ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 16» ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ :ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ “EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ”

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Βασίλη, εχθές στην εκπομπή που κάναμε εδώ στον ART FM μετά την παρέμβαση του Αρτέμη του Σώρρα και όλα αυτά τα αποκαλυπτικά που μας είπε – τα οποία θα ήθελα να σχολιάσεις σε κάποια φάση – ο Γιάννης ο Καλογερόπουλος μας είπε για μία πρόταση από τον Αρτέμη τον Σώρρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για την πρόταση αυτή;

ΤΧΣ: ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 
& Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ 

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ναι. Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ιδρύθηκε το 2010 και είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ). Το θέμα είναι ότι αυτό το ταμείο που ιδρύθηκε όπως ιδρύθηκε, ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ελέγχει όλες τις μετοχές των Ελληνικών τραπεζών, με ένα ποσό που έχει καθορίσει γύρω στα 50 δισεκατομμύρια. Το θέμα είναι ότι όλες οι τράπεζες τώρα έχουν αποτιμηθεί μόνο με ένα (1) ευρώ ανά μετοχή και αυτό ουσιαστικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει τις μετοχές όλων των Ελληνικών Τραπεζών. Έχει λοιπόν κοστολογηθεί ότι όλες οι Ελληνικές τράπεζες οι μετοχές που τους ανήκουν είναι 50 δισεκατομμύρια. Είναι μία πρακτική αυτό για να μπορέσουνε να ελέγξουνε και να χειραγωγήσουνε και να ξεπουλήσουνε το σύστημα το τραπεζικό. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στην Ιρλανδία, ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αυτοί λοιπόν υποτίθεται ότι θα προσπαθούσαν να πουλήσουνε στην καλύτερη τιμή για να μπορέσει να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες για να γίνονται επενδύσεις και τα λοιπά. Υποτίθεται ότι βγαίνουνε στην γύρα, ψάχνουνε να βρούνε επενδυτές και δεν βρίσκουνε επενδυτές και φτάσανε στο σημείο να πουλήσουνε τις μετοχές της EUROBANK σε ένα εβραϊκό fund το οποίο αγόρασε με έκπτωση περίπου 37%. Δηλαδή απαξιώνουνε τελείως τις μετοχές, τις μαζεύουνε σε αυτό το ταμείο και επειδή υποτίθεται δεν βρίσκουνε επενδυτές για να πουληθούνε αυτές οι μετοχές, τις ξεπουλάνε όπως είπα με μεγάλη έκπτωση, που ενώ έχει καθοριστεί με νόμο η τιμή αυτή, παραβιάζεται ο νόμος και ξεπουλιώνται σε χαμηλότερη τιμή. 

Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας και κάνει μία πρόταση στο ταμείο αυτό δίνοντας ακριβώς το διπλάσιο ποσόν από ότι έχουνε οριοθετήσει με νόμο και λέει ότι εγώ σας δίνω 100 δισεκατομμύρια. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει το εργαλείο το οποίο είναι το χρηματοπιστωτικό αυτό για τα 100 δις. Και κανονικά πρέπει να απαντήσουνε. Και έχει δώσει προθεσμία 10 ημερών για να απαντήσει η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την εξέλιξη αυτού του θέματος. Βέβαια είναι αναγκασμένοι να απαντήσουν γιατί όταν βγαίνουνε στην γύρα και ψάχνουν επενδυτή και δεν βρίσκουν και τις ξεπουλάνε αυτές που ξεπουλήσανε (μετοχές) είναι φυσιολογικό όταν έρχεται ένας επενδυτής ο οποίος λέει αγοράζω εγώ στην διπλάσια τιμή από ότι έχετε υπολογίσει εσείς, δεν έχουνε λόγο να του πούνε όχι.

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Θα ήθελα να το διευκρινίσουμε για τους ακροατές μας και τους τηλεθεατές μας, να πούμε ότι χρειάζονται 50 δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή και ο Αρτέμης ο Σώρρας προσφέρει 100 δισεκατομμύρια. Σε τι μορφή τα προσφέρει Βασίλη;

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν χρειάζονται 50 δις, είναι κοστολογημένες όλες οι μετοχές των Ελληνικών τραπεζών 50 δισεκατομμύρια. Τόσο τα έχουν κοστολογήσει. Επειδή αυτοί ήδη έχουν αρχίσει και ξεπουλάνε όχι στην τιμή αυτή – γιατί η τιμή αυτή είναι προσδιορισμένη, είναι 1 ευρώ ανά μετοχή – λένε λοιπόν ότι εφόσον δεν βρίσκουμε επενδυτές κάνουμε έκπτωση σε αυτό το ευρώ και το δίνουμε πιο χαμηλά κατά 37% και πραγματικά ξεπουλήσανε το 2,7% των μετοχών που υπάρχουνε σε αυτό το ταμείο. Έρχεται λοιπόν ο Αρτέμης ο Σώρρας και τους λέει κύριοι εσείς λέτε ότι όλες οι μετοχές κοστίζουνε 50 δισεκατομμύρια, τόσα τα έχετε υπολογίσει, εγώ σας δίνω 100 δισεκατομμύρια. Και τους κάνει μία πρόταση και έχει μέσα το εργαλείο με το οποίο τους καλύπτει αυτό το ποσόν. 

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Να πούμε λίγα πράγματα για το νομικό πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, είπες ότι δεν μπορούν να μην το δεχθούν.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ναι, εφόσον βγαίνουν έξω και ζητάνε να πουλήσουνε τις μετοχές και εφόσον δεν βρίσκουνε επενδυτές και εφόσον βρήκανε κάποιον αλλά τον βρήκανε να του πουλήσουνε πολύ χαμηλότερα τις μετοχές, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν κάποιον που του δίνει την διπλάσια τιμή από ότι είναι η ανώτερη που έχουν υπολογίσει. Η πρόταση του Αρτέμη Σώρρα είναι συγκεκριμένη, αναφέρεται στο 35% τουλάχιστον των συνολικών μετοχών του ταμείου έως το 100%. Δηλαδή μπορούνε να πούνε ναι εντάξει μπορείς να αγοράσεις αλλά εμείς δεν μπορούμε να σου δώσουμε το πακέτο όλων των μετοχών, δίνουμε μόνο το 50% των μετοχών, οπότε η πρόταση του Αρτέμη Σώρρα είναι από το 35% έως το σύνολο των μετοχών που είναι 100%.

Είναι μία πρόταση η οποία βέβαια ανατρέπει την κατάσταση, δημιουργεί αυτόματα ρευστότητα στην αγορά, δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία μετά να πούνε οι τράπεζες ότι δεν έχουνε χρήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουνε τόσοι μικροεπενδυτές, μικρομέτοχοι των τραπεζών που ουσιαστικά είναι απαξιωμένοι τώρα, καταλαβαίνουμε όταν πέσει τόσο πολύ χρήμα στο τραπεζικό σύστημα ότι θα πάρει μπροστά και η οικονομία αλλά και αυτοί οι οποίοι έχουνε δώσει τις οικονομίες τους και έχουν αγοράσει μετοχές των τραπεζών που είναι απαξιωμένες τώρα, θα ανέβει πολύ η αξία τους. Που σημαίνει ότι αυτοί τουλάχιστον και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει αυτή την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα γιατί ανατρέπει το παρόν σκηνικό.

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Ξέρεις Βασίλη, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι σκεπτικιστής να το πω έτσι, ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει υπομονή όλο αυτόν τον καιρό να γίνει μία κίνηση να φανεί ένα φως από όλες αυτές τις προτάσεις που έχει κάνει ο Αρτέμης Σώρρας, ίσως να σκεφτεί το εξής, για ποιό λόγο το καθεστώς να υποκύψει σε αυτή την πρόταση.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες στους οποίους πρέπει να εντάσσεται όλο το πλαίσιο λειτουργίας ενός τραπεζικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή λοιπόν υπάρχουνε αντικειμενικές καταστάσεις και γεγονότα. Το θέμα είναι ότι στην κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τράπεζες είναι πάρα πολύ σοβαρή, έχει χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι λόγω ανακεφαλαιοποίησης να χρεώσουνε όλο τον Ελληνικό λαό τόσα πολλά δισεκατομμύρια και από την άλλη τη μεριά λένε ότι θέλουνε ρευστότητα. Είναι λοιπόν δυνατόν κάποιος ο οποίος προσφέρει σε διπλάσια τιμή αυτό το οποίο έχουνε κοστολογήσει οι ίδιοι, να το αποφύγουν και να μην το εξετάσουν σοβαρά; Άλλωστε αυτή τη στιγμή αυτοί οι οποίοι επρόκειτο να πάρουνε απόφαση δεν είναι πολιτικά πρόσωπα να καλύπτονται από ασυλία, είναι υπάλληλοι οι οποίοι ελέγχονται από όλη την νομοθεσία που υπάρχει. Που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραβλέψουν αυτή την πρόταση, πρέπει τουλάχιστον να απαντήσουν και να δώσουν μία πειστική απάντηση. Αυτήν περιμένουμε.

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Μάλιστα. Και η απάντηση αυτή σε τι πλαίσια μπορεί να κινείται; 

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΡΡΑ

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν θέλω να προκαταλάβω τις απαντήσεις που πρόκειται να δώσουν, το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουμε ότι η κίνηση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή, είναι στρατηγική κίνηση γιατί ουσιαστικά, ξαναλέω, από τη μια μεριά έχουνε θέσει μόνοι τους ένα όριο ανώτερο στην μετοχή αυτή – 1 ευρώ – και υποτίθεται ψάχνουνε αγωνιωδώς να βρούνε επενδυτές και δεν βρίσκουν επενδυτές και αναγκάζονται λοιπόν να πουλήσουν σε ένα εβραϊκό fund το 2,7% με έκπτωση 37% που σημαίνει τις χαμηλώνουνε τις αξίες των μετοχών αυτών, τις ξεπουλάνε δηλαδή με λίγα λόγια. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν που ξεπουλάνε αυτές τις μετοχές, εκείνη την στιγμή που λένε ότι δεν βρίσκουμε επενδυτές και αναγκαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια κάποια ρευστότητα να χαμηλώσουμε τις τιμές, έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας και λέει μην ξεπουλάτε, είμαι εγώ εδώ, δίνω τα διπλάσια για να πάρω τις μετοχές. Και η πρότασή μου, τους λέει, είναι από 35% έως 100%. Που σημαίνει ότι, εάν το δούμε αντικειμενικά το θέμα, οι τράπεζες περιέρχονται σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση γιατί αποκτούνε ρευστότητα και αυτή ρευστότητα δεν αφορά μόνο τις τράπεζες, αφορά όλη την οικονομία ακόμη και τους μικρομετόχους των τραπεζών οι οποίοι έχουν πληγεί πάρα πολύ από την απαξίωση των μετοχών των τραπεζών. Τι αξίες είχανε οι μετοχές το 2008 και τι αξία έχουνε τώρα. Ο Αρτέμης Σώρρας με αυτή την πρόταση τους δίνει μεγάλη αξία με την επίσης σύγχρονη αύξηση της ρευστότητας που θα υπάρχει στην αγορά. 
Βλέπουμε λοιπόν ότι το τραπεζικό σύστημα και γενικότερα το σύστημα το πολιτικό βρίσκεται πάλι σε έναν προβληματισμό με τις κινήσεις αυτές του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίες είναι πάρα πολύ στρατηγικές, αφορούν καίρια στρατηγικά σημεία γιατί μιλάμε για οικονομία και πάνω σε αυτήν βασίζονται και έχουνε υποδουλώσει τους Έλληνες και να δούμε τι θα απαντήσουν τώρα.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Βλέπουμε από την άλλη την μεριά ότι προ μηνών η Εθνική Τράπεζα ήθελε οπωσδήποτε να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο και πραγματικά ενώ είχε κάνει πάλι πρόταση ο Αρτέμης Σώρρας να αγοράσει το 10% ή όλο της εκατό της ανακεφαλαιοποίησης, δεν το δέχτηκαν. Τότε που έβγαινε ο Άνθιμος και έλεγε να συμβάλουμε όλοι να σώσουμε την Εθνική Τράπεζα μήπως την χάσουμε και τα λοιπά. Μόλις λοιπόν έκανε την πρόταση ο Αρτέμης Σώρρας ως δια μαγείας βρέθηκαν τα κεφάλαια και βρέθηκε αυτό το 1,2 δις περίπου. Βλέπουμε όμως μετά μια παράξενη συμπεριφορά της Εθνικής, έρχεται κάποιος εβραίος ο οποίος για να αγοράσει την «ΠΑΝΓΑΙΑ» παίρνει ένα δάνειο περίπου 420 εκατομμύρια από την Εθνική. Βλέπουμε λοιπόν ότι η Εθνική Τράπεζα από τη μια μεριά θέλει ανακεφαλαιοποίηση για να έχει ρευστότητα και όταν αποκτάει την ρευστότητα αυτή αντί να τη δώσει στην Ελληνική αγορά για να αρχίσει η Ελληνική αγορά πάλι να κινείται, δεν την δίνει και την δίνει σε έναν εβραίο ο οποίος δανειοδοτείται από την ίδια να αγοράσει την «ΠΑΝΓΑΙΑ». Αυτό πως μπορούμε να το εκτιμήσουμε; Και μετά από μερικούς μήνες πάει και αγοράζει έναν πύργο στην Κωνσταντινούπολη 300 εκατομμύρια το οποίο ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην Εθνική Τράπεζα, ούτε στους μικρομετόχους της Εθνικής αλλά ούτε στην Ελληνική οικονομία. Δηλαδή κάνει αφαίμαξη από την Ελληνική ρευστότητα, παίρνει τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση και πάει και τα καταθέτει στο Ισραήλ ή στην Τουρκία. Αυτή την συμπεριφορά μπορούν να μας την εξηγήσουν;
Ας δούμε τώρα τι θα πούνε στην πρόταση αυτή του Αρτέμη Σώρρα για την προσφορά αυτή του διπλάσιου ποσού από ότι έχει θέσει η κυβέρνηση μέσω του χρηματοπιστωτικού αυτού ιδρύματος του Τ.Χ.Σ. για την αξία των μετοχών των Ελληνικών τραπεζών. 

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Να πούμε επίσης ότι σήμερα είχαμε μία επαφή με έναν οικονομολόγο με τον οποίο συζητούσαμε το θέμα αυτό, ο οποίος είπε το εξής, υπάρχει ένα bank statement δηλαδή μία εγγυητική τραπέζης. 

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτές τις λεπτομέρειες, το πώς δουλεύει ακριβώς το όλο καθεστώς θα δεν ήθελα να το βγάλουμε στον «αέρα». Αυτή τη στιγμή αυτό που ξέρουμε και είναι δεδομένο είναι ότι έχει κάνει μία πρόταση ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος έχει βάλει μέσα στην πρόταση ακριβώς το instrument, το εργαλείο με το οποίο προτίθεται να αγοράσει το ποσοστό αυτό που έχει ζητήσει. Δηλαδή αυτή τη στιγμή στα χέρια του το ταμείο αυτό έχει το εργαλείο που έχει προτείνει ο Αρτέμης Σώρρας. 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Εγώ ήθελα να το πάω στο τι κυρώσεις έχουν οι υπάλληλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το να μην πράξουν τα δέοντα. 

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εντάξει αυτό πάλι είναι θέμα νομικού, οπωσδήποτε πρόκειται για παράβαση καθήκοντος, για απιστία και για πάρα πολλά γιατί καταλαβαίνεις ότι είναι αυτονόητα αυτά γιατί όταν από τη μια μεριά λες ότι δεν βρίσκω επενδυτή και ξεπουλάω και έρχεται εκείνη τη στιγμή κάποιος και σου δίνει το διπλάσιο ποσόν από ότι εσύ ζητάς, δηλαδή όχι μόνο δεν σου ζητάει έκπτωση αλλά σου δίνει με διπλάσια τιμή για αυτά που έχεις και πουλάς, τότε δεν υπάρχει λόγος να πεις όχι. Ας μας πούνε, αν μας πούνε όχι, γιατί θα το πουν. Βέβαια οι κυρώσεις μετά είναι κάτι άλλο. 

Το θέμα είναι ότι στρατηγικά είναι πάρα πολύ δυνατή αυτή η πρόταση και αναμένουμε τώρα την απάντηση. Οι πολιτικοί έχουνε την ασυλία τους, τα 600 δις τα κρύβουν, δεν θέλουνε με τίποτα να τα ακουμπήσουν αλλά και η απάντηση την οποία την αποφεύγουν είναι δύσκολο να την εκμαιεύσουμε, πρέπει να κάνουμε αυτά που λέμε, να μαζευτούμε όλοι μαζί, να ψηφίσουμε όλοι το ψήφισμα και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Εδώ πέρα όμως είναι συγκεκριμένα τα πράγματα, είναι υπεύθυνοι ορισμένοι, δεδομένα άτομα τα οποία πρέπει να απαντήσουν. Και βέβαια οι κυρώσεις είναι τεράστιες γιατί διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Αυτά τα χρήματα τα έχουνε εγγυηθεί όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι που σημαίνει ότι δεν μπορούν εύκολα να ξεφύγουνε από την πρόταση αυτή. Είδωμεν.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ & ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Θα ήθελα επίσης να σχολιάσεις και τις υπόλοιπες εξελίξεις, αυτά που ειπώθηκαν εχθές από τον Αρτέμη Σώρρα.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εχθές έκανε μία παρέμβαση ο Αρτέμης Σώρρας, πάλι στην παρέα που είχατε με τον ART FM, και είπε κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Ήδη ένα δόγμα, χριστιανικό δόγμα, έχει υπογράψει στις προτάσεις αυτές για δόμηση χρηματοδότησης. Εμείς κάνουμε μία κίνηση, είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δικά μας. Όλοι οι Έλληνες εννοώ. Τα δόγματα είναι από την απέναντι μεριά. Τα δόγματα ασκούνε την κυριαρχία, είναι ουσιαστικά οι επικυρίαρχοι επί πολλές χιλιάδες χρόνια, είναι αυτοί που από μέσα τους δημιουργήθηκαν οι πολιτικές εξουσίες, είναι αυτοί που ξεκίνησαν τις τράπεζες, το χρηματοοικονομικό σύστημα και ελέγχουνε πάρα πολλά. Και καταλαβαίνουμε ότι επειδή είναι ένα καθεστώς, ένα κατεστημένο δεν θα θέλανε με τίποτα να αλλάξει αυτό όλο. Γιατί αυτό τώρα που μιλάμε για Ελληνισμό πρόκειται για ανατροπή των συμπεριφορών των δογματικών. Βλέπουμε όμως ότι τα δόγματα αυτή τη στιγμή, παρόλο που είναι ενάντια τελείως θεωρητικά και σαν δογματισμό με αυτό το πράγμα που γίνεται, έχουν αρχίσει και σπάνε και έρχονται εκεί που βλέπουνε ότι πραγματικά υπάρχει αλήθεια και ότι αυτά που λέμε είναι έτσι όπως τα λέμε. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα ότι σπάνε αυτοί οι οποίοι είναι έναντι του Ελληνισμού. 

Βλέπεις ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν λέει όχι σε κανέναν, εφόσον θέλουνε να είναι μαζί μας, ναι να είναι μαζί μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε όχι σε αυτούς. Το θέμα είναι ότι σαν κίνηση και αυτή είναι πάρα πολύ δυνατή γιατί έχει αρχίσει σιγά-σιγά και το κουβάρι ξετυλίγεται και αρχίζει πραγματικά να φαίνεται ότι αυτές οι προτάσεις που γίνονται από τον Αρτέμη Σώρρα είναι πάρα πολύ δυνατές, είναι αληθινές και είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν εναλλακτική λύση σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση που έχει περιέλθει όλος ο κόσμος. Σε αυτήν την οικονομική ανέχεια που υπάρχει, σε αυτή την επικυριαρχία των δανειστών, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει το χρήμα για να δεσμεύσουν, για να αιχμαλωτίσουν τους ανθρώπους.

Και το άλλο που είπε, ότι υπάρχει και ένα άλλο δόγμα, μίλησε για μια αυτοκρατορία χιλίων ετών, αυτό θα είναι τεράστιο καταλαβαίνουμε…τώρα τι έχει σκαρώσει πάλι ο Αρτέμης ο Σώρρας είναι τρομερό, έτσι; Δηλαδή διαπραγματεύεται – για να μιλάμε για αυτοκρατορία θα είναι παγκόσμια γνωστή, θα αρχίσουν να αναβιώνουνε μνήμες, καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι αυτοκρατορίες έχουνε τεράστιες παραδόσεις, έχουνε σφραγίδες, έχουνε πολλά που ξέρουνε και εάν τελεσφορήσει, μάλλον θα τελεσφορήσει και αυτό για να το αναφέρει θα είναι έτοιμο, καταλαβαίνουμε ότι έχει να γίνει ένα μεγάλο πάλι μπαμ, θα πέσει μια μεγάλη βόμβα σε όλο αυτό το καθεστώς που υπάρχει τώρα.

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΓΚΡΙΖΕΣ ΟΘΟΝΕΣ

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Σε αυτό Βασίλη να σε διακόψω, πολλοί τηλεθεατές μας και ακροατές μας ρωτάνε πότε να περιμένουμε εκταμιεύσεις.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Είναι λίγο δύσκολο γιατί οι διαδικασίες οι οποίες υπάρχουν δεν είναι αυτόματες, έχουν κάποιο χρονικό όριο. Το θέμα είναι ότι όταν ξεκινήσουνε οι εκταμιεύσεις πρέπει να καταλάβουμε όταν αρχίσει να σπάει αυτό που απομονώνει τους ανθρώπους από τον πλούτο τους, όταν αρχίσει να πηγαίνει κατευθείαν από τον άνθρωπο μέσω του Αρτέμη Σώρρα, να πηγαίνουν οι αιτήσεις κατευθείαν στο ταμείο και να κατευθύνονται στου ανθρώπους, στα χέρια μας, ουσιαστικά έχει σπάσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, αυτό το οποίο κρατά τους ανθρώπους στη δυναστεία του. Από κει και πέρα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, αλλά βλέπουμε το θέμα ότι στριμώχνεται, ήδη όπως ξέρουμε στις γκρίζες οθόνες έχουν μπει τα χρήματα για τους δήμους. Έχουνε προχωρήσει οι διαδικασίες. Υπάρχουνε και άλλοι δήμοι οι οποίοι πρόκειται να υπογράψουν, είναι στην διαδικασία, οπότε μαζεύεται ένα μεγάλο ποσόν το οποίο βέβαια είναι πάρα πολύ πιεστικό για να κατέβουνε τα χρήματα αυτά. Υπάρχουνε και άλλοι φορείς τώρα οι οποίοι πάντα είχανε την δυνατότητα – μιλάω για τα δόγματα – να κατεβάσουν χρήματα, έχουν κατεβάσει τα δόγματα πάρα πολλά χρήματα από τα ταμεία αυτά που σημαίνει ότι αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται όλο το σκηνικό αλλά επαναλαμβάνεται με εγγυητή τον Αρτέμη Σώρρα που εκεί πέρα είναι ένα επιπρόσθετο πιεστικό μέσον για να σπάσει αυτό που λέμε. Δεν θα ήθελα λοιπόν να μιλήσω με χρονικούς προσδιορισμούς, πάντως βλέπουμε ότι αυτή η ισορροπία η οποία με δυσκολία κρατάει το πολιτικό κατεστημένο, το τραπεζικό κατεστημένο, είναι τόσο ετοιμόρροπη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε ανατροπή.

Και όσο πιέζει ο Αρτέμης Σώρρας με τα εργαλεία του, όσο πιέζει με τις κινήσεις του οι οποίες είναι στρατηγικότατες, όσο προχωράει τόσο βλέπουμε να κλυδωνίζεται. Υπάρχουνε και άλλες πιέσεις στο εξωτερικό, αλλά κράτη, όλα αυτά πιέζουν τόσο πολύ που η πίεση οπωσδήποτε δημιουργεί συνθήκες για να σπάσει. Τώρα, το πότε ακριβώς θα σπάσει δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά ότι θα είναι πάρα πολύ γρήγορα το σπάσιμο, αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται. 

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Αυτό είπε και ο Αρτέμης Σώρρας, είπε ότι ένας χρονικός ορίζοντας ίσως να είναι 2-3 εβδομάδες από τη στιγμή που έδωσε τη συνέντευξη αυτή. Επίσης το επανέλαβε και ο πρόεδρος Λαμπράκης την Παρασκευή στην εκπομπή του Νίκου Αμάραντου, επανέλαβε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε πολύ μεγάλες εξελίξεις και στον Ιούλιο θα έχουμε πολύ μεγάλες αλλαγές.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να ενημερώσουμε τους δημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους μέχρι τις εκλογές, τους δημότες. Η προσπάθεια ήτανε τεράστια σε όλη την Ελλάδα. Μετά από τις εκλογές πρέπει να αναπροσδιορίσουμε την δράση μας. Η πίεσή μας πρέπει να είναι προς δύο σημεία. Ένα είναι να μπορέσουμε να πείσουμε τους παρόντες δημάρχους των οποίων η θητεία λήγει τον Σεπτέμβριο, ότι δεν έχουνε τίποτα να χάσουν, δεν έχουνε τίποτα να φοβηθούν, δεν διακινδυνεύουν τίποτα, δεν υποθηκεύουν τίποτα και είναι μια ευκαιρία τώρα προκειμένου να αφήσουν μία καλή υστεροφημία να υπογράψουν το πρόγραμμα του Αρτέμη Σώρρα. Από την άλλη την μεριά και οι νέοι δήμαρχοι που πρόκειται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους από τον Σεπτέμβριο καθώς και τα νέα δημοτικά συμβούλια πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούνε όσο καλύτερα γίνεται, δηλαδή η προσπάθεια ενημέρωσης πρέπει να συνεχιστεί. Όπως επίσης πρέπει να συνεχιστεί και να ανασκουμπωθούμε σχετικά με τα ψηφίσματα.

Πρέπει να ξαναδραστηριοποιηθούμε με τα ψηφίσματα, χρειαζόμαστε τις υπογραφές των συνελλήνων μας. Πάμε για συνένωση, δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε τον στόχο μας. Να τελειώσει το κατεστημένο, να κερδίσουμε, να πάρουμε αυτά που θέλουμε όταν καταφέρουμε και συνενωθούμε. Όσο λοιπόν πιο οργανωμένα το κάνουμε αυτό και όσο πιο δραστήριοι γίνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερωθούμε. Είπε ο Αρτέμης Σώρρας, δεν είναι ό,τι μπορούμε να κάνουμε, είναι ότι πρέπει να προσφέρουμε τα μέγιστα! 

Να κάνουμε μια προσπάθεια να προσφέρουμε να μέγιστα για να μπορέσουμε να τελειώσουμε. Όσο πιο μεγάλη είναι η προσπάθειά μας τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε. Η Ελλάδα είναι φτωχοποιημένη, κάθε μέρα βρίσκεται σε χειρότερη θέση, ο περισσότερος πληθυσμός. Θα αρχίσουνε οι τράπεζες να ζητάνε – γιατί έχουν αρχίσει και εκχωρούνε τα δάνεια το οποία είναι «κόκκινα» σε ξένα fund, τα οποία τα αγοράζουνε σε πάρα πολύ καλές τιμές και ελπίζουνε να κερδίσουνε πάρα πολλά. Και αν δεν κερδίσουνε χρήματα θα κερδίσουνε τις υποθήκες και τις εγγυήσεις που έχουνε δώσει οι Έλληνες στις τράπεζες. Που σημαίνει εάν τρέξει αυτό που λέμε με την Πειραιώς, η οποία έχει την γη των Ελλήνων των αγροτών σαν υποθήκη, το ξένο fun το οποίο έχει αγοράσει τα δάνεια αυτά με το 10% είναι πολύ σίγουρο ότι θα ζητήσει την γη. Καταλαβαίνεις λοιπόν είναι πάρα πολύ κρίσιμο όλα αυτά να τα προλάβουμε, να μην αρχίσει να φεύγει η γη μας και αν πηγαίνει προς τους τοκογλύφους.
Δράση, δεν έχουμε περιθώρια να εφησυχάσουμε. Ότι έγινε έγινε τώρα με τις δημοτικές εκλογές, πρέπει όπως είπα να ξεκινήσουμε πάλι την ίδια ενημέρωση προς τους προσεχείς δημάρχους, προς τα δημοτικά συμβούλια, επίσης να επικεντρωθούμε στους παρόντες γιατί υπάρχει περίπτωση μέχρι να αφήσουν την δημαρχία να υπογράψουν μαζί μας. Και οπωσδήποτε το ψήφισμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 16 ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ :ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ “EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ”

mnymosini

EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ facebook
EI-END MNEMOSYNE INTERNATIONAL

 

nays1

Αφήστε μια απάντηση