Απρ 292015
 

20130430190054samos_eupalinio_orygma3

Ευπαλίνειο όρυγμα (χωρίς πτυχίο)


Artemis Sorras ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ [ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΗΣ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΝΟΗΣΗ ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΩΝ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΣ ΤΟΥΒΛΟ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ]

ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΟΓΓΟΛΟΠΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ [ ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ] ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ [ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΟΣ ΑΦΘΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ] ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΡΩΤΟΙ ΦΟΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΨΕΥΔΩΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΛΕΤΕ Η ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ – ΠΤΥΧΙΑ ΤΑ ΝΟΜΠΕΛ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

………………………………………………………

  One Response to “ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ…”

 1. Ευπαλίνειο όρυγμα:
  Κλειδί για τις δουλειές του Πολυκράτη ήταν ο στόλος. Με τα χρήματα των φόρων ναυπήγησε εκατό πεντηκοντόρους (πλοία με πενήντα κουπιά) και σαράντα μοντέρνες τριήρεις (ευκίνητα πολεμικά, που από το 530 π.Χ. είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις θάλασσες). Ζήτησε επίσης να του ναυπηγήσουν «διήρεις» (παραλλαγή της τριήρους, με δυο σειρές κουπιά) δικής του έμπνευσης.

  Ο νέος τύπος πλοίου ονομάστηκε «Σάμαινα».

  (Το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το αγορασμένο από την Γερμανία Εξπρές Σαμίνα που είχε ως κατάληξη μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην Ελλάδα με 81 νεκρούς, δεύτερο μεγαλύτερο ναυάγιο της Ελλάδας).
  Δημιούργησε έτσι πλήθος θέσεις εργασίας (ναυπηγοί, τεχνίτες, ανειδίκευτοι, ναύτες, κωπηλάτες και πολεμιστές βρήκαν δουλειά). Οι έμμισθοι «έβγαζαν τα λεφτά τους», καθώς ο τεράστιος αυτός στόλος, εκτός από τα πολεμικά του καθήκοντα, ασκούσε και την αρκετά επικερδή στην εποχή του επιχείρηση που ονομάζεται πειρατεία.

  Το χρήμα έρεε άφθονο και ο Πολυκράτης δεν το άφησε να πάει χαμένο. Μια νέα αγορά χτίστηκε, ένα λαμπρό ανάκτορο υψώθηκε, μια βαθιά προστατευτική τάφρος ανοίχτηκε γύρω από τα τείχη. Ένα καινούργιο λιμάνι κατασκευάστηκε με κυματοθραύστη μήκους 400 μ.
  Το πιο χρήσιμο έργο του Πολυκράτη ήταν το υδραγωγείο, με τη θαυμαστή σήραγγα μήκους ενός χιλιομέτρου που διαπερνά το βουνό και προκαλεί δέος ακόμη και σήμερα: τη σχεδίασε και την ολοκλήρωσε ο Ευπαλίνος από τα Μέγαρα. Υπολόγισε τόσο σωστά την «πορεία» της, ώστε τα δυο συνεργεία που ξεκίνησαν ταυτόχρονα από τις δυο άκρες του βουνού συναντήθηκαν κάπου στη μέση με απόκλιση μικρότερη από δυο μέτρα. Είναι το ονομαστό «Ευπαλίνειο όρυγμα», που σώζεται ακόμα.

  Εντυπωσιακά έργα

  Από τους φόρους ένα μεγάλο μέρος πήγαινε στην κατασκευή εντυπωσιακών δημόσιων έργων … Οι πιο επικίνδυνοι αριστοκράτες εξορίστηκαν. Πολλοί όμως άλλοι αυτοεξορίστηκαν για να γλιτώσουν τη φορολογία. Εξόριστοι και εμιγκρέδες μαζεύτηκαν στην Κάτω Ιταλία κι έκτισαν αποικία που την ονόμασαν Δικαιοάρχεια (σε αντίθεση προς την πατρίδα τους, που γι’ αυτούς ήταν «αδικοάρχεια»).

  Βλ.Ο Πεισίστρατος και οι… χήνες

...