Απρ 112016
 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΑΘΗΝΑ, 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

ΘΕΜΑ: ΕΚΓΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «ΠΕΡΙ ΤΗΣ Ε.ΣΥ – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΠΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016.

ΩΣ ΔΙΑΡΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΝ 7Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΕΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΗΣ.

Ο ΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ, ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΝΟΜΕΝΟ, ΟΠΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ. ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΕΝΤΟΝΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΝ ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ Ή ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΝ ΛΟΓΟΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ. Η ΒΑΣΗ ΜΑΣ, Ο ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ;

ΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ, Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ ΣΤΟΥΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒ ΩΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ , ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΖΕΣΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΑΣ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΑΥΤΗ Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΤΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΑΤΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΟΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΤΕ. Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΟΜΩΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.»

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

…………………………………………………………………………………………….

ΕΚΓΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «ΠΕΡΙ ΤΗΣ Ε.ΣΥ – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΠΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

* 2900. 29η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ( Απ.Αν.Ολ.Α. ) ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.»

...