η ώρα αυτή που όσοι έχουν τις ηγετικές ικανότητες, θα έχουν την ευκαιρία αυτή να το δείξουν επι του πρακτέου. Ας αποδείξουν ότι είναι αρχηγοί.

«Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ …. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ….»

-Γ.ΤΑΡΑΣ: Εχθές ο Αρτέμης είπε: «Δεσμεύομαι δημόσια ότι ακυρώνω και τους δύο όρους για τα 600 δις».

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν ένας καταπληκτικός ελιγμός του Αρτέμη Σώρρα. Δεν χρειαζόταν για να καταθέσει τα δις για να δει την αρνητική θέση των επικυρίαρχων. Ήξερε πολύ καλά όταν τα κατέθετε ότι έτσι όπως γίνεται η διαδικασία, δεν θα ακουμπούσαν. Ο Αρτέμης Σώρρας το έκανε για εμάς! Αυτός τα γνωρίζει όλα, γιατί είναι πολύ καλός γνώστης όλων αυτών των θεμάτων, που δεν χρειαζόταν να κάνει την δοκιμή. Αυτό το έκανε, για να καταλάβουμε εμείς ότι τους δίνει 600 δις και δεν τα ακουμπούν και αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Σημαίνει ότι ενώ υπάρχουν χρήματα, αυτοί δεν τα παίρνουν για να διατηρήσουν την ίδια θέση και τον ίδιο τρόπο που διακυβερνούν. Μας βάζει λοιπόν στην διαδικασία να καταλάβουμε ότι αυτό που θέλουν να διαχειριστούν δεν είναι το οικονομικό, αλλά κάτι άλλο μέσα από το πρόσχημα του οικονομικού.

Ουσιαστικά, αυτό που θέλουν είναι να μας δεσμεύουν με το χρέος. Αυτό έγινε σαφές, γιατί όσο και να το λες προφορικά, δεν μπορεί ο άλλος να το καταλάβει αν δεν έχεις ένα σαφές παράδειγμα, μια πραγματικότητα. Τώρα έχουμε την κατάθεση, τα αποδεικτικά κατάθεσης, έχουμε απαντήσεις από τους θεσμούς για την κατάθεση, έχουμε δικαστική απόφαση για την κατάθεση και γεγονότα και έχουμε την συγκεκριμένη συμπεριφορά του καθεστώτος.  Ενώ λοιπόν έχουμε γεγονότα και πάλι είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουν 100% εξ’αρχής. Πόσο πιο δύσκολο θα ήταν αν τους το λέγαμε απλά;

Τώρα όμως, μέσα από την διαδικασία του Αρτέμη Σώρρα, μας έκανε αποδείξιμο αυτό το οποίο λέει: «Κύριοι, το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν την Ελλάδα και να διαχειρίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων». Τώρα έγινε κατανοητό. Εγώ θυμάμαι ότι το έχει ξαναπει αυτό: «Εγώ έχω βάλει αυτούς τους όρους, γιατί με διαφέρει η διαφάνεια της διαχείρισης των 600 δις. Ας βάλουν αυτοί τους όρους τους και εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους».

Έρχεται σήμερα και λέει ότι αφαιρεί αυτούς τους όρους. Ξέρετε γιατί το λέει αυτό; Γιατί το καθεστώς, πάλι δεν θα κάνει τίποτα! Ξέρουν ότι αν σπάσει αυτή η μεμβράνη που κρατάει αυτά τα χρήματα μακριά από εμάς, διαλύεται όλο το σύστημα των επικυριάρχων. Έχουν καταστρώσει σχέδιο και δουλεύουν χρόνια τώρα για να φέρουν αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα. Από τον Καραμανλή, από τον Παπανδρέου μέχρι σήμερα, όλο το πολιτικό καθεστώς δημιουργεί τις συνθήκες για να μπορούν να έχουν οι επικυρίαρχοι την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να διαγράψουν τόσο κόπο τόσα χρόνια και να πάρουν τα 600δις. Κοπιάσαν για να μας φέρουν στην αυτή την κατάσταση της χρεοκοπίας. Είναι δυνατόν τώρα να τα πάρουν για να μας βγάλουν από εκεί;

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να διεκδικήσουμε τα δικά μας με την Ελληνική Δημοκρατία. Να πάρουμε τους θεσμούς στα χέρια μας και τότε θα μπορέσουμε να κατεβάσουμε τα χρήματα και οι θεσμοί δεν θα είναι υποχείρια των επικυριάρχων. Αυτό θέλουμε να κάνουμε.

-Γ.ΤΑΡΑΣ: Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει διαφθορά από την μια και κατάργηση των θεσμών από την άλλη.

-Β.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θα έλεγα, χρησιμοποίηση των θεσμών για άνομα συμφέροντα. Γιατί χρησιμοποιούν τους θεσμούς που είναι για εμάς, εναντίον μας. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε εμείς τους θεσμούς και να τους λειτουργούμε υπέρ μας. Αποσπασματικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να τα πάρουμε όλα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε κάτι που θα έχει αξία, πάνω στο ελληνικό αξιακό και θα ξέρουμε τι κάνουμε. Έχουν καταστρέψει, την ιστορία, την γλώσσα, τους θεσμούς, αξίες, ήθη και έθιμα. Όλα είναι διαλυμμένα. Δεν γίνεται λοιπόν να γίνει μια τμηματική επανόρθωση, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Πρέπει να καθαρίσουμε μια και καλή και να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας με ένα συγκεκριμένο αξιακό, στο οποίο θα συμφωνούμε όλοι. Έχει μεγάλη σημασία σε τι αξιακό σύστημα θέλουμε να ζήσουμε. Τότε, ναι! Θα φέρουμε στην Ελλάδα την ελευθερία και οι Έλληνες πολίτες θα ασκούν την εξουσία με αυτό το συγκεκριμένο αξιακό σύστημα.

Γ.ΤΑΡΑΣ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση από την χθεσινή εκδήλωση είναι ότι ο Αρτέμης είπε ότι «Το καθεστώς το χτυπάμε στα θεμέλια και θα πέσει συνθέμελα και όχι όροφο-όροφο. Κάποιοι λένε ότι αργούμε! Σκάσε και κοπάνα! Θα πέσει!».

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θα πει «αργούμε»; Ας βρούμε τρόπο για να πάμε πιο γρήγορα. Ο Αρτέμης Σώρρας έκανε αυτό που ήταν η αποστολή του να κάνει και προετοιμαζόταν για αυτό πολλά χρόνια πριν. Το έκανε λοιπόν με μια τεράστια επιτυχία. Κρατάει στα χέρια του τόση μεγάλη δύναμη μέσα από τα εργαλεία του που είναι «πλανητικά» δυνατός!  ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! Δεν μπορούμε να αφήνουμε στον άλλον, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Πρέπει να το κάνουμε εμείς! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Ξέρω ότι από εδώ και πέρα όλες οι συγκεντρώσεις μας θα έχουμε μεγαλύτερη δυναμική. Είμαι σίγουρος μετά από την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, η κάθε εκδήλωση δημιουργεί μια δική της δυναμική  και προετοιμάζει καινούργιους υποψηφίους για ορκωμοσία. Όλες αυτές οι διαδικασίες θα αυξήσουν γεωμετρικά την προσέλευση και τους ορκισμένους πολεμιστές κι όταν υπάρξει ένας αριθμός που θα μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της επόμενης μέρας, τότε θα υπάρξουν άλλες κινήσεις από τον Αρτέμη Σώρρα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα πιο γρήγορα στο σκοπό μας.

Σημασία τώρα έχει να υπάρξει ένας αριθμός συνειδητοποιημένων πολεμιστών, που είναι η βάση της επόμενης μέρας. Θα είναι όλοι αυτοί οι συνειδητοποιημένοι ελληνόψυχοι που έχουν καταλάβει για να στηρίξουν την επόμενη μέρα. Αυτό η μεγάλη προσπάθεια τώρα και αυτούς θέλουμε. Οι υπόλοιποι θα έρθουν με άλλες διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε4 ΚΑΒΑΛΑΣ….

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Στην Καβάλα τα πράγματα προχωρούν προς την ολοκλήρωση τους, γίνονται μεγάλες μάχες και είναι μεγάλες οι πιέσεις! Περιμένουμε την τελική ανακοίνωση από την Δήμαρχο για να ορίσουμε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Είναι δεδομένο πλέον! Υποστηρίχθηκε αυτό πλήρως από τον Υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη, κι αυτά όλα που σας λέω είναι επίσημες τοποθετήσεις στα ραδιοφωνικά μεσα και στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και είπε στις 4 Μαρτίου  ότι «θεωρώ ότι χρειαζόταν μια νέα Bretton Woods» και στις 11  Μαρτίου τοποθετήθηκε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας πάλι το Bretton Woods.

Επίσης θέλω να πω σε όλους, όσους μας ακούνε ότι τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει μετά από μια τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού Τσίπρα στον Κύπριο ομόλογο του και είπε: «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η απεμπόληση της Εθνικής μας Περιουσίας κι ότι το κράτος είναι όμηρος». Αυτά που σας μεταφέρω και σας λέω επίσημα και για το δημοτικό συμβούλιο και για τον Δήμο Καβάλας, ότι δεν μπορούν να το αρνηθούν και θα το φέρουν το θέμα. Και το νομικό πόρισμα του Δήμου έχει βγει, αλλά δεν μου έχει δοθεί, γιατί το πόρισμα να έχει βγάλει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην πρόταση και πρέπει να προχωρήσουμε. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να υπογράψει, να καλέσουμε και τον Αρτέμη Σώρρα και να προχωρήσουμε με διαφάνεια την διαδικασία.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης είχε τεράστια επιτυχία και θεωρώ επιτυχία ότι είχε και πολύ νέο κόσμο. είχαμε πάρα πολλούς νέους που ορκίστηκαν και αυτό το θεωρώ πολύ σπουδαίο. Τον καταλυτικό ρόλο τον έπαιξε ο Αρτέμης Σώρρας, που ενώ τον έχω ακούσει 100 φορές και δημόσια και ιδιωτικά, ακόμα μια φορά, χθες ήταν μοναδικός και συγκλονιστικός. Αυτά που είπε και τα μηνύματα που πέρασε ήταν απόλυτα.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ BRETTON WOODS

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ! Ο Βαρουφάκης κάτι δεν ξέρει καλά. Γιατί να πάμε σε καινούργιο Bretton woods; Ας μείνουμε σε αυτό! Αφού δεν ξέρει πώς μπορεί να λειτουργήσει, να του μάθουμε εμείς! Οι κώδικες είναι συγκεκριμένοι, ο τρόπος είναι δεδομένος και ήδη τον έχουμε κοινοποιήσει και τον έχουμε δώσει σε πολλούς δημάρχους που έχουν υπογράψει. Η διαδρομή είναι συγκεκριμένη, η μέθοδος υπάρχει, οπότε γιατί να πάμε σε καινούργιο Bretton Woods. Πρέπει να καταλάβει και πρέπει ίσως να του υποδείξουμε τι πρέπει να κάνει, αν αυτό είναι το θέμα του.

Αλλά, αυτά όλα είναι υπεκφυγές και είναι άλλο το θέμα του. Ο άνθρωπος αυτός εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο κατεστημένο με τον τρόπο του με διαφορετική άποψη και θέση, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί τους επικυρίαρχους. Όλα αυτά είναι σοφιστίες και αν θέλει, μπορούμε να το συζητήσουμε, δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα. Αλλά έτσι ακριβώς όπως είναι στημένο το Bretton Woods με τις συγκεκριμένες διαδικασίες, θα πάρουμε αυτά που είναι δικά μας. Αυτό να το ξέρει ο Βαρουφάκης. Το Bretton Woods είναι μια συγκεκριμένη νομοθεσία που στηρίζεται σε θεσμούς. Το πρόβλημα το δικό μας δεν είναι το Bretton Woods, είναι οι δικοί μας θεσμοί  που δεν εκτελούν την διαδικασία υπέρ των Ελλήνων πολιτών. Προτιμούν να είναι υπάκουοι και υπήκοοι του καθεστώτος, παρά να υπηρετούν τους Έλληνες πολίτες. Εκεί είναι ακριβώς το πρόβλημα. Ξέρουμε λοιπόν τι είναι το πρόβλημα και αυτά που λέει ο κύριος Βαρουφάκης δεν έχουν καμία σημασία. Όντως συγχαρητήρια στην ομάδα για την διοργάνωση που έκανε, ήταν εξαιρετική!

Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Όλα αυτά που φωνάζαμε προεκλογικά επιβεβαιώνονται με αυτά που είπε ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας στον Κύπριο ομόλογο του. Εδώ στην Καβάλα, δικαιώθηκε όλη η ομάδα της Ε4. Όταν πηγαίναμε στον πρώην δήμαρχο Καβάλας, για παράδειγμα και του μιλούσαμε για Παγκόσμια Ταμεία και μας απαξίωνε κιόλας. Τώρα τι γίνεται; Βγήκε κι ο Υπουργός και το είπε! Θα ενημέρωσετε επιτέλους τον ελληνικό λαό για το Bretton Woods; Δεν πρέπει να σταματήσετε να κρύβεστε; Για αυτό το είπα!

-Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σωστά! Η ομολογία του Βαρουφάκη είναι σημαντική για εμάς. Άλλωστε, εμείς κυκλοφορήσαμε το ΦΕΚ 315 που αναγκαστικός νόμος για την Ελλάδα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει. Αυτός παραδέχεται ότι υπάρχει κι όντως υπάρχει, αλλά από την άλλη μεριά, να επικαλείται αλλαγή του Bretton Woods είναι παράλογο, γιατί όπως είναι το Bretton Woods μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει για εμάς.

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ»

Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Ενωμένοι θα νικήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε! Αυτό έχω να δηλώσω. Όλοι μαζί για να φτάσουμε στο τελικό στόχο. Διαιρεμένοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για αυτό αφήνουμε στην άκρη όλα που μας χωρίζουν και προχωράμε. Και την επόμενη μέρα, θα τα βάλουμε όλα στο τραπέζι και θα τα δούμε. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, θα το τελειώσουμε. Αυτό το θεωρώ καθήκον κι έτσι πρέπει να το θεωρείτε όλοι!

Θα σου πω πώς άκουσα τον Αρτέμη Σώρρα, γιατί εγώ δουλεύω στην Ιχθυόσκαλα, την νύχτα. Γυρνώ στο σπίτι 7.30 το πρωί και η γυναίκα μου είχε ανοιχτή την τηλεόραση και βλέπω τον Παπαδάκη. Βλέπω τέσσερις δημοσιογράφους να επιτίθενται σε έναν άνθρωπο και να κοντεύουν να τον φάνε. Και λέω: «αυτός ο άνθρωπος λέει την αλήθεια. Δες πώς αντιδρά το καθεστώς απέναντι του…». Και από εκεί ξεκίνησαν όλα! Αλλά μέχρι τότε κι εγώ –και δεν ντρέπομαι να το πω συνέλληνες – δεν γνώριζα και δεν ήξερα, εκτός από κάποια βασικά πράγματα. Δεν μπορούσα να τα ξέρω όλα. Ήταν το σωστό timing, όπως και για τον καθένα μας που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί την κατάλληλη ώρα. Τίποτα είναι τυχαίο! Όπως λέει κι ο Αρτέμης, αν υπήρχε τύχη, θα κουτουλούσαν οι πλανήτες!

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΓΑΝΙΚΟΛΑ»

Είναι καθήκον μας και θα σας κάνω και μια άλλη δήλωση. Εδώ στην Καβάλα, όταν ήρθε ο Τσίπρας συναντήθηκα μαζί του. Δεν μιλήσαμε βέβαια για το θέμα, αλλά τα ξέρουν όλα πολύ καλά. Όταν μου έδωσε το χέρι μου λέει: «χωρίς δόγματα, κύριε Αγανικόλα» και του απαντώ: «και χωρίς κόμματα, κύριε Τσίπρα» και  μου απαντά: «Θα δούμε!». Έτσι ακριβώς!

Όλα τα γνωρίζουν! Μας παρακολουθούν και μας ακούν! Έτσι κι αλλιώς τα έχουμε όλα στο φως και στην πλήρη διαφάνεια. Από εκεί ξεκινούν όλα. Μιλάς για έλεγχο και λιώνουν πάνω στις καρέκλες τους. Δεν θέλουμε έλεγχο εμείς οι Έλληνες; Το μόνο που θέλω να πω και το λέω σε όλους και το λέει όλη η ομάδα είναι ότι το μόνο μας σφάλμα είναι ότι δεν ανακατευτήκαμε με τα κοινά. Αυτό ήταν πολύ άσχημο. Θα έπρεπε όλοι να είχαμε ανακατευτεί για τα κοινά. Όπως, για παράδειγμα, στο δημοτικό συμβούλιο είμαι μόνος μου κι έχω απέναντι μου άλλους σαράντα. Δεν είναι αυτοί που είναι εκεί μέσα πιο άξιοι από εμάς! Εμείς τους αφήσαμε τόσα χρόνια και καπηλεύονται το δημόσιο χρήμα και την πατρίδα μας. Αλλά τέλειωσαν τα ψέμματα και αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές. Θα κληθούν όλοι για να λογοδοτήσουν! Τώρα θα ξεκινήσει και θα τους πάρει αμπάριζα όλους και δεν θα μείνει κανένας όρθιος! Εμείς αυτό έχουμε να δηλώσουμε από την Καβάλα και να είσαστε σίγουροι συνέλληνες ότι όλοι μαζί θα το τελειώσουμε μέχρι τέλους. Και αν χρειαστεί να πέσουμε, ας πέσουμε για τα παιδιά μας, για τις μανάδες μας, τους πατεράδες μας και τους προγόνους μας και για όλο το αίμα που έχει χυθεί σε αυτή την χώρα. Θα καλέσουμε επίσημα τον Αρτέμη Σώρρα και τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο και τον αρχιεπίσκοπο τον Δημήτριο σε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση και μια μεγάλη Ορκωμοσία στην κεντρική πλατεία. Εκεί είναι που θα πέσουν οι μάσκες όλων. Θα δούμε ο καθένας τι εξυπηρετεί και πού ορκίζεται, γιατί εμείς ξέρουμε πού ορκίζονται στις στοές και στα υπόγεια.

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ…»

Α. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Είναι μεγάλη μας χαρά στην χθεσινή εκδήλωση και για την προσέλευση του κόσμου, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κι ο Αρτέμης και ο Βασίλης βρέθηκαν σε μεγάλα κέφια και οι δύο. Ήταν πολύ αναλυτικοί, πολύ καταιγιστικοί, πολύ κοντά στον κόσμο, που δεν έφευγε και κάθισε μέχρι το τέλος εκεί. Η αίθουσα ήταν γεμάτη μέχρι το τέλος και η Ορκωμοσία πήγε πολύ καλά. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, αν και προετοιμαστήκαμε λίγο βιαστικά, αλλά πραγματικά, η αίθουσα δεν χωρούσε περισσότερο κόσμο. Φαντάζομαι ότι θα γίνει μια πιο μεγάλη συγκέντρωση σε στάδιο προς τα τέλη της άνοιξης.

Θέλω να σχολιάσω λίγο και για αυτά που ανέφερε ο Παράσχος και για τις αναφορές του Βαρουφάκη. Είναι γεγονός ότι ξέρουν τα πάντα. Ξέρουν την αλήθεια, ξέρουν για τα 600 δις, ξέρουν για τις μετοχές της Ανατολής και για τα Καταπιστεύματα, όπως γνωρίζουν ότι έχουν υπογράψει και δήμαρχοι και δόγματα. Απλώς περιμένουν κάποιο τέλος το οποίο δεν εξαρτάται από τους ίδιους. Οι ίδιοι εξυπηρετούν το παγκόσμιο κατεστημένο και αυτό είναι αποδεδειγμένο, αν προσέξουμε πώς αυτά τα άτομα, όπως ο πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή. Και το «ξαφνικά», δεν αφορά τον πρωθυπουργό, αλλά αν θυμηθούμε ότι από τότε που ήταν μαθητής, η Παναγιωταρέα τον είχε διαλέξει να δώσει συνέντευξη για να τον προβάλλει! Μετά, να προσέξουμε ότι όταν ήταν μέσα στο Σύριζα, ο Αλέκος Αλαβάνος παραιτείται και παραχωρεί την ηγεσία του Σύριζα στον Τσίπρα. Αν σκεφτούμε ότι ο Αλαβάνος στην συνέχεια, έκανε άλλο κόμμα και προσπαθούσε να μπει στην πολιτική, τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Πώς παραιτείται κάποιος, αν έχει ακόμα πολιτικές φιλοδοξίες; Το να είσαι αρχηγός κόμματος και να παραιτείσαι στα καλά καθούμενα, και επειδή το ποσοστό του Σύριζα ήταν πάντα γύρω στο 4%, δεν υπήρχε κάποια εκλογική αποτυχία το 2008-2009 που έγιναν αυτές οι αλλαγές. Άρα, το παιδί  το προετοίμαζαν από τότε. Κάποιος από το κατεστημένο της Νέας τάξης, έδωσε την εντολή να παραχωρήσει την ηγεσία του Σύριζα στον Τσίπρα και να φτάσουμε στα τωρινά αποτελέσματα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Βαρουφάκη. Από εκεί που έβγαζε κάποια ποιήματα και με διάφορες ωραίες εκφράσεις έσκιζε καλσόν σε κάποιες εκπομπές, είδαμε τα τελευταία χρόνια τον παρουσίασαν σαν μεγάλο οικονομόλο, δυνατό και γοητευτικό. Το έχει βέβαια το θέμα αυτό και βλέπουμε ότι προβαλλόταν συνέχεια.

Ήταν στο πρόγραμμα λοιπόν αυτά τα δύο άτομα να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα και να παίζουν έναν ηγετικό ρόλο στην χώρα μας. Αν τα μελετήσουμε όλα αυτά, βλέπουμε ότι υπήρχε ένα σχέδιο των επικυρίαρχων, να βάλουν τα άτομα αυτή την δεδομένη στιγμή να κυβερνήσουν και έτσι λειτουργούν με βάση το σχέδιο.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι παρόλο που γνωρίζουν για το Bretton Woods, παίζουν θέατρο όπως είπε και ο Αρτέμης ότι τάχα αγωνίζονται για να βρουν για να σώσουν την χώρα και δίνουν «μάχες», δεν συμβαίνει καμία μάχη, γιατί θα μπορούσαν εύκολα να πάνε στον Αρτέμη και να κατεβάσουν τα λεφτά, όσα χρήματα θέλουν. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις λόγω των μνημονίων και υπάρχει αυτό το πρόσχημα, θα μπορούσε ο Αρτέμης να βάλει ο ίδιος τις εγγυήσεις και η χώρα να σωθεί. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί είναι δέσμιοι όλων αυτών που έχουν υπογράψει για να έρθουν σε αυτή την κατάσταση.

Το σενάριο, το πώς γίνεται κάποιος πρωθυπουργός, το έχουμε δει τρεις φορές. Έχουμε παρατηρήσει στα κανάλια πώς έγινε πρωθυπουργός ο Κώστας ο Καραμανλής, πώς έγινε μετά πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπάρχει μια διαδικασία που τους βλέπουμε να φεύγουν, να πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο κέντρο των επικυρίαρχων, να συναντούν μεγάλες προσωπικότητες της οικονομίας, ενώ στην ουσία, πάνε να υπογράψουν συμφωνίες και να δώσουν υποσχέσεις. Μετά, πάνε στο δεύτερο κέντρο εξουσίας, στο Βατικανό. Τα είδαμε αυτά και μετά είδαμε να γίνεται Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Ήταν σίγουρο ότι θα ήταν ο Βαρουφάκης Υπουργός των Οικονομικών, αφού τόσο τον πρόβαλλαν τα ΜΜΕ. Τον είχαν προετοιμάσει 2-3 χρόνια πριν και έδινε συνεχώς συνεντεύξεις, μετά ήθελε να πάει να συνεχίσει την διδασκαλία στα πανεπιστήμια της Αμερικής και τώρα τον είδαμε ότι ήρθε και λέει αυτά που ακούμε. Δεν θέλει η κυβέρνηση να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, γιατί προφανώς εκτελεί εντολές αφεντικών. Αυτό το σχόλιο ήθελα να κάνω.

«….ΟΣΕΣ ΔΙΧΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ…Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!…»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Κάποιοι θέλουν να μπουν στον αγώνα και ορκίζονται. Κάποιοι τρομοκρατούνται. Ας κάνει ό,τι θέλει ο καθένας και ό,τι τραβάει η ψυχή του. Οι διχόνοιες και οι επιθυμίες του καθενός δεν αλλάζουν εύκολα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι αυτός που θέλει να αγωνιστεί, ας το κάνει. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥς τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΣΟ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.

Ένα να ξέρουν: οι Θεσμοί και οι συντεταγμένες αρχές θα οριστούν από όλους για όλους. Δεν έχει χώρο ούτε η φιλία, ούτε η έχθρα στην θεσμοθέτηση και στις συντεταγμένες αρχές του κράτους, γιατί θα φτιάξουμε και δικό μας Κράτος. ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΘΝΟΣ.

Οπότε, ακούω πολλά από πολλούς, ακούω γκρίνιες σαν μικρά παιδιά, ακούω πολλά λόγια. Να ξέρετε, ο καθένας θα κάνει αυτό που μπορεί να κάνει και καταλαβαίνει να κάνει και στην ώρα της Εθνοσυνέλευσης θα είναι όλοι προσκεκλημμένοι. Όποιος πει «δεν έρχομαι», όπως είπαν και τότε κι οι ένδοξοι Σπαρτιάτες που είπαν: «αν δεν γίνουμε αρχηγοί, δεν ερχόμαστε στον πόλεμο», να ξέρει τι θα γραφεί στην ιστορία για αυτόν που δεν θέλει να συμμετέχει. Η ΔΟΞΑ ΚΑΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ!

Πώς θα συμμετέχουν, τι παρέες θα δημιουργήσουν, ποιους δρόμους θα ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουν στην Εθνοσυνέλευση, να ξέρετε ότι διαφέρουν, όσο διαφέρουν και τα ρυάκια που φτιάχνει η βροχή όταν πέφτει. Όταν όμως θα πέσει η βροχή, όλα τα ρυάκια θα μαζευτούν μαζί κάπου. Όσες διχόνοιες και να έχετε, θα φτάσετε στο ίδιο μέρος.

ΑΡΕΤΗ: Προχθές κάναμε ένα αφιέρωμα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Η μητέρα μου είναι από την Κύπρο και της είπα για το αφιέρωμα. Και μου είπε: «ξέρεις κορίτσι μου, ο αδερφός μου ήταν στην ΕΟΚΑ και όλοι ήταν ταγμένοι για την πατρίδα κι όλοι ορκίζονταν για έναν κοινό σκοπό, πριν ακόμα αρχίσει ο πόλεμος στην Κύπρο».

«ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ… ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΡΚΟ…»

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Παντού και πάντα ορκίζονταν και το θέμα είναι τι  όρκο κάνουν. Τον Όρκο δεν τον ανακαλύψαμε εμείς. Ούτε τον επαναφέραμε εμείς. Ο Όρκος έχει ξεκινήσει από πάρα πολύ παλιά από τους πρώτους ανθρώπους ακόμα. Ουσιαστικά, τα πάντα έχουν γίνει με όρκο. Ο Όρκος έχει βγει από την έριδα που είναι η κόρη του χάους. Παρόλο που η έριδα φέρνει έριδες, μέσα από αυτές τις έριδες προκαλεί συνθήκες δημιουργίας. Κάνει την μόχλευση που πρέπει να γίνεται και φέρνει μια καινούργια δημιουργική ισορροπία.

Ο Όρκος ήταν τόσο παλιός και υπήρχε πάντα. Ήταν τόσο δυνατός και δεν χρειαζόταν και δικαστήριο, γιατί αυτός που ορκίζοταν θα είχε τις συνέπειες του Όρκου του, οπότε έπρεπε να ορκιστεί συνειδητοποιημένα. Έτσι λοιπόν, ο Όρκος υπήρχε και υπάρχει.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, τους ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ. Οπότε, και σήμερα ορκίζονται, αλλά χωρίς να ισχύει ο Όρκος.

Το μόνο που κάναμε εμείς είναι να επαναφέρουμε τον πραγματικό, σωστό Όρκο. Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ.

«…Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΕΣ…»

Δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα. Αυτό που τους έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι έχουμε επαναφέρει τον πραγματικό όρκο και εμείς ορκιζόμαστε στον Ελληνισμό. Είναι ξεκάθαρες οι θέσεις που έχουμε κι αυτό είναι που φέρνει σε αμηχανία το καθεστώς. Αλλά αυτό που θα το φέρει σε μεγαλύτερη αμηχανία είναι αυτό που θα βγει σαν ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Αυτό θα τους παραλύσει κυριολεκτικά, γιατί θα καταλάβουν ότι οι δικές μας αξίες είναι νομοτελειακές και δεν χωράει καμία συζήτηση πάνω σε όλα αυτά. Θα δούμε την διαφορά της αλήθειας από το ψέμμα. Έχουμε την αλήθεια μαζί μας, έχουμε το υπαρκτό, έχουμε την πραγματικά νομοτελειακή θέση που πρέπει να έχει ο άνθρωπος και κατ’επέκταση ο πολίτης.

«…ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ….»

Έτσι λοιπόν, αυτό που κάνουμε εμείς είναι εντελώς συνειδητοποιημένο, ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε και δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Αγωνιζόμαστε και πολεμούμε για να επαναφέρουμε την κατάσταση εκεί που έπρεπε να είναι χιλιάδες χρόνια τώρα. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία και είναι τέτοιες οι συνθήκες που μας διευκολύνουν να το κάνουμε. Από την άλλη μεριά, δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια πια, γιατί το κατεστημένο έχει φτάσει στο τέλος του και οι επικυρίαρχοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση και έχουν δυσκολέψει κι εμάς. Οπότε δυσκολεύουν και την δική μας επιβίωση, αλλά κι από την άλλη μεριά, πρέπει να κάνουμε και το καθήκον μας για να επανάφερουμε το Ελληνικό Ανθρώπινο Αξιακό σύστημα. Σήμερα είναι η εποχή που πρέπει να εκτελέσουμε αυτό το καθήκον. Από την μια μεριά, οι επικυρίαρχοι, τόσες χιλιάδες χρόνια έχουν φέρει μια κατάσταση που δεν έχει μέλλον κι από την άλλη, εμείς περιμέναμε τόσα χρόνια για να φέρουμε το δικό μας αξιακό σύστημα. Να φέρουμε στον πλανήτη γη αυτό που πρέπει να έρθει.

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

«….ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ… ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…»

Για αυτό είμαστε και πολύ δυνατοί σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε. Άλλωστε, τον πόλεμο δεν τον κηρύξαμε εμείς, αλλά αυτοί και τον έχουν κηρύξει χιλιάδες χρόνια τώρα. Η αντιπαλότητα ξεκίνησε από αυτούς, γιατί ο Ελληνισμός ανέκαθεν τους δεχόταν. Δεχόταν τους αλλόφυλλους και δεν είχε κανένα πρόβλημα να ζουν μαζί. Το θέμα είναι ότι αυτοί οφθαλμιούσαν αυτά που ήταν κυριαρχικά των Ελλήνων σε σημείο να τα διαχειρίζονται αυτοί. Έφτασε η ώρα να τα πάρουμε πίσω. Όπως λέει κι ο Αρτέμης έχουμε πιάσει τον κλέφτη, δεν είμαστε καθόλου διατεθειμμένοι να διαπραγματευτούμε τι θα πάρουμε πίσω. Θα τα πάρουμε όλα! ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Από εκεί και πέρα θα δούμε την τιμωρία. Αν τα πάρεις όλα, έτσι κι αλλιώς η τιμωρία είναι τεράστια. Το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να καταλάβουμε και να απαιτήσουμε αυτά που είναι δικά μας. Αυτό θα το πετύχουμε, αν συνενωθούμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το δύσκολο και αυτό πρέπει να πετύχουμε. Την ένωση μας! Όλες οι άλλες συνθήκες και συμπαντικά και  γήινα είναι έτοιμες. Το μόνο που μας μένει είναι η συνένωση μας. Αυτή είναι η αποστολή μας αυτή την στιγμή για να ζητήσουμε αυτά που είναι δικά μας. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ…»

ΝΙΚΗ ΣΙΜΟΓΛΟΥ: Δεν πάει παραπέρα. Πρέπει να δράσουμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. πρέπει να ενημερώνουμε τον κόσμο, όπου σταθούμε κι όπου σταθούμε. Όταν πήγα να ορκιστώ με είχε πάρει τηλέφωνο ο Γ. ο Μακεδόνας για να μου πει για την ορκωμοσία. Πήγα χωρίς δεύτερη κουβέντα, γιατί είναι αξίες που έχω μέσα μου από την ώρα που γεννήθηκα. Δεν φοβήθηκα τίποτα απολύτως. Το ήθελα! Αυτές ήταν οι αξίες που έχω μέσα μου και απλά κρυσταλλώθηκαν και παγιώθηκαν. Πήγα με μεγάλη μου χαρά. Δεν έχει κανείς να φοβηθεί τίποτα. Απλώς παίρνει δύναμη, προστασία και ενεργοποίηση. Αυτό είναι το μυστικό! Δύναμη και φως!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Ναι, χρειάζονται δράσεις. Πιστεύω ότι εμείς κάνουμε δράσεις, οι δράσεις πρέπει να γίνονται με κάποιο ορθό προγραμματισμό. Πράγματι όλοι έχουμε αγανακτήσει από την κατάσταση και από τα προβλήματα που υπάρχουν. Βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να αυτοκτονούν, να τρελαίνονται, να τρέχουν στους ψυχιάτρους. Αυτό μας πληγώνει και μας αγανακτεί και βιαζόμαστε να κάνουμε δράσεις. Οι δράσεις όμως αυτή την περίοδο έχουν μια συγκεκριμένη δομή για αυτόν τον αγώνα που κάνουμε τώρα προς την ελευθερία. Αργότερα, θα έρθουν κι άλλες δράσεις, που θα έχουν ίσως έχουν διαφορετικό χαρακτήρα, γιατί θα εξυπηρετούν άλλους στόχους.

Έτσι, οι ομιλίες και οι ενημερώσεις δεν είναι εύκολο να γίνουν, αν δεν υπάρχει η γνώση και η κατανόηση και του αντικειμένου και του τρόπου που θα μεταφερθεί στους συνέλληνες μας. Διότι, αν γίνουν βεβιασμένα τέτοιες ενημερώσεις, αντί για καλό, κάνουν κακό. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μια ίσως απερίσκεπτη βιασύνη στον τρόπο της ενημέρωσης.

Ν.ΣΙΜΟΓΛΟΥ: Συμφωνώ μαζί σου Αλέξανδρε. Όλα θέλουν τον χρόνο τους! είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η αφύπνιση. Έχω ανθρώπους που τους έλεγα ένα χρόνο πριν και τώρα, μετά από ένα χρόνο δείχνουν ενδιαφέρον. Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι που χρειάζεται τρόπο και επιμονή. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ούτε εμείς ξέραμε κάποια πράγματα και τώρα μαθαίνουμε, από την ώρα που μπήκαμε στον αγώνα. Θα τα καταφέρουμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Φυσικά θα τα καταφέρουμε και υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι το καλύτερο. Φυσικά και μπορούμε να παρασυρθούμε, αν δεν κατανοήσουμε καλά τι ακριβώς κάνουμε σε αυτή την χρονική περίοδο. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, όπως ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΔΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

Αυτές οι ψυχές θέλουν σωστή ενημέρωση και κατανόηση. Δεν ψάχνουμε σε αυτό το στάδιο να φέρουμε όλον τον κόσμο. Απευθυνόμαστε σε όλους, αλλά ψάχνουμε τις ελληνικές ψυχές. Όταν αργότερα, όπως είπε κι ο Αρτέμης, θα βγουν τα οικονομικά εργαλεία κι όλοι κατανοούμε ότι δεν θα βγουν σε αυτή την χρονική περίοδο, γιατί είναι πολύ νωρίς. ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Για να στηθεί σωστά, θα πρέπει να αντέξει στον χρόνο, αλλιώς θα είναι πάρα πολύ ευάλωτη. Δεν υπάρχουν ακόμα πολλά άτομα που να μπορούν οι συνέλληνες μας να ξεχωρίσουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν έχουν φανεί όλα αυτά τα άδολα άτομα που θα έπρεπε να έχουμε για να στηθεί ένας μηχανισμός και να πάμε στην Εθνοσυνέλευση και να στήσουμε το κράτος που θα είναι απαραβίαστο από τις εξωτερικές ή εσωτερικές επιθέσεις.

Εκεί είναι ένας σχεδιασμός που λειτουργεί με ένα πολύ προσεκτικό τρόπο. Αλλιώς, ο Αρτέμης θα είχε δώσει το έναυσμα για κάποιες άλλες πιο αποτελεσματικές δράσεις.

Ας αναλογιστούμε λίγο: ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ; ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ;  Δεν είναι μόνο για να βγάλουμε βουλευτές ή υπουργούς. Πρέπει να δομηθεί όλο το σύστημα κι υπάρχουν πάρα πολλοί οργανισμοί που πρέπει να επιληφθούν αυτά τα άτομα που ο Αρτέμης ανέφερε τον αριθμό τους. Πρέπει να είναι ορκισμένα, με την έννοια ότι ορκίζονται ότι δεν θα προδώσουν ούτε την πατρίδα τους, ούτε την συμπαντική τους συνειδητότητα. Ορκίζονται και σε μια περίοδο που όλοι είναι πολύ στριμωγμένοι οικονομικά κι όλοι υποφέρουν, αλλά αυτοί ορκίζονται και δίνουν την ψυχή τους. Δίνουν το σώμα τους στον αγώνα αυτό. Εγώ μπορώ να τους εμπιστευτώ ως άτομα για να διαχειριστούν τα πράγματα και να με εκπροσωπήσουν.

Άρα, λοιπόν αν έρθει ο κόσμος με το χρήμα που θα πέσει γρήγορα, τότε δεν θα μπορούμε να επιλέξουμε τους ικανούς που θα στήσουν αυτό το κράτος με δημοκρατικές διαδικασίες. Καταλαβαίνετε, ότι αυτό το κράτος πρέπει να το ξεκινήσουμε από το μηδέν. Τώρα, είναι διαβρωμένο σε όλα τα επίπεδα του και δεν υπάρχει καμία υπηρεσία που να είναι αδιάβρωτη. Είναι ένας καλός σχεδιασμός αυτός που γίνεται, κατά την δική μου άποψη. Τον κρίνω έξυπνο και σοφό σχεδιασμό. Αυτή η διαδικασία θα γίνει εξελικτικά και από όλα φαίνεται ότι η ώρα των Ελλήνων πλησιάζει!

Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ: Φυσικά, δεν αποσκοπούμε να ρίξουμε τυράκι για να έρθει ο κόσμος. Οι Έλληνες ξέρουμε ποιοι είμαστε. Αρχίζουμε και το θυμόμαστε και αναγνωρίζουμε τι έχουμε και να δούμε, πώς τα χάσαμε τα δικά μας, πώς μας τα πήραν και πώς να προστατεύσουμε την επόμενη μέρα, γιατί το κτήνος δεν θα πέσει έτσι εύκολα. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν στην ενημέρωση να γνωρίσει ο κόσμος ότι δεν είναι τα χρήματα του Αρτέμη. Είναι δικά μας και είναι εξ’αδιαιρέτου όλων των Ελλήνων. Ο Αρτέμης  Σώρρας έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και πλέον η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο. Το κάθετι βέβαια, θέλει και την ωριμότητα και τον χρόνο του. Αυτά ήθελα να πω με πολύ σεβασμό σε όλους τους ομιλητές και την αγάπη μου.

«ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…»

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να επεκτείνω λίγο τα λεγόμενα του Αλέξανδρου. Ουσιαστικά, διεξάγουμε έναν πόλεμο κι ο πόλεμος αυτός έχει μια στρατηγική. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να ενημερώνουμε. Ενημερώνουμε και μέσα από αυτή την ενημέρωση, ενεργοποιούνται, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Μέσα σε αυτούς που ενεργοποιούνται, υπάρχουν αυτοί που αποτελούν μέρος αυτής της πολεμικής μηχανής που θέλει ο Αρτέμης Σώρρας. Δεν μπορεί να υπάρξει επικέντρωση της ενημέρωσης σε κάποιους ιδιαίτερα, αλλά απλά ενημερώνουμε κι όσο το κάνουμε αυτό, κάποιοι από τους συνέλληνες μας είναι έτοιμοι να πάρουν θέση μέσα σε αυτή την διαδικασία. Αυτοί είναι που αποτελούν μέρος του στρατού που θέλει ο Αρτέμης για να προχωρήσει το επόμενο βήμα, όπως κι ο Αλέξανδρος ξεκίνησε με έναν συγκεκριμένο αριθμό στρατιωτών για να φτάσει εκεί που έφτασε. Αυτοί λοιπόν οι οποίοι θα αποτελέσουν και αποτελούν αυτόν τον στρατό, είναι αυτοί, πάνω στους οποίους μπορεί να πατήσει και να μιλήσει για την επόμενη μέρα.

Όταν συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός των Συνελλήνων οι οποίοι θα είναι συνειδητοποιημένοι στο τι κάνουν και σε τι αξιακό σύστημα το κάνουμε, αυτό που κάνουμε, τότε θα πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Μέχρι τώρα μας έλεγαν, «προχωρήστε εσείς…». Αν θα έχουμε στα χέρια μας την εξουσία θα πρέπει να είναι διασφαλισμένοι όλοι οι θεσμοί ότι θα  μπορούν να διοικούνται από Συνέλληνες που θα είναι πολύ καλά συνειδητοποιημένοι.

Από εκεί και πέρα, η ενημέρωση μας θα γίνεται σε όλους! Όταν υπάρχει αυτός ο αριθμός των πολεμιστών που μπορούν να διαχειριστούν την επόμενη μέρα, τότε οι άλλοι θα μας δεχτούν με διαφορετικό τρόπο. Αφού πάρουμε την εξουσία θα πάμε σε μια συντακτική συνέλευση για να τα κάνουμε όλα πράξη.

Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να ενημερώνουμε προσπαθώντας να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν κι όχι να πιστέψουν αυτά που λέμε. Η πίστη δεν χρειάζεται σε εμάς. Χρειάζεται μόνο όταν μιλάμε για δόγματα. «Δόγμα» είναι μια θεμελιώδης αρχή η οποία δεν αποδεικνύεται και αφού δεν αποδεικνύεται με την λογική διαδικασία, θα πρέπει να εξασκήσουμε πίστη. Εμείς αποδεικνύουμε ό,τι λέμε κι έτσι θέλουμε κατανόηση. Όταν λειτουργήσει η κατανόηση και ο νους, ο άνθρωπος αυτός ξέρει πολύ καλά  περί τίνος πρόκειται και είναι συνειδητοποιημένος στον αγώνα που κάνουμε. Η επόμενη μέρα μπορεί να βασιστεί λοιπόν σε συνειδητοποιημένους Συνέλληνες και είναι πολύ κρίσιμο να έρθουν αυτοί οι Συνέλληνες οι οποίοι θα είναι η βάση της επόμενης μέρας. Μετά, οι διαδικασίες θα είναι πιο απλές.

Ενημερώνουμε λοιπόν όλους τους Συνέλληνες μας και μέσα από αυτή την ενημέρωση θα έρθουν οι συνέλληνες που θα αποτελέσουν την ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

Είναι η στρατηγική η οποία έχει ακολουθήσει από την αρχή ο Αρτέμης Σώρρας και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Γιατί, αν πάμε στην επόμενη μέρα και δεν βασιζόμαστε σε συνειδητοποιημένους συνέλληνες θα αφήσουμε τα πράγματα ασταθή. Εμείς θέλουμε γερές βάσεις. Δεν είναι μόνο να νικήσεις, αλλά να σταθεροποιήσεις και να παγιώσεις την νίκη σου. Οπότε, όλες αυτές οι διαδικασίες είναι προγραμματισμένες και βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η κρίσιμη μάζα και να μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Η στρατηγική είναι τόσο ολοκληρωμένη που είναι σίγουρο ότι θα φέρει τα αποτελέσματα που πρεπει να φέρει.

«..Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΩΣ ΣΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ…»

Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Εγώ θα μείνω σε αυτό που είπε ο Βασίλης Σωτήρας ότι «ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!». Θέλω να καταλάβουμε πόσο βαθύ είναι αυτό που είπε! Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε! Ποιοι είναι οι όλοι;

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: «Όλοι» είναι όλοι όσοι ανήκουν στον Έθνος των Ελλήνων. Είτε είναι οι καλές παρέες, είτε οι κακές παρέες μεταξύ τους, είτε γνωρίζονται, είτε δεν γνωρίζονται, είτε έχουν τις ίδιες προτιμήσεις, είτε δεν έχουν τις ίδιες προτιμήσεις. Ένα σύνολο συντεταγμένων αρχών, για παράδειγμα, η αρχή τους σεβασμού της ζωής του ατόμου, η αρχή της ισονομίας κι άλλα πολλά που μπορώ να βάλω σε ένα συντεταγμένο νομικό πλαίσιο, πρέπει να οριστεί από όλους. Από εκεί και πέρα θα δημιουργηθούν και οι θεσμοί….

Γ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Πώς είναι δυνατόν να συμπράξουν και να συνευρεθούν όλοι αυτοί; Εντός εκτός Ελλάδος…. Ορκισμένοι δεν είναι…φιλέλληνες δεν είναι…

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ:Το πανέρι έχει από όλα τα φρούτα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι δεν θα έχουμε από όλων των ειδών τα φρούτα, αλλά αν αναγκαστούν να ψηφίσουν τους κατά τόπους εκπροσώπους τους, ακόμα και αν, για παράδειγμα, μέσα σε μια πόλη όλοι είναι φαγωμένοι μεταξύ τους και ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ομάδες, η Εθνοσυνέλευση ως σώμα θα μπορέσει να ορίσει πόσους εκπροσώπους μπορεί να δεχτεί από κάποιες περιοχές και τι δύναμη εκπροσώπευσης έχουν αυτές. Είτε θέλουν να είναι σε τρεις ομάδες, είτε θέλουν να γίνουν μία, οι εκπρόσωποι θα είναι ορισμένοι και συγκεκριμένοι. Δεν θα μπορούν για παράδειγμα, επειδή σε ένα χωριό των 30 ατόμων χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, να στείλουν τρεις εκπροσώπους. Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να ορίσουν ποιος θα εκπροσωπήσει και τις τρεις ομάδες.

Τώρα, η εκπροσώπηση θα έχει να κάνει με το τι ψηφίζουν αυτές οι ομάδες για τα συγκεκριμένα θέματα, όπως, για παράδειγμα, ποιες μπορεί να είναι οι συντεταγμένες αρχές. Σίγουρα, θα πρέπει να καταλαβαίνουμε, ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι η αρχή του σεβασμού της ζωής του ανθρώπου δεν θα περαστεί από όλους! Εύχομαι! Αλλά μπορώ να περιμένω και τα αναπάντεχα!

«…ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ…»

Όταν όμως θα γίνεται η πρόσκληση για την Συνέλευση, θα γίνεται με ένα συντεταγμένο σκοπό το τι θα υπάρχει προς συζήτηση. Θα υπάρχουν τα θέματα προς συζήτηση για να μπορούν να οριστούν βήμα προς βήμα όλα όσα χρειάζεται να οριστούν. Δεν μπορεί να έρθει και να αρχίσει να μιλάει για την δικαστική μελέτη ενός άλλου θέματος, την ώρα της δημιουργίας των συνταγματικών αρχών». Θα του πούν: «Κατέθεσε το κι όταν μαζευτούν όλα τα σχετικά στοιχεία για να μπορέσουμε να κάνουμε μια συνεδρίαση για αυτό το θέμα, θα το δούμε εκεί». Θα μπορέσουμε να οργανωθούμε, όταν ξέρουμε ότι όλα αυτά πρέπει να τα ορίσουμε επ’αρχής. Δεν θα μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα με την μία, αλλά ούτε θα ανακατώνουμε το ένα με το άλλο. Θα αρχίσουμε  από τα πιο βασικά και θα πηγαίνουμε στα πιο εξειδικευμένα. Δεν χρειάζεται τεράστια φαντασία κι όσες διαφορές και να έχουν οι πιο πολλοί, εγώ νομίζω ότι τουλάχιστον στις βασικές αρχές για ένα συντεταγμένο κράτος θα βρεθεί η λογική του ανθρώπου και δεν θα μας επηρεάσει το συναίσθημα, αν το πρότεινε ο τάδε ή ο δείνα, αν βγήκε ο άλλος να μιλήσει πρώτος ή η άλλη. Δεν είναι τα θέματα που θα λυθούν, το ποιος είναι πιο μπροστά και πιο πρώτος. Γιατί όποιος είναι πιο μπροστά θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και μάλιστα ευθύνες με ρήτρα κι όχι: «αυτή ήταν η επιθυμία μου και αυτό έκανα κι αν δεν σας άρεσε, μην με στέλνατε εκεί να σας εκπροσωπήσω». Αν δεν τήρησε αυτά που ψηφίστηκαν στην τοπική συνέλευση που πήγε να εκπροσωπήσει στην Γενική Συνέλευση, θα έχει τις ποινικές ρήτρες του, όποιος και να είναι.

«ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;»

-Γ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Νομίζω ότι ο Δημήτρης μιλούσε για αυτούς που δεν θα έρθουν καν στην Εθνοσυνέλευση…

-Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Δεν είχαν έρθει οι Σπαρτιάτες στον πόλεμο, στην εκστρατεία των Ελλήνων, γιατί δεν ήταν μόνο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά των Ελλήνων. Τι κάναμε; Από όλους τους Έλληνες, δεν συμμετείχαν οι Σπαρτιάτες για δικούς τους λόγους. Τι έμεινε στην ιστορία; Όλη η μεγάλη δόξα σταμάτησε σε ένα σημείο και από εκεί και πέρα, υπήρχε η απομόνωση. Δεν έφταιγαν οι υπόλοιποι. Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που δεν θέλουν; Αρνούνται να έρθουν στην Εθνοσυνέλευση, δηλαδή, αρνούνται να είναι μέρος του Έθνους; Αναρωτιέμαι….

-Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να είναι μέρος του Έθνους;

-Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Σε αυτό όχι, αλλά αν πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες και δεν θέλουν να συμμετέχουν, τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

-Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το καλό παράδειγμα εμείς και αν θέλουν θα ακολουθήσουν!

Β.ΣΩΤΗΡΑΣ: Δεν θα έρθουν στην πρώτη ή στην δεύτερη συνεδρίαση, αλλά η Εθνοσυνέλευση είναι ανοιχτή στο Έθνος. Κάποια στιγμή νομίζω ότι θα έρθουν γιατί κάποια στιγμή θα αρχίσουν να τίθενται θέματα που άπτονται τις προσωπικής τους ζωής.

Γ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Τώρα ερχόμαστε στα λόγια του Αρτέμη που είπε: Όσοι θέλουν θα έρθουν μαζί μας και τους υπόλοιπους θα τους αγοράσουμε». Να τα λέμε στην απλή γλώσσα…

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Μα, το καταλαβαίνετε; Ο άλλος θα έρθει όποτε θέλει, θα φτάσει ο κόμπος στο κτένι που θα πεις: αν θέλεις να έχεις μια ψήφο, έλα! Δεν σου είπε κανείς να μην έρθεις! Σου φωνάζαμε να έρθεις από την αρχή….». Ας έρθουν και ας πουν «όχι», για αυτό που δεν τους συμφέρει. Αν αυτό το «όχι», είναι λογικό, δεν θα πάει η πλειοψηφία εναντίον τους. Θα τους βοηθήσει…

-Γ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Αυτοί λένε το «όχι», απλώς για να το πουν κι όχι για την πράξη.

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Εγώ λέω ότι οποιοσδήποτε με εχθρεύεται και έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους, είτε δεν του αρέσει η φάτσα μου ή η ομιλία μου, έχω δικαίωμα να του πω να μην έρθει σε μια Εθνοσυνέλευση; Όχι βέβαια και γιατί να το πω; Η Εθνοσυνέλευση είναι για όλους, είτε μας αρέσουν οι άλλοι, είτε όχι, άσχετα το πόσο γκρινιάζουν για τέτοια θέματα σαν να είναι παιδιά,πρέπει να το καταλάβουμε όλοι! Αυτό δεν θα αλλάξει, αλλά κάποια στιγμή όταν η Εθνοσυνέλευση αρχίζει να ασχολείται με συγκεκριμένα νομικά θέματα και συγκεκριμένους θεσμούς, τότε θα τους λέει: « πρέπει να στείλετε τους αντιπροσώπους σας και στο δικαστικό τμήμα…». Αν δεν τους στείλουν, τι πρέπει να κάνουμε; Να τους τιμωρήσουμε; Οι ίδιοι θα έχουν πρόβλημα, αν δεν έρθουν και οι ίδιοι θα έχουν αιτήματα. Ή δεν είναι έτσι;

Ας κάνουμε εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε, να το ακούσουν όλοι και θα έρθει η ώρα που θα έρθουν όλοι στην Εθνοσυνέλευση γιατί θα είναι τα θέματα τους μέσα εκεί.

Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Πώς μπορεί να είναι κάποιος εχθρός για κάτι που δεν το γνωρίζει;

« ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Κανένας από αυτούς δεν γνωρίζει τι είναι Εθνοσυνέλευση. Όλοι μιλούν για συνδέσμους και για κοινότητες κερδοσκοπικές κτλ. αυτά είναι άσχετα με το θέμα μας. Εμείς μιλάμε για Εθνοσυνέλευση. Φαντάσου ότι η Εθνοσυνέλευση ορίζει την κεντρική μας τράπεζα και δίνει δάνεια για ανάπτυξη στους Έλληνες. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στην Εθνοσυνέλευση, θα έχουν πρόσβαση στον δανεισμό για ανάπτυξη; Τους λέμε ότι δεν θα έχουν και αποκόπτονται για πάντα; Όχι! Λέμε αυτό που λέμε και σε όλους τους άλλους και στον εαυτό μας. «θα προσέλθεις στην Εθνοσυνέλευση με τους εκπροσώπους σου και θα έχεις πρόσβαση σε αυτό που έχει να προσφέρει η Εθνοσυνέλευση και το Έθνος». Απλά πράγματα!

Θα έχουμε δικαστικό σώμα το οποίο θα εκδικάζει διαφορές. Δεν θέλεις να έρθεις στην Εθνοσυνέλευση; Θα πας κάπου αλλού να εκδικαστεί η διαφορά σου; Κι αν η εθνοσυνέλευση πει ότι «κύριοι αυτό το δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψη του αυτό και αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα, άρα είναι άκυρο το δικαστήριο;».Τι θα κάνει αυτός που είναι εκτός Εθνοσυνέλευσης; Θα αναγκαστεί να έρθει στην επόμενη, γιατί θα δει ότι δημιουργήθηκε κυρίαρχος θεσμός και ο κυρίαρχος θεσμός επιβάλλει την κυριαρχία του.

Αν πούμε ότι Ελλάδα και Κύπρος γίνεται ξανά ένα καινούργιο Έθνος και δημιουργείται ένα καινούργιο κράτος και  μπορούμε να το ψηφίσουμε όλοι στην ΅Ελλάδα και Κύπρο και Αλεξάνδρεια κι οπουδήποτε αλλού, ποιος θα μας σταματήσει; Τα Ηνωμένα Έθνη; Ποια είναι  χάρτα των Ηνωμένων Εθνών. Σέβονται τα κράτη. Ωραία! Πού ήταν αυτό το κράτος; Εδώ. Έχει άδεια παραμονής στο έδαφος μου; Από πού πήρε την άδεια παραμονής; Από τον Όθωνα; Από τις μεγάλες δυνάμεις; Γιατί ήταν κυρίαρχες δυνάμεις οι μεγάλες δυνάμεις εδώ; Ποιος ήταν από αυτούς;

«ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…»

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει Εθνική κυριαρχία; Πάνε και τα συντάγματα που μας έφτιαξαν και οι συμβάσεις κι όλα, γιατί όσο τα κρατάμε, τόσο νομίζουν ότι μας κρατάνε από εκεί που δεν μπορούμε να φύγουμε. Μαζέψτε τα, διώξτε τα, καθαρίστε το περιβάλλον και φτιάξτε καινούργιο Έθνος με μια Εθνοσυνέλευση και από εκεί και πέρα μπορείτε να φτιάξετε κράτη. Φτάνει απότην επιθυμία του λαού που εκφράζεται θεσμικά κι έτσιγίνεται ένα κυρίαρχο γεγονός! Όποιος δεν συμμετέχει απλά αρνείται την κυριαρχία στον εαυτό του. Δεν με ενδιαφέρει αν με μισεί αφάνταστα. Ποιος ο λόγος να είναι έξω από την κυριαρχία; Αφού κύριε έχεις την ίδια Εθνικότητα, υποχρεούσαι να είσαι δίπλα μου! υποχρεούμαι να είμαι δίπλα σου και να φτιάξω θεσμούς που να σε προστατεύουν ακόμα κι αν είσαι εχθρός μου, ώστε να υπάρχεις και να εκφράζεσαι ως εχθρός μου. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή; δεν βλέπετε τα αδέρφια μέσα στην οικογένεια πόσο μίσος έχουν μεταξύ τους; Και τι έγινε; Σταμάτησε να υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας; Πώς να το εξηγήσω αλλιώς!

Γ. ΤΑΡΑΣ: Τα είπες όλα!

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

……………………………….

«ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ». ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ» ( 16/3/2899 )

 

Αφήστε μια απάντηση