Μαΐ 302015
 

italia1

Αρτεμης Σωρρας ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟ DNA ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΛΛΟ
ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ,,,, ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΪΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΛΟΓΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΤΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ,, ΚΑΙ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΘΝΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΕΡΑ, ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΔΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ..

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ. 

……………………….

BAIA η άγνωστη “ομηρική” πόλη στην Νάπολη της Ιταλίας

……………………….

Οι κάτοικοι της Νάπολης στην Ιταλία, βρωντοφωνάζουν ακόμη και στο γήπεδο ότι είναι Έλληνες – βίντεο

Λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τον Μάιο του 2012, οι οπαδοί της Νάπολι, αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, φωνάζοντας ταυτόχρονα το με υπερηφάνεια το σύνθημα “NOI SIAMO PARTENOPEI” που σημαίνει “ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ”, δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δείτε τα συγκινητικά βίντεο:

……

 

Στην ελληνική μυθολογία ο Παρθενοπαίος ήταν ο ένας από τους επτά αρχηγούς που εξεστράτευσαν εναντίον των Θηβών και έγιναν γνωστοί ως οι Επτά επί Θήβας. Υπήρξε γιος της Αταλάντης και του Ιππομένη ή Μελανίωνα, ή του Μελεάγρου ή ακόμα και του θεού του πολέμου Άρη. Παρθενοπαίοι αυτονομάζονται μέχρι σήμερα οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι καθώς και όλοι οι καθαροί κάτοικοι της πόλης. 

Η πρώτη πόλη ( λέγονταν Παρθενόπη ) ιδρύθηκε πιθανότητα από κατοίκους της Κύμης ( ή της Χαλκίδας ), Ελληνική αποικία της ομώνυμης πόλης της Εύβοιας, γύρω στον 9ο και 8ο αι. π.Χ., με το όνομα Παρθενόπη. Η αποικία αυτή ονομάστηκε αργότερα Παλαιόπολις και μετά κατά τον 5ο αι. π.Χ. ίδρυσαν σε μια κοντινή περιοχή την Νεάπολις δηλαδή Νέα πόλις σημερινή Νάπολη. voicenews.gr
 
Σχόλιο MATI GR: Σικελός από την Κατάνια του στενού μας κύκλου, μας είπε ανοιχτά, πως εκεί δεν νιώθουν και πολύ Ιταλοί. “Όλοι έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε κάτι άλλο…”
…………………………………………………………………………..

  One Response to “ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟ DNA ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΛΛΟ. (“NOI SIAMO PARTENOPEI” ΟΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΙ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΟΥΧΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΥΜΝΟ… “ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ”)”

 1. Η Ιταλία και τα μοσχάρια
  Διαβάζουμε (στη συχνά καλή σελίδα) 24grammata.com

  …για την αρχαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία ξεχωριστή χώρα αλλά για την κύρια περιοχή που ζει και μεγαλουργεί ο Ελληνισμός (Μεγάλη Ελλάδα). Οι Αρχαίοι Ελληνες, άλλωστε, ήταν οι «νονοί» της Ιταλίας. Όταν θα αποικήσουν τη χερσόνησο, θα βρουν τον ντόπιο πληθυσμό να ασχολείται αποκλειστικά με την εκτροφή των μοσχαριών. Το μοσχάρι στην ομβρική διάλεκτο ονομάζεται : vitlu < λατ.vitulus < λατ. vitalia < ελλ. Ιταλία. Οι Έλληνες θα αποκαλέσουν, μάλλον ειρωνικά, το ντόπιο πληθυσμό ως "Ιταλούς" (: γελαδάρηδες) και τη χώρα "Ιταλία" (: γη των μοσχαριών). Άλλωστε παρόμοια χρήση είχε γίνει με τη λέξη"Εύβοια" (< ευ + βους, περιοχή με πλούσια εκτροφή βοειδών). Η Ιταλία ή "Μοσχαρία", αν προτιμάτε αναμφισβήτητα είναι η χώρα του ωραίου και του εκλεπτυσμένου, αν και το όνομα της δεν το συνυπογράφει. Πάντως, πέρα από κάθε διάθεση αστεϊσμού, καλό είναι να τονίσουμε ότι η ετυμολογία της λέξης επιστημονικά είναι αβέβαιη. Η παραπάνω εκδοχή είναι η πιο ισχυρή. Άλλες πιθανές εικασίες είναι ότι προέρχεται από τον ήρωα Italo (o οποίος είναι μυθικό ήρωας και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ιστορικά, η ύπαρξη του)*. Μία άλλη πιθανή εκδοχή είναι ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη Αιθαλία (Αethalia), "η ομιχλώδης από τους καπνούς χώρα", λόγω των ηφαιστείων της. Από την ίδια ρίζα παράγεται ετυμολογικά και το ηφαίστειο Αίτνα.
  *Φυσικά και έχει επιβεβαιωθεί, ιστορικά, η ύπαρξη του: Σύμφωνα με τον Αντίγονο τον Συρακούσιο, ο Ιταλός ήταν ηγεμόνας του νοτίου τμήματος της Καλαβρίας και αναμφισβήτητα γενάρχης των Ιταλών. Στους δε Νόστους αλλά και στην Τηλεγόνεια αναφέρεται ως
  γιος της Πηνελόπης και του Τηλεγόνου…: Όποιος τα έβαλε με τον Όμηρο έφαγε τα μούτρα του…
  Νίκος Σάμιος

...