Ιαν 022017
 

xanouka

Ο υπ. Παιδείας στο άναμμα των πέντε κεριών της Χανουκά

Artemis Sorras ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ?????? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ????? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ] ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ????????? ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ???????????? ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ [ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ ΠΑΡΑΠΕΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

………………………………………..

Σελεύκεια η επί τον Τίγριν.Η πόλις-αετός!

………………………………………..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΟΥΔΑΙΑ, οι Μακκαβαίοι, και ο πανεπόπτης κύριος ο θεός του Ισραήλ

Ιωσήφ μπεν Ματθίας, ή Ιώσηπος

«ΜΑΚΚΑΒΙΑΔΑ» ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ;

  One Response to “ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;”

 1. Απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Τραϊανού:ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

  Τι έκαναν λοιπόν οι Μακκαβαίοι και οι Εβραίοι τους λατρεύουν στην κυριολεξία;

  Η ιστορία λέει ότι υπό μακε¬δονική κατοχή επαναστάτησαν και κατέλαβαν για κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα τον Ναό του Σολομώντα. Στα χρόνια του Αντίοχου του Δ’ του Επιφανή πήγαν υπό την καθοδήγηση του Ιούδα του γιου του Ματαθία και κατέλα¬βαν τον Ναό του Σολομώντα. Με βάση μια συμβατική εθνική πολιτική δεν έκαναν τίποτε το σπουδαίο. Στρατιω¬τικά, οικονομικά και πολιτικά θα έλεγε κανείς ότι έκαναν μια «τρύπα» στο νερό.

  Μια ομάδα θρησκόληπτων κακομοίρηδων πήγε και έκανε μια προβοκάτσια εναντίον της επίσημης αρχής. Μερικοί άπλυτοι και δυστυχισμένοι «περιθωριακοί» της κοινωνίας έφυγαν από το χωριό τους και πήγαν και «κατέ¬λαβαν» τον ναό στην Ιερουσαλήμ. Σε ένα χαλαρό από πλευράς εξουσίας σύστημα πήγαν κάποιοι φανατικοί και έκαναν μια συμβολική κίνηση. Δεν είχαν μαζί τους ούτε καν μια λίστα αιτημάτων. Δεν απαίτησαν ούτε ανεξαρτησία ούτε αυτοδιάθεση. Δεν απαίτησαν καν μια πιο ευνοϊκή φορολογική πολιτική. Πήγαν και με δολοφονικό τρόπο προ¬κά¬λεσαν ένα πρόβλημα, για να δρομολογήσουν κάποιες εξελίξεις. Τα γνωστά εβραϊκά κολπάκια. Όπως μετά από αιώνες πήγε ο δολοφόνος Σαρόν στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε Παλαιστίνιους, προκειμένου να ενεργοποιήσει μια «Ιντιφάντα», η οποία βρισκόταν σε κατάσταση ύφεσης.

  Στο συμβατικό επίπεδο αυτοί όχι μόνον ήρωες δεν ήταν, αλλά ήταν καταστροφείς. Σε φυσιολογικές συνθήκες οι ίδιοι οι Εβραίοι της εποχής θα έπρεπε να τους αρπά¬ξουν και να τους λιώσουν. Γιατί; Γιατί προκάλεσαν ένα χαλαρό σύστημα και το ανάγκασαν να σκληραίνει τη στάση του. Γιατί έβαλαν σε μπελά έναν ολόκληρο λαό, που εκείνη τη στιγμή είχε βελτιώσει τη ζωή του εξαιτίας των «κατα¬κτητών» και δεν την είχε επιβαρύνει. Αυτά δεν αποτε¬λούν δικές μας υποκειμενικές διαπιστώσεις. Δικές τους δια¬πι¬στώ¬¬σεις ήταν, εφόσον από αυτήν τη βελτίωση είχε δημι¬ουργηθεί το πρόβλημά τους.

  Ο εβραϊκός λαός στην εποχή των Μακεδόνων είχε μορφωθεί καλύτερα απ” ό,τι μορφωνόταν μέχρι τότε. Είχε οικονομικές δραστηριότητες μέσα σε ένα μεγάλο και οργα¬νω¬μένο σύστημα, που τους πρόσφερε μεγαλύτερα κέρδη απ” ό,τι μέχρι τότε είχαν. Μέχρι και το νερό είχαν ανακαλύψει εκείνη την εποχή οι Εβραίοι. Πλένονταν και δεν ξεφλούδιζαν τη βρομιά από πάνω τους. Μπορούσαν και θαύμαζαν τα ελληνικά αγάλματα και δεν τα έβλεπαν σαν πορνογραφικό υλικό, όπως οι αυνανιστές πρόγονοί τους.

  Τέτοιου είδους «ήρωες» ένας λαός όχι μόνον δεν έχει λόγο να τους θυμάται, αλλά αντίθετα προσπαθεί να τους ξεχάσει. Οι Εβραίοι όμως δεν είναι συμβατικό έθνος και άρα και τα συμφέροντά του δεν είναι τέτοια. Οι Μακκα¬βαίοι στην κυριολεξία «έσωσαν» το εβραϊκό έθνος. Το έθνος, που εκείνη τη στιγμή κινδύνευε να χαθεί, γιατί έχανε τη «συνέχειά» του. Τα νεαρά εβραιόπουλα εξελλη¬νί¬ζονταν και δεν ακολουθούσαν. Ο ελληνισμός ήταν για τον εβραϊσμό πιο επικίνδυνος από την πιο αφιλόξενη έρημο. Τα ελληνικά συγγράμματα ήταν πιο επικίνδυνα από το πιο δηλητηριασμένο νερό της ερήμου.

...