Σεπ 092014
 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣΦίλε Κώστα χαίρε.
Σ’ ευχαριστώ για το DVD που μου έστειλες με την συνέντευξη του Τάκη Παπά εναντίον του Αρτέμη Σώρρα. Δεν θύμωσα με τον Τάκη Παπά τον λυπήθηκα, θύμωσα όμως με τον δημοσιογράφο για πνευματική κακοποίηση ενός ετοιμοθάνατου γέροντα. Αυτό που είδα στο DVD με λύπησε όχι γι αυτά που έλεγε αλλά γι αυτό που έβλεπα, γιατί γνωρίζω από χρόνια τον Τάκη Παπά, ο οποίος εμφανισιακά άλλα και νοητικά μου φάνηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ήξερα. Από απόψεως αισθητικής ήταν ένα θλιβερό θέαμα αφού βασανιζόταν ο άνθρωπος για να μιλήσει και έδινε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε η ψυχή του.
Πάντα πίστευα ότι τα γεράματα και κυρίως τα κακά γεράματα, δηλαδή από την στιγμή που σε εγκαταλείπουν οι σωματικές δυνάμεις, και ταλαιπωρείσαι από σωματικές παθήσεις, είναι χίλιες φορές χειρότερα από τον θάνατο, τον οποίο προσωπικά τον θεωρώ λύτρωση αλλά και ευτυχία.
Στα παρελθόν ο Τάκης Παπάς ήταν συχνή γλάστρα τηλεοπτικών εκπομπών, σήμερα το ανελέητο γήρας τον φόρτωσε με αρνητικές σκέψεις, τον έκανε ευερέθιστο, υστερικά ισχυρογνώμονα, και συκοφάντη, και το να προσπαθείς να πείσεις ένα γέροντα ότι έχει άδικο είναι σαν να προσπαθείς να αναστήσεις νεκρό.
Αν ο Αρτέμης Σώρρας χρηματοδοτούσε το μηχάνημα του Τάκη Παπά δεν θα έλεγε τίποτε από αυτά τα ανυπόστατα ψεύδη που είπε. Αφού το μηχάνημά του είναι τόσο σπουδαίο γιατί επί τόσα χρόνια δεν δέχτηκε να το χρηματοδοτήσει κανένας; Αφού έχει στοιχεία απάτης κατά του Αρτέμη Σώρρα ας προσβάλλει την δικαστική απόφαση που τον αθώωσε, προσκομίζοντας τα δικά του αποδεικτικά στοιχεία μαζί με τις αποδείξεις συμπαιγνίας Σώρρα – Γεωργιάδη. 
Δυστυχώς για εμάς τους γέρους δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη όπως ο Τάκης Παπάς γιατί δεν έχουμε τον χρόνο ούτε και την δύναμη να τα διορθώσουμε. Όλοι οι άνθρωποι όταν γερνάμε και αποκτούμε τον επίζηλο τίτλο του μελλοθανάτου, νομίζουμε ότι είμαστε σοφοί και τα ξέρουμε όλα, γνωρίζουμε την αξία της ζωής, και έντρομοι διαπιστώνουμε ότι η ζωή έχει τελειώσει και δεν μας χρειάζονται πλέον οι γνώσεις που έχουμε αποκτήσει. Γιατί δεν είμαστε σε θέση να τις εφαρμόσουμε μας είναι άχρηστες αφού εκείνη την στιγμή είμαστε πανέτοιμοι μόνο για να πεθάνουμε.
Ότι είπε στην συνέντευξή του ο Τάκης Παπάς ήταν ένα παραλήρημα ασθενούς ανθρώπου, υπάρχουν χιλιάδες καθηγητές σαν αυτόν ακόμη και καλλίτεροι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει αποδείξεις επιτυχιών του, και δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί γιατί δεν έχει άλλη απόδειξη ότι έζησε εκτός από τα χρόνια του.
Σήμερα βρίσκεται υποχρεωτικά ταξιδιώτης, στο λιμάνι αναμονής όλων εκείνων των μελαγχολικών ταξιδιωτών που ετοιμάζονται για να ταξιδέψουν το μεγάλο ταξίδι του πηγαιμού χωρίς ελπίδα επιστροφής. Σ’ αυτό το λιμάνι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες αντί να χαίρονται που τελειώνουν τα βάσανά τους, αντί να ελπίζουν σε κάτι ανώτερο και θεϊκό, αντίθετα είναι όλοι μελαγχολικοί, σκυθρωποί, αγέλαστοι και τρελαμένοι από φόβο, όχι γιατί το σώμα έχασε τις δυνάμεις του, αλλά γιατί η ψυχή έχασε τις ελπίδες της και έσβησαν τα όνειρά της και το περίφημο μηχάνημα του Τάκη Παπά έμεινε στα αζήτητα.
Προσωπικό μου πιστεύω είναι ότι τα γηρατειά είναι το αντίθετο της ζωής και όχι ο θάνατος, γιατί τα γηρατειά είναι η παρωδία της ζωής, ενώ ο θάνατος μετατρέπει τη ζωή σε πεπρωμένο και σε απαλλάσσει από όλες τις θλίψεις και τους πόνους της ψυχής και του σώματος. Και ο εκλεκτός επιστήμονας στην εκπομπή αυτή μας είπε το κύκνειο άσμα του γεμάτος απόγνωση και απελπισία.
Από εμάς δεν χρειάζεται απάντηση στα όσα είπε, δεν χρειάζεται θυμός και οργή γι αυτόν, γιατί αυτά που είπε δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την τραγική λέξη «τετέλεσται» κρεμασμένος στον δικό του σταυρό και τον δικό του Γολγοθά μαρτυρίου.
Γεράσιμος Καλογεράκης

934798_10204806654032772_4130005970336321924_n

  17 Σχόλια to “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ”

 1. “Αξιότιμε” κ. Καλογεράκη,

  Δεν ξέρω αν ο κ. καθηγητής θελήσει να απαντήσει στα απαράδεκτα σχόλια που κάνατε εις βάρος του, θα σχολιάσω όμως εγώ εν συντομία τον πρόλογο του παραληρήματός σας που αναφέρεται στην ταπεινότητα μου.

  Κατ’ αρχάς, λοιπόν, θα σας ρωτήσω, γιατί αφού είχατε κάτι να σχολιάσετε για τον δημοσιογράφο που πήρε αυτή την συνέντευξη δεν το κάνατε στο δικό του διαδικτυακό περιοδικό (www.ribandsea.com) αλλά το κάνατε “εκ του ασφαλούς” στο “Δέλτα του Αλφειού Ποταμού” στο οποίο, ως γνωστόν, εκβάλλουν τα θολά νερά της E.N.D.; Πιστέψατε, ενδεχομένως, ότι δεν θα το μάθει ή ότι, ακόμη και αν το μάθει, δεν θα μπορέσει ή δεν θα ξέρει τι να σας απαντήσει; Λάθος!

  Πώς λέτε με τόση ευκολία ότι “ο δημοσιογράφος κακοποίησε πνευματικά έναν ετοιμοθάνατο γέροντα” αφού δεν ήσαστε παρών και δεν γνωρίζατε ότι ο κ. καθηγητής ζητούσε επιμόνως να μου μιλήσει για έναν αμφιλεγόμενο “σωτήρα” τον οποίον, περιέργως, εσείς υποστηρίζετε καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά σας στο διαδικτυακό εργαλείο του; Και ποιος είστε εσείς που μπορείτε να χαρακτηρίζετε τον καθηγητή Πάνο Παππά σαν “ετοιμοθάνατο γέροντα;”. Μήπως γνωρίζετε και τον χρόνο του δικού σας ή του δικού μου τέλους;

  Γνωρίζετε, αλήθεια, ότι ο κ. Πάνος Παππάς μου έχει δώσει άλλες τρεις συνεντεύξεις, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη; Μήπως και τότε τον κακοποίησα πνευματικά; Και ποιος είστε εσείς που αποφασίζετε, ελαφρά τη καρδία, ότι ένας επιστήμονας με το κύρος του κ. Πάνου Παππά πρέπει να μπει στον τάφο επειδή υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο ξεπέρασε με πνεύμα σαφώς διαυγέστερο του δικού σας;

  Οποία κατάντια, “αξιότιμε κύριε” Καλογεράκη, για έναν άνθρωπο σαν και του λόγου σας, να λειτουργεί σαν δεκανίκι ενός ανθρώπου ο οποίος ανερυθρίαστα ισχυρίζεται πως διαχειρίζεται τα χρήματα ολόκληρου του πλανήτη! Ενός ανθρώπου ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο ενσαρκωμένος Θεός Απόλλων! Ενός ανθρώπου ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέχει τα χειρόγραφα του Ιησού και το δακτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το οποίο επικύρωσε το συμβόλαιο που έχει με τους Μαορί!

  Και γιατί, αναρωτιέμαι, δεν υποβάλλει μήνυση ο ενσαρκωμένος “Θεός Απόλλων” για όσα κατήγγειλε εις βάρος του ο κ. καθηγητής; Γιατί δεν τον μηνύει για συκοφαντική του δυσφήμιση; Έχει καταθέσει μηνυτήριες αναφορές στη μισή Ελλάδα, άλλη μια θα χάλαγε την συνταγή; Του είναι όμως, όπως φαίνεται, πολύ πιο εύκολο να αναθέτει σε ανόητα φερέφωνα τον άχαρο ρόλο του συνηγόρου. Έτσι δεν είναι;

  Οποία κατάντια, “αξιότιμε κύριε” Καλογεράκη, για έναν άνθρωπο σαν και του λόγου σας, να μην αναφέρεται στην ταμπακέρα και σ’ αυτά που κατήγγειλε ο κ. Πάννος Παππάς, αλλά να περιορίζεται σε απρεπείς χαρακτηρισμούς για έναν επιστήμονα ο οποίος, υπέστην μεν εγκεφαλικό επεισόδιο, διατηρεί όμως σώας τας φρένας του, σε αντίθεση με την “εξοχότητά” σας που παραληρεί ανοήτως.

  Λέτε ότι λυπάστε τον κ. Πάνο Παππά. Θέλω ωστόσο να δω ποιος θα λυπηθεί εσάς, εάν σε κάποιο από αυτά τα περίεργα γυρίσματα της ζωής ακινητοποιηθείτε με εγκεφαλικό επεισόδιο σε μια καρέκλα. Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, η ζωή έχει πολλά γυρίσματα για υπερφίαλους ανθρώπους σαν και του λόγου σας.

  Θα σας πρότεινα τέλος να εγκατασταθείτε στους Δελφούς ώστε να είστε εκεί όταν οι Θεοί του Ολύμπου επιχειρήσουν να μιλήσουν μαζί σας, να σας δώσουν το αέναο φως τους και να σας αναθέσουν την εκπροσώπησή τους στον παραπαίοντα αυτό και αμαρτωλό πλανήτη. Πάει, το χάσαμε…

  Μετά λύπης

  Ιωσήφ Παπαδόπουλος
  Μη οσφυοκάμπτης δημοσιογράφος.

 2. Ο Κος Παναγιώτης Παπάς που έχω την τιμή να γνωρίζω πολλά χρόνια, όπως και το μηχάνημά του το PAPIMI, είναι ένας καθαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος, με παρρησία και ευθύτητα. Για να προσφέρει στους συνανθρώπους του έκανε τα πάντα για να αναπτύξει το PAPIMI. Αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφραστεί, βασισμένος στις πληροφορίες που είχε στην διάθεσή του και έβγαλε κάποια καθόλα λογικά συμπεράσματα. Πράγμα που προσωπικά με οδηγεί να πιστέψω ότι ο εγκέφαλός του παρότι “χτυπημένος” δεν έχει χάσει παρά πολύ μικρά ποσοστά της μεγάλης διαύγειας που είχε. Από εκεί και πέρα, κατά πόσον είναι σε θέση να γνωρίζει στοιχεία ώστε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, δεν το γνωρίζω. Πάντως από το ύφος της συνέντευξης, θα έλεγα ότι ήταν πολύ “φορτωμένος¨” συναισθηματικά. Αυτό συνήθως γίνεται όταν τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας είναι πολύ επιβαρυντικά προς μία κατεύθυνση. Προσωπικά, πριν βγάλω οποιαδήποτε συμπεράσματα για την διανοητική ή άλλη υγεία του Κου Παπά ή το ποιόν του δημοσιογράφου, θα ήθελα να μάθω τις πηγές των πληροφοριών του Κου Παπά. Υποπτεύομαι ότι πίσω από την ενημέρωσή τους είναι η Κα Δαβίτη που από ότι κατάλαβα είναι αρκετά “κοντά” του . Στο “αυτί” του εννοώ. Τώρα η Κα Δαβίτη από ότι έχω καταλάβει, ενώ παλιότερα ήταν πολύ ευνοϊκά διατεθειμένη απέναντι στον Κο Σώρρα, τους τελευταίους μήνες πνέει τα μένεα εναντίον του. Τι άλλαξε μέσα της και για ποιο λόγο, δεν το γνωρίζω. Πάντως, από όσο γνωρίζω, ο Κος Σώρρας δεν έχει αλλάξει τίποτα ούτε σε αυτά που έλεγε ούτε σε αυτά που έκανε. Οπότε τείνω να συμπεράνω ότι η Κα Δαβίτη ήταν τελικά η αιτία που στενοχωρήθηκε τόσο πολύ ο Κος Παπάς που αναγκάστηκε να βγεί και να μιλήσει με το όποιο κόστος του σε υγεία. Από την μεριά μου θεωρώ τον Κο Παπά ένα καλό δάσκαλο παρρησίας, την Κα Δαβίτη επιεικώς καιροσκόπο και τον δημοσιογράφο, εριστικό και σίγουρα προσεκτικό στις θέσεις του. Ποτέ δεν ξέρεις ποιόν θα χρειαστείς στο επόμενό σου βήμα… Πάντως επειδή διακύβευμα της όλης διαμάχης είναι η Ελλάδα, εμείς οι Έλληνες ως λαός και η συνένωσή μας, θα προτιμούσα, όλοι μας, αντί να καλλιεργούμε διαχωρισμούς και διχόνοιες, να αποδεχτούμε τις διαφορές μας και να συστρατευθούμε εναντίον του κατακτητή μας μέχρι να τον πετάξουμε στη θάλασσα. Μετά τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Οι καιροί είναι τόσο πονηροί και επικίνδυνοι, ο εχθρός είναι μέσα στο σπίτι μας και μας κλέβει, βιάζει, σκοτώνει κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Έλεος πια!!! Τόσα χρόνια διχασμένοι δεν είδαμε τι μας κάνουν; Δεν μας έφτασαν όλα αυτά;

 3. Οι πολλοί μή μετέχοντες του κ ο ι ν ο ύ νού και της φρονήσεως στερούμενοι δε ιδίας κρίσεως, παρασύρονται από τους ” α ο ι δ ο ύ ς ” των δήμων, δηλαδή τους ρήτορας,
  (Οι “α ο ι δ ο ί” (“δημοσιογραφίσκοι”) των δήμων είναι άπληστοι και άδουν αυτά τα οποία αρέσκουν είς τους δήμους (στους πολλούς – στον όχλο) .).
  Έχουν δε την ικανότητα να εξαπατούν με όργανον την ρητορικήν…
  όπως θα ήθελε ο υπογράφων Ιωσήφ Παπαδόπουλος στο προηγούμενο σχόλιο…όπου προσπαθεί μέσω της ειρωνίας να προβάλει στην οθόνη του μυαλού των αναγνωστών αρνητικές εντυπώσεις (χωρίς στοιχεία) και να επιβάλει μέσω των αρνητικών αυτών προβολών του την μονοδιάστατη φιλοκαθεστωτική πληρωμένη άποψη του κατά του ενός που άναψε πάλι την φωτιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά των Ελλήνων….του Αρτέμη Σώρρα.
  Άσε Ιωσήφ!
  Μας τα λες άλλη μέρα αγόρι!
  Μπορούμε πλεόν να σκεφτόμαστε από μόνοι μας…

 4. Αγαπητέ κ. Τάσο (χωρίς υπόλοιπα στοιχεία), θα συμφωνήσω, σε όλα σχεδόν, μαζί σας. Θα ήθελα όμως να μου επιτρέψετε, στον βαθμό που αναφερθήκατε στον “εριστικό” δημοσιογράφο, να σας πω τα εξής.

  Ο άθρωπος αυτός, ο οποίος διανύει σήμερα το 63ο έτος της ηλικίας του, είναι Λειτουργός Δημοσιογράφος και όχι επαγγελματίας παπαγάλος, αν αυτό σας λέει κάτι. Δεν δίστασε να συγκρουστεί, κατά καιρούς, με όλα τα λαμόγια των μέσων της μαζικής μας εξαπάτησης :

  http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/936-2013-02-19-15-57-29

  Δεν δίστασε να καταγγείλει τους επίορκους που κυβερνούν αυτή τη χώρα τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια :

  http://www.ribandsea.com/main/index.php/editorial/396-2010-06-30-04-42-25

  Όταν οι άλλοι “εύκαμπτοι” συνάδελφοί του θησαύριζαν, παπαγαλίζοντας αυτά που τους ψιθύριζαν στο αυτί οι μεγαλοεργολάβοι εκδότες και καναλάρχες, αυτός ασκούσε το επάγγελμα του εμπόρου για να τα βγάλει πέρα και να μεγαλώσει τα παιδιά του. Όταν οι κ.κ. Χατζηνικολάου, Τράγκας, Τριανταφυλλόπουλος, Τρέμη και τόσοι άλλοι πιπιλούσαν το δάκτυλο των εκδοτών, των καναλαρχών και των πολιτικών προϊσταμένων τους, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος, πριν υιοθετήσουμε το ευρώ που μας εξαθλίωσε, έγραφε άρθρα σαν αυτό :

  http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/286-2010-03-07-06-45-00

  Μετά από όλα αυτά, δεν δικαιούται λοιπόν ο Δημοσιογράφος αυτός να είναι λίγο “εριστικός”; Δεν δικαιούται να είναι λίγο οργισμένος όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα λαμόγια, τους ψεύτες, τους επίορκους, τους λαοπλάνους, και τους προδότες; Αν και πολύ θα ήθελα να ξέρω με ποια αφορμή τον χαρακτηρίσατε “εριστικό” στην συνομιλία του με τον καθηγητή Πάνο Παππά.

  Θα σας συνιστούσα, συνεπώς, με όλο τον σεβασμό, να είστε πιο προσεκτικός στο μέλλον προτού χαρακτηρίσετε κάποιον, ελαφρά τη καρδία, “εριστικό” ενώ δεν τον γνωρίζετε. Οφείλω βεβαίως να σας ευχαριστήσω που τον χαρακτηρίσατε “προσεκτικό” στις τοποθετήσεις του. Κάτι είναι κι’ αυτό…

  Για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρατε στα σχόλιά σας, όπως είπα και πιο πάνω, θα συμφωνήσω απολύτως. Το στίγμα μου, άλλωστε, το έχω δώσει καθαρά μέσα από τα εκατοντάδες άρθρα που έχω γράψει από το 1981 και εντεύθεν. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα αν “σερφάρετε” στο ταπεινό, πλην ΕΛΕΥΘΕΡΟ, διαδικτυακό περιοδικό μου : http://www.ribandsea.com/main/

  Όσο γι’ αυτά που λέτε για τον αγαπητό φίλο μου, καθηγητή Πάνο Παππά, πιστεύω ότι θα σας απαντήσει ο ίδιος. Εγώ θα σας πω μόνο, αφού αναζητάτε στοιχεία και αποδείξεις, να ακούσετε τι κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες μπροστά στην βιντεοκάμερά μου ο Λευτέρης Ρήνος για την υπόθεση Σώρρα. ήταν μήπως “κοντά και στο “δικό του αυτί η κυρία Δαβίτη”;

  http://www.ribandsea.com/main/index.php/face/1588-lefteris-rinos-apati-i-ypothesi-sorra

  Καλό θα ήταν σ’ αυτά να πάρουμε απαντήσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης…

  Με εκτίμηση

  Ιωσήφ Παπαδόπουλος
  Πάντοτε επωνύμως και εγγράφως.

  Υ.Γ. Παρακαλώ να μπείτε στον κόπο να ρίξετε μια ματιά στα άρθρα, τους συνδέσμους των οποίων ανέφερα πιο πάνω.

 5. Ενοχλώ ε; Καλό αυτό…

  Καλό επίσης είναι να έχετε το θάρρος να υπογράφετε αυτά που σχολιάζετε. Σε ανωνύμους λασπολόγους δεν απαντώ.

  Ιωσήφ Παπαδόπουλος
  Ένας μη οσφυοκάμπτης Δημοσιογράφος

 6. Το όνομά μου είναι Τάσος Κλήνης καταρχήν. Εριστικό σας αποκάλεσα όχι ως προς τον Κο Παπά αλλά ως προς το γενικότερο ύφος των σχολίων σας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ζούμε στον αιώνα της πληροφορίας. Όποιος έχει ορθή πληροφόρηση, που σημαίνει όσο πιο σφαιρική και από όσο πιο αξιόπιστες πηγές γίνεται, ει δυνατόν με προσωπικές εμπειρίες, είναι σε θέση να βγάλει πιο ορθά συμπεράσματα. Τουλάχιστον προσωπικά αυτό κάνω. Συνυπολογίζοντας λοιπόν τον πρότερο δημοσιογραφικό σας βίο αφού είδα ό,τι μου προτείνατε, και την τωρινή σας στάση, επειδή δεν συνάδει με την δική μου σχηματισμένη άποψη, την οποία διαμόρφωσα με πολλή προσωπική έρευνα σε επίσημα έγγραφα και προσωπικές επαφές με τους πρωταγωνιστές, τείνω να προτείνω το εξής: εσείς θα κρατήσετε τις δικές σας απόψεις που ταυτίζονται με του Κου Ρήνου κι εγώ τις δικές μου που λένε ότι ο Κος Σώρρας και ο ΕΙ-Ε.Ν.D. κάνουν αληθινό αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την πνευματική επαναγέννηση των Ελλήνων.
  Η ιστορία και τα μελλοντικά γεγονότα, θα είναι ο κριτής μας. Ας είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας. Κι εγώ έμπορος είμαι στο επάγγελμα, ένας μέντοράς μου λοιπόν έλεγε: Η αγορά είναι η μεγαλύτερη πουτάνα, εννοώντας ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην κλείνουμε πόρτες ούτε να καίμε γέφυρες, διότι ποτέ δεν ξέρεις ποιόν θα χρειαστείς για να αγοράσεις και σε ποιόν θα χρειαστεί να μπορείς να πουλήσεις. Ταυτόχρονα όμως είμαι και ψυχοθεραπευτής και εναλλακτικός θεραπευτής, όπως και εκδότης μουσικών βιβλίων. Από αυτά έχω μάθει κάτι ακόμα. Όλοι μας κάνουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας ό,τι καλύτερο μπορούμε την κάθε στιγμή, μέσα στην αρμονία της ζωής. Αυτή δημιουργείται από όλους τους ήχους, ακόμα και τις κακοφωνίες που είναι απαραίτητες. Εύχομαι αυτά που κάνουμε να μας κάνουν υπερήφανους στο τέλος της ζωής μας για να φύγουμε ήρεμα και γαλήνια. Κι εσείς κι εγώ και όλοι μας.Αυτά. Καλό μας δρόμο. Σε όλους. Α ! και καλή συνένωση! Είδαμε τι μας έχουν κάνει τόσα χρόνια που είμαστε διασπασμένοι.

 7. Όλο λάδι, λάδι, λάδι και από …λουκουμάδες ( δισεκατομμύρια) τίποτα.
  Εδώ, σε χιλιάδες μετρούνται τα απονενοημένα, έπονται, δεν γνωρίζω πόσα ακόμα και οι κατέχοντες το ΄΄σωτήριο΄΄ χρήμα… λένε.
  Λένε, λένε, λένε.
  Χορτάσαμε με χρηματολογάδες, πολιτικούς ΄΄άνδρες΄΄ και λαμόγια πέμπτης κατηγορίας…

 8. Χάρηκα πολύ κ. Κλήνη, ειλικρινά.

  Εγώ πάντως δεν έκλεισα καμμία πόρτα και αν έτσι σας πληροφόρησαν, σας πληροφόρησαν λάθος. Έκανα πολλές προσπάθειες για να ακούσω και την άλλη πλευρά, αλλά εις μάτην. Θα περιμένω βεβαίως τον Γιάννη Καλογερόπουλο ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Για να δούμε…

  Τό μόνο που εισέπραξα πάντως για το “ατόπημά” μου να ακούσω την κ. Δαβίτη, τον καθηγητή Πάνο Παππά και τον Λευτέρη Ρήνο ήταν ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη και απειλές από ανώνυμους, τσάμπα μάγκες όπως τους αποκαλώ εγώ. Τι θέλατε λοιπόν να κάνω; Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα γυρίζατε και το άλλο μάγουλο; Εγώ, το ομολογώ, δεν μπορώ. Δεν είμαι Θεός, έχω κι’ εγώ τις αδυναμίες μου.

  Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Έχω δηλώσει, άλλωστε, ότι αν ο Αρτέμης Σώρρας λέει αλήθεια (επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές επιφυλάξεις γι’ αυτό) εγώ θα σταθώ στο πλευρό του με όλες μου τις δυνάμεις. Αναρωτιέμαι όμως, με τον μεγάλο φανατισμό που βλέπω να διακατέχει την άλλη πλευρά, τι θα κάνουν οι οπαδοί του, κι’ εσείς προσωπικώς, εάν διαπιστώσετε ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία απάτη;

  Θα προτιμούσα, ξέρετε, να ενωθούμε στο όνομα της Αλήθειας κάτω από την ηγεσία ενός φωτισμένου ανθρώπου και όχι με τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει ο Αρτέμης Σώρρας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο άνθρωπος αυτός δεν με εμπνέει. Πειράζει;

 9. ΩΩΧΧΧΧ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ!
  Ο ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΙΩΣΗΦ.
  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ. ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΤΗΣ…
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ;
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ…. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ”. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ.
  ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ…

  …ΠΛΑΖΖΖ!

 10. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΣ…Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ…
  Η “ΠΕΤΡΑ”, ΤΑ “ΑΛΑΤΑ” ΑΙΩΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝ ΣΠΑΣΟΥΝΕ.
  ΟΠΩΣ Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΙ ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΟΥ ΞΥΠΝΙΕ…
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ…;;;
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΙΑ;;;

 11. Κοιτάξτε.
  Για την σοβαρή αγραμματοσύνη σας, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
  Για την εξαιρετικά μειωμένη σας αντίληψη / κατανόηση στην ανάγνωση τριών γραμμών και την ανύπαρκτη αγωγή την οποίαν λάβατε από την οικία σας, επίσης.
  Όμως, μπορώ και θέλω να σας βοηθήσω, στο κύριο πρόβλημά σας.
  Παρακαλώ, καλέστε με αμέσως στα τηλέφωνα : 213.2046000
  213.2046159. 213.2046240. 213.2046107. 213. 2046340 και
  21.32046341.
  Εναλλακτικά, σας συστήνω να συνουσιασθείτε, για να καταλαγιάσει η έξαρση των ασθενειών σας.
  Δεν υπάρχει τίποτα ποιο άσχημο και προβληματικό ον πάνω στην γη, από τον ανέραστο άνθρωπο.
  (Εξαιρούνται οι πολιτικοί, διότι ανήκουν εις την συνομοταξία των σπόγγων).

 12. ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ; ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ;
  https://alfeiospotamos.gr/?p=7392

 13. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ, ΠΛΑΤΩΝΑ.

  ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΙΤΕ: ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ή ΟΧΙ.

  Ο ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΗ ΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΡΙ ΗΓΕΤΗ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΑ Ή Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΘΑ, ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΉΔΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΔΗ. ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΕΙ. ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ, ΚΟΒΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ. ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ( ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΝΕΨΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ Ή ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΠΕΠΙΔΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ , ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ( ΟΧΙ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΤΑΙ) ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ, ΕΥΘΥΣ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ . ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.

 14. ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΚΙ ΑΔΕΡΦΟ…

 15. Κύριε Παπαδόπουλε,
  λέτε πως εάν τελικά ο κος Σώρρας λέει αλήθεια θα τον υποστηρίξετε ;
  Μην βιάζεστε λοιπόν καθόλου.
  Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να φιλοσοφούμε και να ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση από τις πολλές που προσφέρονται, υπάρχουν πολλές προτάσεις έτσι δεν είναι ;
  Άλλωστε δεν είναι και τόσο άμεσο το πρόβλημα της πατρίδας μας, μιλάμε για γραφειοκρατικές λεπτομέρειες.
  Κύριε Παπαδόπουλε, θα ήμουν σύμφωνος με αυτά που λέτε, εάν όλοι οι δήθεν φορείς στοιχείων εναντίον του Σώρρα, έφεραν ο καθένας και μία πρόταση καλύτερη από του Σώρρα. Εάν πράγματι όλοι αυτοί που ανησυχούν τόσο για το μέλλον της Ελλάδας και έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες και διασυνδέσεις ώστε να συγκεντρώνουν στοιχεία εναντίον του Σώρρα, αφιερώνονταν στο να βρουν και να προτείνουν έγκυρες και ουσιαστικές λύσεις για το κυρίως πρόβλημα, αντί να έχουν συστρατευθεί απλώς κατά του Σώρρα.
  Με την ησυχία σας λοιπόν μην βιάζεστε. Αφήστε στους μεν το χρόνο να αποτελειώσουν το έργο τους και τη χώρα, και στον εαυτό σας την άπλα να δείτε εάν τελικά ο Σώρρας λέει αλήθεια.

 16. Ο ΙΩΣΗΦ, Η Χ…ΑΝΝΑ,ΚΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΗΝΟΣ………….ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΖΑΚΗ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΠΕΤΑ………….

...