ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

10696242_1553940414840150_7914644414270074767_nΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Μια εύλογη απορία που έχει δημιουργηθεί κύριε Σώρρα είναι, γιατί η END και γενικά η αμερικάνικη πλευρά, δεν δημιούργησε ομάδες και γενικά, δεν δημιούργησε πυρήνες στην Αμερική, παρά επικεντρώθηκε στο στενό περιβάλλον της Κρήτης και των δικών σας μέσων; Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τεράστιο πόλο για τα Ελληνικά συμφέροντα στην Αμερική με 3.500.000 Έλληνες εκεί.

Αρτέμης Σώρρας: Έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι εύλογο το ερώτημα, το οποίο δεν απαντήθηκε και δεν θα απαντηθεί ποτέ από τον Λαμπράκη. Δεν ήθελαν να το κάνουν! Ήθελαν το σπίτι τους να είναι ήσυχοι! Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι ο Λαμπράκης μένει απέναντι από την συναγωγή των Εβραίων. Τώρα, όταν κατεβαίνεις κάθε μέρα και χαιρετάς τους Εβραίους και τους χαμογελάς… Και θέλω να ξέρετε ότι, όταν γνώρισα τον Λαμπράκη, νόμιζε ότι οι εβραίοι είναι αυτοί που είναι έξω από το σπίτι του, που τους συναντάει κάθε μέρα, όταν βγαίνει έξω και είναι οι μισοί καλοί και οι μισοί κακοί. Επομένως, όταν εγώ είπα: «εγώ σε χελώνες δεν προσκυνάω», δεν ήξερε καν τι είναι αυτό. Δεν ήταν καθόλου μυημένος σε θέματα. Οι Μογγόλοι του ήταν άγνωστοι, ναι μεν υπάρχουν, αλλά ιστορικά. Και εκεί είναι ένα μεγάλο κακό του Λαμπράκη. Αυτό του το χρεώνω, άμα το θέλετε! Και εκεί είναι πραγματικά ένα κομμάτι που του το είχα πει προσωπικά πολλές φορές και χωρίς να τον προσβάλλω ποτέ! Τώρα έχει αποθρασυνθεί τελείως! Έχει κόψει κάθε…δεσμό με την λογική! Προσωπικά, δεν τον αναγνωρίζω! Θυμάμαι, όταν είπε εκείνο το περιβόητο: «Οι καλοί μας αδερφοί Λευκοί Ιππότες που έχουν βγάλει τον νόμο Νεσάρα! Οι αδερφοί μας, οι καλοί άνθρωποι…». Έκανε μια εκπομπή που δεν ήξερε καν τι έλεγε. Δεν ήξερε να αποκωδικοποιήσει κανένα θέμα! Και όταν τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω: «Ρε Μανώλη, πες μου κάτι! Τι λες; Ποιοι αδερφοί μας Λευκοί Ιππότες; Είναι δικοί μας; Από πού κι ως πού;» «Γιατί;» μου λέει, «δεν είναι οι Λευκοί;» «Και τι; Ότι είναι άσπρο είναι και καλό; Το ξέρεις ότι το μαύρο στην Κίνα, είναι το άσπρο; «Τι εννοείς;» μου λέει. «Τι εννοώ, βρε παιδί μου; Όταν πενθούν, όταν θέλουν κάτι μαύρο, το άσπρο χρησιμοποιούν!” Εκεί υπάρχει και μια μεγάλη εξήγηση. Γιατί η Ελληνική μας σημαία έχει άσπρο; Το άσπρο είναι η αντίθετη μεριά, είναι η αρνητικότητα. Για αυτό έχει πέντε γραμμές που το γαλανό μπλε χρώμα είναι των Ελλανίων και υπερέχει του άσπρου. Άρα, ο Ελληνισμός επιβάλλεται στην αρνητικότητα. Κοιτάτε, όμως, την σημαία του Ισραήλ. Όλη είναι αρνητικότητα και το μπλε είναι λίγο και η αρνητικότητα (το άσπρο) περιβάλλει το μπλε σύμβολο! Άρα, λοιπόν, είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα στον κόσμο; Όταν το κατάλαβε, δεν το ξαναείπε, αλλά η σφαίρα έφυγε, έχει μπει στην θαλάμη.

Όλα αυτά τα πράγματα λοιπόν, από πού και ως πού τα έβγαλε; Δηλαδή, ανοίγεις το διαδίκτυο, διαβάζεις κάτι και αρχίζεις και μορφώνεις τον κόσμο; Δηλαδή, είναι δυνατόν μετά να κάτσω εγώ να εξηγήσω, τι σημαίνει Λευκή Αδελφότητα και ποια είναι η Λευκή Αδελφότητα; Τότε, κάθισα να του εξηγήσω ότι το Βατικανό δεν έχει έναν Πάπα. Έχει το Λευκό Πάπα, τον Μαύρο Πάπα, κι όταν λέμε “Λευκός”, δεν είναι ο ένας Σουηδός και ο άλλος αράπης…ο Λευκός και ο Μαύρος είναι ιδιότητα και έχει και μια γυναίκα, η οποία είναι η πάπισσα. Υπάρχουν πράγματα πρωτόγνωρα που τα άκουγε ο Λαμπράκης! Άρα, δεν ανοίγεις ένα διαδίκτυο και αρχίζεις και ξεστομίζεις ό,τι θέλεις. Ή τουλάχιστον, αν διαβάσεις μια βιβλιοθήκη, γιατί είναι δικιά σου; Γιατί; Την έχεις γράψει; Ποιος; Εσύ; Οι δικοί μας; Με το 2% της ελληνικής γραμματείας μας; Άρα, έρχεσαι στον κόσμο και του λες κάθε τι και εγώ πρέπει να συμφωνώ; Και πρέπει εγώ να μιλάω και πρέπει εγώ πίσω από σένα να σέρνομαι για να σου μαζεύω τι λες; Σε άφησα να τα πεις όλα! Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα! Αλλά πού είναι ο αγώνας μου όμως; Πού είναι η εργασία μας; Γιατί ακριβώς στηθήκαμε; Τι ήρθαμε να κάνουμε; Ε; Τι; Ήρθαμε να πούμε όλες αυτές τις διαδικασίες που κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι δεν συμφωνούν; Εγώ δεν θα διαφωνήσω, αλλά σε πολύ καίρια πράγματα. Σχετικά με την εκπομπή που λέει ο Βαλσαμάκης… γιατί βέβαια, όταν κάθεσαι με δέκα ανθρώπους, τρεις ώρες και σου κάνουν ερωτήσεις και πρέπει να απαντήσεις, αν τα σύμπαντα είναι 33 ή 37 κι αν ήρθαν τα διαστημόπλοια και κάθε φορά λες, οι άνωθεν και οι άνωθεν…Ποιοι είναι οι άνωθεν ρε φίλε; Τελικά, οι άνωθεν είναι δικοί σου ή από τους άλλους; Πού ξέρεις ότι οι άνωθεν είναι δικοί σου και δεν είναι οι άλλοι; Με τι κριτήρια νομίζεις ότι είναι δικοί σου; Εν πάσει περιπτώσει, το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούσε να αναγνωρίσει πράγματα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ – ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Σε επόμενες μέρες και σε επόμενες εκπομπές, θα δείτε τι ακριβώς έχει γίνει, έχει φύγει από την όλη διαδικασία, εδώ και πάρα πολύ καιρό τώρα και τρέχει σε μια άλλη γραμμή. Δεν είναι δικός μας! Έφυγε! Γιατί, αυτός έχυσε το πρώτο αίμα κι έφυγε! Ποιος τον πείραξε; Ακόμα και έξι μήνες, έκανε εκπομπές! Ποιος τον πείραξε λοιπόν; Του είπα την γνώμη μου τι έπρεπε να κάνει! «Όχι», μου λέει, «άφησε με, το έχω!» Ωραία! Πάρτο! Τι έκανε έξι μήνες; Σε ποιον αγώνα μπήκε; Πείτε μου σε ποιον αγώνα μπήκε; Ίσα-ίσα, τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι ο Μανώλης ο Λαμπράκης, εδώ και πολύ καιρό, με ανθρώπους του και με την κυρία Σέβη Λαμπράκη, που εμένα με φίλαγε και μου έλεγε: «Αρτέμη μου» και «Αρτέμη μου» και από πίσω μου δουλεύανε! Ε, δεν γίνεται όμως να με σκάβεις από πίσω! Όμως, έπρεπε να το αφήσω να γίνει! Και το άφησα να γίνει και να συμβεί! Γιατί η ελεύθερη βούληση, αυτή είναι! Ο Λεωνίδας ήξερε ότι ο Εφιάλτης θα τον προδώσει! Τι του ζήταγε ο Εφιάλτης; «Βάλε με στο στρατό σου!» «Δεν μπορώ!» του λέει. «Μα, θα σε προδώσω!» «Κάντο!» Το έκανε! Είναι πολύ συγκεκριμένο, πώς έχει δουλευτεί όλο το σύστημα αυτούς τους μήνες και τι ακριβώς λέει, γιατί μέσα από τις εκπομπές του φαίνεται και προκύπτει,τι ακριβώς λέει. Για ποιον λόγο το έκανε; Από τι; Από αγάπη; Από αρετή; Από τι; Από Δημοκρατία; Από καλοσύνη; Από αγάπη στην Ελλάδα; Στους συνέλληνες; Από τι; Δεν μπορούσε λοιπόν να ανοίξει ομάδες στην Αμερική; Δεν μπορούσε να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στην Αμερική και να γίνονται ομιλίες; Έπρεπε λοιπόν, συνέχεια στα Χανιά και στο Ηράκλειο; Μήπως λοιπόν ο Λαμπράκης στοχεύει στην απόσχιση της Κρήτης; Μήπως; Δεν αντιλαμβάνομαι άλλο λόγο. Και πόσες φορές του είχα πει: «Δεν υπάρχουν σταθμοί στην Αμερική. Ανοίξτε μια εφημερίδα, ανοίξατε μια στα Χανιά, ανοίξτε και μια στην Αμερική στην ομογένεια, να μαζευτείτε με τόσες γνωριμίες! Όλη σας την ζωή στην Αμερική την έχετε φάει. Δεν την φάγατε στην Κρήτη! Φύγατε μικροί από την Κρήτη και μεγαλώσατε στην Αμερική. Εκεί είναι όλες σας οι γνωριμίες, οι δουλειές σας, τα λεφτά σας, η περιουσία σας. Οκ! Γιατί δεν κάνετε ομάδες στην Αμερική; Δεν υπάρχει κανένας; Αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε υποψίες, αγαπητοί Συνέλληνες. Εμένα, με έχει βάλει ήδη! Αλλά, όμως περίμενα μέχρι το τέλος. Θα το δούμε μέχρι το τέλος!

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ & ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Ο κύριος Λαμπράκης έκανε ολόκληρη εκπομπή για τον κύριο Καλογερόπουλο και ζήτησε να παραδοθούν τα ψηφίσματα στην END. Πώς το σχολιάζετε κύριε Σώρρα αυτό;
Αρτέμης Σώρρας: Για να ζητάς κάτι πρέπει να είναι δικό σου! Αν δεν είναι δικό σου, δεν το ζητάς! Καταρχήν, αυτό που είπα και πριν, ποτέ δεν είπαν για το ψήφισμα και να προκαλέσουν όλο το λαϊκό αίσθημα να μπει στο ψήφισμα και να μπει στην Συνένωση. Τα ψηφίσματα λοιπόν, είναι του Αρτέμη του Σώρρα και βάλαμε το EI-END, που και το EI-END είναι πάλι του Σώρρα. Το να ζητάει κάτι ο Λαμπράκης, μου φαίνεται σαν…όχι αυστηρό, αλλά έχει να κάνει…από ποιον τα ζητάει; Από την αρχή, λοιπόν, ο Λαμπράκης δεν ήθελε να τα μαζέψει. Γιατί δεν δήλωσε από την αρχή ότι θα μαζεύει η EI-END τα ψηφίσματα; Δεν τα ήθελε τα ψηφίσματα! Μπορώ να σας πω ότι το ψήφισμα μπορεί να μην το ήθελε και καθόλου! Για αυτό δεν το είχε βάλει σε καμία του εκπομπή, για να αρχίσει να προκαλεί συνέχεια τους Έλληνες για το ψήφισμα και να μαζευτούν ψηφίσματα. Δεν το ήθελε λοιπόν! Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι το διαχειρίστηκα εγώ το ψήφισμα. Εν πάσει περιπτώσει για την Ε4, που κτύπησε τον Καλογερόπουλο, νομίζω ότι έχει πέσει πάρα πολύ σε επίπεδο, ο Μανώλης ο Λαμπράκης για να κτυπάει έναν Συνέλληνα και φυσικά, να κάνει μια ολόκληρη εκπομπή. Άκουσα δε στην εκπομπή του, ότι ο Καλογερόπουλος εκβιάζει τον Σώρρα. Τώρα, ή η νοημοσύνη του έχει πάθει κάτι του Μανώλη του Λαμπράκη, ή έχει ένα σχέδιο με τους φίλους του τους αποστάτες, που τώρα τελευταία, έχει υπογράψει κι είναι σε πολύ καλό δρόμο μαζί τους και όχι ότι θα του ευχηθώ τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, έρχεται απλά απέναντι μου, επίσημα πια! Ξέρω όλες του τις κινήσεις και τι έχει κάνει. Τον αφήσαμε μέχρι το τέλος να το κάνει και θα το κάνει και να λέει ότι με εκβιάζει ο Καλογερόπουλος; Εμένα δεν μπορεί να με εκβιάσει κανένας, που δη, να με εκβιάσει ο Καλογερόπουλος!

Ο Ε4 ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Τα ψηφίσματα λοιπόν μαζεύονται στην Ελευσίνα σε ένα γραφείο του Καλογερόπουλου κι εποχή που άνοιξε ο Ε4. Τον έχει ενοχλήσει πολύ ο Ε4 τον Μανώλη τον Λαμπράκη, διότι έχει τεράστιες ανασφάλειες. Και ξέρετε, όταν σου κτυπάει την πόρτα στα 70, έχεις ανασφάλειες κι αυτά που θα μπορούσες να τα κάνεις νεότερος, αφού δεν μπόρεσες να τα κάνεις, τώρα, έρχεσαι να πατήσεις πάνω στους άλλους και να πεις το ο,τιδήποτε. Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι. Τον οργανισμό Ε4 τον άνοιξε ο Μανώλης ο Λαμπράκης. Η στρατηγική μου ήταν να ανοίξω και να κρατήσω μια END -γιατί έχω κι άλλη μια- να κρατήσω μόνο μία και να την δοκιμάσω στον ελληνικό λαό και να γραφεί όλος ο λαός στην END. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν, γιατί ξέρετε, εμείς γεννηθήκαμε από το αντάρτικο. Θα σας εξηγήσω αυτό. Όταν κανόνισα να κάνω την συνέντευξη στο President, ο Μανώλης ήρθε με το κοστούμι του. Δεν ήξερε τίποτα άλλο! Δεν ήξερε κανέναν εκεί μέσα! Δυόμισι χιλιάδες άτομα κι όλα τα κανάλια και τα πάντα είχαν κανονιστεί από μένα, ακόμα και τον κόσμο μου. Ο Μανώλης ο Λαμπράκης ήρθε μόνο με τον κοστούμι του «γεια σας, ήρθα!» Δεν ήξερε πού πάει! Του λέγαμε πού να έρθει! Άρα, είναι λίγο οξύμωρο να μας λέει και να μας συμβουλεύει ο,τιδήποτε. Υπάρχει ο Μανώλης ο Λαμπράκης και υπάρχει η ζωή του μέσα στον Ελληνισμό, όπου έχει γίνει γνωστός, επειδή υπήρχα εγώ! Αν δεν υπήρχα εγώ, ακόμα και σήμερα, που εγώ μπορώ να πω ότι εμένα ο Μανώλης Λαμπράκης με πρόδωσε, με προδίδει, επειδή ακριβώς υπήρχα στην ζωή του. Δεν υπήρχε ο Λαμπράκης κι ήρθα εγώ, υπήρχα εγώ κι ο Λαμπράκης ήρθε σε μένα! Εν πάσει περιπτώσει, το ζήτημα είναι ότι τον φέρναμε συνέχεια να μιλήσει, τον βγάλαμε προς τα πάνω και στην δεδομένη στιγμή, όταν πήγαιναν συνομιλητές μας στα ραδιόφωνα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, έβγαιναν με σχόλια άσχημα και αναρτήσεις άνθρωποι από την Αμερική –που δεν θέλω να τους κατονομάσω- κι ο Μανώλης ο Λαμπράκης, με πάρα πολλά τηλέφωνα κι έλεγε: «Και ποιοι είναι αυτοί; Και εμένα δεν με εκπροσωπούν… Και δεν μπορούν να βγαίνουν και να λένε ότι είναι μέλη της END… και δεν θέλω να βγαίνουν και να λένε ότι είναι εκπρόσωποι της END και δεν βγαίνει αυτό…». Άρα, λοιπόν, σκότωνε όλους τους ομιλητές. Οι ομιλητές, όταν πήγαιναν στα κανάλια τους ρωτούσαν: «Ωραία, εσείς ποιοι είσαστε; Γιατί είσαστε εδώ; Γιατί στηρίζετε τον κύριο Σώρρα, γιατί στηρίζετε την END;» Λέγανε: «Είμαστε εκπρόσωποι της END». Βάλαμε μια διαδικασία λοιπόν μπροστά, για να μαζευτεί πολύς κόσμος, γιατί εγώ είμαι πρόσωπο και το πρόσωπο στρατηγικά το έβαλα. Εγώ επέλεξα να πάω με το όνομα μου, όχι γιατί δεν είχα εταιρείες και οργανισμούς και μάλιστα πολύ καλύτερους από την END, την ανύπαρκτη οργάνωση της END και σώνει και καλά συμβουλευτική. Το κάναμε για να τσακίσουμε τις αγορές, που σήμερα, χώρες ολόκληρες ανήκουν σε αγορές, δηλαδή, σε εταιρείες, ή σε οργανισμούς, ή σε foundation, με αποτέλεσμα να σπάσουμε αυτή την πλέμπα που έρχονταν κι έλεγε: «οι αγορές έχουν τα ομόλογα σας, οι αγορές είπαν αυτό…οι αγορές έκαναν εκείνο….». Έτσι λοιπόν, μπήκα ολοκληρωτικά στον πόλεμο και είναι δική μου η στρατηγική κι όχι του Μανώλη Λαμπράκη, να βγω λοιπόν στην διαδικασία και να χτυπήσω τις αγορές. Δεν γίνεται λοιπόν μια εταιρεία ή μια ΜΚΟ, ή ένας οργανισμός ή ένα foundation να σκοτώνει μια χώρα, να αλλάζει συντάγματα και να κάνει ο,τιδήποτε. Έτσι λοιπόν, και σαν πόθεν έσχες, αλλά και σαν διαδικασία το έκανα για να να χτυπήσω τις αγορές και δη, τους δυνάστες και τους επικυρίαρχους.

Άρα, σχετικά με τον Ε4, έδωσα εντολή και είπα, «ανοίξτε έναν οργανισμό τον Ε4, με τον οποίο, να βγαίνετε και να μιλάτε και να λέτε ότι είσαστε μια οντότητα όλοι μαζί, για να μην βγαίνει ο καθένας να μιλάει ως Καλογερόπουλος, ή Αδριανός, ή ως Βασίλης ή ως Πέτρος και να μιλάει ως μια οντότητα που έχει πολύ κόσμο, έχει μια κοινή γνώμη, είναι για κοινό συμφέρον και για ένα κοινό καλό και χωρίς αυτό να ενοχλεί τους αμερικανούς φίλους μας.

Νομίζω ότι έχω κάνει πάρα πολλά χατίρια στην Αμερική και σήμερα να έρχεται να εναντιώνεται και δη, σε έναν άνθρωπο, ο οποίος καλώς ή κακώς, δεν γίνεται να αρέσει σε όλους. Εγώ δεν θα πω ότι είναι το καλύτερο, ή το χειρότερο, εγώ θα πω ότι υπάρχουν Συνέλληνες που σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους δεν αρέσουν. Αυτό είναι μια τεράστια διαφοροποίηση, αλλιώς ας έρθει ο Μανώλης ο Λαμπράκης, να πηγαίνει να κάνει αυτό που κάνει ο Γιάννης, να μην κάθεται στο ιατρείο του να βγάζει λεφτά, ή να μαζεύει πελάτες! Nα έρθει εδώ και να πάρει κι ένα αυτοκίνητο και να κάνει γύρω-γύρω….αν και από ό,τι καταλαβαίνω, θα το κάνει αυτό τώρα. Τώρα, στα 70 του θα έρθει να κάνει εκστρατεία! Ας έρθει να κάνει αυτό που κάνει ο Καλογερόπουλος, ο οποίος έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα και χιλιάδες ταξίδια κι όχι μόνο ο Καλογερόπουλος. ‘Oλος ο κόσμος! Όλοι! Αλλά, επειδή μίλησε για τον Καλογερόπουλο και για Ε4. O Μανώλης Λαμπράκης ευθύνεται για την Ε4 που από την ανασφάλεια του, των γηρατειών ή της ανοησίας του, σκοτώνει λοιπόν μια τέτοια διαδικασία.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ END

Θεωρώ λοιπόν ότι την άνοιξε ο Μανώλης Λαμπράκης στην διαδικασία του «ποιος είναι αυτός που θα μιλήσει για μένα…». Ωραία! Είναι αυτός! Ο Ε4, ή ο Ε5 ή ο Ε6, εν πάσει περιπτώσει, δεν ήθελες κανέναν συνέλληνα στον END; Τι ήθελες μωρέ; Τέσσερα άτομα; Και μια δωδεκάδα, την οποία δεν υπάρχει και την εφηύρες και τελικά, τι έκανες; Τι ήρθες να μας πεις με τα ψέματα στον ελληνικό λαό; Αυτό σε πείραξε; Ο Ε4; Δεν κοιτάς την κατάντια της END , όπως την έχεις κάνει; Δεν κοιτάς την κατάντια την δική σου όπως τα έχεις κάνει; Δεν καταλάβαμε ποτέ τι θέλεις! Τι ακριβώς θέλεις δηλαδή; Βγήκες μια μέρα κι είπες ό,τι θέλεις, γιατί τα είπες; Κάναμε συμβούλιο; Με ποιο δικαίωμα βγήκες και είπες ό,τι θέλεις; Για ποιον λόγο το έκανες; Τι συμφέροντα είχες; Τρελάθηκες; Δύο λύσεις έχουμε; Ή τρελάθηκες και λες ό,τι γουστάρεις, ή τελικά με πρόδωσες και σου έδωσαν ένα πρόγραμμα, το οποίο έρχεσαι να το πεις ενάντια και να κάνεις μια τεράστια διάσπαση, τέτοια ώρα, τέτοια στιγμή!

Δεν σε πρόδωσε κανένας Μανώλη Λαμπράκη! Εσύ πρόδωσες! Και δη, εμένα! Αν πρόδωσες τους Έλληνες, θα το δούνε τώρα οι Συνέλληνες και θα στο πούνε!

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Επίσημα, σε εκπομπή του ο κύριος Λαμπράκης έχει πει μήπως πρέπει να συμπλεύσει με το καθεστώς με κάποιο τρόπο για να υπάρξει νίκη κι ότι δεν επικροτεί την Συνέλευση των Ελλήνων. Μιλάει με υπαινιγμούς για την δημιουργία κόμματος και απαξιώνει τα παγκόσμια ταμεία και τους δημάρχους.

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ – ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Αρτέμης Σώρρας: Ναι αγαπητέ, το άκουσα! Ο Λαμπράκης δεν έχει καμία στρατηγική, κατά την άποψη μου. Αν την έχει, θα την δούμε! Στρατηγική, ο Λαμπράκης, δεν έχει. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν κάποια στρατηγική και οδηγούν τον Λαμπράκη, ιδιαίτερα, στο τελευταίο εγχείρημα που έκανε να πάρει και να πει αποφάσεις, όπως τις έβγαλε, «πληρώνω κόκκινα δάνεια, πληρώνω ΔΕΗ, νερά, πετρέλαια και ανοίγω και 52…». Αυτά, δεν θα τολμούσε ένας Λαμπράκης να τα πει, όσο μυαλό και να μην είχε, που σημαίνει ότι έχει ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο από πίσω, ή και συμβουλάτορες, οι οποίοι, του υπόσχονται μεν, αλλά το τι θα κάνουν δε, θα το δούμε, όπως και ποιοι είναι! Είναι καθαρά αποστατικό κομμάτι, του λέω όμως, αυτή την φορά, θα είμαι από πίσω και δεν θα περάσει τίποτα. Ξέρω τα παιδιά που μιλάει, ξέρω τι κάνει και πού υπογράφει και δεν θα γίνει έτσι, αυτή την φορά. Σήμερα, έχουμε σύγχρονους Μαυρομιχαλέους και σύγχρονους Εφιάλτες και αυτή την φορά, είναι η τρίτη φορά της προδοσίας που τρώω! Θα τελειώσει αυτό! Δεν θα ξαναγίνει!

Η αλήθεια είναι ότι με το καθεστώς… πώς να πας με το καθεστώς; Δηλαδή, συγνώμη τώρα, είναι χοντρό αυτό που θα πω….αν δεν σε αρέσει ο οίκος ανοχής και θέλεις να τον αλλάξεις, γίνεσαι πόρνη; Τι ακριβώς μας λέει; Πώς θα πας με το καθεστώς; Μα, θα σου επιτρέψει ποτέ, υπανθρωπάκο, μικρέ, κοντέ, ανόητο ανθρωπάκι να πας στο καθεστώς και μετά να κάνεις ό,τι θέλεις; Μα, θα πας με όρους! Πώς θα πας; Δηλαδή, αν ήταν να πάμε στο καθεστώς, θα περιμέναμε τώρα τον Λαμπράκη να πάει να κάνει στρατηγική καθεστωτική; Πώς θα το κάνει αυτό; Πήγες από εκεί; Τελείωσες! Το ελέγχουν όλο! Το ζήτημα όμως είναι ότι η Ελλάδα, δεν θέλει καθεστωτικά ημίμετρα πια. Ούτε να αποσυμπιέσει! Γιατί αυτό που έγινε είναι πολύ στοχευμένο, από συγκεκριμένους ανθρώπους, από συγκεκριμένα μυαλά με πολύ καλή στρατηγική και κόντευε να φτάσει στο τέλος! Και τώρα που κόντευε να φτάσει στο τέλος, βλέπουμε ένα Λαμπράκη που μας λέει ότι «εγώ θα πάω με το καθεστώς;». Γιατί; Μέχρι τώρα με τι ήσουν; Ήσουν ελεύθερος; Ναι, θεωρώ ότι πέρασε την γραμμή, πέρασε από την άλλη μεριά του ποταμού. Σίγουρα, είχε προβλήματα οικονομικά, δεν θα αναφερθώ στα προσωπικά, τουλάχιστον λέω αυτά που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, την στρατηγική μου και την ύπαρξη μου κοντά σας, άμα το θέλετε. Δεν θα μπω στα προσωπικά! Ελπίζω να μην περάσω σε αυτό το κομμάτι της μικρότητας, αλλά τα προβλήματα του ήταν πολλά και σίγουρα σταμάτησαν κι ίσως ξεκινάει μια άλλη μέρα για τον Λαμπράκη, όπου αυτά που κάνει, δεν θεωρώ ότι είναι δικά του. Ή είναι κάτω από πίεση, ή βαρέθηκε, κουράστηκε, έπρεπε να μας το πει και να φύγει κι όχι να περάσει από την άλλη γραμμή για το καλό της Ελλάδας, υποτίθεται, μαζί με τους αποστάτες, τους Μασόνους, τους Ιλουμινάτι κι τους άλλους παρατρεχάμενους επικυρίαρχους που δεν έπρεπε να το κάνει. Κι ο τρόπος που θα γίνει, δεν θα τα καταφέρει κατά την άποψη μου, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα του πάρουν το κεφάλι, γιατί πολύ απλά τον εκμεταλλεύονται. Ο στόχος είναι: «Σπάσε τον Σώρρα, γιατί αυτός είναι το πρόβλημα». Ο Λαμπράκης δεν έχει κάτι να χάσει! Τι έχει να χάσει; Έχει να χάσει κάτι; Ήρθε, πέρασε, γνωρίστηκε, τον χειροκροτούν για αυτά που είναι, τον μουτζώνουν για αυτά που δεν είναι, κάνει αυτά που θέλει, ωραία, έρχεται και το καθεστώς και κάνει τα δικά του. Δεν έχει τι να χάσει ο Λαμπράκης, δεν έχει περιουσιακό στοιχείο που να κρέμεται αυτή την στιγμή, ή να τρέχει μια μεγάλη διαδικασία, ευθύνη δεν έχει, μηνύσεις δεν έχει. Από εκεί και πέρα, είναι να προχωρήσει, βλέπει ότι το περιβάλλον είναι ώριμο, ίσως πιο ώριμο κι από την μεταπολίτευση, ήρθε κοντά μας και από εκεί και πέρα, ας πάρει κάποιο διαστημόπλοιο και να πάει στην κομματική του πορεία!

Θεωρώ λοιπόν, ότι έχει πολλές βοήθειες από το καθεστώς. Σας είπα, δεν μίλησε ποτέ για Μασονία και τον βλέπω ακριβώς πώς πηγαίνει και τι λέει και οι Συνέλληνες πρέπει να είναι σκεπτόμενοι. Εγώ, αυτό που έκανα είναι να ενώσω σκεπτόμενους Έλληνες. Σίγουρα, αν μιλήσεις για αστροφυσική στην β΄δημοτικού, θα σε χειροκροτήσουν όλοι, αλλά δεν θα καταλαβαίνει κανένας για τι μιλάς! Το ότι σε χειροκροτούν όλοι και λένε: «πώς τα λέει!»; Ναι, αλλά κάτσε να δούμε, τι λέει; Πώς το λέει; Άρα, δεν είναι θέμα να λες, είναι τι λες κι αν τα λόγια σου έχουν έννοιες, αν έχουν βάση, και αν αυτά που λες τα απορρίπτεις στην ερχόμενη εκπομπή, γιατί αυτό έχει συμβεί, πάρα πολλές φορές.

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ & ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Ποια είναι η γνώμη σας για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και η γνώμη σας για την στάση του κυρίου Λαμπράκη που χωρίς να σας ενημερώσει, δίνει τεράστιες υποσχέσεις στους πονεμένους συνέλληνες για ΔΕΗ, πετρέλαιο, κόκκινα δάνεια, για συνεταιριστικές τράπεζες κλπ.

Αρτέμης Σώρρας:Αγαπητοί μου συνέλληνες είμαι κάθετος στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Διότι οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι καθαρά συστημικές εταιρίες, τις οποίες άνοιξε το Ευρωπαϊκό σύστημα και τις μετέδωσε στην Ελλάδα για Ρομά που έχουμε γύρω στους 3.500.000 στην Ελλάδα – για Ρομά όπως το λέω και δεν θα ανοιχτώ παραπάνω – για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων με ειδικές αναπηρίες και για κάποια ποσοστά αναπηρίας, αλλά και για μια σχέση μη εξαρτημένη. Άρα μιλάμε, χωρίς κοινωνική ασφάλιση χωρίς τίποτα, δίνει κοινωνική παροχή. Αυτή η εταιρεία είναι σαν ελεημοσύνη, είναι σαν να σε ελεεί κάποιος με κάτι, που αυτό δεν είναι καθόλου Ελληνικό. Φυσικά έχω πει τι ακριβώς θεωρώ για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Αυτά όμως που έχει πει ο Λαμπράκης, να γίνουν δηλαδή μέσω της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συνεταιριστικές Τράπεζες, μα άμα έχεις λεφτά να κάνεις τράπεζα γιατί να την κάνεις συνεταιριστική;

Άνοιξε σε κάθε νομό την δικιά του. Γιατί να την κάνεις συνεταιριστική την τράπεζα. Μετά, είναι μια καθαρή εταιρεία στην οποία ενδεχομένως μία κυρία να φτιάχνει μαρμελάδες σε ένα χωριό με άλλες δεκαπέντε κυρίες μαζί και ασχολείται με το που θα τις πουλήσει, τι θα γίνει κτλ. Είναι δήλαδή, μια καθαρά εμπορική εταιρεία. Άρα λοιπόν έρχεσαι και υπόσχεσαι στον κόσμο τόσα χρήματα και τέτοιες διαδοχές μέσα από μία καθαρά συστημική εταιρεία. Ενώ, θα μπορούσες να το κάνεις χωρίς αυτή την εταιρεία. Αυτό όμως δεν είναι του Λαμπράκη το σχέδιο. Δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε: “Πω, πω τι καλή εταιρεία!” Μα από το 2011 είναι η εταιρεία! Μέχρι το 2014; Τώρα την ανακάλυψες και είδες τι καλή που είναι;

Μιλάνε για επιδοτήσεις. Μα ποιες επιδοτήσεις; Όποια επιδότηση δώσανε σε όλα αυτά τα άτομα, ειδικά τους Ρομά, ήταν ένα συμμοριακό συνδικάτο που έκλεβε τα λεφτά, οι Ρομά είναι πάλι στον δρόμο και έτσι συνεχίζει. Εσύ τι θέλεις εκεί μέσα; Εμείς έχουμε μια ολόκληρη διαδικασία, δηλαδή ήδη έχουμε βάλει τους δήμους με τα παγκόσμια ταμεία που είναι των Ελλήνων τα λεφτά. Άρα έρχεσαι λοιπόν, ξυπνάς ένα πρωί και λες: “Α τι καλό που είναι οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και αρχίζω και δίνω και δίνω κόκκινα δάνεια και δίνω αυτά και φτιάξτε λίστες….”; Εκεί έρχεται και προσβάλει ακόμα και εμένα, τα τέσσερα άτομα που είναι στον οργανισμό κι όχι τα δώδεκα που λέει και μπορεί να μας μηνύσουν αύριο το πρωί οι συνέλληνες και να μας πούνε: “Τι λέτε ρε;” Του απαγορεύω από αύριο το πρωί να μιλάει σαν Πρόεδρος του οργανισμού! Γιατί στο καταστατικό μιλάει και για έκτακτη ανάγκη. Δεν θα ήθελα ποτέ να τον πετάξω έξω για μια έκτακτη ανάγκη! Τι πράματα λες στον Ελληνικός λαό;! Με μια τέτοια συστημική εταιρεία, η οποία είναι εταιρεία των αναπήρων και των Ρομάδων, τι δουλειά έχουν οι Έλληνες από εκεί;! Και έρχεται λοιπόν ένα παρακρατικό σύστημα… γιατί ο Λαμπράκης έχει την δυνατότητα στην Αμερική μέσω εμού έτσι όπως έγινε η διαδικασία να εισπράττει πράκτορες, δορυφόρους από πάρα πολλά συνδικάτα. Έτσι λοιπόν του είπανε, αυτό είναι καθοδήγηση κάποιων δογματισμένων και δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω! Ίσως επεκταθώ αργότερα, τώρα όμως δεν είναι η ώρα! Δεν ξύπνησε λοιπόν ο Λαμπράκης και λέει τέτοια πράγματα! Τα λέει λοιπόν με μια καθοδήγηση υποσχέσεων.

Και έρχεται η υπόσχεση αυτή να ξεσπάσει στο κεφάλι μου, που είμαι ενεργό και ιδρυτικό μέλος της END και εγώ και άλλοι άνθρωποι και λέει αυτή την μπούρδα! Λέει αυτό το συστημικό κομμάτι και λέει ότι χαρίζει, πριν να έχει τα λεφτά! Που είναι τα λεφτά λοιπόν να τα χαρίσει και να τα ρίξει στον Ελληνικό λαό; Και γιατί θέλει να συσπάσει την συνέλευση των Ελλήνων με μια βλακεία που δεν έχει φράγκο ο οργανισμός;!Εάν τα λεφτά έρθουνε από ένα άλλο fund, εγώ δεν θα πω ότι οι επικυρίαρχοι δεν έχουνε funds και foundations με χρήματα δικά μας και κλεμμένα, όχι δεν θα πω αυτό. Θα πω λοιπόν ότι για να έρθουνε… ξέρετε είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα τώρα. Έτσι όπως έχουν στήσει όλο το σκηνικό, δεν γίνεται οι επικυρίαρχοι να πούνε “Α βρήκαμε λεφτά και ελάτε”. Που τα βρήκατε; Κάτσε να δούμε το “πόθεν έσχες”. Τα βρήκες; Ναι! Ποιο fund είσαι; Ωραία, και τι έρχεσαι να κάνεις; Να βοηθήσεις, δηλαδή τι να κάνεις; Κοινωνικές εταιρείες; Από που; Όλα αυτά που λέει δεν γίνονται, δεν γίνεται τίποτα εκτός χρημάτων, αλλά αν υπήρχαν τόσα χρήματα δεν θα υπήρχε αυτή η τροπολογία. Γιατί να κάνεις 52 συνεταιριστικές; Εδώ στην Ελλάδα τις κλείνουν όλες τις τράπεζες! Όλες τις κλείνουν! Και πάνε να κάνουν μία. Έρχεται ο μάγκας να κάνει 52. Όλες τις συνεταιριστικές στην Ελλάδα τις κλείσανε και όλες τις μεγάλες τις συγχωνεύουν. Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά.Όπως πολλά πράγματα από αυτά που είπε, δεν βγαίνουν. Σίγουρα τα βλέπουν κάποιοι άνθρωποι και γελάνε πάρα πολλοί άνθρωποι με όλα αυτά που λένε. Νομίζουν ότι κάνουν εκπομπή σε τάξη με ειδικές ανάγκες και εκεί ντρέπομαι που το κάνουν! Και θα έπρεπε τα πράγματα να γίνουν πολύ συγκεκριμένα. Δεν είναι τώρα να πάμε για Ελλάδα, να μιλάμε στους συνέλληνες, σε μια τεράστια Ελλάδα με ανθρώπους με νόηση, με διανόηση -αν το θέλετε ακόμα και οι αντίπαλοί μας οι εχθροί μας έχουνε πολύ καλύτερο σκεπτικό- δεν γίνεται να βγαίνουμε τώρα να κάνουμε πλάκα σε εκπομπές από την Αμερική. Δεν είχαμε τι να κάνουμε, δηλαδή, τι είναι ο αγώνας; 3-4 ώρες εκπομπή να λέμε την κάθε φιλοσοφία, αμπελοφασουλία, παραμύθα, το διαβάσαμε ή δεν το διαβάσαμε καλά; Και πάμε για Ελλάδα;! Έτσι θα πορευτούμε στην Ελλάδα;! Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και ο αγώνας είναι πολύ σοβαρός. Και πρέπει οι ημερομηνίες και αυτά που λέμε να τα αποδεικνύουμε. Ακόμα και τα χρήματα. Βγήκε λοιπόν στα κανάλια και έλεγε: “Ναι φέρνω, κάνω, ράνω…” Πού είναι; «Ο οργανισμός…», «ο θεσμός….», έφτασε να λέει «η διακυβέρνηση της χώρας…»! Έχει πει τόσα ατοπήματα. Δεν θα πω εγώ, θα πούνε οι συνέλληνες οι οποίοι τον ακούνε και ακούνε και εμένα και θα γίνει μία σύγκριση και ένα ξεκαθάρισμα, ένα ξελάφρωμα!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΓΙΑ ΤΟΝ SORRAS FM & SORRAS TV
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ – ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
…………………………………
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ Μνημοσυνη
(ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΡΕΤΗ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ Ε’ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗΣ)

Αφήστε μια απάντηση