Ενημέρωση για τις προτάσεις Αρτ. Σώρρα στον Ταυρωνίτη Χανίων

END ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

12

Να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε έλεγχο της πρότασης για τα 600 δισ. δολάρια ιδιοκτησίας Αρτέμη Σώρρα που είναι κατατεθειμένα σε καναδική τράπεζα σε μορφή αμερικανικών ομολόγων και που μπορούν -όπως ισχυρίζεται ο Σώρρας- να διατεθούν για να απαλλαγεί η Ελλάδα από το χρέος, ζητούν όσοι υπογράφουν σχετικό ψήφισμα που κυκλοφορεί και στα Χανιά. Στο μεταξύ, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ σε καφενείο στον Ταυρωνίτη για να ενημερωθούν για την κίνηση Σώρρα από τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου του οργανισμού END (End National Debt), Μανώλη Λαμπράκη και Αντώνη Βαλσαμάκη αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαλσαμάκης, μιλώντας στο κοινό μέσω skype, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρ’ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 ενημερώθηκε από τον κ. Σώρρα και τον οργανισμό END για την πρόταση των 600 δισ. (όπως ενημερώθηκαν και οι Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα), κι ενώ ακολούθησε, όπως ο ίδιος είπε, η βράβευση των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας στην Αθήνα ως “ευεργέτες”, στη συνέχεια ξεκίνησε ένας “πόλεμος” μέσα από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο ίδιος αιτιολόγησε αυτή την εξέλιξη λέγοντας ότι στις συζητήσεις που έγιναν «με ανθρώπους του πρωθυπουργού» οι προϋποθέσεις που έβαλε ο οργανισμός END και ο Σώρρας ήταν να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, από διεθνούς κύρους οικονομολόγους και υπό την εποπτεία Ελλήνων δικαστικών που θα εκλέγονταν με κλήρο, και παράλληλα να ελεγχθούν πρόσωπα που κατείχαν δημόσια αξιώματα για το ενδεχόμενο διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Ο κ. Βαλσαμάκης ανέφερε ακόμα ότι στο πλαίσιο της πολεμικής που ασκήθηκε κατά της πρότασης Σώρρα ο Αδ. Γεωργιάδης υπέβαλε μήνυση, αλλά το Δικαστήριο με απόφασή του στις 28-6-2013 δικαίωσε τα μέλη της Οργάνωσης END και τον Σώρρα εκδίδοντας αθωωτική απόφαση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της END συνεχίζοντας έκανε λόγο για «στημένο παιχνίδι» σε βάρος της Ελλάδας και τόνισε ότι «είναι αδύνατον η Ελλάδα να έφτασε να χρωστά τόσα χρήματα».
Παράλληλα, αφού κατηγόρησε τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης για τη στάση τους απέναντι στην πρόταση Σώρρα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει καθώς αν γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους θα εκτεθεί.

«ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ»
Το μέλος της ομάδας υποστήριξης της END Αντώνης Ψυλλάκης, μιλώντας στα “Χ.Ν.” αναφέρθηκε στο ψήφισμα που κυκλοφορεί και μέσα από το οποίο όσοι υπογράφουν ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει την πρόταση Σώρρα.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να το ψάξει και να δει, αν είναι απατεώνες να τους κλείσει μέσα, αν είναι όμως αλήθεια να κάνουν το βήμα που πρέπει. Ωστόσο, νομίζω ότι η κυβέρνηση και οι περισσότεροι Δήμοι δεν θέλουν να το ψάξουν αυτό, γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν αφεντικά», σημείωσε ο κ. Ψυλλάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω τους μηχανισμούς να ψάξω αν είναι τυχοδιώκτης ο Σώρρας ή αν κρύβονται πίσω από αυτόν άλλα συμφέροντα. Το κράτος έχει τους μηχανισμούς να ελέγξει τι είναι ο Σώρρας και αν ισχύει αυτό που λέει».
Σ. Χ.

http://www.haniotika-nea.gr/enimerosi-gia-tis-protasis-art-sorra/

Αφήστε μια απάντηση