Έφτασε στον Έβρο η Δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΕΡΑ

Έφτασε στον Έβρο η ομάδα αστυνομικών της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας Κύπρου προκειμένου να συνδράμει στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης  όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Οι Κύπριοι αστυνομικοί, αποβιβάστηκαν από το C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 5 μέλη από Λευκωσία, 5 από Λάρνακα, 5 από Λεμεσό, 5 από Πάφο και 2 από Αμμόχωστο.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει:
«Αναχωρεί σήμερα πλήρης αντιδιαδηλωτική ομάδα της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου (Μ.Μ.Α.Δ) για να αναλάβει καθήκοντα φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, στον Έβρο».

Ταυτόχρονα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης μετέδωσε ότι περίπου 6.000 με 8.000 πρόσφυγες υπολογίζεται ότι βρίσκονται πλέον στον πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό που έχει στηθεί στο Παζάρ Κουλέ απέναντι από τις Καστανιές.

Μάλιστα χθες οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν διάσπαρτοι στα περίχωρα της Αδριανούπολης στο καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ.

ΠΗΓΗ