Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…

ΚΥΠΡΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ναχιτζεβάν αναγνωρίζει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ (ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΛΙΕΦ

Κύπρος: Η Τουρκία θα πληρώσει 90 εκατ. ευρώ για την εισβολή του Αττίλα το 1974

………………………………………………..
Ήταν 3 η ώρα το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου 1974, όταν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας αποπλέουν δύο υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου τύπου Type 209 το Γλαύκος και το Νηρεύς, με κυβερνήτες τον Πλωτάρχη Ιωάννη Παναγιωτοπουλο και τον Πλωτάρχη Βασίλειο Γαβριήλ αντίστοιχα, με προορισμό το νότιο Αρχιπέλαγος νοτίως της Ρόδου και αποστολή την ναυτική παρουσία στη περιοχή και επίδειξη σημαίας.
Τα υποβρύχια του τύπου αυτού τέσσερα από τα οποία έχει προμηθευτή η χωρά μας με απευθείας ανάθεση ναυπήγησης στα γερμανικά Ναυπηγεία μόλις 2 χρόνια πριν το 1972, ήταν ότι ποιο συνχρονο υπήρχε εκείνη την εποχή σε ολόκληρο το Ναυτικό οπλοστάσιο του δυτικού κόσμου στο τομέα των συμβατικών Υποβρύχιων, ήταν νεοτευκτα και φορούσαν επάνω τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εκείνης της εποχής σε ηλεκτρονικά συστήματα και οπλισμό.
Το ζευγάρι των Ελλήνων φονιαδων του βυθού λίγες ώρες αργότερα το μοιραίο για τον ελληνισμό ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου, και ενώ έχουν περάσει τις Κυκλάδες και πλέουν για το τομέα τους, λαμβάνουν επείγον σήμα από το αρχηγείο Ναυτικού και πληροφορουνται ότι Τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν και επιχειρούν απόβαση στην Κύπρο, και διατάσσονται να πλευσουν πάση δυναμη προς τις βόρειες ακτές της Κύπρου για να προσβάλουν τον αποβατικό Στόλο.
Η ψυχολογία στα πληρώματα των δύο Υποβρύχιων από εκείνη τη στιγμή αλλάζει άρδην, το ηθικό τους φτάνει στα ύψη, και όλοι αναλαμβάνουν με μεγάλο ενθουσιασμό πολεμικά καθήκοντα μέσα στα πλοία και μοιράζουν καθήκοντα βάσει του σχεδίου Αμύνης της Κύπρου που προϋπήρχε,
έχοντας νιώσει ότι είναι αυτοί οι συνεχιστές του Κίμωνα που 3.000 χρόνια μετά όρισε η ιστορία να εκδιωξουν τους νέους βαρβάρους από τη βασανισμενη ελληνική Μεγαλονησο.
Βασει των σχεδίων που είχαν έχουν διαμοιρασει ολόκληρη την Βόρεια κυπριακή ακτή με σημείο αναφοράς την ακτή του Κορμακιτη πάνω στην οποία θα προσγειωθουν και τα δύο υποβρύχια σε δύο τομείς ενεργείας, τον ανατολικό τομέα τον οποίο αναλαμβάνει το Γλαύκος, Και τον Δυτικό τομέα που αναλαμβάνει ο Νηρεας!!
Ο Φόρτος οπλισμου που έχει το κάθε ένα από τα δύο πλοία είναι πλήρης πολεμικός και τρομερός στην ισχύ του, αποτελουμενος για το κάθε υποβρύχιο από 14 Τορπίλες μικτής σύνθεσης, 6 Αμερικανικού τύπου της σειράς Mk εξειδικευμένες για πλήγματα εναντίων εχθρικών υποβρυχίων και 8 Τορπίλες Γερμανικού τύπου της σειράς AEG ενσύρματα τηλεκατευθεινομενες και εξειδικευμένες για πλήγματα εναντίων πλοίων επιφανείας μεγέθους καταδρομικου από μεγάλες αποστάσεις!!!
Απέναντι τους ο Τουρκικός στόλος έχει παρατάξει στη Κύπρο στο σύνολο του πλοία και υποβρύχια πραγματικά μουσειακης αξίας..!!
Η τουρκική αρμάδα εκτός από τα αποβατικα, αποτελείται από 6 παμπαλαια Αντιτορπιλικα τύπου Γκαρινκ ναυπηγημενα στην Αμερική μεταξύ 1941-43, και 4 υποβρύχια ναυπηγημενα στην Αμερική την ίδια εποχή και αυτά τύπου Γκαλεο με πρωτόγονα σόναρ και ακουστικές συσκευές της εποχής του Β Παγκοσμίου Πολέμου!!
Τα δύο καμάρια του Στόλου μας βάση της θέσης που βρίσκονται την στιγμή που λαμβάνουν το σήμα, και της ταχύτητας την οποία πρέπει να κινηθούν, έχουν υπολογίσει ότι θα βρίσκονται στο τομέα τους και θα ξεκινήσουν επιθέσεις το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου, αρκετές ώρες πριν την ανακωχή που θα ξεκινούσε στις 4 το απόγευμα, την στιγμή ακριβώς που ο Τουρκικός στόλος θα μεταφέρει το δεύτερο αποβατικό κύμα στις ακτές της Κύπρου το οποίο είναι και ο κύριος όγκος της εισβολής με όλα τα βαρέα όπλα άρματα πυροβολικό κλπ.
Η τουρκική ναυτική δύναμη σύμφωνα με όλα τα δεδομένα αλλα και μετέπειτα αναλύσεις νατοικων κύκλων, με την άφιξη του Γλαύκος και Νηρεύς στη περιοχή είναι καταδικασμενη, καθώς δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης απέναντι στα δύο πανίσχυρα ελληνικά διαμάντια των βυθων, τα τουρκικά παμπαλαια πλοία θα αποτελούν απλά στόχους για εξάσκηση βολών τορπιλων για τα ελληνικά πληρώματα και τίποτα παραπάνω, ενώ οι πιθανότητες επιβίωσης των δύο Υποβρύχιων και ασφαλούς επιστροφής τους στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κυμαίνονται άνω του 90%,.
Δυστυχώς όμως το βρώμικο χέρι της προδοσίας που κινούσε τα πάντα τις μέρες εκείνες επενέβη και έσωσε τη Τουρκία από πραγματική πανωλεθρια.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής 21 του μηνός και ενώ τα υποβρύχια έχουν πλησιάσει περίπου στα 45 μίλια δυτικά από τη Παφο λαμβάνουν επείγουσα διαταγή από το αρχηγείο Ναυτικού προσωπικά από τον αρχηγό του ναυτικού Αντιναυαρχο Πετρο Αραπακη, τον άνθρωπο που έπαιξε το ποιο σκοτεινό ρόλο από τη πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας της εποχής εκείνης, όπως εγκαταλειψουν αμέσως την αποστολή τους στη Κύπρο και επιστρέψουν ταχύτατα ανοιχτά της Ρόδου όπου θα εγκαταστησουν περιπολία.
Αυτό ήταν..
Με αυτό το Ναυτικό σήμα της Ντροπής χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ελληνισμό να δώσει το καίριο πλήγμα στον προαιώνιο εχθρό, Χάθηκε η μοναδική ευκαιρία που θα έσωζε οριστικά τη Μεγαλονησο από τα νύχια του Αττιλα και ταυτόχρονα θα έδινε το μεγαλύτερο χτύπημα στο τουρκικό σοβινισμο μετά από την ναυμαχία της Ελλης το 1912-13. ΠΗΓΗ

………………………………………

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 1.000.000<> ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟ 38π.χ.χ.-116μ.χ.χ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΗΝΑΪΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ…

………………………………………

Έχοντας διαβάσει μερικές ιστορίες για τις ίντριγκες, τις συνωμοσίες, τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνονται κατά του ελληνισμού, παραθέτουμε κάποια σχετικά… Κατ’ αρχήν ένα σχόλιο που βρίσκεται…ΕΔΩ
[Anonymous said… Τη νύχτα στις 14 Νοεμβρίου 1973, ο ισραηλινός στρατηγός Μωσέ Νταγιάν έφθασε στην Αθήνα.
Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γαμπρού του Δημ. Ιωαννίδη , του γιατρού Αλαζράκη ( εβραίος ) .
Από εκεί έστειλε μήνυμα στον Ιωαννίδη να είναι έτοιμος : «η ώρα έφθασε . Όλα είναι έτοιμα».
Την επομένη 15 Νοεμβρίου , το γιώτ «Απόλλων» , ιδιοκτησίας της εταιρίας ΟΤC , η οποία τότε ήταν ιδιοκτησίας της CIA , έφθασε στον Πειραιά .
Το γιώτ πριν τη μετατροπή του , ήταν μονάδα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού .
Ήταν εξοπλισμένο με πανίσχυρο ασύρματο , τέλεια εργαστήρια και αναρίθμητους φακέλους .
Είκοσι κομάντος συμπλήρωναν το ειδικό πλήρωμα του σκάφους .
Από τον Πειραιά έπλευσε προς τα ανοιχτά του Σουνίου , όπου και περίμενε ανενόχλητο.
Στο μεταξύ έκαναν τις ανάλογες επαφές τους , κυρίως με το στρατηγό Νταγιάν, ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες για την υπόθεση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Η κύρια επαφή Νταγιάν , εκτός από τον Ιωαννίδη – Αραπάκη -Μπονάνο , ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου ,ο οποίος τότε ήταν μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την Ελλάδα.
Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επί κεφαλής των φοιτητών ,του Στρατηγού Νταγιάν και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Ο Πεσματζόγλου είχε άμεση επαφή , κυρίως με τρία πρόσωπα , από τους φοιτητές της εξέγερσης : Η μία είναι σήμερα {1993} αρχηγός αριστερού κόμματος ( η εβραία Μαρία Δαμανάκη )
και οι άλλοι δυο στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με την ελπίδα και την ευχή , πως θα βγουν και θα καταγγείλουν δημόσια τα γεγονότα εκείνης της νύχτας από την πλευρά τους όπως εκείνοι τα έζησαν , υπόσχομαι , αν δεν μιλήσουν οι ίδιοι , να δημοσιεύσω στο επόμενο βιβλίο μου τα ονόματα τους …;.
Τα χαράματα της 16 Νοεμβρίου , έφθασαν χίλιοι κομάντος από τις Βρυξέλλες , με εντολή να συμμετάσχουν στην εξέγερση του πολυτεχνείου.
Όλοι μεταφέρθηκαν από τη βάση του ελληνικού στη γεωγραφική υπηρεσία Στρατού στο πεδίο του Άρεως .
Τους μοιράστηκαν Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές και περίμεναν διαταγή να επέμβουν.
Εκτός από όπλα , είχαν στην κατοχή τους ασύρματο , συγχρονισμένο με εκείνον του γιωτ «Απόλλων» , απ΄ όπου και περίμεναν την διαταγή για επέμβαση …;..
Ο στρατιωτικός που είχε αναλάβει την εποπτεία όλων των ανδρών , ήταν ο υποστράτηγος Χουήζερ του ΝΑΤΟ , αλλά και έμπιστος της τριμερούς Επιτροπής .
Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου , οι κομάντος του ΝΑΤΟ διατάχθηκαν από τον υποστράτηγο Χουήβερ , να ακροβολιστούν στο Πεδίο του Άρεως και να περιμένουν διαταγές ..
Οι είκοσι κομάντος που περίμεναν στο γιωτ, διατάχθηκαν να πάνε με λέμβους στη στεριά , να καταλάβουν το σπίτι του Γεωργίου Παπαδόπουλου , να κόψουν τα τηλεφωνά του και να απαγορεύσουν στο δικτάτορα κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.
Να συνεννοηθούν μετά με τους Έλληνες «συναδέλφους» τους και να περιμένουν διαταγή για να αποχωρίσουν.
Όταν νύχτωσε οι κομάντος έφθασαν στην ακτή και από εκεί με στρατιωτικά τζιπ κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Οι άλλοι έφυγαν «κατά ομάδες» από τη Γεωγραφική Υπηρεσία ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΚΑΝ στο πεδίο του Άρεως .
Αργότερα , όταν το τανκ έσπασε την πόρτα του πολυτεχνείου , οι κομάντος βρίσκονταν ήδη μέσα.
Στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν , οι Νατοϊκοί κομάντος χτυπούσαν αδιάκριτα.
Σκότωσαν , έσφαξαν έσπασαν ωμοπλάτες και όταν πια ο «εχθρός» είχε νικηθεί ένα στρατιωτικό σφύριγμα του επικεφαλής τους επανέφερε στην τάξη.
Ανασυντάχθηκαν , και όπως είχαν έρθει , έφυγαν αθόρυβα.
Σε μια ώρα απογειώνονταν από τη βάση του Ελληνικού , με προορισμό τις Βρυξέλλες .
Χίλια δολάρια μπόνους πήρε ο καθένας , για εκείνη τη βραδιά …;
Το ίδιο έγινε και με τους είκοσι .
Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στο γιωτ .
Ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 1973 , το γιωτ «Απόλλων» έπλεε ανοιχτά , με προορισμό τη Βαρκελώνη ..
Ο Στρατηγός Νταγιάν αφού ενέκρινε τον κατάλογο των νέων Υπουργών , τακτοποίησε και άλλες μικρές λεπτομέρειες , και αναχώρησε αθόρυβα για το Ισραήλ, όπως είχε έρθει. ]

Και βέβαια,το αδιάψευστο ντοκουμέντο, στο οποίο εμφαίνεται η κινητήριος δύναμη του Σιωνισμού που λέγεται… Ρότσιλντ…

Το Ημερολόγιο του Θεόδωρου Χέρτζλ και το Σχέδιο Εποικισμού Εβραίων στην Κύπρο

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα και εσείς μετά διαβάστε το με την ησυχία σας…
[…3 Ιουλίου 1902. – «Γυρνώ και πάλι στην Αγγλία. Ο Γκρήνμπεργκ κανόνισε το ραντεβού μου με τον Ρότσιλντ για αύριο, και την ακρόασή μου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, για τις 7 τρ ….

Εφτά χρόνια μου χρειάστηκαν για να είμαι σε θέση να πω στον Ρότσιλντ, αυτό που θα του πω αύριο».
5 Ιουλίου 1902. – «Μετά τον καφέ πλησίασα στο γραφείο του Λόρδου Ρότσιλντ και ρώτησα: «Θα σας ενδιέφερε να ακούσετε το ‘σχέδιό’ μου τώρα»;
-Ναι.
-Θέλω να ζητήσω από την Βρετανική Κυβέρνηση μια «Χάρτα παραχωρήσεως Εποικισμού».
-Μη λέτε Χάρτα. Η λέξη έχει κακή απήχηση τώρα.
-Μπορούμε να το ονομάσουμε όπως σας αρέσει. Εγώ θέλω να ιδρύσω μιαν Εβραϊκή αποικία σε μια Βρετανική κτήση.
-Πάρετε την Ουγκάντα.
-Όχι. Εκείνη μπορώ μόνο να την χρησιμοποιήσω. Κι επειδή υπήρχαν στην αίθουσα κι άλλα πρόσωπα, έγραψα σε ένα κομμάτι χαρτί, που το κολλάω εδώ πέρα για ανάμνηση: «Χερσόνησος του Σινά, Αιγυπτιακή Παλαιστίνη, Κύπρος». Και ρώτησα: «Το σχέδιό μου το δέχεσθε»;
-Πάρα πολύ.
Αυτό, αποτελούσε τη νίκη. Κατόπιν έγραψα στο χαρτί: «Εμποδίστε τον Σουλτάνο να βρει χρήματα». Είπε:
-Εμπόδισα την Ρουμανία να βρει χρήματα. Τούτο όμως δεν μπορώ να το κάνω, γιατί οι Δυνάμεις επιθυμούν να βρει λεφτά ο Σουλτάνος. Θέλουν να κατασκευασθούν σιδηρόδρομοι.
-Είπα: «Ο Σουλτάνος μου προσφέρει την Μεσοποταμία».
-Εκείνος κατάπληκτος: «Κι αρνήθηκες»;
-«Μάλιστα». Εκεί σταμάτησα.
9 Ιουλίου 1902. – «Χθες διόρθωσα την κακή εντύπωση, που αισθανόμουνα πως είχα κάνει στον Λόρδο Τζαίημς, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά την ακρόασή μου. Τον επισκέφθηκα και του είπα ειλικρινά όλα όσα είχα πει σκεπασμένα κατά την συνεδρίαση, από επιφύλαξη.
Θεώρησε, πως μπορούσα να πραγματοποιήσω το σχέδιο Σινά-Έλ Αρίς-Κύπρος, μόνο αν με βοηθήσει ο Λόρδος Ρότσιλντ. Οι Ρότσιλντ πρέπει να γίνουν πράκτορές μου σε τούτη την χώρα -την Αγγλία»…]

……………………………..

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

……………………………..

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΠΡΙΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ … ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ …

ΚΥΠΡΟΣ. ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,75%, ΕΝΩ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ 0%

ΚΥΠΡΟΣ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ Π. Μυλωνά, Λ. Φουρλά, Δ. Σούγλη και Γ. Λιλλήκα ΟΤΙ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ $48,9ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

…………………………..

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ… ΔΕΙΤΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ… ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ..

……………………………………….

ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ South South AWARDS 23/9/2012 ΤΟΥ UNOSSC ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ MDGs ( Αναπτυξιακών Στόχων Χιλιετίας ) ΟΠΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ E.N.D. (End National Debt) !!!

……………………………………….

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟY ΕΘΝΟYΣ ΜΑΟΡΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
1. Το Έθνος των «MAORI» από τη Νέα Ζηλανδία δια μέσου του ταμείου – οργανισμού τους με την ονομασία έστειλαν προσφορά με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2013 προς την Κυπριακή Κυβέρνηση (Σχετικό 1) όπου προσφέρουν βοήθεια για τη διάσωση της Κύπρου και την αποφυγή ένταξης στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΤΡΟΙΚΑ. 
Αυτό το κάνουν, γιατί σε κάποια στιγμή στο παρελθόν, οι δικοί μας συνεργάτες προσέφεραν βοήθεια όταν αυτοί το χρειάστηκαν και έτσι τώρα που χρειαζόμαστε εμείς βοήθεια, είναι πρόθυμοι να πράξουν το ίδιο. Σημ. Το έθνος των Μαόρι, ήταν και οι πρώτοι εθελοντές που πολέμησαν στην Κρήτη στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό της Ελλάδας. Στην Κρήτη υπάρχει μέχρι και σήμερα μνημείο στο όνομά τους! Υποστηρίζεται δε, ότι το γένος τους είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου, πράγμα που φαίνεται και στα χαρακτηριστικά τους που διαφέρουν από τους άλλους λαούς της γύρω Πολυνησίας και πολλές από τις τελετές τους ακόμα και ονομασίες σε χορούς και τοποθεσίες τους έχουν να κάνουν με Ελλάδα.  
Διατίθενται να εκχωρήσουν την περιουσία τους (τραπεζικές εξασφαλίσεις) στο ταμείο αλληλεγγύης – στήριξης το οποίο θα μπορεί με τη σειρά του να δεσμευτεί ως αντασφάλεια για δανεισμό για το Κυπριακό Κράτος, μέχρι ποσού ύψους 17.5 Δις Δολ και αν χρειαστεί σε δεύτερο στάδιο ακόμα 5 Δις Δολ
Μαζί με αυτούς προστίθεται και το Hedge Fund που συνεργάζονται όπου και αυτοί μπορούν να συνεισφέρουν μέχρι 18.0 Δις Δολ. Δηλαδή στο σύνολο προσφέρονται 40.5 Δις Δολ περίπου 30 – 32 Δις Ευρώ. 
Με αυτό το ποσό μπορεί να αποπληρωθεί το «ELA», να χρηματοδοτηθούν οι νέες ανάγκες του Κράτους για το τρέχον έτος καθώς και να κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες αναλόγως των συμφωνιών που θα επιτευχθούν. 
Ο Βασιλιάς και Ιδρυτής του ιδρύματος, πληρεξούσιος αντιπρόσωπος των ΜΑΟΡΙ H. E. Chief Charles Hohepa και ο αρχηγός Chief John Biko προσυπογράφουν την επιστολή με τους αρ. διαβατηρίων τους και τις απαραίτητες σφραγίδες. 
Οι τραπεζικές εξασφαλίσεις είναι σε ομόλογα όπως JP Morgan, Ομόλογα Δημοσίου, χρυσός κτλ. Κάποια από αυτά είναι ήδη αναρτημένα στην οθόνη Bloomberg και αλλού και θα μπορούν, κατόπιν προκαταρτικής συμφωνίας, να ελεγχτούν άμεσα
2. Οι περιουσίες αυτές θα μπορούν να κατατεθούν στο ταμείο στήριξης και να ρευστοποιηθούν με ευκολία. Η Ρευστοποίηση επίσης είναι και αυτή έτοιμη απλά πρέπει να υπάρχει κάποια τυπική συμφωνία με την κυβέρνηση για να μπορεί να προχωρήσει κανείς παρακάτω. 
3. Τη ρευστοποίηση μπορεί να την επιμεληθεί η ομάδα των συνεργατών τους μέσω ενός δεύτερου ταμείου, οι οποίοι έχουν ήδη ελέγξει την περιουσία των Μαόρι και είναι σύμφωνοι να προχωρήσουν όταν το πρώτο ταμείο (Μαόρι) θα έχουν υπογράψει κάποια προκαταρτική συμφωνία με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Με σωστό συντονισμό με την κυβέρνηση θα μπορούσε να υπάρξει γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσμα. 
4. Κατ’ επέκταση για την υλοποίηση της πρότασης αυτής θα συνεργαστούν δύο (2) ανεξάρτητοι φορείς: a. Το ΤΑΜΕΙΟ «Α» το οποίο θα παρέχει την ανάλογη ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ συνολικού ποσού από 30 – 32 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (Περιουσία που τώρα η Κύπρος δεν έχει και άρα θα διορθωθεί η πιστοληπτική της ικανότητα), B. Και ένα δεύτερο ΤΑΜΕΙΟ «Β» όπου, αφού υπάρξει η τυπική συμφωνία μεταξύ του πρώτου ταμείου «Α» και της κυβέρνησης, το 2ο ταμείο ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ. Για σκοπούς αποφυγής προβλημάτων με τους Ευρωπαϊκούς Εταίρους, το ταμείο «Α» θα μπορεί να δημιουργηθεί στην Κύπρο.  
Ποσό Ταμείου «Α» = 41.5 Δις $ ήτοι περίπου 31 Δις Ευρώ. Η όλη διαδικασία μπορεί να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ.
ΕΠΙΤΟΚΙΟ Το επιτόκιο, μαζί με το κόστος ρευστοποίησης κτλ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 3 %. 
ΙIΙ. ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ Ο χρόνος αποπληρωμής μπορεί να είναι από 10 – 15 ΕΤΗ (όπως συμφωνηθεί). Σε καμία περίπτωση δεν έχουν ζητηθεί παράξενοι όροι. Η προτάσεις μας είναι καθαρές, νόμιμες και εύκολα υλοποιήσιμες. 
ΙIΙ. ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΑ Ως αντασφάλεια θα δοθούν τα ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη μέθοδο DVP ( Delivery Versus Payment) ή όπως αυτό θα συμφωνηθεί. 
ΙV. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: ΕΓΙΝΕ 
Η Ευρωβουλευτής Κα Παπαδοπούλου Αντιγόνη η οποία είχε ενημερωθεί από εμάς, έχει στείλει επιστολή απ΄ ευθείας, όπου ζήτησε την επικύρωση από τους ιδίους για την αυθεντικότητα της πρότασης και η οποία ζήτησε η απάντηση αυτή να σταλεί στην ίδια προσωπικά αλλά και στον Πρόεδρο δια μέσου του προξενείου της Κύπρου στην Αυστραλία το οποίο είναι υπεύθυνο για τη Νέα Ζηλανδία, πράγμα που έγινε στις 26 Μαρτίου 2013. (Σχετικά 2 & 3) 
Με αυτή τη λύση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρόνο, μπορεί ν’ αποφευχθεί η ανάγκη χρηματοδότησης της Κύπρου από το μηχανισμό στήριξης της Τρόικας, θα μπορούν να προστατευθούν τελικώς οι καταθέσεις στις τράπεζες, να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες των τραπεζών και θα υπάρχει αρκετός χρόνος να βρεθούν οι σωστές λύσεις χωρίς πανικό. 
Αφού γίνει επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Κράτους, τότε θα μπορεί να βρεθεί λύση για το πώς θα ελεγχθεί η αρχική πρόταση που δίδεται επιτόκιο 0 % και αποπληρωμή 50 – 100 έτη, ν’ απορροφηθεί το δάνειο για να επιτευχθεί ο μηδενισμός του κόστους του τόκου, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει την Κύπρο να μην ξαναχρειαστεί δάνειο από κανένα τρίτο εξωτερικό φορέα.  
Σχετικά επισυναπτόμενα έγγραφα  
1. Προσφορά, ημ. 22- 03- 2013 2. Αίτηση επικύρωσης επιστολής από κα Παπαδοπούλου ημ. 
24- 03- 2013 3. Επικύρωση προς Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κα Παπαδοπούλου & Πρεσβεία, ημ. https://alfeiospotamos.blogspot.com/2013/05/y-y.html

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΟΡΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Αρτέμης Σώρρας : Η κυρία Παπαδοπούλου δεν άγγιξε το θέμα. Η κυρία Παπαδοπούλου έκανε το αυτονόητο, αν θέλετε το έκανε από περιέργεια. 
Της δόθηκε ένα έγγραφο στο οποίο υπήρχε η υπογραφή του έθνους των Μαορί. Προσέξτε εδώ υπάρχει μία διαφορά ξέρετε πολλοί λένε η Νέα Ζηλανδία, οι Rothschild και εκείνα εκεί τα ζώα θα έλεγα ζώα, τα ζώα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την πρεσβεία την Νέας Ζηλανδίας στην Ιταλία. 
Πρέπει να ξέρουν πως λειτουργεί το κάθε κράτος πως λειτουργεί ο Ο.Η.Ε. και τι δικαιώματα έχουν τα έθνη και τα κράτη. Εδώ θα ξαναμπώ σε κάτι που θα πρέπει α είναι γνωστό από έναν πολιτευτή. Ο κάθε πολιτευτής από χωριό είτε ανόητος είτε αμόρφωτος απλά λέει ότι του δίνει γραμμή το κόμμα και δεν ξέρει τι του γίνεται γι’ αυτό δεν πρέπει να γίνει πολιτευτής ή τουλάχιστον θα έπρεπε αν έχει σεβασμό στον εαυτό του να πει αφού δεν το ξέρω καθήστε να το ψάξω, καθήστε να ρωτήσω πριν ανοίξω το στόμα μου. 
Θα έπρεπε να ξέρουν λοιπόν ότι ο Ο.Η.Ε. αναγνωρίζει πρώτα τα έθνη και μετά τα κράτη. Κράτος γίνεσαι όποτε γουστάρεις δηλαδή φτιάχνεις ένα κράτος και μαζεύεις λοιπόν τους υπηκόους σου θα έλεγα γιατί δεν είναι καν πολίτες που σημαίνει λοιπόν, ανοίγει κάποιος ένα κράτος εγώ αύριο μπορώ να “φτιάξω” ένα κράτος αν το θέλετε. Έχω την δυνατότητα να πάω σε ένα άλλο κράτος ένα κομμάτι γης το οποίο είτε θα το πληρώσω είτε θα μου το χαρίσει η θα μου πει πάρτο το οποίο θα πρέπει το συμβόλαιό μου να είναι για 800 έτη.
Εάν έχω ένα τέτοιο συμβόλαιο φτιάχνω ένα κράτος με δικό μου σύνταγμα, όπως θέλω και αρχίζω λοιπόν και πρέπει να βάλω μέσα ανθρώπους. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους προσκαλέσω από κάπου. Τώρα το ζήτημα λοιπόν έχει να κάνει με το έθνος και έχει να κάνει και με το κράτος. 
Οι Μαορί είναι έθνος κύριοι και έχουνε κερδίσει δικαστήριο το οποίο είναι μέσω του Ο.Η.Ε. και είναι έθνος είναι 297 φατριές έχουνε πάρει την δική τους γη, και έχουν ήδη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας. 

Οι Μαορί υπήρχαν στην Νέα Ζηλανδία πολύ πριν από την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου. Δεν ανακάλυψαν τον τροχό οι Εγγλέζοι και πήγανε ένα μάτσο Εγγλέζοι στην Νέα Ζηλανδία και φτιάξανε μία χώρα. Εμείς έχουμε ένα μνημείο στην Κρήτη το οποίο είναι των Μάορι…

.. είναι των Μαορί δεν είναι Νέοζηλανδών. Η Νέα Ζηλανδία είναι των Μάορι, είναι αυτόχθονες οι άνθρωποι δηλαδή τώρα ότι πήγανε κάποιοι Εγγλέζοι και μετά μεταναστεύσανε άλλες φυλές ανθρώπων, φτιάξανε μία κοινωνία. Αυτό το δεχόμαστε δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε και το έθνος των Μαορί. 
Εμείς μιλάμε με το έθνος των Μαορί που είναι ο αυτόχθονος λαός της Νέας Ζηλανδίας και χρηματοδοτήσαμε το έθνος των Μαορί επειδή έχει δικιά του γη με 50 δις.
Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΟΡΙ
Έτσι λοιπόν με αυτές τις λογικές του Ο.Η.Ε. και με βάση τους παγκόσμιους νόμους οι Μαορί είναι έθνος και χρηματοδοτήθηκε κανονικότατα από μας. Η κυρία Παπαδοπούλου λοιπόν έκανε το αυτονόητο, τώρα τα συμφέροντά της είναι στην Κύπρο, συνεργάζεται με τόσους βουλευτές εγκάθετους ή μη, ωστόσο μπορεί να αλλάξει την γνώμη της και να λέει ότι θέλει όμως τα έγγραφα με τα στοιχεία μιλάνε.
Η κυρία Παπαδοπούλου έκανε μία πιστοποίηση (verification) με την Νέα Ζηλανδία δηλαδή με τους Μάορι και πήρε μία απάντηση η οποία έχει να κάνει με το οκ και το verification ότι ναι αλήθεια εμείς χρηματοδοτούμε και δίνουμε αυτό ως βοήθεια στην Κύπρο. 
Από το γραφείο της Ενωμένης Ευρώπης στις Βρυξέλλες τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο, μήπως ήταν κακό ; ή μήπως η απάντηση ήτανε αρνητική ; Άρα γιατί όταν έχουμε ένα verification πρέπει να κάνουν αίτηση οι υπόλοιποι ; επειδή το πήρε η Παπαδοπούλου ; μα δεν το πήρε η Παπαδοπούλου της το έστειλε η Νέα Ζηλανδία δηλαδή οι Μαορί.  Άρα λοιπόν εμείς δεν μιλάμε με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εμείς μιλάμε με τους Μαορί οι οποίοι έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο της Ν. Ζηλανδίας με συγκεκριμένες έδρες. Έχουν πάρει δικαιωματικά τον δικό τους χώρο από τον Ο.Η.Ε. και έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. https://alfeiospotamos.blogspot.com/2014/01/blog-post_6871.html
…………………………………….

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ !! ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΥΠΡΟΥ” !!

…………………………………………………………………

ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 12-11-2016 ( ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΕΜΕΣΟΥ )
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ” ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !!!
ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΛΛΑΝΙΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ !!!

….. 

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ τ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ PORTO PALACE ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 08/02/2014 ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΙΣ 7 ΑΤΟΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΙΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

………………………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”