Αναλαμβάνουν οι Ισραηλινοί συντήρηση και εφοδιασμό για τα ελληνικά Ε/Π S70 και Apache

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ …

Αναλαμβάνουν οι Ισραηλινοί τα ελληνικά S70 και Apache

Αναλαμβάνουν οι Ισραηλινοί τα ελληνικά ελικόπτερα S70 και Apache μετά από την υπογραφή αμυντικής Διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ.
Η συμφωνία υπογράφηκε στις 4 Μαΐου από τον γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχο (ε.α.) Θεόδωρο Λάγιο, μετά από εξουσιοδότηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η συμφωνία αφορά τη συντήρηση των κινητήρων, στην τεχνική βοήθεια και την εφοδιαστική υποστήριξη των ελικοπτέρων S70 του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 «Apache» του Στρατού Ξηράς.
Η συγκεκριμένη συμφωνία υπογράφηκε από τον απελθόντα γενικό διευθυντή, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί (στις 4 Μαΐου) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την μετακίνησή του από τη γενική διεύθυνση της ΓΔΑΕΕ και την τοποθέτηση του ως συνδέσμου του ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ).
Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα παραγωγής των νέων AH-64E και αναβάθμισης των AH-64D στο επίπεδο AH-64E θα ολοκληρωθεί το 2026.
Τα Apache φορτωμένα με πυραύλους Helfire και γιατί όχι και Spike NLOS θα αποτελέσουν το τρόμο των τεθωρακισμένων των Τούρκων.
Ιδιαίτερα σημασία δίνουν οι Τούρκοι στο ενδιαφέρον που έχει δείξει η Ελλάδα για τους ισραηλινού αντιαρματικούς πυραύλους του Spike.
«Το φορητό πυραυλικό σύστημα Spike, που αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems υπό το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιήθηκε σε πεδία μάχης όπως ο Λίβανος, το Αφγανιστάν και το Ιράκ», αναφέρουν.
Ελληνική αποστολή βρέθηκε στο Τελ Αβίβ όπου συμμετείχε σε προγραμματισμένες επιδείξεις των δυνατοτήτων του αντιαρματικού όπλου, που αλλάζει δραστικά τις ισορροπίες υπέρ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα στελέχη του Στρατού Ξηράς είδαν βολές των SPIKE NLOS τόσο από όχημα 4×4 όσο και από τα Apache.
Απόλυτα ικανοποιημένη άφησε την ελληνική ηγεσία και η τρίτη παρουσίαση που έγινε στο ΓΕΕΘΑ πριν από λίγους μήνες των ισραηλινών Spike NLOS.
To πυραυλικό σύστημα έχει εμβέλεια 32 χιλιομέτρων και μπορεί αν εκτοξευτεί από φορητούς φορείς σε οχήματα, από ελικόπτερα Apache ή ακόμη και από κάθε είδους όχημα, με μικρή διαμόρφωση.
Ήδη οι Iσραηλινοί προσφέρουν συμπαραγωγή του συστήματος στην Πολωνία κι εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας και με την Ελλάδα. ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………….

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.