Μαρ 062017
 

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 4-3-2017

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : Αυτό είναι η Ελληνικότητα, ακόμα και ό,τι έχει γίνει στα πέρατα του χρόνου στα βάθη του χρόνου εμφανίζονται μέσα από εμάς σε αυτές τις χρονικές στιγμές πού ο χρόνος κλείνει τις άκρες του και θα πρέπει να μπούμε στον καινούριο ενιαυτό. Είμαι πολύ περήφανος για πάρα πολλά παλληκάρια από εσάς, αλλά και για όλους τους αγωνιστές μου που θα είναι μαζί μου μέχρι το τέλος. Είμαστε ορκισμένοι να μην το ξεχνάτε, γιατί οι ΟΡΚΟΙ-ΝΟΜΟΙ είναι ΝΟΜΟΙ-ΟΡΚΟΙ έτσι όπως το έχω εξηγήσει και άλλες φορές, φαντάζεστε οι θεοί να είχαν καταστατικά και ΦΕΚ γελοίων, οι νόμοι είναι στο σύμπαν, είναι η νομοτέλεια πού βιώνει μόνο με νόμους, πού υπάρχει γιατί υφίσταται, έτσι λοιπόν θα ενώσουμε όλους τους Ελληνες, ΕΛΛΗΝ, λοιπόν πρέπει να θυμάστε όλοι, ΕΛΛΗΝ είναι ιδιότητα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ΕΛΛΗΝ δεν είναι ένα γεωγραφικό διαμέρισμα πού είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι πού έχουν αυτήν την λέξη η την ιδιότητα είναι αυτός πού θα δει το όλον φως… ΕΛ-ΛΗΝ, άλλωστε η δημιουργία έτσι καθορίστηκε.

Αυτό πρέπει να γίνει, αυτό κάποιοι το ξέχασαν και είμαστε εμείς εδώ ως πολεμιστές να τους το θυμίσουμε με στιβαρά λόγια αυστηρά, με πειθαρχία, με απολυτότητα, απόλυτα ό,τι λέμε ξέρουμε τι λέμε ξέρουμε τι κάνουμε το αποδεικνύουμε και αυτή την στιγμή όλοι οι Ελληνες πρέπει να μαζευτούνε, γιατί είναι αυτοί που θα δουν όλο το φως είναι της δημιουργίας, αν το θέλετε, από το όλον φως.

Παλληκάρια πρέπει να καταλάβετε ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ μεγάλο πόλεμο, είναι κάτι που δεν το βλέπετε ούτε στις σελίδες ούτε στο φεις. Πραγματικά υπάρχει τεράστιος κίνδυνος και αυτή την στιγμή θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε όλους σας, αλλά και εσείς να το ξεκαθαρίζετε σε άλλους… Πρέπει να ξέρετε ότι την Ελλάδα δεν την είχαμε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή από τον Καποδίστρια και μετά όλα δικά τους είναι, αλλά και πριν όλα δικά τους ήτανε, είμαστε υποδουλωμένοι λέει στην Τουρκοκρατία αλλά το όνομα Τουρκία και Τούρκος αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε και υπογράφηκε το 1907.

Θέλω να ξέρετε, με στοιχεία δηλωμένα, ότι είμασταν σκλαβωμένοι στους δογματιστές ρασοφόρους Εβραίους, καμία σημασία αν έχει ράτσα και εάν είναι ενός δόγματος, είμαστε πάντα στο Πατριαρχείο 400 χρόνια όπου πληρώναμε φόρους σε αυτό το Πατριαρχείο και αυτό μάζευε όλους τους φόρους και όλη μας την γη, γι’ αυτό ακόμα και σήμερα βλέπετε ότι το 90% της Ελλάδος ανήκει στους ρασοφόρους, έτσι μπορώ να τους λέω. Άλλωστε οι Τούρκοι ήτανε οι αστυνομικοί, άμα το θέλετε, γιατί ο σουλτάνος δεν μας δέχτηκε και μας πήρε από το Πατριαρχείο. Οι Τούρκοι ήτανε οι αστυνόμοι που μάζευαν τα χρήματα για την Εκκλησία και τους ρασοφόρους, για αυτά τα παιδιά του θεού και έκαναν 10% για αυτή την εργασία τους.

Έτσι πλούτισαν οι πασάδες, κάτι πασάδες που ήτανε σε όλη την Ελλάδα, γι αυτό και οι πασάδες ποτέ δεν ήταν μαζί μας και αυτά τα μεγάλα καλά παιδιά στην Μάνη ήτανε οι μπράβοι των Τούρκων και αυτούς τους λέω Μανιάτες. Σήμερα στην Μάνη ενώ έχω τα δικά μου παλληκάρια, έχω και κάτι Εβραιοχαζάρους πού ήταν οι μπράβοι των Τούρκων. Ο Σώρρας δεν ξεχνάει και ξέρει τι συμβαίνει και σήμερα και μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν κάτι Μανιάτες, που μου το παίζουνε βεντέτα και τους το λέω. Και σε όλες τις νεώτερες ιστορίες της Ελλάδος, από την 17η Νοέμβρη μέχρι ό,τι παρακρατικό συμβαίνει αυτά τα παιδιά είναι μπροστά. Αυτά τα παιδιά θα με βρουν μπροστά τους και όλα αυτά τα παιδιά τα ξέρω ένα-ένα ακόμα και εάν δεν τα γνωρίζω, θέλω να πω λοιπόν ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλο δρόμο, πρέπει να μάθουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και που θα πάει. Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το τέλος και όλα τα κανάλια και όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι ιθύνοντες αξιωματικοί έχουν αρχίσει και φοβούνται πάρα πολύ.

Στην Γερμανία που είστε, δεν θα μιλήσω για όλους τους Γερμανούς πολίτες, είτε είναι άνθρωποι, είτε είναι πλάσματα, είτε είναι ράτσες, από ό,τι κι αν είναι και αυτοί θέλουν να ζήσουν μαζί μας. Υποχρεούμαστε να τους δείξουμε τον πλούτο τους. Πράγματι οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγάλο πλούτο, αν και στα διαβατήρια δεν τους λένε πολίτες τους λένε υπάλληλους, αυτό θα το διαπιστώσετε αν δείτε τα διαβατήριά τους. Αυτήν την στιγμή ο αγώνας δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, είναι σε όλον τον πλανήτη. Κοιτάξτε σε όλον τον πλανήτη τι συμβαίνει, αν και όλοι ξέρουν τι συμβαίνει, υπάρχουν φωνές που δεν τις αφήνουν να βγουν. Και στην Γερμανία υπάρχουν φωνές, εγώ πραγματικά γνωρίζω εκτός από εσάς και Γερμανούς, οι οποίοι άμα το θέλετε είναι έτοιμοι να ακούσουν, είναι έτοιμοι σε μία λογική, χωρίς εγωϊσμό, να καταλάβουν ότι έχουν πλούτο και ότι η Ελλάδα δεν παίρνει από την Γερμανία και ότι αυτό το γραφείο εκεί πάνω είναι ακόμα χωρίς σύνορα και σήμερα μας αντιπαλεύονται όλοι οι χάζαροι της Γερμανίας και όχι οι πολίτες Γερμανοί, που αν το θέλετε, η Γερμανία είναι ένα κράμα πολιτών από Ελληνες, Ιταλούς μα ποιους Ιταλούς γιατί υπάρχουν Ιταλοί; τι ήτανε οι Ιταλοί δεν ήταν Ελληνες;
Δανοί … μα ποιοι Δανοί δεν ήταν Λυριείς; Εγγλέζους μα ποιους Εγγλέζους για τους Κέλτες τους δικούς μου μιλάτε; Γάλλοι μα ποιοι Γάλλοι οι Γαλάτες οι δικοί μου; Ισπανούς μα ποιοι Ισπανοί για τους Ίβηρες που είναι δικοί μου;
Για ποιους να μιλήσω; ποιοι είναι οι Γερμανοί; ας το καταλάβουμε όλοι πολύ καλά, είναι η εποχή που θα αλλάξουν όλα. Είναι η εποχή, αγαπητοί μου Συνέλληνες, που η Ευρώπη θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης, αυτά τα ψέμματα που μάθαμε θα πρέπει να τα αποβάλουμε από μέσα μας και να πάμε σε μία πραγματική διαδικασία τι έχει γίνει και ποιοι είμαστε και τι είμαστε;

Τεράστιος πλούτος παντού, ο πλανήτης είναι πλούσιος και όλα τα κράτη έχουν αποθεματικά και σήμερα όλοι μιλάνε για χρέος και για διαχείριση χρέους, τι χρωστάμε;; που χρωστάμε;
Η συστράτευση είναι γεγονός, αλλά ας ξεκινήσουν οι Ελληνες, οι Ελληνες οι οποίοι δεν φοβούνται, δεν φοβήθηκαν ποτέ και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν πάντα μπροστά και είναι και αυτοί που θα αλλάξουν, γιατί αν το θέλετε, όλος ο πλανήτης αυτήν την στιγμή όπως ξεκίνησε η κρίση, όπως το βάλανε, για τους Ελληνες και την Ελλάδα το κάνανε, γι’ αυτό και η κρίση ξεκίνησε από την Ελλάδα. Και σήμερα στην Ελλάδα δεν χτυπούν την Ελλάδα γιατί την Ελλάδα την έχουν αυτές οι συμμορίες και οι συμμορίτες η όχι;;
Είχαμε ποτέ Υπουργείο Αμύνης; Διοικεί κανείς Ελληνας το Υπουργείο Αμύνης; ποτέ. Λειτουργεί πάντα από την Σιωνιστική Αμερική, λειτουργεί ποτέ το Υπουργείο Οικονομικών; κάτι μουντζούρες που κάνουν; λειτουργεί τι; λειτουργεί η βουλή σου; υπήρξε ποτέ Ελληνας πολιτικός εκεί μέσα; πέστε μου κάτι …τελικά δεν ξέρουμε τι φταίει;
ΟΧΙ ξέρουμε τι φταίει και αυτή την στιγμή θα πάρουμε την Ελλάδα, την ζωή, το μέλλον, την διαχείριση, στα Ελληνικά μας χέρια.

Εδώ στην Γερμανία μπορώ να πω ότι πηγαίνει πάρα πολύ καλά, προσπαθείστε να ανοίξετε πολλά γραφεία, αλλά να βάλετε και Γερμανούς, μην τους βλέπετε ως αντίπαλους άνθρωποι και αυτοί είναι, να ζήσουν θέλουν και έχουν τις ίδιες ανάγκες, αυτό θέλετε, είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια ουσία, αλλά και όλοι είμαστε από την ίδια δημιουργία την πρώτη, άσχετα αν κάποιοι έχουν τον δρόμο της μη νομοτέλειας και κάποιοι έμειναν στην νομοτέλεια.
Η ανέλιξη πρέπει να εμφανιστεί, η εγκαθίδρυση κάθε πολιτείας για κάθε άνθρωπο όπου θα γίνει πολίτης και από τον πολίτη θα παραχθεί πολιτική, διότι οι πολίτες παράγουν πολιτική όλοι μαζί, όταν παράγουν πολιτική παράγεται πολιτισμός, σήμερα δεν παράγουμε πολιτισμό κανένας μας σε κανένα μέρος του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν Συνέλληνές μου, στον μεγάλο αγώνα μέχρι το τέλος, τις επόμενες μέρες θα δείτε πάρα πολλά πράγματα, ειδικά από την μεριά που μας πολεμάνε κρύβοντας πάντα την αλήθεια διαστρευλώνοντας τα στοιχεία, εσείς θα είστε εκεί για να τα δείξετε.
Ο κόσμος να μάθει, ο κόσμος, ο πολίτης θα αποφασίσει, η ζωή ανήκει στους ζωντανούς και πρέπει να αφήσουμε κάτι και όταν θα έρθουμε να ξαναζήσουμε να ξέρουμε τι θα αφήσουμε, είναι η ίδια μας η ζωή η ανέλιξή μας,
όλες οι θρησκείες μιλάνε να διαχειριστούμε τον θάνατο, όλες οι κυβερνήσεις να διαχειριστούμε το χρέος.
ΕΕΕ λοιπόν εμείς μιλάμε, εμείς θα διαχειριστούμε την ζωή και τον πλούτο, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε ως άνθρωποι της δημιουργίας.

Μεγάλη μου τιμή που μου επιτρέψατε να παρέμβω.
Είστε ΑΞΙΟΙ όλοι, θέλω να κάνετε τα μέγιστα, να μην κουραστείτε ποτέ, να ξέρετε, αν κάνετε τα μέγιστα θα έχετε υγεία άπλετη σε ένα τεράστιο αποτέλεσμα που αυτό το αποτέλεσμα θα είναι η απαρχή της καινούριας πολιτικής ζωής σας. Το αποτέλεσμα αυτό θα προσμετρήσει για το σύνολο.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους.

………………………………………
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ : Αγγελική Κοτσομύτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πλάτων Πισατίδης

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

………………………..

  6 Σχόλια to “ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Η συστράτευση είναι γεγονός, αλλά ας ξεκινήσουν οι Ελληνες, οι Ελληνες οι οποίοι δεν φοβούνται, δεν φοβήθηκαν ποτέ και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν πάντα μπροστά. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 4/3/2901 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)”

 1. ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

  ΜΕΓΑΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΟΦΟΙ
  «Τα δε των σοφών ανδρών γνώμαι, αρετή πλουτίζειν τους κεκτημένους»
  Πλάτων (428-347 π.Χ.)
  Συμπατριώτη Δραμινέ και σε εσένα απευθύνονται οι εγκωμιαστικοί λόγοι και οι τιμές που αποδίδουν οι μεγάλοι ξένοι διανοούμενοι στον ελληνισμό και από τους σοφούς λόγους τους, ολίγους αλιεύσαμε.
  Γι΄ αυτό, συμπατριώτη Έλληνα κι εσύ φιλοτιμήσου. Δεν μπορεί να αποδειχτείς κατώτερος των προγόνων σου αρχαίων Ελλήνων.
  Αν, λοιπόν, τιμάς τους Θεούς και τους νεκρούς μας, αν σέβεσαι τους φιλοξενουμένους σου και ευλαβείσαι τους γονείς σου, όπως εννοούσαν την ηθική και τις αξίες μας οι πατέρες μας, τότε είσαι κι εσύ άξιος των διαχρονικών προγόνων σου.
  Κι έχοντας τέτοια πανοπλία, ουδέποτε θα σε αγγίξει η παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα και ο τρόπος ζωής των διεθνοσιωνιστών που θέλουν την ελληνική κοινωνία ισοπεδωμένη και εξαθλιωμένη για να περάσουν τα προγράμματά τους. Η παγκοσμιοποίηση την οποία σου προτείνουν και την παρουσιάζουν ωραιοποιημένη ανεγκέφαλοι και ντόπιοι και ξένοι «πράκτορές» τους, ούτε αναγκαία είναι, ούτε αναγκαστικά επιβεβλημένη. Στον ελληνισμό τέτοιες πρακτικές είναι επιζήμιες και ξένο ξένο σώμα για την ελληνική πραγματικότητα.

  *Χωρίς Ελληνισμό η Δύση χάνει το νόημά της. Ο Ελληνισμός χαρακτηρίζεται από ήθος, μέτρο και αρχές, αξίες που αν τις ενστερνισθούμε όλοι μας, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος.
  Μαριάν Μακντόναλντ Ελληνίστρια, ακαδημαϊκός καθηγήτρια στο Πανεπ. Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας

  *Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ (έστι) μόνη ανθρωπογενή, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην. (Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου. Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη που γέννησε τον ανθρωπισμό, φύση προερχόμενη από τον ουρανό και θεϊκός βλαστός πλασμένος με ακρίβεια, Ελλάδα που γέννησε το Λόγο και δημιούργησε την Επιστήμη.
  Ιησούς ΧριστόςΚαινή Διαθήκη, Ιωάννου ΙΒ 20-23

  *Χωρίς εσένα, Ελλάδα, τι θα ήτανε ο κόσμος; Γουλιέλμος Μίλερ (1794-1827)μέγας Γερμανός ποιητής

  *Η νικημένη Ελλάδα κατέκτησε τον τραχύ κατακτητή της και εισήγαγε τις Τέχνες στον αγροίκο Λάτιο.
  Οράτιος Κόϊντος Φλάβιος (65-8 π. Χ.) Λατίνος λυρικός ποιητής

  *Για να γίνει κανείς άνθρωπος, πρέπει πρώτα να γίνει Έλληνας.

  *Στην αρχαία Ελλάδα έζησαν άνθρωποι όμοιοι με τους θεούς.
  Ιωάννης-Ιωακείμ Βίνκελμαν (1717-1786) Γερμανός καθηγητής ιδρυτής της επιστημονικής αρχαιολογίας

  *Έχω συγγένεια με τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, δάσκαλοί μου. (γράμμα στο γιο του Αύγουστο 5.7.1815)

  *Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα του ανθρώπου, είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.
  Ιωάννης Βόλφγκαγκ Γκαίτε (1749-1832) μέγιστος Γερμανός ποιητής

  *Υπερασπιστείτε την Ελλάδα γιατί σε αυτήν οφείλουμε τα φώτα μας.

  *Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας.
  Βολταίρος (1694-1778) Γάλλος συγγραφεύς, φιλόσοφος, ιστορικός, λυρικο-επικός ποιητής.

 2. *Από μέρα σε μέρα γινόμαστε περισσότερο Έλληνες. Οι αρχαίοι Έλληνες είναι οι αθάνατοι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας.

  *Οι Έλληνες, ένας αληθινά υγιής λαός, είναι οι μόνοι που φιλοσόφησαν πιο πολύ και δικαίωσαν τη φιλοσοφία. Η ελληνική φυλή είναι η τελειότερη, η ωραιότερη και η γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές.

  *Ο Ηράκλειτος είναι η πηγή του φωτός. Αυτός θεμελίωσε την θεωρία του νόμου μέσα στο
  γίγνεσθαι. Αυτός σήκωσε, πρώτος, την αυλαία του μεγίστου θεάματος.
  Φρειδερίκος Νίτσε (1844-1900) Γερμανός φιλόσοφος και ποιητής

  *Τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από το όραμα της Ελλάδας.
  Μπούτρος Γκάλι ( ) Αιγύπτιος πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

  *Έλληνα, όπου κι αν γυρίσω τη σκέψη μου, όπου κι αν στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω. Λαχταρώ Τέχνη, αναζητώ Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, Επιστήμες, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, Δημοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία, εσύ πάντα μπροστά μου, μπροστάρης κι αξεπέραστος.
  Ιωάννης Σίλλερ (1759-1805) Γερμανός ποιητής

  *Αν στη βιβλιοθήκη σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φως.
  Τζώρτζ Μπέρναρ Σω (1856-1950) Ιρλανδός συγγραφεύς

  *Τίποτε πιο ανθρώπινο από την Ελλάδα, τίποτε πιο θείο.

  *Ο Σωκράτης κατέβασε τη φιλοσοφία από τον ουρανό στη γη.

  *Λίγο έλειψε οι Έλληνες να κάνουν στίχο ακόμη και τον πεζό λόγο.
  Μάρκος Τίλλιος Κικέρων (106-43 π.Χ.) Ρωμαίος ρήτορας, νομικός

  *Ό,τι ωραίο έχουμε το οφείλουμε στους Έλληνες συγγραφείς.
  Διδότος Αμβρόσιος (1790-1876) Γάλλος λόγιος-φιλόλογος

  *Αν εξαιρέσουμε τους τυφλούς νόμους της φύσης, τίποτε σε αυτό τον κόσμο δεν κινείται που να μην έχει Ελληνική καταγωγή.
  Ερρίκος Μάιν (1822-1888) Άγγλος καθηγητής νομικής του Κέιμπριτζ

  *Κι αν είναι να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη, μια φορά κανείς πεθαίνει.
  Φρειδερίκος Μιστράλ (1830-1914) Γάλλος ποιητής

  *Ο κόσμος θα ήταν πολύ φτωχός χωρίς την Ελλάδα.
  Πέτρος Ουστίνωφ (1921- ) Άγγλος ηθοποιός & θεατρικός συγγραφέας

  *Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στο συνδυασμό της Γερμανικής τεχνολογίας με το ελληνικό πνεύμα.

 3. *Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι δημιούργημα του Ελληνικού πνεύματος.
  Αδόλφος Χίτλερ (1889-1945) καγκελάριος- δικτάτωρ της Γερμανίας

  *Αν έλειπε ο εμφύλιος πόλεμος από τους Έλληνες θα κατακτούσαν ολόκληρο τον κόσμο.
  Όθων Βίσμαρκ (1815-1898) Γερμανός καγκελάριος λόγος 20.03.1890

  *Οι Έλληνες τα είπαν όλα. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο.

  *Όλα τα πολιτισμένα έθνη εις ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του πνεύματος είναι αποικίες της Ελλάδας.
  Γουίλ Ντυράν (1885-1981) Αμερικανός ιστορικός καθηγ. ΠΑνεπ.

  *Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα. Σε αυτή οφείλουμε ότι κάνει τη ζωή μας ανώτερη και ωραιότερη.
  Μακένζυ Κιγκ (1874-1950) Καναδός διανοούμενος, πολιτικός πρώην πρωθυπουργός

  *Ο καλύτερος τρόπος να ζει κανείς είναι ο ελληνικός, γιατί είναι ανθρώπινος.

  *Η παλιά Ελλάδα και η σημερινή Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία για όποιον ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

  *Με μια αίσθηση αιωνιότητας που εκφράζει το εδώ και το τώρα, γεμίζει κανείς μόνο στην Ελλάδα. Χένρυ Μύλερ

  *Η Ελλάδα με έκανε ελεύθερο και ολοκληρωμένο.
  Ερρίκος Μύλερ (1891-1980) Αμερικανός συγγραφέας

  * Χωρίς εσένα Ελλάδα, τι θα ήταν ο κόσμος!
  Γουλιέλμος Μύλλερ 91794-1827) μεγάλος Γερμανός ποιητής

  *Όλοι οι πολίτες του κόσμου είναι ολίγον Έλληνες. Όλη η Δύση είναι Ελλάδα. Όλοι οι Δυτικοί είναι Έλληνες σε εξορία.
  Χόρχε Λουίς Μπόργκες (1899-1986) μέγας Αργεντινός ποιητής-συγγραφέας
  *Ο ουρανός εξελληνίστηκε από τους Έλληνες πριν από τον Αριστοτέλη και πριν ακόμα συμβεί το ίδιο στη γη με τον Αλέξανδρο.
  Τεοντόρ Μπέρτ (1852-1930) Γερμανός ιστορικός συγγραφέας καθηγ.Πανεπιστημίου.

  *Όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδας.
  Σερ Henry Mein James Sumner (1822-1888) Βρετανός νομικός και ιστορικός του Δικαίου

  *Ο Αριστοτέλης είναι ο γίγαντας της σκέψης. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε όλο και περισσότερο Έλληνες.

  *Οι αξίες του Ελληνικού πολιτισμού από μια ωρισμένη άποψη παραμένουν ακόμη σαν κανόνες και άφταστα πρότυπα.
  Ερρίκος Καρλ Μαρξ (1818-1883)Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος

  *Κανένας πολιτισμός δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί χωρίς το κοσμογόνο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Χ. Μπένγκστον

 4. *Μόνο όταν γνωρίσουμε την ελληνική επιστήμη, μόνο τότε θα κατανοήσουμε το σύμπαν και τα μυστικά του.
  Τζώρτζ Ουέλς Μπήντλ (1903-.) Αμερικανός γενετιστής βραβείο Νόμπελ ιατρική-Φυσικής 1958

  *Η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η μάχη του Μαραθώνα, θα μπορούσαν να είναι κατασκευάσματα θρύλων ή κατασκευάσματα της φαντασίας μας αν δεν ήταν δυνατή η ιστορική τους απόδειξη.
  Φον Βάλτερ Μπράουχιτς ( ) Γερμανός αρχιστράτηγος β’ παγκοσμίου πολέμου
  *Η μεγάλη φλόγα της ελληνικής τέχνης και φιλοσοφίας λάμπει πάντα στον ορίζοντα της δυτικής σκέψης και όπου κι αν βρεθούμε, ότι κι αν επιχειρήσουμε, θα μας αγγίξουν κάποιες ανταύγειες της. Χωρίς καν να το καταλάβουμε, όποια κι αν είναι η μόρφωσή μας, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάποια εικόνα, ένα γεγονός, κάποια συζήτηση, μας φέρνουν, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες εν εξορία.
  Μπιανσιότι Έκτωρ

  *Η Ελλάδα ξεπέρασε τον εαυτό της και με το παράδειγμά της μαθαίνουμε να μη χάνουμε το κουράγιο μας ποτέ. Με το μαρτύριό της και τις αρετές της είναι σήμερα, από κάθε άλλη φορά, πιο μεγάλη και ισάξια στην πανένδοξη ιστορία της.
  Φρανσουά Μωριάκ (1885-….) Γάλλος ακαδημαϊκός και νομπελίστας λογοχτεχίας

  *Δεν θα είχαμε αποκτήσει πλήρη συνείδηση, δεν θα είχαμε γίνει πλήρως άνθρωποι, αν δεν είχε υπάρξει ποτέ ο ελληνικός πολιτισμός.
  Χ. Γ. Όντεν

  *Εκτός από τις τυφλές δυνάμεις της φύσης κάθε τι άλλο που ξεχωρίζει μέσα στον ανθρώπινο πολιτισμό έχει ελληνική και μόνο προέλευση.

  *Οι νεώτεροι δεν μπορούν να τους φτάσουν στο κάλλος, αλλά μπορούν να αποφεύγουν τις ατέλειές τους. Οι αρχαίοι Έλληνες είναι οι αριστοκράτες της ιστορίας.
  Βλάσιος Πασκάλ (1623-1662) Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός

  *Οι Έλληνες είναι οι δημιουργοί της πολιτικής και της πολιτειολογίας ταυτόχρονα.
  Μαρσέλ Πρεβό (1862-1941) Γάλλος συγγραφέας

  *Εκεί που οι έλληνες είχαν μέτρο, ποίηση και κάθε τι που γοητεύει και κοσμεί την ανθρωπότητα, εμείς έχουμε χυδαιότητα.
  Τόμας Πίκοκ

  *Από ολόκληρη την ανθρωπότητα οι Έλληνες προηγήθηκαν στη σκέψη.
  Ερβίνος Ροντέ (1845-1898) Γερμανός πανεπιστημιακός και συγγραφέας

  *Οι πρίγκιπες και οι ηγεμόνες θα πρέπει να διαβάσουν τους «παράλληλους βίους» του Πλουτάρχου μέχρι να τους αποστηθίσουν. J. PAUL

  *Την ελληνική κληρονομιά και τον αέρα της Ελλάδας τον αναπνέουμε κάθε στιγμή χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Ρομιγύ Ντε Ζακλίν (1913) Γαλλίδα Ακαδημαϊκός Ελληνίστρια

  *Μορφωμένοι λέγονται αυτοί που μελετούν τους αρχαίους συγγραφείς.
  Φραγκίσκος Rabelais (1490-1553) Γάλλος ιερωμένος, συγγραφέας

  *Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι Ελλάς.
  Jean Richepin (1849-1926) πρόεδρος Γαλλικής Ακαδημίας και συγγραφέας

  * Η μοναδική θεραπεία για την κρίση που περνάει σήμερα ο πολιτισμός μας είναι η επιστροφή στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι η πιο εκπληκτική χώρα, είναι το λίκνο του πολιτισμού.
  Pene Puaux ( )Γάλλος διανοητής, δημοσιογράφος, συγγραφέας

  *Ο Πλούταρχος είναι ο πρώτος που διάβασα στα παιδικά μου χρόνια και ο τελευταίος που θα διαβάσω πριν πεθάνω.
  Ζαν Ζακ Ρουσσώ (1712-1778) Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας

  *Οι αρχαίοι Έλληνες θέλησαν να αγκαλιάσουν όλες τις δυνάμεις της ψυχής και της σκέψης και να καταστήσουν καλύτερους τους ανθρώπους.
  Ρομαίν Ρολλάν (1866-1944) Γάλλος ιστορικός συγγραφέας

  *Τα νιάτα του κόσμου είναι ο ελληνικός λαός.
  Κόλιν Ρένφριου: καθηγητής αρχαιολόγος Καίμπριτζ Λονδίνου

  *Ο Σωκράτης ήταν ο πατέρας της ηθικής.
  Σοπενχάουερ (1788-1860) Γερμανός φιλόσοφος

  *Ότι μεταδίδουν οι δυτικοί γονείς τα παιδιά τους κληρονομήθηκαν από τους Έλληνες.
  Φίλπ Τόυνμπι (1916-1981) Άγγλος συγγραφέας, εκδότης

  *Την στοιχειώδη εκπαίδευση είχαν όλοι οι αρχαίοι έλληνες στην Αθήνα, ακόμη και πριν από το Σωκράτη και φαίνεται ο αναλφαβητισμός τότε ήταν ανύπαρκτος. Ερωτεύτηκα τους αρχαίους έλληνες. Εκεί ήταν η πρώτη κοινωνία όπου η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης άνθισε σε μια κλίμακα άγνωστη πριν και σπάνια για τα σημερινά δεδομένα. If. Stone

  *Αλίμονό μας αν οι Έλληνες αποκτήσουν ενότητα και μόρφωση.
  Ουίνστον Τσόρτσιλ (1874-1947) Μέγας Άγγλος πολιτικός

  *Δεν υπάρχει παιδεία χωρίς ελληνική γραμματεία.
  Λέων Νικολάϊεβιτς Τολστόι (1828-1910) Ρώσος συγγραφέας

  *Οι αρχαίοι Έλληνες πρώτοι μελέτησαν την κίνηση των πλανητών και την περιγραφή του ουρανού.
  Εντουάρντ Τάτον Λώρυ (1909-1975) Αμερικανός βιολόγος Νόμπελ Ιατρικής

  *Ότι κατασκευάζουμε στηρίζεται στις βάσεις που έθεσαν οι αρχαίοι Έλληνες και οφείλουμε σε αυτούς τον πρώτο όροφο του οικοδομήματος και κάποιες φορές και ολόκληρη την πτέρυγά του.
  Ιπολύτ Αντόλφ Ταιν (1828-1893) Γάλλος ιστορικός, κριτικός

  *Οι βάσεις πάνω στις οποίες ταξινομούμε τις αντιλήψεις δεν είναι παρά ο χάρτης της εννοιολογικής μας γεωγραφίας που χάραξαν οι Έλληνες.
  Τάπλιν Όλιβερ

 5. *Ο δυτικός πολιτισμός εκτός από την επική λυρική και δραματική ποίηση οφείλει στην αρχαία Ελλάδα το κυριότερο λογοτεχνικό είδος της εποχής μας το μυθιστόρημα.
  Χεγκ Τόμας

  *Η αληθινή γέννηση του ευρωπαϊκού πνεύματος προέρχεται από την ελληνική πρωτοθεμελίωση.
  Husserl Edmond (1859-1938) Γερμανός φιλόσοφος

  *Η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει το προσόν να μην έπαψε ποτέ να είναι η μητέρα κάθε πολιτισμού. Το Ελληνικό Έθνος ηγεμονεύει της ανθρωπότητος.
  Βιλάμοβιτς Μέλεντορφ Ούλριχ (1849-1930) Γερμανός ιστορικός ακαδημημαϊκός

  *Όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος στη Δύση θεωρούμε την Ελλάδα μητέρα μας. Και οι αρχαίοι Έλληνες είναι πατέρες μας.

  *Αυτό που χρειάζεται η Δύση είναι να ξαναγυρίσει στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
  Ροζέ Γκαροντύ (1913- ) Γάλλος φιλόσοφος & ιστορικός

  *Η καταγωγή μας και οι ρίζες μας είναι ελληνικές. Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (1931) Ρώσος πολιτικός

  *Η Ελλάδα ήταν και είναι το σχολείο του κόσμου.
  Δουρουϊ

  *Το παν ετέθη υπό των Ελλήνων
  Βέρνερ Γιαίγκερ(1888-1961) Γερμανός καθηγητής φιλολογίας

  * Σήμερα ο κόσμος ζει με την κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας.
  Τζ. Στόμπαρτ (…-…) Άγγλος καθηγητής Παν. Ιστορικός

  * Ελλάς, αυτό το όνομα δεν μπορεί να το προφέρει κάποιος χωρίς συγκίνηση.

  *Ως προς εμένα, οτιδήποτε κι αν συμβεί, θα πεθάνω Έλληνας.
  Φραγκίσκος Σατωμπριάν (1786-1848) Γάλλος συγγραφέας, ακαδημαϊκός

  *Η μνεία και μόνο του ονόματος της Ελλάδας προκαλεί τα υψηλότερα συναισθήματα και γεμίζει την καρδιά μας με ό,τι ευγενέστερο επιδέχεται η φύση μας.
  Ιάκωβος Μονρόε (1759-1831) Πρόεδρος ΗΠΑ διάγγελμα 3.12.1822

  * Οι Έλληνες δημιούργησαν δια πρώτη φορά αυτό που ονομάζουμε σκέψη.
  Μπρούνο Σνελλ (1896-1987) Γερμανός καθηγητής Παν. Αμβούργου

  *Ο Έλληνας επενόησε την φιλοσοφία εξ αιτίας των εξαιρετικών διανοητικών του ικανοτήτων.
  Φαρλάν Μπέρνετ (1899-1984) Αυστραλός καθηγητής Νόμπελ Ιατρικής 1960

  * Η Ευρώπη είναι θυγατέρα της Ελλάδας. Παντίτ Νεχρού (1889-1964) πρωθυπουργός Ινδίας

  *Ο ανθρώπινος τύπος και το ανθρώπινο πνεύμα έφτασαν στην τελειότητα τους στην Ελλάδα. Όλες οι Καλές Τέχνες, οι νόμοι, η θρησκεία, κλπ είναι επιτεύγματα των Ελλήνων. Όλοι ήμαστε Έλληνες.
  Πέρσυ Σέλλεϋ (1792-1822) μέγιστος Άγγλος ποιητής

  *Κινούμαστε με την πνοή του ελληνικού πνεύματος.
  Λατινικό γνωμικό

  Βιβλιογραφία
  1. Ηλίας Γερακέας: Για την Ελλάδα μας και τους Έλληνες εκδόσεις Κάδμος Θεσ/νίκη 2001
  2. Νικηφόρος Βρεττάκος: Θησαυρός γνωμικών και αποφθεγμάτων εκδόσεις Άτλας Αθήνα 1960
  3. Δ.Ν. Παπαδημητρίου: Εγκώλπιο γνωμικών Πειραιεύς 1958 Αθήναι 1964
  4. Κωνσταντίνος Πλεύρης: Πας μη Έλλην βάρβαρος εκδόσεις Ήλεκτρον Αθήναι 2003

...