Μαΐ 252014
 

elections

Υπάρχουν στο Ελληνικό γίγνεσθαι  οι παρακάτω παροιμίες ή άν θέλετε αποφθέγματα λαϊκής θυμοσοφίας:

1. Πές μου με ποιόν πάς, να σου πώ ποιος είσαι.

2. Με στραβό όταν κοιμηθείς, το πρωί αλληθωρίζεις.

3. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις,

4. Τυφλός τυφλόν οδήγει, αμφότεροι εις λάκκον πίπτουσι.

Σε γενικές γραμμές αποδίδουν το πνεύμα του συγχρωτισμού, της Ινδαλματοποίησης και των πιστεύω του καθενός μας, με όλα τα παρεπόμενα και αναπόφευκτες επιδράσεις καλές ή κακές.

Να μην σας πάω κατ΄ευθείαν στα βαθειά, θα σας γνωστοποιήσω ότι το τελευταίο εξάμηνο από τα στατιστικά στοιχεία του Μπλόκ παρατηρώ, ότι κάνετε χαρούλες και μαζεύοσαστε σαν τις μύγες στο μέλι όταν βάζω κάποιο γενικό ή άς πούμε άσχετο θέμα με την κατάσταση που βιώνουμε σαν χώρα. Εκεί ούτε θέλετε να ακούσετε κάτι. Φοβάστε μήπως στεναχωρηθείτε ….. Είστε ευαισθητούληδες …..  ¨Όμως αυτές οι ευαισθησίες δεν μας σώζουν ….. Οι μεγάλοι μας προστάτες και διαχειριστές, σαν στοργικοί κηδεμόνες,  μας …. προσέχουν μην πάθουμε και δεν μπορούν, να έχουν την χαρά και την φροντίδα να μας ….. εξοντώσουν!!!!!! Είστε και πεισματάρηδες …. Ξυπνήστε φωνάζουμε εμείς, χασμουριέστε και αλλάζετε πλευρό εσείς …. ΄Όταν θα έρθει κάποιος πολύ ζόρικος εκ των πραγμάτων και σας ξεκουνήσει από τον ώμο και σας πεί ή σας δείξει την πόρτα «μασ’τα και φεύγα» τότε θα ξυπνήσετε. Τι να το κάνουμε τότε αφού θα τα έχουμε χάσει όλα;;;; Τώρα αδυνατείτε να το πιστέψετε οι περισσότεροι …. «είναι δυνατόν να συμβούν αυτά;» είναι το σύνηθες επιφώνημά σας όταν αναφερθεί κάποιος ποιο ανοιχτομάτης στα γεγονότα που συμβαίνουν, κάτω από την μύτη μας. Και όμως μια απλή ματιά σε κάποιους ιδιαίτερους συλλογισμούς, κάποιων συμπατριωτών μας, που δεν διέπονται από συμφέροντα για να σας παραθέσουν κάποια γεγονότα, ενώ τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) που σας αρέσουν, για την πληροφόρηση τύπου σήριαλ που παραθέτουν, δεν λένε κουβέντα. Σας κοιμίζουν ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ. Βέβαια το τι σας στέλνουν σαν υποσυνείδητα μηνύματα και εικόνες και περίεργες συχνότητες εκτός ακουστικού φάσματος είναι απερίγραπτο. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα γράψτε στο Google την λέξη στερεογράμματα και αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας μήπως καταλάβετε τίποτα, Κοιμισμένοι!!!!!  Καλού-κακού να βγάζετε την πρίζα της συσκευής όταν δεν εργάζεται η αγαπημένη σας χαζοκούτα.

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας …. Αυτή που απαξιώνετε, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ….. εσείς όλοι έχετε αφεθεί ολόψυχα στην απόλαυση της ηδονής του προεκλογικού αγώνα … Όταν πάμε να αγοράσουμε μια σκούπα ηλεκτρική για το σπίτι. Αφού ρωτήσουμε πολλά και διάφορα και καταλήξουμε στην κατάλληλη συσκεύη, πρίν την αγοράσουμε ρωτάμε γνωστούς και φίλους για τα τυχόν προβλήματα που παρουσίασε η δική τους ίδια συσκεύη ως προς την λειτουργικότητα και συμπεριφορά  της. Προφανώς δεν θέλουμε να πετάξουμε τα λεφτά μας και να μην εξυπηρετηθούμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ!!!!!

Εδώ τώρα έχουμε μια παραπλήσια κατάσταση. Καλούμαστε να εκλέξουμε τους Δημοτικούς μας ΄Αρχοντες στους οποίους θα παραδώσουμε την διαχείριση ….  του τόπου διαμονής μας. Τα κριτήρια μας δεν είναι πολιτικά. Δεν υπάρχει καμία σχέση ή συνάφεια …. Μιλάμε για την προκοπή και ευημερία του τόπου μας …. Αυτούς τους παρακεντέδες, τους ανθρώπους της σκιάς και των υπογείων (στοών) είδαμε τις προκοπές τους. Εξακολουθούν όμως στα κρυφά να εκβιάζουν για να βγάλουν  δικούς τους ανθρώπους κατ΄εικόνα και καθ όμοίωσην. Να μπορούν υπόγεια να επηρεάζουν και να εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα. Χρηματίζουν ευάλωτους πολίτες έτσι ΄[πωστε να γίνουν εκβιάσιμοι.  Το απογοητευτικό δεν είναι να βλέπεις κάποιον μεσήλικα έστω και παρωχημένης ηλικίας να μένει προσκολλημένος σε δοκιμασθέντες Δημοτικούς Άρχοντες οι οποίοι δεν απέδωσαν ότι έπρεπε να αποδώσουν. ¨Όταν όμως παρατηρείς νέους ανθρώπους που έχουν ολόκληρη την ζωή μπροστά τους να φλερτάρουν τους αποτυχημένους και να επιδοκιμάζουν την λαμογιά …. Τότε με το δίκιο σου σκέπτεσαι ότι είμαστε ώριμοι για την ολοκλήρωση της κατάκτησής μας …. ΄Εχουμε το πνεύμα του δούλου!!!! Δεν λειτουργούμε με σωστά κριτήρια, δεν τοποθετούμε υπεράνω όλων το συμφέρον του τόπου μας. Γενικότερα της πατρίδας μας. Προσπαθούμε σε λάθος κατευθύνσεις και λάθος ανθρώπους. Οι αντίθετες οντότητες που μας αντιμάχονται επιδιώκοντας την βιολογική μας εξόντωση σαν φυλή και σαν Εθνος, μας κατευθύνουν προς τα εκεί, ΄Ετσι βρισκόμαστε στο αντί να προσπαθούμε, να αποφύγουμε να βιώσουμε τις παροιμίες που έβαλα στην αρχή …. Τις βιώνουμε ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!!!!!

Θα πάρετε μια από τα ίδια, εκτός άν κάνετε την σωστή κίνηση ….. Από εσάς στην κυριολεξία εξαρτάται η επιβίωση της χώρας μας σαν Ελλάδα και όχι ο διαμελισμός της, όπως τον έχουν προγραμματίσει. Μην σας μαγεύουν οι Σειρήνες.

Αστερίων (ΚΒ)

http://diaelefsis.pblogs.gr/2014/04/h-stigmh-ths-krishs-kataftanei.html

Προτείνουμε:

  4 Σχόλια to “΄Η στιγμή της κρίσης Καταφτάνει…”

 1. Αγαπητε φιλε, νομιζω οτι …. λιγα λες εδω … και τα λες αρκετα κομψα.
  Κατι τετοια Αρθρα ομως … σε κανουνε … να αναβαλης την αποφαση σου να αυτοκτονησης … γιατι αυτοματα βλεπης οτι … “υπαρχουνε ακομα πολλοι που ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ” .. αρα υπαρχουνε ακομα Ελπιδες για την Σωτηρια .. “της μονης Πατριδος που εχουμε …στην Ψυχη, στο Νου και στην Καρδια”.
  Ομως ας παμε και λιγο στην …. “Αρχη¨….
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ειχε (και εχη) σαν σειρα προτερεοτητας
  1) ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
  2) ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
  3) ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  4) ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  Και με την απλη “λογικη του” που …χρησημοποιη …..
  Χωρις … ΧΡΙΣΤΟ … δεν εχης …. ΠΑΤΡΙΔΑ .
  Χωρις .. ΠΑΤΡΙΔΑ .. δεν εχης …. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ … κλπ
  Και γυρνας και αναρωτιεσε .. “που ειναι αυτοι οι … ΕΛΛΗΝΕΣ, Θεε μου ??? Γιατι δεν μας Κυβερνανε Αυτοι αλλα καποιοι που …. προσποιουντε τους Ελληνες ???
  Γιατι αλλαξανε τα νοηματα των Λεξεων ???
  Μας λενε οτι ειναι “Δημοκρατες”.
  Δηλαδη “Δημοκρατης” σημανει, Ψευτης ? Κλεφτης ? Πολιτικος Απατεωνας ? Λαμογιο ? Προδοτης ? Ανικανος ? Γλυψιματιας ? Φιδι ? Αδικος ? Τεμπελης ?
  Τοτε, συγνωμη …. “Δεν Ειμαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” … γιατι εγω ειμαι ….. “ΕΛΛΗΝΑΣ”
  Γιατι … “ΕΛΛΗΝΑΣ” … σημαινει, Πατριωτης, Ντομπρος και Σταρατος, Τιμιος, Δικαιος, Αξιοκρατης, Εξυπνος, Μορφωμενος, Πολιτισμενος, Μαχητικος, Εργατικος, Ευφευρετικος, Λογικος, Ενωτικος, …. και γιατι τα θελω ΟΛΑ ….. “ΧΡΙΣΤΟ – ΠΑΤΡΙΔΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ”.
  Εχω πολλα να πω και να γραψω ακομα …. αλλα δεν ξερω ποσοι τα …. αντεχουνε αυτα ….
  Θα ηθελα ομως να ακουσω και καποιους αλλους ….. για αυτα τα πολυ απλα νοηματα ….
  Συν-Ελληνες να ενωθουμε ….. και κουραγιο σε ολους …….

 2. Σ’ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση γνωστής Ιταλίδας πολιτικού, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. «Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τα απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνεται η ευκαιρία, το μίσος εκρήγνυται».
  Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η πολιτικός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
  «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει με εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες. Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες.» Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί «οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν κανέναν άλλο συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένες επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλοσόφου.
  Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων.”»
  Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό». Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής και αυτές προέλευσης!»
  «Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό. Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε, όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία, χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμασταν ζώα με όλη τη σημασία της λέξης και είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα. Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης. Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε.
  Σύμφωνα με το armynews η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός, γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρεί Σεβασμό και Κύρος.
  Για αυτό, παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας.»
  ——————————————————————————————————
  Μονο λιγες παρατηρησεις θα κανω, πανω σε “αυτο το κυρηγμα μισους” που εχη εκπορευτη απο πολλους φιλους (φιδια) της φυλης μας.

  1) Οι κυριες πηγες ολων των κακων σε καθε Ανθρωπο ειναι
  — Ο Εγωισμος και
  — Ο Φοβος.
  Αυτα λοιπον τα κειμενα βασιζονται κατα το πλειστον στην πηγη του “Φοβου”, που εχουνε οι ανθρωποι των αλλων φυλων, και εμπεριεχουν μισος, εχθρα, ζηλεια κλπ.
  Αυτα ομως τα κειμενα δεν πρεπη να τα λαβουμε εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ απο τους ξενους και να τα βαλουμε στην αλλη πηγη των κακων, στον “Εγωισμο”, γιατι θα διεγερθη μεσα η εγωπαθεια, η αλαζονεια, κλπ. συναισθηματα που δεν τα χρειαζομαστε και μας κανουν επισης κακο.

  2) Δεν μπορη καποιος ναχη “Ευτυχια” και “Ζωη” στην ζωη του, χωρις ναχη μεσα του “Αγαπη”.
  Αρα η Ιταλιδα Πολιτικος στα κειμενα της, “φασκει και αντι-φασκει”.
  Κατα πλειονοτητα οι “ΕΛΛΗΝΕΣ” εχουμε πολυ “Αγαπη” μεσα μας, ακομα και για τους εχθρους μας.

  3) Ειναι το δυσκολοτερο πραμγα σε “ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Πλανητη ΓΗ”, να εξαφανησεις τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Διοτι δεν υπαρχη σημειο σε “ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Πλανητη ΓΗ”, που να μην “Υπαρχη ΕΛΛΗΝΑΣ”.

  4) “ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι ΤΥΧΑΙΟ”.

  Σας ευχαριστω για την φιλοξενεια.

 3. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ… ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ… ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ… 1) ΟΙ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ, ΤΙ ΗΤΑΝ; 2) ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 190 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ; 3) ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΛΛΑ… “ΕΙΧΑΝ ΧΡΙΣΤΟ”, ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ; 4) ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ (ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ) ΔΟΥΛΕΊΑ !!! ΕΙΧΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ…

 4. Σε ένα βιβλίο με τίτλο “Γκέμμα” ο μεγάλος δάσκαλος Δημήτρης Λιαντίνης αναφέρεται στην αλλοίωση του Ελληνα , την μετατροπή του σε Ελληνοέλληνα και για την χαώδη διαφορά τους με ό,τι φυσικά αυτό συνεπάγεται…
  Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από το κεφάλαιο “Ο Ελληνοέλληνας”.

  “Όλα καλά και περίκαλα τά “χουμε με την πατρίδα. Με το έθνος, την ιστορία μας, και τους «αρχαίους ημών πρόγονοι». Μόνο που ξεχάσαμε ένα. Πως εμείς οι νέοι με τους αρχαίους έλληνες έχουμε τόσα κοινά, όσα ο χασαποσφαγέας με τις κορδέλες, και η μοδίστρα με τα κριάρια. Κι από την άλλη φουσκώνουμε και κορδώνουμε, και ταρτουφίζουμε για «τσι γενναίοι προγονοί» σαν τι;

  Το πράγμα έχει και περιγραφή και ερμηνεία. Μέσα στη χώρα, μέσα στην παιδεία δηλαδή και την παράδοση μας, εμείς περνάμε τους εαυτούς μας λιοντάρια, εκεί που οι έξω από τη χώρα μας βλέπουνε ποντίκια. Θαρρούμε πως είμαστε τα παιδόγγονα του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου. Οι ξένοι όμως σε μας βλέπουνε τις μούμιες που βρεθήκανε σε κάποια ασήμαντα Μασταβά. Γιατί; Τα διότι είναι πολλά. Όλα όμως συρρέουν σε μια κοίτη. Σε μια απλή εξίσωση με δύο όρους και ένα ίσον. Είναι ότι: νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.

  Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα, θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα. Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής: ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σα να είμαστε εβραίοι. Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά.

  Δεν είναι τυχαίο, που όχι μόνο ο πλανήτης αλλά και ο ουρανός, το σύμπαν ολόκληρο είναι κατάσπαρτο με τις ελληνικές λέξεις και με τα ελληνικά γράμματα που ονομάζουν διεθνώς τους αστερισμούς, και τους φωτεινότερους αστέρες του κάθε αστερισμού. Κοίτα πρόχειρα το εξώφυλλο της «Γκέμμας».
  “ΓΚΕΜΜΑ” – Ο “Ελληνοέλληνας”

  Όχι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εκείνο που είναι τυχαίο, είναι πως ο λαός που κατοικεί σήμερα στη χώρα που παλαιά την εκατοίκησαν οι έλληνες, ονομάζουνται έλληνες. Η έρευνα μας έδειξε ότι μόνο έλληνες δεν είναι. Γιατί τους έλληνες ούτε τους βλέπουν ούτε τους γνωρίζουν.

  Από το Ελληνικό ερχόμαστε στό Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα.

  Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξεύρει τούτους τους εβραίους; Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα.

  Μ” ένα λόγο, ο μέγας και ο βαθύς εβραίικος πολιτισμός -δεν ειρωνεύομαι, κυριολεκτώ- μέσα από τη χριστιανική του μετάλλαξη, κι αυτή πια δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε βαθιά, πέρασε ως το μυελό των οστών και στη διπλή σπείρα του DNA όλων των νεοελλήνων. Ένα μόνο δε γνωρίζουν. Ότι ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός είναι εντελώς αντίθετος με τον πολιτισμό της κλασικής Ελλάδας. Το αρνί και ο λύκος. Ο πάμφωτος ναός της Αφαίας στην Αίγινα, και το μονύδριο της αγίας Ελεούσας στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, με την αγράμματη καλόγρια που κυνηγά τις έγκυες και τις λεχώνες, γιατί “ναι μαγαρισμένες, λέει…

  .. η νεότερη Ελλάδα είχε παίξει πια τη ζαριά της στο Ρουβίκωνα. Είχε πάρει το δρόμο της. Τη στράτα του κακού και της ανεμοζάλης. Η Ελλαδοελλάδα αποσύρθηκε πικραμένη και περήφανη. Και άφηκε την Εβραιοελλάδα να ξερογλείφεται σα μαϊμού απάνου στη σκηνή του καραγκιόζη:

  Γεια σου, μάνα μου Ελλάς, είμαι κλεφτοφουκαράς.

  Η σμαρδή και φαναριώτικη πολιτική στον Αγώνα, με Μαυροκορδάτο και Κωλέττη και παπάδες, θα περάσει ύστερα, και θα δώσει το ρυθμό και τον τόνο της στην πολιτική ιστορία της “νεότερης Ελλάς”.

  Φατρίες, κομματισμός, αρριβισμός, βουλευτοτσιφλικάδικα, το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο, το ρωσόφιλο. Πολιτική του ρουσφετιού και της ασυδοσίας, δουλοφροσύνη, λεονταρισμοί, απαξία, ιδιοτέλεια. Ό,τι ανθίζει πια, κι ό,τι καρπίζει σήμερα στη χώρα. Νούλες και κουλούρηδες, χάχηδες και σάκηδες, ντόρες και ντορήδες. Περάστε κόσμε.”

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ, ΓΚΕΜΜΑ (κεφάλαιο Ο Ελληνοέλληνας)

...